|
تصمیم ارمنستان برای افتتاح سرکنسولگری در تبریز
وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد این کشور برنامه دارد در 4 کشور از جمله ایران اماکن دیپلماتیک افتتاح کند. «آرارات میزوزیان» وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد این کشور قصد دارد «تا پایان سال جاری، در ۴ کشور هیات دیپلماتیک مستقر کند».
میزوریان گفت تا الان تصمیم گرفته شده در شهر تبریز در ایران سرکنسولگری افتتاح شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
«دیوان لاهه را به رسمیت نمیشناسیم»
پشت پای بایدن به نظم آمریکایی
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در دهانکجی آشکار به نهادهای بینالمللی و در حمایت از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو به عنوان جنایتکاری که همچنان بر کشتار و ویرانی در نوار غزه اصرار میورزد، گفت: ما دیوان کیفری بینالمللی را به رسمیت نمیشناسیم. خاطرنشان میشود این دادگاه اخیرا خواستار توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به رفح شده است. همچنین جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای با مجله «تایم» که دیروز منتشر شد، بار دیگر از رژیم صهیونیستی به طور کامل حمایت کرد و با وجود کشتار ۳۶ هزار فلسطینی در نوار غزه از جمله ۱۵ هزار کودک در طول نزدیک به 8 ماه، گفت: مشخص نیست اسرائیل جنایت جنگی مرتکب شده باشد. جو بایدن در پاسخ به این سوال مجله «تایم» که آیا فکر میکند نتانیاهو جنگ غزه را به دلایل سیاسی خود طولانی میکند، تصریح کرد: «قصد ندارم در این مورد اظهارنظر کنم اما هر دلیلی وجود دارد که افراد به این نتیجه برسند». رئیسجمهور آمریکا با نادیده گرفتن نسلکشی مردم فلسطین در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی مدعی شد «مشخص نیست» که نظامیان صهیونیست مرتکب جنایات جنگی در این منطقه شدهاند یا خیر. وزارت بهداشت فلسطین روز گذشته از افزایش شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به ۳۶ هزار و ۵۹۵ نفر در نوار غزه خبر داد. وزارت آموزش فلسطین نیز اعلام کرد بیش از ۱۵ هزار نفر از شهدا کودک هستند. بایدن همچنین بدون اشاره به محاصره همهجانبه نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی و بستن همه گذرگاههای آن و جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به این منطقه مدعی شد که «فکر نمیکند اسرائیل به طور عمدی از گرسنه نگه داشتن غیرنظامیان به عنوان یک سلاح جنگی استفاده میکند». بایدن با بیان اینکه نخستوزیر رژیم صهیونیستی زیر فشار زیادی از جانب خانوادههای اسیران صهیونیست است، مدعی شد «نتانیاهو آماده انجام هر کاری برای بازگرداندن آنها از نوار غزه است». وی همچنین گفت: اسرائیلیها بشدت خواهان آتشبس برای بازگرداندن گروگانها (اسیران صهیونیست) هستند. رئیسجمهور آمریکا همزمان تلاش کرد توپ را در زمین مقاومت فلسطین بیندازد و بدون توجه به کارشکنی چند ماهه رژیم صهیونیستی در دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسیران مدعی شد جنبش «حماس مسؤول امضا نشدن چنین توافقی تاکنون است». وی در همین راستا ادعا کرد: اسرائیل پیشنهاد بسیار سخاوتمندانهای برای آتشبس در غزه ارائه کرد و دولت آمریکا برای رسیدن به این موضوع و اطمینان از بازگشت گروگانها (اسیران صهیونیست) به شدت فشار میآورد. به گفته بایدن، دولت متبوعش دلیل و مدرکی درباره اسیران صهیونیست ندارد که نشان دهد آیا آنها دقیقا هنوز زنده هستند یا خیر. رئیسجمهوری آمریکا درباره رسیدگی به پرونده سران صهیونیست در دیوان بینالمللی کیفری و احتمال صدور حکم بازداشت آنها به عنوان جنایتکار جنگی نیز گفت کشورش این دیوان را به رسمیت نمیشناسد.
***
سازمان ملل: ۵۰۰ فلسطینی در کرانه باختری شهید شدند
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه اعلام کرد رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۵۰۰ شهروند فلسطینی را در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسانده است. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۵۰۰ شهروند فلسطینی در کرانه باختری به قتل رسیدهاند. «ولکر ترک» افزود: «ما خواستار مجازات عاملان این جنایتها هستیم، زیرا فرار از مجازات، کرانه باختری را به یک محیط مناسب برای کشتار فلسطینیان به دست نظامیان اسرائیلی تبدیل کرده است». وی اضافه کرد: ساکنان کرانه باختری به صورت روزانه، بیسابقه و به شیوههایی وحشیانه جان خود را از دست میدهند. ترک گفت: «تخریب، نقض حقوق بشر و کشتار ساکنان کرانه باختری غیرقابل پذیرش است و به صورت فوری باید متوقف شود». ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه در جدیدترین جنایات خود ۲ جوان فلسطینی را در شهر طولکرم در کرانه باختری به شهادت رساند. سازمان امور اسیران و باشگاه اسیران فلسطین دوشنبه در بیانیه مشترکی اعلام کردند از هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۹ هزار فلسطینی از جمله ۳۰۰ زن و ۶۳۵ خردسال در کرانه باختری و قدس اشغالی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت شدهاند. این بیانیه اضافه کرد نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل همزمان با ادامه جنایات نسلکشی در غزه با شدتی بیسابقه به عملیات بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری ادامه میدهند.
***
سفر باقری به لبنان
سرپرست وزارت خارجه ایران با دبیرکل حزبالله لبنان دیدار و گفتوگو کرد. «علی باقریکنی» در سفر به بیروت، با «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان دیدار و گفتوگو کرد. دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران که روز دوشنبه به بیروت سفر و با مقامهای ارشد لبنانی از جمله نخستوزیر، وزیر خارجه و رئیس پارلمان دیدار و گفتوگو کرده بود، به دیدار دبیرکل جنبش حزبالله رفت و با او درباره تحولات منطقه رایزنی کرد. طبق گزارش المنار، سیدحسن نصرالله در این دیدار شهادت آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و همراهان آنها را تسلیت گفت. طی این دیدار همچنین آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه بویژه تحولات ۲ جبهه غزه و لبنان و راهکارهای مطرحشده بررسی شد. دبیرکل حزبالله لبنان در جریان این دیدار از رهبری، دولت و مردم جمهوی اسلامی ایران بهخاطر حمایت بیوقفه از مردم منطقه و جنبشهای مقاومت، همچنین موضع ثابت و راسخ آنها بهرغم تمام موانع و تهدیدها تقدیر و تشکر کرد. همچنین «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک کنفرانس خبری در محل سفارت ایران در بیروت به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
***
ائتلاف مودی پیشتاز انتخابات پارلمان هند
«ائتلاف ملی دموکراتیک» به رهبری حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» متعلق به «نارندرا مودی» اکثریت را در انتخابات پارلمانی هند به دست آورده است. انتخابات مجلس سفلی هند در 7 مرحله از ۱۹ آوریل تا یک ژوئن (۳۰ اردیبهشت تا ۱۲ خرداد) برگزار شد و شمارش آرا نیز روز سهشنبه به پایان رسید. رسانه اندیتیوی گزارش داد «نارندرا مودی» نخستوزیر فعلی هند بیش از ۳۰۰ کرسی از ۵۴۳ کرسی پارلمان را به دست آورده است. این در حالی است که تاکنون «راهول گاندی» رئیس حزب کنگره و رقیب کلیدی مودی توانسته تنها ۲۰۰ کرسی را تصاحب کند. حزب یا ائتلافی که بتواند بیش از ۲۷۲ کرسی را در پارلمان به دست بیاورد، میتواند دولت تشکیل دهد. روزنامه «تایمز هند» دیروز سهشنبه در سرمقالهای نوشت: «وظیفه اصلی دولت بعدی این است که هند را در مسیر ثروتمند شدن قرار دهد، پیش از آنکه دیر شود. زمان در حال گذر است».
ارسال به دوستان
برنامه تروئیکای اروپایی برای صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس
تنش میخواهند!
اسلامی: ایران به قطعنامه احتمالی ۳ کشور اروپایی پاسخ متناسب میدهد
گروه سیاست خارجی: 3 کشور اروپایی معروف به تروئیکای اروپا در راستای فشار به ایران قرار است قطعنامهای را علیه تهران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب برسانند که به گفته مقامات ایران قطعنامهای غیرفنی و سیاسی است؛ قطعنامهای که حتی واشنگتن هم از چند روز قبل رضایت به تصویب آن نداشت. از هفتهها قبل 3 کشور اروپایی در پی آن بودند قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب برسانند؛ قطعنامهای که پایه آن بر اساس گزارشهای مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. رافائل گروسی روز دوشنبه در بیانیه آغازین خود در نشست شورای حکام آژانس در وین در رابطه با برنامه هستهای ایران، با اشاره به آخرین گزارش خود در رابطه با راستیآزمایی برنامه هستهای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گفت: ذخایر اورانیوم غنیشده ایران، از جمله اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد در حال افزایش است. آژانس انرژی اتمی تداوم دانش خود را در رابطه با تولید و موجودی سانتریفیوژها، روتورها، آب سنگین و کنسانتره سنگ اورانیوم را از دست داده است. بیش از 3 سال از توقف موقت اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران میگذرد و بنابراین بیش از 3 سال از زمانی که آژانس قادر به دسترسی تکمیلی در ایران بوده، گذشته است.
وی با اشاره به اینکه هیچ پیشرفتی در حلوفصل مسائل پادمانی باقیمانده حاصل نشده است و ایران توضیحات فنی معتبری در رابطه با وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ورامین و تورقوزآباد به آژانس ارائه نکرده یا آژانس را از مکانهای فعلی مواد هستهای یا تجهیزات آلوده مطلع نکرده است، بیان کرد: ایران همچنان کد اصلاحی 3.1 را اجرا نمیکند، زیرا اعلام کرده اجرای آن را به حالت تعلیق درآورده است. این مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافقنامه جامع پادمانی است و برای اینکه آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هستهای ایران صرفا صلحآمیز است، باید حل و فصل شود.
گروسی از اخراج برخی بازرسان هم انتقاد کرد. این موضوع در حالی اعلام میشود که طبق گفته محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، ایران 120 بازرس را تاکنون پذیرفته است و برخی بازرسان مشکلاتی را حین بازرسی به وجود آوردند که دیگر پذیرش نشدند.
در قطعنامه 3 کشور اروپایی 9 بند وجود دارد که آنها از ایران خواستار آن موضوعات شدهاند. 3 کشور اروپایی از ایران خواستهاند طبق قطعنامه نوامبر سال 2022 عمل کند. تهران هم در راستای قطعنامهای که آن سال علیه برنامه هستهای تصویب شد، مجموعه اقداماتی را انجام داد که موجب کاهش تعهدات برجامی شد. آغاز تولید اورانیوم 60 درصد در فردو، آغاز روند تعویض ماشینهای سانتریفیوژ نسل اول با ماشینهای پیشرفته IR6، آغاز روند تجهیز سالن B (واحد یک) با ظرفیت 8 زنجیره جدید در نطنز که با توجه به ضرورت ایجاد زیرساخت به شکل مرحلهای ایجاد میشود، گازدهی ۲ آبشار دیگر
IR- m2 و IR4 در سایت نطنز، آغاز پاسیواسیون ۲ زنجیره دیگر از ماشینهای نوع IR- m2 و IR4 در نطنز و گازدهی به آنها از جمله این اقدامات بود.
همچنین ایران در پاسخ به قطعنامه ژوئن ۲۰۲۲، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در سایت نطنز و غیرفعال کردن دوربینهای فراپادمانی در سایتها و تاسیسات هستهای را در دستور کار قرار داد. شایان ذکر است پیش از آبان ۱۴۰۱ ایران صرفا اورانیوم تا غنای ۶۰ درصد را در سایت نطنز تولید میکرد اما اقدامات تروئیکای اروپا و آمریکا در شورای حکام در صدور قطعنامه موجب شد ایران به برنامههای هستهای خود سرعت بیشتری دهد. به علاوه در چارچوب همکاریهای داوطلبانه ایران با آژانس در خرداد ۱۴۰۲ (ژوئن ۲۰۲۳) تعدادی از دوربینهای آژانس که در چارچوب قانون اقدام راهبردی در سال ۲۰۲۱ جمعآوری شده بودند، در سایت اصفهان (مرکز تولید سانتریفیوژهای پیشرفته) دوباره نصب شدند. مرکز تولید سانتریفیوژها در اصفهان در اصل همان خط تولید سانتریفیوژ کرج است که بعد از خرابکاری هستهای از آنجا به اصفهان منتقل شد. البته این دوربینها با این شرط نصب شدهاند که اطلاعات آن ضبط و ذخیره شود و تا رسیدن به توافق بر سر برجام و چگونگی احیای آن، اطلاعات این دوربینها نزد ایران باقی بماند و برای آژانس قابل دسترسی نیست. همچنین در ۲ سال گذشته چندین موضوع پادمانی دیگر میان ایران و آژانس مطرح شده است که ایران با حسن نیت به ابهامات و سوالات آژانس پاسخ داده است.
3 کشور اروپایی در قطعنامه خود خواستار شدند ایران کد اصلاحی 3.1 را بپذیرد. همچنین درباره 2 مکان ادعایی هم با آژانس همکاری داشته باشد. این موارد در حالی به اجبار از ایران خواسته شده است که ایران طی توافقی با آژانس قصد همکاری در موارد اختلافی را داشت اما آمریکاییها توافق مذاکرات رفع تحریمها را کنار گذاشتند.
در همین راستا طبق اطلاع خبرنگار «وطن امروز»، ایران به قطعنامه 3 کشور اروپایی واکنش نشان خواهد داد. خبرگزاری رویترز در گزارشی در روز ۲۴ مه مدعی شد: ایالات متحده نمیخواهد در نشستهای اخیر هیات مدیره آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال قطعنامه دیگری علیه ایران باشد. قبل از آخرین مورد، در ماه مارس، فرانسه، بریتانیا و آلمان، موسوم به تروئیکای اروپا (E3) با واشنگتن درباره اینکه آیا به دنبال راهحلی هستند یا خیر به توافق نرسیدند. رویترز همچنین اشاره دارد: استدلال اصلی مقامات آمریکایی این است که مانند گذشته به ایران بهانهای برای پاسخ دادن به فعالیتهای هستهایاش ندهند. تنشها در خاورمیانه بویژه با ادامه عملیات نظامی (جنگ ظالمانه) اسرائیل در غزه افزایش یافته است. اسرائیل و ایران ماه گذشته برای نخستینبار به یکدیگر حمله کردند و اسرائیل بارها تهدید به حمله به تاسیسات هستهای ایران کرده است.
در همین راستا محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «اگر طرفین به تعهدات خود برنگشتند و عمل نکردند ما هم کاهش تعهدات را داریم. اکنون در فاز کاهش تعهدات هستیم و ملاک برای ما قانون اقدام راهبردی مجلس برای رفع تحریمهاست. در چارچوب قانون ملی کار میکنیم، در چارچوب پادمان و انپیتی نیز هستیم. اگر گزارش آن مغایرتی میدهد به دلیل این است که آنها در برجام به تعهدات عمل نکردند که لازم است به تعهدات خود بازگردند. ما هم تعهدات خود را انجام میدهیم. اگر قطعنامه دهند یا فشار سیاسی بیاورند، قطعا عکسالعمل نشان میدهیم.
البته ایران هم پاسخی به موارد اعلام شده آژانس ارائه کرده است که نشان میدهد تهران در موضوع فنی دست پری دارد. تهران اعلام کرده است تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات خود تحت برجام کاملا مطابق حقوق ذاتی کشور طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و پاسخی به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام، همراه با ناتوانی 3 کشور اروپایی در پایبندی به تعهدات خود بود. این واقعیت آشکار به هیچوجه نمیتواند مبنایی برای 3 کشور اروپایی برای خودداری از اجرای تعهدات خود باشد.
سازمان انرژی اتمی در بیانیه خود درباره این مواضع آورده است: «از نظر حقوقی، ارزیابیهای آژانس در گزارش خود بر پایه اطلاعات غیرموثق و اسناد غیرمعتبر ارائه شده توسط رژیمی است که نهتنها دائما علیه روابط ایران با آژانس توطئه میکند، بلکه مرتکب خرابکاری، حمله و تهدید حمله به ایران همراه با سیاست وحشیانه و نسلکشی این رژیم علیه مردم بیگناه غزه میشود که اکنون دیگر برای جامعه جهانی کاملا شناخته شده است».
همچنین در بند ۴ ایران بار دیگر تاکید میکند هیچ گونه ماده و فعالیت هستهای در مکان موسوم به لویزان - شیان وجود نداشته است. این مکان، همان طور که در زیرنویس شماره ۶ این گزارش تصریح شده است، تحت فعالیتهای راستیآزمایی گسترده آژانس از جمله دسترسی تکمیلی قرار گرفته و بر همین اساس این موضوع مختومه شده است. در بند ۶ گزارش آمده است: «ارزیابی آژانس از فعالیتهای هستهای اعلام نشدهای که توسط ایران در «مریوان» انجام شد، بدون تغییر باقی میماند»، همانطور که در بند ۶ بالا گفته شد، ارزیابی آژانس نباید بر اساس اسناد و اطلاعات غیرقابل اعتماد و غیرمعتبر باشد. علاوه بر این، ارجاع به برخی استدلالهای قبلی که در نتیجه اطلاعات بعدی تأیید و منجر به حل و فصل این موضوع به گونهای که در گزارش قبلی مدیرکل (GOV/26/2023) مشخص شده است، هیچ ارزش افزودهای ندارد. با این حال، جزئیات مربوطه قبلا در بند ۸ از یادداشت توضیحی INFCIRC/1094 مورخ ۷ ژوئن ۲۰۲۳ منعکس شده است. همچنین ایران اعتقاد دارد پذیرش اجرای کد اصلاحی 3.1 از جمله اقدامات منعکس شده در بند ۱۳ از مقدمه برجام و همچنین بند ۶۵ پیوست یک آن بود. به دنبال خروج آمریکا از برجام و عدم اجرای تعهدات اتحادیه اروپایی و 3 کشور اروپایی آلمان، انگلستان و فرانسه تحت این توافق، ایران در اعمال حقوق خود وفق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، تصمیم گرفت صرفا به تعهدات خود در چارچوب موافقتنامه پادمان جامع (CSA) عمل کند. با این حال، ایران با حسن نیت و در سایه تفاهم به دست آمده با مدیرکل، قبلا اطلاعات کلیای را درباره برنامهریزی مؤسسات جدید (از جمله ایران هرمز و سیستان و بلوچستان) ارائه و اعلام کرده است اطلاعات پادمانی مربوطه در زمان مقرر در اختیار آژانس قرار خواهد گرفت. در رابطه با بازرسان لغو انتصاب شده، آژانس باید به طور کامل به حقوق ایران براساس موافقتنامه پادمان جامع از جمله ماده ۹ آن احترام بگذارد. هرگونه تلاش برای به خطر انداختن حقوق حاکمیتی کشورهای عضو در مغایرت با موافقتنامه پادمان جامع پادمانی مربوطه غیرقابل قبول است و نباید سابقهای ایجاد کند که حقوق کشورهای عضو را به مخاطره اندازد.
ارسال به دوستان
در پی حملات موشکی حزبالله، آتشسوزی گستردهای در شمال اراضی اشغالی ایجاد شد
اسرائیل سوخت!
گروه بینالملل: «شمال در حال سوختن است»! این بخشی از سخنان یائیر لاپید، رهبر مخالفان کابینه اسرائیل در واکنش به آتشسوزی بزرگ و عجیب در مناطق شمالی اراضی اشغالی فلسطین بویژه شهرک کریات شمونه است که در پی حمله موشکی و راکتی حزبالله لبنان اتفاق افتاد.
رسانههای عبریزبان گزارش دادند آتشسوزی گستردهای در شمال فلسطین اشغالی در پی حملات حزبالله لبنان به وقوع پیوسته و پلیس رژیم اشغالگر مسیر ارتباطی موسوم به «۸۵» که الجلیل را به اکثر نقاط در اراضی اشغالی متصل میکند، به دلیل آتشسوزی گسترده مسدود کرده است.
بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، رسانههای عبریزبان همچنین گزارش دادند یکی از گستردهترین آتشسوزیها در نزدیکی شهرکهای «عمیعاد» و «کاهال» رخ داده است. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت نیز در این باره نوشت 7 نفر در جریان اطفای حریق در کریات شمونه زخمی شدند.
در پی تشدید آتشسوزیها و سرایت آن به برخی دیگر از شهرکهای اشغالی، تیم آتشنشانی رژیم صهیونیستی به علت آتشسوزی گسترده در کریات شمونه درخواست کمک کرد. آتشسوزیهای گسترده منازل مسکونی «کریات شمونه» و «مرگلیوت» واقع در شمال کریات شمونه را تهدید میکند و باعث شده است تمام تیمهای آتشنشانی منطقه برای مهار آتشسوزی اعزام شوند و به دلیل خطرات گستردهای که این آتشسوزیها به دنبال دارد، دستور تخلیه مناطق مسکونی اطراف صادر شده است. در همین راستا، پایگاه «حدشوت بزمان» رژیم صهیونیستی گزارش داد 4 تن از اعضای تیمهای اضطراری «کریات شمونه» که در جریان استنشاق دود ناشی از آتشسوزی آسیب دیده بودند، تحت درمان قرار گرفتند. گزارشها حاکی از آن است در حملات حزبالله لبنان دهها موشک به سمت شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است. در همین راستا شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد از ظهر دوشنبه آتشسوزی بزرگی بر اثر اصابت موشک به مناطقی در اصبع الجلیل رخ داد که آتشنشانان در تلاش برای اطفای حریق هستند.
به دنبال آتشسوزی گسترده در شهرکهای مرزی در شمال فلسطین اشغالی، ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «آتشسوزیهای شمال بیانگر ورشکستگی و تداوم سیاست مماشات است و اکنون زمان به آتش کشیدن لبنان فرا رسیده است». یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون کابینه بنیامین نتانیاهو نیز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: «شمال در حال سوختن است و قدرت بازدارندگی اسرائیل نیز در میان شرارههای آتش در حال از بین رفتن است». منابع خبری همچنین از زخمی شدن ۱۶ صهیونیست (7 سرباز و ۹ شهرکنشین) در نتیجه آتشسوزیها در جلیل الاعلی خبر دادند. پیش از این، مقاومت اسلامی لبنان از انجام یکسری عملیات علیه اهداف نظامی رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داده بود که طی آن پادگان سربازان اشغالگر در جنگل «اداثر» با سلاحهای موشکی و نیز محل استقرار دیگر این نیروها در جنگل «شطولا» با حملات توپخانهای مقاومت مورد اصابت قرار گرفت. رسانههای اسرائیلی همچنین گزارش دادند «15 سایت در شمال در نتیجه پرتاب موشک از لبنان به آتش کشیده شد». «کان» کانال رسمی رژیم اشغالگر هم گزارش داد «از ابتدای جنگ تاکنون بیش از 10 هزار «دونم» (40 قدم مربع) در شمال فلسطین اشغالی در نتیجه موشکهای مقاومت لبنان سوخته است».
رسانههای اسرائیلی با تایید گستردگی مداوم آتش در شمال سرزمینهای اشغالی که بر اثر حملههای موشکی مقاومت لبنان پدید آمده،خاطرنشان کردند: «جاده 85 ارتباطی «الجلیل» مسدود شده و شهرک «کاهال» نیز مورد تهدید آتش قرار دارد و تاکنون 15 سایت در شمال به دنبال پرتاب موشک از لبنان در آتش سوخته است».
به نوشته تایمز اسرائیل، پس از وقوع این آتشسوزیها، نفتالی بنت، نخستوزیر پیشین اسرائیل انتقادهای شدیدی را از دولت بنیامین نتانیاهو مطرح کرد. وی با انتشار بیانیهای ضمن اظهار اینکه اسرائیل مدیریت نمیشود و فاقد رهبری است، افزود: «باید شمال را نجات دهیم. مناطق شمالی در حال شعلهور شدن است. مکانهای زیبا تبدیل به انبوهی از آوار شده است. برخی ساکنان محل زندگیشان را تخلیه کردهاند و در فکر زندگی در جای دیگری هستند. این یک رویداد استراتژیک بزرگ است و به هیچوجه قابل عادیسازی نیست».
گزارشها حاکی از آن است آتشسوزی مناطق شمالی اسرائیل جنگلهایی را دربر میگیرد که در آن درختانی به قدمت ۴۰۰ سال وجود دارد. عمده جمعیت این مناطق، پیشتر و به دنبال آغاز جنگ اسرائیل و حماس پس از حمله هفتم اکتبر این گروه شبهنظامی به اسرائیل، تخلیه شده بود. شلیک موشکها که از روز یکشنبه آغاز شد و روز دوشنبه ادامه یافت، باعث آتشسوزیهای گستردهای در این منطقه شد که در شرایط گرم و خشک به سرعت نیز گسترش یافت. رسانههای اسرائیلی گزارش دادند تعدادی از شهروندان بر اثر این حریقها جراحت سطحی برداشتهاند و برخی خانهها آتش گرفته است. ارتش اسرائیل هنوز درباره این حادثه اظهارنظری نکرده اما حزبالله لبنان روز دوشنبه اعلام کرد حملات پهپادی علیه اسرائیل انجام داده است.
ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در بیانیهای که رسانههای عبریزبان منتشر کردند، نوشت: «آنچه در شمال اتفاق میافتد، ورشکستگی است و بیکفایتی کابینهای را نشان میدهد که هنوز بر این تصور است که ضدحملههای محدود منجر به حفاظت طولانیمدت خواهد شد. ما شاهد ادامه سیاستی هستیم که به حمله هفتم اکتبر منتهی شد. وقت آن است تمام لبنان بسوزد». بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل نیز کابینه جنگ 3 نفره را مورد تمسخر قرار داد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مفهوم جدید رهبری کابینه جنگ به معنی ساعتها سوختن در آتش است». وی با یادآوری سخنان گالانت ادامه داد: «یک سال پیش وزیر دفاعی بود که گفت لبنان را به عصر حجر بازگردانیم». اسموتریچ خطاب به نتانیاهو، گالانت و رئیس ستاد ارتش اسرائیل نوشت: «زمان انجام این کار فرا رسیده است. حمایت کامل از سوی همه مردم اسرائیل وجود دارد».
بن کاسپیت، نویسنده سیاسی اسرائیلی نیز از تایید یکی از شهرکنشینان به نام «نیسان زوی» خبر داد که 4 ساعت در حال اطفای حریق بودهاند و خاطرنشان کرد: 5 ساعت بعد، یک ماشین آتشنشانی وارد شد. باغهای آووکادو ناپدید شده بود». خبرنگار کانال 12، گال هاین نیز اظهار داشت بر اساس دادههای شینبت که دیروز منتشر شد، 1000 موشک در ماه گذشته به سمت شهرکهای شمال شلیک شد و توضیح داد این یک رکورد از آغاز جنگ است. همچنین حزبالله لبنان تعداد زیادی موشک به منطقه کتسرین در جولان اشغالی شلیک کرد و در این منطقه آتشسوزیهای گستردهای رخ داده است. تلویزیون رژیم صهیونیستی ضمن تایید این خبر گزارش داد ۱۰ فروند موشک از خاک لبنان شلیک شده و در نقاط مختلف جولان آتشسوزی شده است. پس از انتشار این خبر، حزبالله لبنان اعلام کرد مرکز فرماندهی لشکر ۲۱۰ جولان را با دهها موشک کاتیوشا هدف قرار داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|