|
اخبار
با رأی اعضای شورای شهر تهران انجام شد
نامگذاری بزرگراه بعثت و خیابان پاستور شرقی به عنوان «شهیدرئیسی»
بزرگراه بعثت و همچنین خیابان پاستور شرقی با رای حداکثر اعضای شورای اسلامی شهر تهران به نام شهید آیتالله رئیسی نامگذاری شد. اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویستوچهلمین جلسه علنی این شورا بررسی نامگذاری معبری به نام شهید آیتالله رئیسی را در دستور کار خود داشتند که بر این اساس بزرگراه بعثت حدفاصل میدان بهمن تا میدان بسیج در مناطق ۱۵ و ۱۶، همچنین خیابان پاستور شرقی حدفاصل خیابان کارگر جنوبی تا خیابان حضرت ولیعصر(عج) در منطقه ۱۱ با رای حداکثری اعضای شورا به نام شهید آیتالله دکتر ابراهیم رئیسی نامگذاری شد. همچنین خیابان کوشک حدفاصل خیابان سی تیر تا خیابان فردوسی در منطقه ۱۲ با رای حداکثری اعضای شورای شهر تهران به نام شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان نامگذاری شد.
***
سهم ۶۰ درصدی خیران در مدرسهسازی
مدیرکل حراست سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۱۱ هزار میلیارد تومان توسط خیران برای ساختوساز مدرسه در کشور هزینه و بیش از ۶۰ درصد مدرسهسازی کشور توسط خیران انجام شده است. کیقباد باباییشهرکی دیروز در بیستوششمین جشنواره خیران مدرسهساز استان کرمان اظهار کرد: در دولت سیزدهم بیش از ۲۵۰۰ مدرسه در کشور توسط خیران ساخته شده و ۱۰۲۵ کلاس در استان کرمان توسط خیران در سال گذشته احداث شده است. محمدرضا جعفری، مدیرعامل جامعه خیران مدرسهساز کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تعهد خیران مدرسهساز در کشور از ۱۷ میلیارد تومان در سال ۷۷ به ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده، گفت: در حالی سال ۷۷ شاهد ۲۰ درصد ساخت مدرسهها توسط خیران بودیم که این رقم تا سال گذشته به ۵۰ درصد رسید و امسال هم به ۶۰ درصد میرسد. وی بیان کرد: با وجود اینکه تلاشهای زیادی انجام شده اما مشکلات زیادی در آموزشوپرورش داریم و با توجه به اینکه مدرسه خانه دوم دانشآموزان است؛ هرچه مناسبتر باشد، بچهها بهتر تعلیم میبینند و تربیت میشوند. جعفری با اشاره به اینکه گسترش فرهنگ خیر یک کار قرآنی است، ابراز کرد: مدرسهسازی زیربنای همه کارهاست، زیرا آموزشوپرورش مهمترین کاری است که در سراسر کشور انجام میشود.
ارسال به دوستان
افزایش نرخ کارت بلیت اقشار خاص به ۴۰۰ هزار تومان
اعضای شورای شهر تهران یک فوریت طرح بلیت و کرایه بلیت شهر تهران برای اقشار خاص برای سال ۱۴۰۳ را تصویب کردند. بر اساس این طرح سقف کارت بلیت اقشار خاص مثل ایثارگران، دانشجویان و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و... افزایش مییابد. سقف مبلغ سال گذشته ۳۰۰ هزار تومان بود و پیشبینی شده ۳۰۰ هزار تومان سالانه به ۴۰۰ هزار تومان در سال جدید افزایش یابد.
ارسال به دوستان
رقابت تنگاتنگ کشورها در توسعه و استفاده از فناوریهای نوظهور؛ ایران دارای جایگاه مناسبی در ارائه مقالات علمی در دنیاست
عصر هوش مصنوعی
سند ملی هوش مصنوعی در آموزش عالی رونمایی میشود
گروه اجتماعی: هوش مصنوعی این روزها دنیای فناوری را متحول کرده و حالا کشورهای مختلف برای پیشرو بودن در بهرهگیری از آن، در رقابت تنگاتنگی با یکدیگر قرار گرفتهاند. ایران نیز بیش از 2 دهه است بستر آن را در مراکز دانشگاهی ایجاد کرده و در این مسیر گام برمیدارد و حالا قرار است مرکز ملی هوش مصنوعی طی روزهای آینده افتتاح و از طرفی سند ملی هوش مصنوعی در آموزش عالی رونمایی شود. در چنین شرایطی تلاش برای پیشبرد اهداف در این عرصه بیشتر احساس میشود، زیرا هوش مصنوعی، یکی از اولویتهای جدی در توسعه فناوریهای تحولساز است که ظهور و بروز آن تحولی را در ساختارهای پیشین رقم میزند و مسیر آینده فناوری را دستخوش تحول میکند. به گفته معاون علمی رئیسجمهور، ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، به طوری که در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ١٧ یا ١٨ را دارد اما در حوزه کاربرد دارای رتبه ٧٠ تا ٨٠ است که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساختهای لازم در کشور است.
* رونمایی از سند ملی هوش مصنوعی در آموزش عالی
هوش مصنوعی یکی از فناوریهای نوظهور و مهم است که میتواند نقش قابل توجهی در توسعه بخشهای مختلف صنعت و خدمات کشور داشته باشد. رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به تدوین سند ملی هوش مصنوعی در آموزش عالی گفت: این سند به سفارش وزارت علوم و با همکاری سایر دانشگاهها در حال تدوین است و هفته آینده در وزارت علوم ارائه میشود. دکتر علیرضا رهایی درباره اقدامات انجامشده در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی یکی از فناوریهای نوظهور و مهم است که میتواند نقش بسیار قابل توجهی در توسعه بخشهای مختلف صنعت و خدمات کشور داشته باشد. بالطبع در شرایط کنونی اغلب صنایع کشور چه در صنایع ارتباطی و چه دفاعی علاقهمندند از ابزارهای هوش مصنوعی برای توسعه خدمات خود استفاده کنند و این کار به نحوی متکی بر فعالیتهای دانشگاهها و مراکز علمی است. وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از گذشته به عنوان یکی از قطبهای مطرح حوزه هوش مصنوعی بوده است. ما مجموعهای از اعضای هیات علمی دانشگاه از 3 دانشکده مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و کنترل و ریاضی و علوم کامپیوتر سازماندهی کردیم که بتوانند از جنبههای مختلف مباحث هوش مصنوعی را پشتیبانی کنند و پوشش دهند و به ارگانهای مختلف خدمات دهند. رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تدوین سند ملی هوش مصنوعی گفت: این سند، به سفارش وزارت علوم و در قالب همکاری با سایر دانشگاهها در حال تدوین بوده و قرار است هفته آینده در وزارت علوم ارائه شود. وی با تاکید بر اینکه تدوین این سند یک کار میاندانشگاهی بوده است، گفت: پس از بررسی سند ملی هوش مصنوعی در وزات علوم، در صورت نهایی شدن، رونمایی خواهد شد. رهایی خاطرنشان کرد: در این سند همه افقهایی که میتواند در بخشهای مختلف هوش مصنوعی مطرح شود و نیاز است در بحث آموزش و تحقیقات روی آن کار شود، دیده شده است. همچنین تربیت نیروی انسانی، توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و توسعه فناوری نیز در این سند مورد توجه قرار گرفته است. رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پاسخ به این سوال که آیا رشتههای مرتبط با هوش مصنوعی نیز در تدوین این سند مورد توجه قرار گرفته است؟ گفت: الان در تمام رشتههای فنی - مهندسی، هوش مصنوعی و تحول دیجیتال به عنوان یک زمینه مهم و در همه برنامههای درسی دوره کارشناسی، هوش مصنوعی و تحول دیجیتال به عنوان یک درس و مبنا برای همه در نظر گرفته شده است. وی در ادامه به مهر گفت: همچنین کاربرد هوش مصنوعی در زمینههای مختلف تخصصی از جمله مکانیک، انرژی، عمران و... مورد توجه قرار گرفته است و امیدواریم بتواند به توسعه برنامههای درسی کمک کند.
* ضرورت توجه به پیشرفت در عرصه هوش مصنوعی
عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر و متخصص فناوریهای دیجیتال در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: ایران در عرصه علم و فناوریهای نوین شاهد دستاوردهای بزرگی است که بخشی عمده آن ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی در این بخشهاست. امیر محترمی با بیان اینکه چنین اقداماتی باعث شد سند ملی هوش مصنوعی در کشور تدوین شود، افزود: هم اکنون بیش از 60 کشور دنیا راهبرد ملی هوش مصنوعی را تدوین کردهاند و ایران نیز برای اینکه از قافله رقابت عقب نماند، چنین مقوله مهمی را در اولویت قرار داده و با چشماندازی که ترسیم کرده، مسیر پیشروندگی را میپیماید. با این وجود در سندی که پیشنویس آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شده است، یکی از محورها بحث هوش مصنوعی در عرصه آموزش و پرورش و تاکید بر ورود آن به مراکز علمی است.
محترمی افزود: آموزشوپرورش نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعهای هوش مصنوعی دارد که باید ایفا کند، چرا که علم و فناوری در حوزه ذیل آموزش میگنجد و بهرهبرداری از آن نیز در این بخش تبلور مییابد. وی افزود: در بحث تولید علم ایران در حوزه علوم و فناوری و تجاریسازی آن جایگاه خاصی دارد به طوری که در سند راهبردی هوش مصنوعی آمده است که سرریز علم به صورت فناوری در بخشهای مختلف به کار گرفته شود، البته ایران جایگاه خوبی در قالب تولید مقالات علمی هوش مصنوعی در دنیا دارد و این برتری نشان میدهد ایران میتواند در عرصه هوش مصنوعی در دنیا مطرح شود اما در کاربرد هوش مصنوعی متاسفانه وضعیت رضایتبخشی احساس نمیشود.
متخصص فناوریهای دیجیتال تصریح کرد: هوش مصنوعی در ایران یک رشته دانشگاهی است که سابقه طولانی دارد. توجه به این علم در دانشگاهها به اوایل دهه 80 بازمیگردد که ابتدا در ذیل رشتههای مهندسی و کامپیوتر بوده است ولی امروز میطلبد این حوزه گسترش یابد، از این رو باید در حوزه آموزش به آن پرداخته شود. اکنون هوش مصنوعی در همه رشتههای دانشگاهی چون روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، روزنامهنگاری، فنی – مهندسی و... ورود کرده و لازم است دانشجویان و نخبگان بیشتری در این زمینه تربیت شوند.
محترمی اظهار کرد: در آینده نزدیک کشورهای جهان با هوش مصنوعی پیش خواهند رفت و اگر به این علم و فناوری در کشور کمتوجهی شود، شاهد عقبماندگی خواهیم بود، زیرا کشورهایی که در این عرصه غالب هستند، با دسترسی به چنین علوم و فناوریای، راه پیشرفت را بر همه میبندند. حال با توجه به ورود هوش مصنوعی به آموزش عالی میتوان امیدوار بود ایران در این عرصه پیشرو شود.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد
ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی
تولید و مصرف دخانیات در کشور رو به افزایش است و طبق گزارشهای موجود کارخانههای تولید سیگار در کشور طی یک دهه اخیر 3 برابر شده است؛ پدیدهای که بیانگر رشد بالای استعمال دخانیات، همزمان با کاهش سن مصرفکنندگان سیگار است، به طوری که اکنون مصرف سیگار حتی به مدارس ابتدایی نیز رسوخ کرده است. در این باره رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت استعمال مواد دخانی در اماکن عمومی گفت: دولت، وزارت بهداشت و دستگاههای فرهنگی تمامقد ایستادهاند تا حامی سلامت مردم و کاهش مصرف دخانیات در جامعه باشند. جعفر جندقی با بیان اینکه شعار هفته ملی بدون دخانیات (۵ تا ۱۱ خرداد) در کشورمان، «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسؤولیت همگانی» است، افزود: کودکان و نوجوانان میتوانند سفیران کاهش مصرف دخانیات در سطح جامعه باشند و افراد زیادی به خاطر فرزندان و نوههایشان، مصرف دخانیات و سیگار را کنار گذاشتهاند. وی با تاکید بر اهمیت ترویج اماکن عاری از دخانیات در کشور ادامه داد: سال ۸۵ ایران یکی از کشورهای پیشرو در تصویب قانون جامع کنترل دخانیات بوده است و در آن زمان شاید یکی دو کشور دنیا چنین قانونی داشتند. در هیچ مکان عمومی نباید دخانیات مصرف شود. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه اماکنی که در آنها دخانیات مصرف میشود، به سلامت جامعه آسیب میزنند، گفت: هدف مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، همچنین اماکن عمومی، خدمترسانی به جامعه است و وقتی کالای آسیبرسان با هدف سود اقتصادی به مردم عرضه میشود، به سلامت جامعه صدمه وارد میشود. جندقی تصریح کرد: نخستین رکن کار ما در کاهش مصرف دخانیات در جامعه، فرهنگسازی و اقناع عمومی برای مصرف نکردن این محصولات است. خیلی از مصادیق برخورد با اماکن متخلف در عرضه مواد دخانی در قانون جامع کنترل دخانیات وجود دارد اما قوانین و مجازاتها باید به روز شود، چرا که مجازاتها، در حال حاضر بازدارنده نیست. وی یادآور شد: نمایش و تبلیغ مصرف دخانیات در رسانهها و آثار هنری، خانوادهها را آزار میدهد و به توسعه و اقتصاد کشور، آسیبهای زیادی میزند. متاسفانه برخی افراد معتقدند صنعت دخانیات موجب ایجاد اشتغال میشود اما آسیبهای مستقیم و غیرمستقیم آن در مقابل سود آن، بسیار بیشتر است. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: متاسفانه سالانه ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم بر اثر مصرف دخانیات در کشور جان خود را از دست میدهند. تبلیغ مصرف دخانیات در فیلمها بویژه در سریالهای شبکه نمایش خانگی ممنوع است. بسیاری از استندهای جذاب فروشگاهها که اتفاقا پشت سر فروشنده نیز قرار گرفته و جذابیت بصری دارند، محل فروش سیگار که این کار ممنوع است. جندقی هر گونه تبلیغ بصری محصولات دخانی را ممنوع دانست و گفت: استانداردهای جهانی تاکید دارد پاکتهای سیگار همه باید یک شکل داشته باشند و در ۸۵ درصد فضای پاکت با رنگ سبز زیتونی باید تبلیغات علیه مصرف سیگار درج شود که مردم را آگاه کند. تصاویر مورد نظر برای درج روی پاکت سیگار، طراحی و با هماهنگی دستگاههای اجرایی، انتخاب شده و صنایع دخانی مکلف به استفاده از این تصاویر و طرحها هستند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|