|
ارسال به دوستان
اخبار
کیمیا علیزاده زیر پرچم بلغارستان
بیوطنی و سقوط
کیمیا علیزاده که پیش از این با تیم پناهندگان IOC در المپیک 2020 توکیو شرکت کرده بود این بار به دلایل مادی ترجیح داد با پرچم بلغارستان پا به المپیک 2024 پاریس بگذارد. این تکواندوکار که به تازگی تابعیت بلغارستان را گرفته، چندی قبل موفق شد با قهرمانی در اروپا جواز حضور در المپیک پاریس را کسب کند. او پس از شکست رقیب انگلیسیاش در فینال، پرچم بلغارستان را بالای سر برد تا نشان دهد تغییر کشور و پرچم برایش برخلاف گفتههایش چندان سخت نیست. او از آنجا که نخستین مدالآور زن ایران در همه ادوار المپیک تابستانی است این فرصت را داشت تا دستکم ۲ المپیک دیگر را با پرچم کشور اصلی و زادگاهش تجربه کند اما یک تصمیم اشتباه و غلط که چندان بیارتباط با ازدواج و زندگی شخصیاش نبود، موجب شد وارد مسیر دیگری شود. کیمیا علیزاده در المپیک 2016 ریو موفق به کسب مدال برنز شد و اگر همان مسیر را با پرچم ایران دنبال میکرد قطعا در المپیک 2020 میتوانست مجددا به مدال المپیک دست یابد اما در المپیک قبلی با افت واضح و فاحش پا به میدان گذاشت و موفق به تکرار نمایشش در ریو با پرچم ایران نشد. پیشنهاد مالی بلغارستان موجب شد این بار ترجیح دهد عوض تیم پناهندگان با پرچم یک کشور دیگر پا به المپیک بگذارد. پیش از این سعید ملایی جودوکار که به بهانههای واهی ایران را ترک کرده بود با پرچم مغولستان به المپیک رفت و همانند علیزاده بدون هیچ عذاب وجدانی پرچم این کشور را بالای سرش برد، البته به واسطه قوانین جودو، این بار ملایی برای بار دوم تغییر تابعیت داد و به محض رسیدن پیشنهاد مالی بهتر، به تیم ملی جودوی جمهوری باکو پیوست. عوض کردن ملیت و زیر پرچم کشورهایی مثل مغولستان، بلغارستان و آذربایجان رفتن نشان میدهد این دست ورزشکاران بیش از آنکه دغدغه ملی و میهنی داشته باشند، همانند افراد مزدور تنها به پیشنهادهای رسیده از دیگر کشورها توجه میکنند و هر کشوری پول بیشتری بدهد، آنها به سادگی با پرچم آن کشور در المپیک و سایر میادین جهانی حاضر میشوند.
***
حمایت ملیپوش سابق استرالیا از طرح تعلیق اسرائیل توسط فیفا
هافبک پیشین تیم ملی فوتبال استرالیا از فدراسیون جهانی فوتبال خواست اسرائیل را بایکوت کند. مجمع عمومی یا همان کنگره فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در نشست آتی خود که قرار است 17 مه (جمعه 28 اردیبهشت) در شهر بانکوک تایلند برگزار شود، درباره درخواست اتحادیه فوتبال فلسطین مبنی بر تعلیق رژیم صهیونیستی از عضویت در فیفا به دلیل جنایاتی که علیه فلسطینیان در غزه بویژه ورزشکاران مرتکب شده، رایگیری خواهد کرد. بر اساس گزارش اتحادیه فوتبال فلسطین، از 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402)، در پی حمله نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، 256 چهره ورزشی از جمله 41 فوتبالیست شهید و تعداد زیادی مفقود یا دستگیر شدهاند و بسیاری از اماکن ورزشی در فلسطین ویران شده است. اتحادیه فوتبال فلسطین بشدت از آرمان فلسطین در فیفا حمایت میکند و فعالانه به دنبال حمایت بینالمللی برای تحریم اشغالگری اسرائیل است. بر این اساس کریگ فاستر، هافبک پیشین تیم ملی فوتبال استرالیا و کریستالپالاس هم از فدراسیون جهانی فوتبال خواست در کنگره روز جمعه فیفا، اسرائیل را به دلیل حملات به نوار غزه تعلیق کند. فاستر با انتشار فیلمی از خود در حساب کاربری رسمیاش در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «هفتادوچهارمین کنگره فیفا روز جمعه برگزار میشود. درخواستهایی برای تعلیق اسرائیل بر اساس تعهدات قانونی فیفا در زمینه حقوق بشر در انتظار اجرای اقدامات ICJ (دیوان بینالمللی دادگستری) برای جلوگیری از نسلکشی وجود دارد. من از آنها حمایت میکنم و از جامعه فوتبال میخواهم همین کار را انجام دهند». وی در ادامه اظهار داشت: «طبق گزارشها بیش از 35 هزار نفر تاکنون در غزه کشته شدهاند که این یک ورزشگاه کامل از مردم است. طبق گزارشها کشتهشدن 20 هزار زن و کودک و حدود 100 ورزشکار حرفهای در دادگاه بینالمللی دادگستری به عنوان نسلکشی، تلقی شده است. این به سادگی به این معنی است که نشانههای کافی مشهود است، از جمله قصد استناد به وظیفهای که همه ما، چه دولتها و چه افراد برای جلوگیری از نسلکشی داریم». هافبک پیشین تیم ملی فوتبال استرالیا در ادامه خاطرنشان کرد: «60 هزار کودک در شهر رفح هستند و بسیاری از آنها عاشق فوتبالند اما فیفا در این مورد سکوت میکند و با وجود حمله رژیم صهیونیستی به غزه از ماه اکتبر، هیچ اقدامی برای تحریم اتحادیه فوتبال اسرائیل انجام نداده است. اتحادیه فوتبال فلسطین به همراه 12 فدراسیون فوتبال غرب آسیا برای تعلیق فوری اسرائیل تا متوقف شدن حملات نظامی این رژیم علیه فلسطین خواستار رسیدگی فوری به این مساله شده است. من از این خواستهها همراه با آزادی همه اسیران و پاسخگویی همه طرفها در جنایات جنگی حمایت میکنم». فاستر با اشاره به اینکه به فدراسیون فوتبال استرالیا نامه نوشته است تا آنها نیز از طرح اتحادیه فوتبال فلسطین برای تعلیق اسرائیل توسط فیفا حمایت کنند، صحبتهای خود را اینطور به پایان برد: «لطفا به فدراسیونهای خود و فیفا در این باره نامه بزنید. به خاطر داشته باشید که یوفا و فیفا، روسیه را در سال 2022 به دلیل جنگ با اوکراین و آفریقای جنوبی را در سال 1961 به دلیل آپارتاید محروم کردند. همچنین یوگسلاوی از حضور در مسابقات یورو 1992 و جامجهانی فوتبال 1994 به دلیل جنگداخلی محروم شد».
ارسال به دوستان
جلسه رسیدگی به شکایت باشگاه سپاهان از فدراسیون فوتبال برگزار شد
جلسه استماع پرونده شکایت سپاهان از فدراسیون فوتبال در دادگاه CAS برگزار شد. در این جلسه تیم حقوقی و بینالملل باشگاه سپاهان ضمن طرح شکایت خود، ادله حقوقی مورد نظر را در رابطه با شکایت از فدراسیون فوتبال درباره مساله سقف بودجه ارائه کرد. همچنین در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، قاضی CAS پس از استماع لایحه شکایت سپاهان از نمایندگان فدراسیون فوتبال خواست دفاعیات خود را ارائه کنند.
ارسال به دوستان
تداوم صدرنشینی استقلال در شبی که فولاد نرمتر از همیشه بود
آنها جام میخواهند
عبدالله دارابی: استقلال کممهره در روزی که مرادمند و سهرابیان را به خاطر مصدومیت و چشمی و حردانی را به دلیل محرومیت در اختیار نداشت، صدرنشینیاش را حفظ کرد و اجازه نداد بار دیگر عبدالله ویسی مثل پارسال، این تیم را از صدر دور کند. ویسی با توجه به نیاز توامان تیمش و استقلال به کسب ۳ امتیاز این بازی، نیمه اول تیمش را تدافعی به میدان فرستاد تا مانع رسیدن آبیپوشان به گل شود، آنگاه در نیمه دوم که شاگردان نکونام مجبور و محکوم به فتح سنگر فولاد برای تداوم صدرنشینی خود بودند و ناگزیر بیشتر و پرتعدادتر از نیمه نخست باید حمله میکردند و طبیعتا استرس هم چاشنی کارشان میشد، ضریب هجومی تیمش را بیشتر کرد تا شاید در این نیمه به گل برسد و مجددا به بازی کاملا تدافعی بازگردد؛ آنها در نیمه دوم ۲ موقعیت خطرناک را هم خلق کردند ولی به گل منجر نشد. استقلالیها که با توجه به نوع بازی و کمبود نفرات موقعیتهای انگشتشماری ایجاد میکنند، در هدر دادن آن نیز گشادهدستی به خرج میدهند! آبیپوشان که نیمه اول نتوانستند از ۲ فرصت خوب خود به گل برسند، بالاخره در نیمه دوم توسط سلیمی قفل دروازه گردان را گشودند اما باز در این نیمه هم ۳-۲ فرصت گلزنی را از دست دادند که اگر فولادیها موفق به زدن گل تساوی میشدند، چه بسا رسیدن به برتری مجدد برای میزبان، امری محال میشد. این نقیصه که کماکان همراه صدرنشین لیگ است، اگر رفع نشود میتواند تاوان سختی برای آنها در ۳ بازی پایانی بویژه در دیدار هفته بعد که میهمان نساجی هستند، به همراه داشته باشد. خلق موقعیتهای اندک، عدم استفاده از همان موقعیتها، تاخیرهای بیجا و تعللهای نابجا در فاز هجومی تیم و خودمحوری بازیکنی چون محمدی از جمله نقایص جدیای است که در نوع و روند بازی شاگردان نکونام وجود دارد و مسلما برطرف نخواهد شد مگر با کار و تمرین مضاعف و مکرر. استقلال بازی بعدیاش را در قائمشهر میهمان است، آن هم در برابر تیمی که برای فرار از سقوط نیازمند گرفتن امتیاز از صدرنشین لیگ است و تیمی است سختکوش. استراتژی نکونام تا اینجای فصل و در بازیهای خارج از خانه، کسب یک امتیاز بوده است اما این بار فرق میکند، چون استقلال برای رسیدن به قهرمانی محکوم به تغییر استراتژی و کسب پیروزی است. حال که سرنوشت استقلال در دستان خودش است، نباید زور را به التماس بدهد.
* آبیها کم نیاوردند
تیم فوتبال استقلال تهران در دیدار با فولاد آمار بهتری را نسبت به حریف داشت و بازیکنان این تیم بازی هجومیای از خود نشان دادند. تیمهای فوتبال استقلال تهران و فولاد در هفته بیستوهفتم لیگ برتر، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت در ورزشگاه آزادی رودرروی هم قرار گرفتند که این دیدار با برتری یک بر صفر شاگردان جواد نکونام به پایان رسید تا بار دیگر استقلال به صدر جدول ردهبندی بازگردد. بر خلاف دیدارهای گذشته، استقلالیها در این بازی فوتبال مالکانهای را از خود به نمایش گذاشتند و برای نخستینبار در فصل جاری بازیکنان این تیم ۷ شوت در چارچوب دروازه داشتند که در نوع خود رکوردشکنی برای این تیم به حساب میآید. بازیکنان استقلال چه در نیمه اول و چه نیمه دوم بیشتر مالکیت توپ را در اختیار داشتند و با پاسهایی که به یکدیگر میدادند باعث ایجاد خلق موقعیت میشدند. دقت بالای پاس استقلالیها در این بازی از نکات مثبت آنها در گردش توپ بود. یکی دیگر از نکات مثبت استقلال در این بازی قدرت بدنی بالای بازیکنان و موفقیت در نبردهای تن به تن بود که شاگردان نکونام دست بالاتر را نسبت به شاگردان عبدالله ویسی داشتند.
ارسال به دوستان
استقلال صدر را از پرسپولیس پس گرفت
نکونام بیخیال نمیشود
زهره فلاحزاده: دیدار حساس استقلال مدعی قهرمانی با فولاد خوزستان مدعی سقوط پیش از آنکه شروع شود، با حواشی عجیب و غریبی همراه شد؛ جایی که فولادیها قصد داشتند از پیراهن دوم خود که به رنگ مشکی است در این دیدار استفاده کنند و همین اتفاق ساده و کوچک کافی بود تا یک جنجال بزرگ درست شود. رسانهها شروع کردند به پرداختن به این موضوع که داستان سحر و جادو در میان است یا جواد نکونام به دلیل اینکه نمیخواهد رنگ پیراهن همیشه مشکیاش را تغییر دهد، حاضر نیست بپذیرد تیم میهمان از رنگ مشکی استفاده کند اما آنچه بدیهی است در صورتی که رنگ پیراهن تیم میهمان مشابه تیم میزبان است، از پیراهن دوم خود استفاده میکند. از این رو اصرار فولادیها بسیار عجیب به نظر میرسید. این در حالی بود که موعود بنیادیفر، داور مسابقه قبل از تقابل این ۲ تیم به تیم اهوازی اعلام کرده بود به دلیل نزدیکی رنگ آبی و مشکی بهتر است از پیراهن اول خود که قرمز است، استفاده کند. همین انتخاب رنگ که به نظر میآمد تنها یک بازی روانی از سمت تیم پایین جدولی بوده، باعث شد ۲۴ ساعت حواشی زیادی شکل بگیرد.
شاید اگر فولادیها به جای این حواشی و داستانها روی فوتبال خود متمرکز میشدند، جایگاه آنها الان رده پانزدهم جدول نبود. فولادی که زمانی با سرمربیگری جواد نکونام در مرحله یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا حاضر شد یا به قهرمانی جام حذفی هم رسید، حالا شرایط اسفباری دارد. باشگاهی که از نظر امکانات غنی است و مشکلی از این بابت ندارد، از آوردن مربی خارجی هیچ سودی نبرد و با مربی ایرانی هم ره به جایی نبرده است. قطعا جای فولاد با آن سابقه اینجای جدول نیست.
برگردیم به خود بازی! ۲ تیم که با پیراهنهای اول خود یعنی آبی و قرمز وارد زمین شدند؛ بازی متعادلی در نیمه اول انجام دادند اما استقلالیها که ۴۸ ساعت صدر جدول را از دست داده و به پرسپولیس سپرده بودند، نیاز مبرم به ۳ امتیاز بازی داشتند. مساوی هم دردی را دوا نمیکرد و اگر استقلال در این دیدار به برتری دست نمییافت، شاید باید غزل خداحافظی با قهرمانی را میخواند اما نیمه اول برخلاف خواسته آبیها بدون ردوبدل شدن گل به پایان رسید.
نیمه دوم درست مثل هفته گذشته برای استقلال هجومی آغاز شد. مشخص است که جواد نکونام و کادرش بین ۲ نیمه و در رختکن از نظر روحی - روانی بخوبی روی بازیکنانشان کار میکنند. استقلالیها خیلی زود خود را به محوطه جریمه فولادیها میرساندند و حملات پرتعداد منجر به اعلام کرنرهای متوالی برای آنها میشد.
در یکی از همین کرنرها سیدابوالفضل جلالی که بهترین پاسور استقلال و لیگ امسال است، دقیقه ۵۸ بازی باز هم با سانتر خود همتیمیاش را صاحب موقعیت کرد و این بار ایمان سلیمی با ضربه سر توپ را به قفس توری شهاب گردان چسباند. هر چند برخی کارشناسان معتقد بودند داور در اعلام کرنر دچار اشتباه شده است اما مصاحبه احمد آلنعمه، مربی فولاد که اعتراف کرد مدافع تیمش در رختکن بر تصمیم و عملکرد داور صحه گذاشته، همه نظرات را وتو کرد.
به این ترتیب استقلالی که دهمین برد یک بر صفر خود را جشن گرفت، با ۶۰ امتیاز بار دیگر به صدر جدول بازگشت و حالا ۳ فینال دیگر پیش رو دارد. شاگردان جواد نکونام هفته ۲۸ لیگ در قائمشهر میهمان نساجی هستند که با ۲۵ امتیاز در رده سیزدهم قرار دارد و هنوز زنگ خطر سقوط به لیگ یک را نزدیک گوشهای خود میشنود. البته نساجها در دیدار سپری شده این هفته مقابل استقلال خوزستان رده چهاردهمی با نتیجه پرگل ۴ بر یک به برتری رسیدند و امیدوار به روزهای روشن در هفتههای پایانی لیگ شدند.
استقلالیها که فصل گذشته هم صدر جدول بودند و با تساوی در قائمشهر از کورس جا ماندند، امیدوارند خاطره تلخ فصل گذشته تکرار نشود و این بار با پیروزی در این مسابقه همچنان در فاصله ۲ بازی تا پایان لیگ مدعی اول قهرمانی باشند. باید دید تیم جواد نکونام که هفتهها صدرنشین لیگ بوده و با وجود تمام حواشی و کمبودها هنوز هم هواداران را امیدوار به قهرمانی نگه داشته، میتواند به این مهم برسد؟
۳ هفته حساس و رقابت نفسگیر سرخابیها برای قهرمانی به جذابیت لیگ اضافه کرده و هر تیمی که بتواند از نظر روحی - روانی خوب عمل کند و بدون اشتباه در زمین ظاهر شود، بدون شک به قهرمان شدن خود کمک میکند. استقلال برای رسیدن به قهرمانی بدون توجه به نتایج پرسپولیس، تنها باید به فکر برد در هر دیدار باشد و جایگاهش را در صدر حفظ کند. هر لغزشی از سمت آنها به معنی خوشامدگویی به پرسپولیسی است که منتظر دم در ایستاده است!
ارسال به دوستان
کاوه: اخبار خوبی درباره یزدانی به گوش میرسد
امیدواری به بازگشت درخشان حسن
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تأکید کرد یونس امامی بعد از باخت در لیگ و تورنمنت کرواسی، روند خوبی داشته و کادر فنی را نسبت به المپیک امیدوار کرده است. محسن کاوه در گفتوگویی درباره عدم کسب سهمیه در وزن 57 کیلوگرم توسط علیرضا سرلک اظهار داشت: در وزن 57 کیلوگرم بچههای دیگر آمادهتر بودند، او هم تلاشش را کرد. پیشبینی میشد سهمیه نگیریم. باید برای المپیک و اوزانی که سهمیه گرفتیم، تجهیز شویم تا در 5 وزن با آمادگی کامل به المپیک برویم و برای 57 کیلوگرم هم فکری اساسی کنیم.کاوه درباره وزن 57 کیلوگرم که سهمیه المپیک را در آن نگرفتیم و اینکه آیا بعد از این کشتیگیران مدعی این وزن در اردوی المپیکی حضور خواهند داشت، عنوان کرد: همه را گفتیم در جام تختی کشتی بگیرند، سرلک فقط میتواند در جام تختی کشتی نگیرد چون فاصلهاش با گزینشی جهانی زیاد نیست. با جوان هم صحبت کردم، فقط این نیست که کشتیگیر سر وزن برسد، مهم این است که بتواند سر وزن خوب کشتی بگیرد، بنابراین جوان در 61 کیلوگرم کشتی خواهد گرفت. خواری هم به اردوی جوانان رفته و والیزاده هم وزنش سنگین نیست. حتما باید برای آینده 57 کیلوگرم از امروز کار کنیم.کاوه درباره 3 وزن 70، 74 و 79 کیلوگرم هم یادآور شد: امیرمحمد یزدانی برای جهانی انتخاب شده و باید کار کند. چیزی که از یونس امامی در چند وقت اخیر دیدم این است که انگیزهاش بیشتر شده و به لحاظ روانی برای اینکه بهتر تمرین کند، شرایط مناسبتری دارد. در مسابقات کسب سهمیه هم نمایش خوبی داشت و از زمان لیگ و تورنمنت کرواسی، در رقابتهای کسب سهمیه آسیایی خیلی جلوتر بود.
یونس با همین روند جلو برود، خیلی به او امیدوار میشویم و یکی از شانسهای خوب ما در المپیک است. محمد نخودی هم انتخاب شده و آسیبدیدگی از ناحیه کتف دارد که به او استراحت دادیم. سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درباره وضعیت انتخاب ملیپوش 86 کیلوگرم هم گفت: خبرهایی که درباره حسن یزدانی شنیده میشود، اخبار خوبی است اما یزدانی باید در مسابقات رنکینگدار مجارستان کشتی بگیرد تا اطمینان کامل از نظر رفع آسیبدیدگیاش داشته باشیم. مشکلی پیش نیاید، گزینه اول است. کامران قاسمپور هم کشتیگیری است که تلاش میکند. کامران را نگه داشتیم اگر خدای ناکرده اتفاقی برای حسن یزدانی رخ داد بتوانیم از او استفاده کنیم. وی درباره امیرحسین زارع که اکنون همه او را شانس اصلی مدال طلای کشتی ایران در بازیهای المپیک میدانند، خاطرنشان کرد: او در ۴-۳ سال گذشته روند خیلی خوبی داشته و فاصلهاش از رقبا را زیاد کرده اما باید بداند احتمال هر چیزی وجود دارد و باید حتما برای طلای المپیک تلاش کند.
ارسال به دوستان
نگاه
نقش جنگ غزه در بیداری نسل جدید اروپا
محمدحسین مهدویزادگان: خشم جهانی نسبت به حمله صهیونیستها به رفح تمامی ندارد. کار به جایی رسیده است که گروهی از کارمندان نهادهای اتحادیه اروپایی در بروکسل به نشانه سوگواری برای جانباختگان غزه راهپیمایی سکوت برگزار کردند. تحلیل این موضوع که چگونه کارکنان یک نهاد دخیل در نسلکشی غزه، ساختاری که در آن مشغول فعالیت هستند را به چالش کشیدهاند، مجال گستردهای میطلبد اما در اینجا قصد داریم بر یکی از مهمترین آسیبهای حکمرانی غرب، یعنی «نهادگرایی» متمرکز شویم. پیمان ماستریخت با نام رسمی پیمان اتحادیه اروپایی، وظیفه همگرا کردن اروپا را به عهده داشت و فوریه ۱۹۹۲ توسط اعضای جامعه اروپا به امضا رسید. همگرایی در سایه یک نهاد مشترک اروپایی و فاصله گرفتن از هویت ملی و سرزمینی کشورها، شالوده این بنای تازهساز را تشکیل میداد.
اکنون با گذشت 32 سال از تشکیل اتحادیه اروپایی، این نهادگرایی تبدیل به دیکتاتوری جمعی شده است. نهادهای قدرت در اروپا، به جای آنکه متضمن همگرایی حول منافع عمومی قاره سبز باشند، تبدیل به کاتالیزور و مجرایی جهت تثبیت نظم یا همان بینظمی تحمیلی غرب در نظام بینالملل شدهاند. خطوط قرمز نهادهای قدرت در اروپای واحد، بر اساس همین انگارهها و پیشفرضها تعریف و تصدیق پیدا میکند و متعاقبا، هر فردی در جای جای اروپا این خطوط قرمز تحمیلی و غیرعقلانی را زیر پا بگذارد، با قوه قهریه مواجه خواهد بود. شعارهای رنگین و ایدهآلگرایانهای که در ابتدای تشکیل اتحادیه اروپایی سر داده شد، یکی پس از دیگری رنگ باخته است.
جنگ غزه و تحولات دهشتناک و غمبار آن، نقطه آشکارساز خیزش افکار عمومی اروپا علیه نهادگرایی مسموم در این مجموعه است. شهروندان اروپایی امروز دریافتهاند خطوط قرمزی که در سایه نهادگرایی و به بهانه تکیه بر عقل جمعی در اروپا تدوین و القا میشود، چیزی جز «ضدارزش» نیست و باید صراحتا از آنها عبور کرد. این نهادگرایی به اندازهای زننده است که از آلمان و فرانسه گرفته تا اسپانیا و هلند، خیزشهای دانشجویی علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه را بر نمیتابند. رسانههای غرب با استناد به انواع روشها و تاکتیکهای حرفهای اما دروغین و غیرانسانی، تلاش میکنند مانع مترادفسازی نهادگرایی اروپایی با دیکتاتوری شوند اما به نظر میرسد آنها نیز مانند صاحبان قدرت در غرب بسیار دیر به خود آمدهاند!
آگاهی جمعی در اروپا (که در برهه کنونی شاهد تبلور و تثبیت آن هستیم) انگارهها و مبانی حکمرانی غرب و نهادگرایی مذموم و خباثتآلود نهفته در بطن آن را به چالش کشیده و راهی برای احیای آن باقی نگذاشته است. در این نهادگرایی، شهروندان غرب صرفا در صورتی لایق ارزشهای ادعایی و متوهمانهای مانند دموکراسی، آزادی بیان و آزادی گردش اطلاعات هستند که به این نهادگرایی رسمی و دیکتاتوری غیررسمی تن دهند. همگان به یاد دارند سال 2007 میلادی، زمانی که شهروندان ایرلندی در یک همهپرسی، پیمان لیسبون (پیمان اصلاحات ساختاری در اروپا) را رد کردند، بلافاصله با تهدیدات مکرر سران غرب مبنی بر عواقب و تبعات رای منفی خود روبهرو شدند. کار به جایی رسید که ایرلندیها ناچار شدند سال 2009 میلادی در همهپرسی برگزار شده از سوی اتحادیه اروپایی شرکت کرده و این بار پیمان لیسبون را مورد تایید قرار دهند!
نسل جدید اتحادیه اروپایی برخلاف گذشتگان خود، از این نهادگرایی و دیکتاتوری به صورت توأمان بیزار است. خیزش دانشجویی اخیر در اروپا با وجود انبوه تهدیدات نهادهای قضایی، سیاسی و امنیتی غرب، لحظه به لحظه بر عمق این بیداری میافزاید. وقوع جنگ غزه، برای نخستین بار ماهیت اصلی نهادگرایی غرب را در معرض دید و قضاوت افکار عمومی قاره سبز، بویژه جوانان قرار داد. نتیجه این روند را امروز در تبلور غیرتی فراگیر و خشمی مقدس علیه رژیم غاصب صهیونیست و حامیان غربی آن مشاهده میکنیم.
ارسال به دوستان
گزارش روز
بنبست رفح برای نتانیاهو
ماهها پس از آنکه اسرائیلیها مدعی شکست نظامی حماس در شمال غزه شدند، تصاویر و اخبار نبرد نفسگیر جمعه، شنبه و یکشنبه گذشته مجاهدان فلسطینی در مقابل نیروهای متجاوز در محله الزیتون، همه دنیا از جمله خود صهیونیستها را شگفتزده کرد. ارتش کودککش که در شهر جبالیا در شمال نوار غزه مستقر شده بود، در دویستوهفدهمین روز جنگ، با تک غافلگیرکننده رزمندگان حماس مواجه و طی 3 روز زمینگیر شد، به طوری که منابع عبری نیز مجبور به این اعتراف شدند که نیروهای گردانهای عزالدین قسام مجددا سازماندهی شدهاند. سخنگوی ارتش صهیونیستی نیز روز شنبه در گفتوگو با رسانههای عبری فاش کرد نیروهایی که ابتدا برای عملیات در رفح آماده شده بودند حالا در عوض برای ورود به جبالیا آماده میشوند.
البته ادعای تجدید سازماندهی شاخه نظامی حماس نیز از این جهت از سوی اسرائیلیها صورت میگیرد تا لاف پیشین سران تلآویو درباره شکست حماس در شمال غزه را توجیه کنند؛ اگرنه حماس و جهاد اسلامی در 7 ماه اخیر، هیچگاه به لحاظ تشکیلات میدانی، دچار فروپاشی نشده بودند. یکی از فرماندهان میدانی مقاومت فلسطین روز شنبه در این باره به شبکه المیادین گفت که در الزیتون، تانکهای متجاوز بر اثر عملیات مجاهدان مجبور به عقبنشینی از مجاورت درمانگاه محله شدند. او گفت: «مقاومت در 2 روز گذشته نیروهای مستقر در منطقه را با گلولههای خمپاره و راکتهای ضدتانک هدف قرار داد... بمباران توپخانهای و هوایی در چند محور در الزیتون همچنان ادامه دارد».
هماوردی قهرمانانه مجاهدان فلسطینی روز یکشنبه نیز ادامه داشت. در آن روز که میتوان آن را یکی از حماسیترین روزهای نبرد توفان الاقصی خواند، ارتش تا بن دندان مسلح صهیونیستی پس از ۸ ماه جنگ و محاصره و گرسنگی دادن به مردم غزه، همزمان در 3 محور جبالیا، الزیتون و رفح بدون اینکه بتواند به موفقیتی دست یابد، با انهدام بیش از ۲۰ زرهپوش و زخمی شدن ۷۵ نیرویش ناچار به عقبنشینی و فرار از میدان نبرد شد.
عرض اندام مجاهدان فلسطینی در هر 2 جبهه شمال و جنوب غزه طی روزهای اخیر باعث شد زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم ضمن تمجید از گردانهای القسام فرصتی برای تقویت روحیه مردم غزه به دست آورد. او این هفته در نشست گروههای مقاومت فلسطین در دمشق گفت: «ملت فلسطین و مقاومت در غزه در نبردی میجنگند که مانند آن را قبلا ندیده بودند. ما میجنگیم و میجنگیم تا زمانی که به پیروزی دست یابیم. از خداوند میخواهم قلبهای ملتمان را قوی کند».
این در حالی است که پیش از دستاورد جدید گردانهای قسام در الزیتون، ابوعماد الرفاعی، از اعضای ارشد دفتر جهاد اسلامی فلسطین در بیروت، در این مورد پیشاگهی داده بود. او در مصاحبهای مطبوعاتی که اوایل هفته گذشته داشت، متذکر شده بود که ارتش صهیونیستی با تجاوز اخیر به رفح در جنوب نوار غزه به دنبال دستاوردسازی برای کابینه افراطی لیکود و متحدانش است در حالی که آنها هنوز هم نتوانستهاند عملیات قبلی برای اشغال شمال باریکه را به اتمام برسانند. به گفته الرفاعی، هنوز موشکهای حماس از شمال غزه به داخل سرزمینهای اشغالی شلیک میشود و مقاومت همچنان در آنجا میجنگد؛ موضوعی که بعد از چند روز عینیت یافت. این مقام ارشد جهاد اسلامی، همچنین این پرسش مهم را از اسرائیلیها مطرح کرد: «آیا مطمئن هستید هیچ اسیری در شمال ندارید؟»
عملیات اخیر ارتش اشغالگر در مرز رفح، بسیار کماثرتر و متزلزلتر از چیزی بوده که صهیونیستها ادعا میکنند. نتانیاهو برای ورود به رفح نه فقط با مخالفت محافظهکارانه واشنگتن، بلکه با اختلاف داخلی مواجه بود. نهادهای نظامی و امنیتی رژیم با تجربه بدی که از 7 ماه ابتدایی جنگ غزه داشتند، درباره توانایی کابینه فعلی و وزیر جنگش یوآو گالانت برای دستیابی به اهداف نظامی مورد نظر تردید داشته و دارند. مضاف بر اینکه عملیات رفح از همان ابتدا با بمباران کور و قربانی گرفتن از غیرنظامیان فلسطینی آغاز شد، به طوری که تاکنون شهادت دهها غیرنظامی و آواره ساختن هزاران نفر گزارش شده است. کابینه جنگ نتانیاهو ابتدا مدعی بود اهمیت عملیات در مرز رفح از آن رو است که 2 گردان باقیمانده حماس به همراه یحیی سنوار و دیگر فرماندهان ارشدش در آن مستقرند و ممکن است بسیاری از اسرای 7 اکتبر نیز در رفح یافت شوند. در عمل اما نه تنها ارتش کودککش تا این لحظه چیز خاصی در بخشهای مرزی اشغالشده رفح نیافته، بلکه ضربات سختی از مجاهدان فلسطینی دریافت کرده است. گویی حماس و جهاد اسلامی، برای غافلگیری طرف متجاوز در صورت حمله به رفح برنامه از پیش طراحی شده داشتند، چرا که همان طور که گفته شد همزمان در جبهه خاموشتر شمال نیز فعال شدهاند.
ویدئوهایی که از نخستین لحظات درگیر شدن مجاهدان القسام در لحظات آغازین ورود متجازان اسرائیلی به شرق رفح در محور التقدم منتشر شده، گویای آن است که واقعیت عملیات جنوب با آنچه در چند روز اخیر توسط رسانههای شرکتی عبری و غربی منتشر شده متفاوت است.
در عین حال رگباری از راکتها نیز از رفح به سمت مواضع نیروهای اشغالگر و شهرکهای نزدیک به پرواز درآمده است.
آمریکاییها از ابتدا تلاش داشتند ضمن کنار کشیدن از عملیات رفح که مشخصا آخرین تیر نتانیاهو و بنگویر در تاریکی بود، موضعی منافقانه اتخاذ کنند. دولت بایدن میداند نتانیاهو و حلقه افراطی پیرامونش، وارد فاز خودکشی اسرائیل شدهاند. پس با شرط گذاشتن درباره مخالفت با یک عملیات زمینی بزرگ در رفح تلاش میکنند با این ادعا که عملیات اسرائیلیها علیه مرز جنوب غزه محدود بوده و نه بزرگ، به توجیه موضع خود و حمایت ضمنی از تلآویو بپردازند. این دقیقا همان موضعی است که از سوی جان کربی، سخنگوی کاخ سفید دنبال شده است، همچنین با آنکه کاخ سفید ابتدا با ارسال تسلیحات آمریکایی بویژه بمبهای با تخریب بالا به رژیم صهیونیستی مخالفت کرده بود اما در ادامه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه بایدن با این توجیه که رژیم صهیونیستی متعهد(!) شده در رفح غیرنظامیان را بمباران نکند، بلافاصله راه ارسال این تجهیزات را مجددا گشود.
در بیتالمقدس اشغالی، شمشیر داموکلس بالای سر نتانیاهو همچنان بران به نظر میرسد. سر باز زدن نمادین خانوادههای 400 تن از سربازان اسرائیلی از اعزام فرزندانشان به خدمت سربازی، هر چه بیشتر به یک نافرمانی بزرگ در بدنه نظامی صهیونیستها شباهت مییابد. این خانوادهها از نتانیاهو درباره بیهودگی عملیات نظامی 7 ماه اخیر سوال میپرسند و شعارشان این است: «آیا میخواهی فرزندان ما را هم به قتل برسانی تا به دادگاه نروی؟»
متحد شدن آنها با بدنه اجتماعی جنبش اعتراضات بزرگ ضد دولتی 4-3 سال اخیر، میتواند پدیده شکاف در بدنه نظامی رژیم را به مراحل خطرناکی برساند. همزمان با افزایش خشم جهانی نسبت به گسترش جنگ و نسلکشی توسط رژیم صهیونیستی، مقامات تلآویو روز شنبه این هفته تلاش کردند لحن پیشین خود را عوض کنند و مدعی شدند آغاز تجاوز به رفح با هدف تلاش برای دستیابی به توافق آتشبس با حماس بوده، آن هم در حالی که عملیات کذایی درست فردای پذیرش پیشنهاد آتشبس ارائهشده توسط مصر و قطر از سوی حماس انجام گرفته بود.
حماس حالا که بار دیگر اسرائیل را در میدان غافلگیر کرده، از موضع قدرت صحبت میکند و دیگر اصراری بر صحبت درباره توافق آتشبس لگدمالشده توسط نتانیاهو ندارد.
حماس جمعه گذشته در بیانیهای اعلام کرد: «رد پیشنهاد میانجیان توسط اسرائیل، وضعیت را به میدان اول بازگرداند. با توجه به رفتار نتانیاهو و رد سند میانجیان (مصر و قطر) و حمله به رفح و اشغال گذرگاه، رهبری جنبش با رهبران جناحهای برادر فلسطینی رایزنی خواهد کرد تا برنامهای جدید وضع کنند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|