|
ارسال به دوستان
اخبار
توسط مؤسسه بهمن سبز صورت میگیرد
افتتاح نخستین پردیس سینمایی دزفول
نخستین پردیس سینمایی شهر دزفول با رونمایی از فیلم سینمایی «عطرآلود» پنجشنبه 27 اردیبهشتماه توسط موسسه بهمن سبز در مجتمع تجاری مادر این شهر افتتاح میشود. «پردیس سینمایی مهر مادر» نخستین پردیس سینمایی شهر دزفول با زیربنای ۲۷۰۰ متر در شمال استان خوزستان، پنجشنبه 27 اردیبهشتماه با حضور مدیران سینمایی و جمعی از هنرمندان افتتاح میشود.
این پردیس سینمایی با ظرفیت 480 صندلی و 5 سالن سینمایی از جمله یک سالن چندمنظوره، یک سالن اختصاصی کودک و یک سالن VIPمورد بهرهبرداری قرار میگیرد. در این مراسم فیلم سینمایی «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدمدوست و تهیهکنندگی یوسف منصوری رونمایی میشود. از اوایل خردادماه این محصول سازمان سینمایی سوره توسط پخش بهمن سبز اکران سراسری میشود.
***
عرضه 210 عنوان کتاب از انتشارات نمایش در نمایشگاه تهران
دفتر آموزش، پژوهش و انتشارات نمایش اداره کل هنرهای نمایشی با ارائه و عرضه بیش از ۶۰ عنوان نسخه چاپی و ۱۵۰ عنوان نسخه الکترونیکی، در سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد. کتابهای نظری، آموزشی و نمایشنامههای منتشرشده این انتشارات در نمایشگاه عرضه میشوند.
هنرمندان، دانشجویان و سایر علاقهمندان میتوانند برای تهیه کتاب به انتشارات نمایش واقع در سالن ناشران عمومی (شبستان) ردیف 25 غرفه ۶۴۱ مراجعه کنند.
***
اعلام جزئیات ارکستر «میترا» در تالار رودکی
مجموعه موسیقایی «میترا» به رهبری ارکستر محمدرضا صفوی روزهای سوم و چهارم خرداد در تالار رودکی کنسرتی را برگزار میکند.
این مجموعه موسیقیایی سال گذشته نیز به صورت ماهانه اجراهایی را در تالار رودکی روی صحنه برده است. ارکستر میترا با رپرتواری متنوع شامل آثار آهنگسازانی همچون یوهان سباستین باخ، بنجامین بریتن، آروو پِرت، حسین دهلوی و مهران روحانی روی صحنه میرود. همچنین شکیبا خسروی به عنوان سولیست ویلن ارکستر را همراهی میکند.
***
اعضای شورای سیاستگذاری دوسالانه سرامیک معرفی شدند
نخستین نشست شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران با حضور محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و رئیس شورای سیاستگذاری، احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و جعفر واحدی رئیس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در جریان این نشست که با هدف معرفی اعضا، هماندیشی و تبادل نظر در باب برگزاری شایسته دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران برپا شده بود، محمد خراسانیزاده، رئیس شورای سیاستگذاری دوسالانه دوازدهم، احکام صادره برای هر یک از اعضای شورای سیاستگذاری این رویداد هنری را به آنها اعطا کرد.
جعفر نجیبی، مهران هوشیار، هیربد همتآزاد، فرزاد فرجی، کورش آریش و احسان عابدی از جمله اعضای شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران هستند که روز گذشته احکام خود را دریافت کردند.
***
به همت انجمن صنفی مستندسازان
«ارد عطارپور» نشان عالی خورشید را دریافت میکند
چهارمین دوره اعطای نشان عالی خورشید پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با همکاری موزه سینما در سالن فردوس این مجموعه فرهنگی برگزار خواهد شد و با نظر هیات امنای این نشان در این دوره نشان عالی خورشید به ارد عطارپور، تهیهکننده و کارگردان نامدار سینمای مستند ایران تعلق خواهد گرفت.
مراسم اعطای نشان عالی خورشید که نخستین دوره آن در سال ۱۳۹۹ برگزار شد، همه ساله اردیبهشتماه، از سوی هیات امنای این نشان و انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند به اشخاصی که در رشد و اعتلای تهیهکنندگی فیلم مستند تاثیرگذار بودهاند اعطا میشود.
***
ارسال بیش از 4 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره «آسمون» با استقبال نوجوانان همراه شد
دبیر جشنواره تولیدات فضای مجازی «آسمون» با اعلام خبر رسیدن بیش از 4 هزار اثر به این جشنواره گفت: توقع این استقبال در دوره اول جشنواره را نداشتیم اما حقیقت این است که نوجوانان بااستعداد زیادی در کشور حضور دارند که از جشنواره استقبال کردهاند.
سیدحمید امامی، با تشریح جزئیات این جشنواره گفت: 29 فرودینماه متن فراخوان جشنواره «آسمون» منتشر و فرآیند دریافت آثار در دبیرخانه شروع شد، از همان ابتدا با توجه به اینکه جشنواره نخستین دوره خود را تجربه میکرد برای نشان دادن ویژگیهای یک اثر مطلوب به مخاطبمان تلاش خود را کردیم.
جشنواره تولیدات نوجوانان در فضای مجازی «آسمون» از فرودینماه شروع شده و فرصت ارسال آثار به آن تا پایان اردیبهشتماه باقی است، اختتامیه این جشنواره نیز در ایام عید بزرگ غدیر خم برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سیدمسعود شجاعیطباطبایی، مسؤول بخش هنری پویش «آیههای زندگی»
جاذبه هنری جذب مردمی
گروه فرهنگ وهنر: به گفته سیدمسعود شجاعیطباطبایی، پویش زندگی با آیهها و کارهای خلاقانه مشابه، حتی روی دشمن هم اثر وضعی میگذارد و حتی دشمنی که معاند اسلام است، اگر اثرات مثبت یک کار فرهنگی خلاق و موثر را ببیند، تأثیر میگیرد.
اسلامستیزی همواره یکی از تکنیکهای دولتمردان غربی در راستای جلوگیری از اشاعه اسلام در کشورهای اروپایی بوده و هست که اخیرا با شدت و حدت فزایندهای به آن پرداخته میشود. در ماههای گذشته شاهد افزایش هتاکیهای متعدد به قرآن و شعائر مسلمانان با هدف اسلامهراسی بودهایم. این اهانتهای بزدلانه غرب، نشانه ترس از قرآن و گسترش اسلام است. چنانچه سلوان مومیکا که چند ماه قبل اقدام به آتش زدن قرآن در حلقه امنیتی پلیس سوئد کرده بود، پس از این اقدام اسلامستیزانه صراحتا اعتراف کرد: «همه جهان باید بدانند که قرآن از هزاران سلاح هستهای خطرناکتر است...»
با این حال، تجربه نشان داده هتاکی به قرآن نهتنها منجر به کاهش گرایش به اسلام نمیشود، بلکه مردم را بیش از قبل به اسلام و قرآن متمایل میکند. چه بسیار غیرمسلمانانی که با حقانیت قرآن مسلمان شدند. جالب اینکه عدهای از آنها بعد از پذیرش دین اسلام اعلام میکنند مسلمانان خود از آموزههای قرآن فاصله گرفتهاند و این نشان از مهجوریت قرآن است.
* پویشی برای خارج کردن قرآن از مهجوریت
برای درک اهمیت قرآن در زندگی کافی است آن را بخوانیم، بفهمیم، حفظ کنیم و با آن زندگی کنیم؛ به همین منظور از ماه مبارک رمضان پویش «زندگی با آیهها» با هدف تبیین ۳۰ آیه زندگیساز قرآن کریم آغاز شده و بنا بر این است این طرح ملی برای مدتی طولانی در کشور به اجرا درآید و گام جدید این کار در تابستان با انتخاب آیههای زندگیساز جدید آغاز میشود.
سیدمسعود شجاعیطباطبایی، مدیر خانه کاریکاتور ایران و مدیر اسبق هنرهای تجسمی حوزه هنری، درباره اهمیت ورود قرآن به زندگی گفت: «ملتهای مسلمان برای دوری از شر مستکبران جهان باید به قرآن روی آورند، زیرا عزت، عظمت و عدالت در زیر سایه قرآن محقق میشود».
مدیر خانه کاریکاتور ایران پویش زندگی با آیهها را اتفاق بسیار خوبی برای وارد کردن قرآن به زندگی دانست و افزود: «بزرگان ما تأکید میکنند کاری کنید قرآن مهجور نماند، چرا که خواندن قرآن بسیار کارگشاست و آثار و برکات زیادی در زندگی میگذارد. متأسفانه در طول سال اندکی نسبت به قرآن کمتوجهی میشود و پویش زندگی با آیهها اتفاق بسیار مبارکی است تا مردم توفیق تلاوت و تدبر در قرآن را پیدا کنند».
او افزود: «در برنامه قرآنی «محفل» ما روزانه شاهد یک اعجاز قرآن بودیم. یکی از این موارد پسربچه مبتلا به اوتیسم بود که سوالات ساده را نمیتوانست پاسخ دهد اما بدون هیچ استاد و آموزشی حافظ کل قرآن بود».
شجاعیطباطبایی با اشاره به مسابقه قرآنی پویش زندگی با آیهها، گفت: «مسابقه قرآنی پویش زندگی با آیهها بسیار جذاب بود و باعث میشد افراد فارغ از انگیزه دریافت جایزه در مسابقه شرکت کنند و به سوالات پاسخ دهند تا میزان انس خود با قرآن را ارزیابی کنند، همچنین این مسابقه مفاهیم جدی قرآن را تعلیم میداد. لذا این پویش و فعالیتهای قرآنی از این دست، خیلی در انس مردم با قرآن اثرگذار است و میتواند قرآن را از مهجوریت خارج کند».
* جای خالی جاذبههای هنری برای جذب مردم به قرآن
این کاریکاتوریست ادامه داد: ایجاد انگیزه برای جذب جوانان به قرآن جای کار بسیاری دارد: «ما باید از راه درست هر کاری وارد شویم. اگر ما با قرآن دستوری و ابلاغی برخورد کنیم، تأثیر معکوسی خواهد داشت. در مدارس باید آموزش دروس قرآنی مثل عربی و دین و زندگی را برای دانشآموزان جذاب کنیم. نوع رفتار معلم، نحوه تدریس در این دروس و استفاده از شیوههای مختلف میتواند نقش بسیار موثری در جذب دانشآموزان به قرآن داشته باشد».
او یکی دیگر از راههای جذب مردم به قرآن را استفاده از هنرمندان و جاذبههای هنری دانست و افزود: «ما در حوزههای مختلف هنرمندان خوبی داریم و برای جذب مردم به قرآن باید از جاذبههای هنر بهره گیریم. جاذبههای هنر باید در خدمت قرآن قرار گیرد. ما برای جذابیت قرآن بویژه برای نسل جوان باید به شیوههای مختلفی متوسل شویم. مثلا علی وزیریان، گرافیست، نقاش و سینماگر کشور چند سال است که مسابقهای را تحت عنوان اسماءالحسنی برگزار میکند و اثرات هنری زیادی با مضمون اسما یا آیات الهی به تصویر کشیده میشود. لذا در حوزه قرآن باید از هنرمندان و ایدهپردازان بهره گرفت تا با تولید محصول هنری جذاب و زیبا قرآن را وارد زندگی ما کنند».
او به بیان برگزاری مسابقه هنری با مضامین قرآنی پرداخت و گفت: «ما تاکنون چند مسابقه قرآنی برگزار کردهایم؛ یکی از این مسابقات موضوع «وَیل لِّل مُطَفِّفِینَ؛ وای بر کمفروشان» بود. اغلب تصور میشود منظور از کمفروشی فروختن اجناس است، در حالی که مرد یا زن شاغلی که بعد از ساعت کاری، خسته و بداخلاق وارد خانه میشود و انرژیاش را صرف کار خود میکند، مصداق کمفروشی است. ما این موضوع را در قالب کاریکاتور ارائه کردیم و بسیار موثر واقع شد».
مدیر خانه کاریکاتور ایران تأکید کرد: «پویش زندگی با آیهها نیاز به این دارد تا ما طیفی از هنرمندان شاخههای مختلف هنری را کنار هم جمع کنیم و از ایدههای قرآنی آنها در این پویش بهره بگیریم. دستاندرکاران پویش زندگی با آیهها نباید این پویش را ساده تلقی کنند، چرا که این پویش در عین حال که ساده به نظر میآید، جای کار بسیاری دارد».
* پویش «زندگی با آیهها» کاری خلاقانه و اثرگذار
شجاعیطباطبایی انس مردم با قرآن را عاملی برای برملا شدن نقشه دشمنان دانست و گفت: «پویش زندگی با آیهها و کارهای خلاقانه مشابه حتی روی دشمن هم اثر وضعی میگذارد. حتی دشمنی که معاند اسلام است، اگر اثرات مثبت یک کار فرهنگی خلاق و مؤثر را ببیند، تأثیر میگیرد».
او تصریح کرد: «ما در یک جنگ ترکیبی قرار داریم که دشمن با تمام توان پای کار آمده است؛ بیش از 200 شبکه فارسیزبان وجود دارد که علیه اسلام، قرآن و خانواده شبانهروز کار میکنند. اگر ما با تمام وجود پای کار بیاییم، در جنگ ترکیبی برنده خواهیم شد؛ چون صحبت ما حرف خداست و کلام خدا قطعا اثرگذار است».
مدیر خانه کاریکاتور ایران در پایان تأکید کرد: «در حالی که دشمنان در بخشی از جنگ ترکیبی القا میکنند مردم از اعتقادات خود دست کشیدهاند، استقبال مردم از پویش زندگی با آیهها، برنامه محفل و اجتماع بزرگ امام حسنیها خط بطلانی بر نقشههای شوم دشمن بود و انشاءالله با ادامه این پویش و تدبر در قرآن به نتایج بهتری دست خواهیم یافت».
ارسال به دوستان
در هفتمین روز سیوپنجمین نمایشگاه کتاب تهران چه گذشت؟
نگاه راهبردی دولت به کتاب
گروه فرهنگ و هنر: از ابتدای نمایشگاه کتاب تهران خانه شعر و ادبیات در نیم طبقه دوم شبستان برنامهای را با عنوان «۱۰۰ کتاب، ۱۰۰ نویسنده» ضبط میکند تا طی سال در یکی از شبکههای سیما پخش شود البته احتمال دارد بعضی قسمتهایش به ایام نمایشگاه هم برسد.
مهدی قزلی، مدیر خانه شعر و ادبیات که از نویسندگان پرکار و مطرح است، این طرح را اجرا میکند. نویسندگان و شاعران بزرگی جلوی دوربین این برنامه رفتند و در آیتمهای کوتاه صحبت کردند؛ مثل مرتضی سرهنگی، ولیالله کلامی زنجانی، وجیهه سامانی، زهیر توکلی و...
البته خانه شعر و ادبیات داستانی طرحهایی چون سهشنبههای داستان با اجرای خسرو باباخانی، یکشنبههای مثنوی و داستان با اجرای محمدرضا جوان آراسته و... رادر طول هفته برای علاقهمندان برگزار میکند.
در همین راستا غرفه کاغذ ایرانی در نمایشگاه کتاب تهران برپا شده است تا وضعیتی از تولید ملی در حوزه کاغذ را برای مخاطبان و علاقهمندان به حوزه نشر به نمایش بگذارد.
در این غرفه کاغذهای ایرانی با گرماژ (وزن پایه) متفاوت در برابر مخاطبان قرار داده شده است، البته آثاری که با این کاغذ هم به چاپ رسیده را به نمایش گذاشتهاند.
غرفه کاغذ ایرانی اسامی 10 ناشر برتر دریافتکننده کاغذ ایرانی را منتشر کرده است. کانون زبان ایران، انتشارات سمت، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مهر و ماه نو، انتشارات قدیانی، مهرسا، دفتر نشرمعارف، انتشارات دانشگاه پیام نور، انتشارات پیام عدالت و توسعه خیلی سبز اسامیای هستند که به ترتیب از 24 هزار تا 7 هزار بند دریافت کردهاند. غرفه، مقدار تولیدی در سال 1401 را 42 هزار تن و سال گذشته را هم 46 هزار تن نوشته است. با بخشی از حجم تولید سال گذشته 155 میلیون کتاب درسی سال تحصیلی 140۳-140۲ تولید شد.
سخنگوی دولت سیزدهم در نشست خبری که روز گذشته در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، با اشاره به توجه ویژه دولت به کتاب، اظهار داشت: نگاه دولت سیزدهم به کتاب راهبردی است، نه یک نگاه ساده و گذرا.
علی بهادریجهرمی با بیان اینکه امسال در شعار نمایشگاه کتاب (بخوانیم و بسازیم) به زیبایی متبلور شده که برای ساختن آینده باید مطالعه کرد، افزود: لازمه ساختن آینده ممتاز و در شأن جامعه ایرانی مطالعه کردن است. اگر شاخص را رهبر معظم انقلاب در میزان توجه به کتابخوانی بگذاریم و خود را ارزیابی کنیم، شاید کسی پیدا نشود که به این حجم اشراف و توجه و حتی تخصص در این حوزه برسد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم روزی برسد که به جای گوشی، کتاب در دست داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی چه در عرصه حکمرانی و چه در عرصه شهروندی بیشتر شود، در عرصه فرهنگی هم به جایگاه بهتری میرسیم.
سخنگوی دولت سیزدهم به رشد ۱۶ برابری تولید کاغذ اشاره کرد و گفت: تولید کاغذ ۵ هزار تن بود که در دولت سیزدهم یعنی کمتر از ۳ سال به بیش از ۸۰ هزار تن رسیده است. بهادریجهرمی تصریح کرد: دولت با جدیت این مسیر را طی کرده که در حوزه کاغذ کتاب درسی به خودکفایی رسیدیم؛ امیدواریم در سایر حوزهها هم این خودکفایی را جشن بگیریم.
امسال بخش اطلاعرسانی و مشاوره کتاب، بسیار برنامهریزیشدهتر از قبل است، به طوری که اگر نام و نشان ناشری را بخواهید در سریعترین سرعت با کاغذ چاپشده تحویلتان میدهند و اگر کتابی هم بخواهید، مشاورانی در بخش شبستان هستند که راهنمایی میکنند.
ایستگاههای شارژ تلفن همراه در نمایشگاه کتاب این روزها مشتریهای فراوانی دارد و مخاطبان از استقرار این ایستگاهها استقبال خوبی کردهاند. اما جلوی ایستگاههای تفکر که مربوط به حجاب و عفاف است و خانمها آنجا را اداره میکنند، شلوغتر است؛ هر کس رد میشود چند دقیقهای میایستد تا به جواب سوالهای روی تخته در ذهنش جواب دهد.
البته حضور بازیگران تئاتری که چهرههای ادبی معروف را بازی میکنند نیز برای مخاطبان جذاب است. شخصیتهایی چون فردوسی، خیام و ... در میچرخند و مردم با اینها عکسهای یادگاری میگیرند، البته سالن مشاوره کتاب که در مرکز مصلی قرار گرفته است هم کار را برای مخاطبان راحت کرده است.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان سینمایی در نخستین نشست شورای سیاستگذاری فیلم کودک و نوجوان مطرح کرد
تقویت سینمای کودک و نوجوان با همافزایی نهادهای فرهنگی
گروه فرهنگ و هنر: نخستین نشست شورای سیاستگذاری سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با حضور رئیس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره و اعضای این شورا برگزار شد.
محمد خزاعی با اشاره به عزم جدی سازمان سینمایی برای حمایت از تولیدات سینمای کودک گفت: برگزاری پرشور و شکوه این جشنواره، سینمای کودک و نوجوان را از انفعال خارج میکند.
وی با اشاره به اهمیت جشنواره فیلم کودک و نوجوان به عنوان یک رویداد معتبر شناختهشده بینالمللی سینمایی و تاثیر آن در سینمای کودک گفت: بر اساس بررسی کارشناسی هر زمانی که جشنواره به دلیلی برگزار نشده یا با کیفیت حداقلی برگزار شده، به همان میزان سینمای کودک هم تضعیف شده و هر وقت جشنواره با کیفیت برگزار شده، به همان اندازه سینمای کودک رشد داشته است.
خزاعی با تاکید بر خروج سینمای کودک و نوجوان از انفعال به عنوان یک سیاست راهبردی گفت: با همگرایی نهادهای متولی یا فعال حوزه کودک از جمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان صداوسیما، وزارت آموزش و پرورش و حوزه هنری این مهم محقق میشود.
وی ادامه داد: سازمان سینمایی در حد توان خود تلاش کرده بیشترین حمایت را از سینمای کودک و نوجوان به عمل آورد و خوشبختانه امسال نیز تاکنون تعداد مناسبی فیلم کودک در بخشهای مختلف صدور پروانه ساخت، پیشتولید و آماده نمایش در فهرست تولیدات سینمای کشور وجود دارند.
رئیس سازمان سینمایی کشور از دستاندرکاران مدیریت شهری اصفهان خواست به ظرفیت فیلمسازان اصفهانی برای تولید فیلمهای کوتاه و بلند توجه جدی کنند و سینماگران اصفهانی نقش موثرتری در برگزاری جشنواره داشته باشند.
وی با اشاره به این نکته که جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان به نام اصفهان شناخته شده است، بررسی نقاط قوت در کنار آسیبشناسی دوره قبل جشنواره را ضروری دانست.
خزاعی با مثبت ارزیابی کردن برنامههای ویژه فرهنگی - هنریای که سال گذشته همزمان با جشنواره در سطح شهر اصفهان برگزار و سبب به وجود آمدن فضایی سرشار از شادی و نشاط برای کودکان و نوجوانان و خانوادهها شد، توجه به کودکان و نوجوانان مناطق محروم برای مشارکت در برنامههای جشنواره، برگزاری کارگاههای آموزشی استادان ایرانی و بینالمللی، پربارتر کردن بخش داوران کودک و نوجوان، تقویت نشستهای گفت و شنود فیلمسازان با داوران کودک و نوجوان، اهالی رسانه و سینماگران استان و ترغیب خانوادهها برای استفاده بیشتر از برنامههای جشنواره را از دستاندرکاران برگزاری جشنواره خواستار شد. در این نشست مجید زینالعابدین، دبیر جشنواره هم با اشاره به راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره در محل بنیاد سینمایی فارابی، از تشکیل شوراهای مشورتی و تخصصی سینمای کودک و نوجوان با هدف کمک راهبردی و عملیاتی در حوزه تولید تا اکران و بهرهگیری از تجارب فیلمسازان و فعالان سینمای کودک خبر داد. در ادامه این نشست، اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره به بیان نظرات خود درباره بخشهای مختلف این رخداد هنری - فرهنگی پرداختند. بررسی رویکردهای محتوایی، زمانبندی برگزاری جشنواره، سیاستگذاری درباره المپیاد فیلمسازی نوجوانان و بررسی شعار محوری جشنواره از جمله مواردی بود که در نخستین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره مطرح شد.
سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ایران، مهر امسال با دبیری مجید زینالعابدین در شهر اصفهان برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|