|
اخبار
پایان کار نکونام با استقلال؟
به نظر میرسد باشگاه استقلال در فصل جدید باید به دنبال سرمربی باشد. به گزارش ایسنا، تیم فوتبال استقلال در فصل بیستوسوم لیگ برتر فوتبال با ۶۷ امتیاز به عنوان نایبقهرمانی رسید. جواد نکونام، سرمربی آبیپوشان در ابتدای فصل گذشته با قراردادی 3 ساله هدایت تیم را
بر عهده گرفت اما استقلال در حالی که تا 3 هفته مانده به پایان لیگ صدرنشین بود، نتوانست به جام قهرمانی دست پیدا کند. بر این اساس در آغاز فصل نقلوانتقالات حرف و حدیث زیادی درباره ادامه کار نکونام با استقلال یا جدایی این مربی از جمع آبیها مطرح شد تا جایی که حتی شایعه شد مالکان جدید باشگاه استقلال با چند مربی خارجی از جمله استراماچونی و ساپینتو برای حضور در تیم مذاکره کردهاند. با توجه به اتفاقات فصل قبل و حاشیههایی که پیرامون تیم فوتبال استقلال و کادر فنی این تیم رخ داد، خبرنگار ایسنا مطلع شده جواد نکونام مورد تایید مراجع نظارتی قرار نگرفته و آبیها در فصل بیستوچهارم لیگ برتر یک مربی دیگر را روی نیمکت خود خواهند دید. قرار است طی روزهای آینده جلسهای با حضور اعضای هلدینگ خلیجفارس برگزار شود تا ترکیب هیات رئیسه جدید باشگاه استقلال مشخص شود. باید صبر کرد و دید در نهایت چه تصمیمی برای نیمکت یکی از نمایندگان فوتبال ایران در لیگ نخبگان آسیا گرفته خواهد شد.
***
بنبست تراکتور با زنوزی
با بازگشت زنوزی به ترکیه و جدایی نصیرزاده از باشگاه تراکتور، به نظر میرسد زنوزی همچنان اصرار به واگذاری تیم تراکتور دارد.
به گزارش فارس، هوشنگ نصیرزاده برای سومین بار از سمت مدیرعاملی باشگاه تراکتور استعفا کرد که بعد از موافقت هیأت مدیره باشگاه تراکتور، به عنوان مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان معرفی شد. از طرفی زنوزی مالک باشگاه تراکتور به ترکیه بازگشته تا عملا مذاکرات وی با مقامات ارشد استان درباره تیم تراکتور متوقف شود. از سویی انتخاب مظفریزاده با حکم سرپرست مدیرعاملی تا پایان فرآیند واگذاری و انتقال سهام باشگاه به مالکیت جدید، نشان میدهد زنوزی همچنان مصر به واگذاری تیم تراکتور بوده و در این مورد کوتاه نیامده است.
***
اتفاقی خاص برای نویدکیا در مصاف با سپاهان
سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان در حالی رودرروی تیم سابق خود قرار خواهد گرفت که آخرین قهرمانی سپاهان در جام حذفی با حضور او رقم خورد. به گزارش مهر، تیم فوتبال سپاهان در این فصل رقابتهای جام حذفی موفق شد به ترتیب برابر تیمهای شمسآذر قزوین، استقلال آبیپوش ملاثانی، ملوان و گلگهر به پیروزی دست یابد و راهی فینال شود تا پس از ۱۱ سال هواداران این تیم بار دیگر شاهد حضور تیم خود در دیدار پایانی جام حذفی باشند. سپاهان در فینال باید رودرروی مس رفسنجان قرار گیرد که هدایت آن بر عهده محرم نویدکیا پیشکسوت سپاهان است. نکته جالب رودررویی سپاهان و نویدکیا این است که او در آخرین مرتبهای که سپاهان راهی فینال جام حذفی شد، به عنوان کاپیتان زردپوشان در زمین بازی حضور داشت و توانست در پایان جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
سپاهان سال ۱۳۹۲ در دیدار پایانی جام حذفی برابر پرسپولیس قرار گرفت و توانست با برتری برابر این تیم به مقام قهرمانی دست یابد. سپاهان سالهای زیادی است که نتوانسته عنوانی را در فوتبال ایران به دست آورد و «ژوزه مورایس» این فرصت را دارد تا با برتری برابر مس، نام خود را در تاریخ باشگاه سپاهان جاودانه کند.
این بازی امروز پنجشنبه ساعت ۱۷:۴۵ در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
***
دومین پدر و پسری که در تاریخ یورو گلزنی کردهاند
پس از گلزنی چیکو کونسیسائو برای پرتغال در دیدار برابر جمهوری چک، او و پدرش به دومین پدر و پسرهای تاریخ یورو تبدیل میشوند که موفق به گلزنی شدهاند. تیم ملی فوتبال پرتغال در نخستین دیدار خود در رقابتهای جام ملتهای اروپا موفق شد با نتیجه ۲ بر یک از سد جمهوری چک عبور کند. پرتغال در حالی در این بازی به برتری رسید که تا آخرین لحظات با نتیجه تساوی متوقف شده بود و زمانی که چیکو کونسیسائو در دقیقه ۹۰ وارد زمین شد، توانست ۲ دقیقه بعد گل برتری را برای پرتغال به ثمر برساند تا همراه با پدرش سرجیو کونسیسائو به دومین پدر و پسری تبدیل شوند که در تاریخ رقابتهای یورو موفق به گلزنی شدهاند. سرجیو کونسیسائو که هدایت پورتو را بر عهده دارد و پسرش هم در همین تیم بازی میکند، در رقابتهای یورو ۲۰۰۰ در دیداری که پرتغال با نتیجه ۳ بر صفر به برتری رسید گلزنی کرده بود. به این ترتیب پس از انریکو کیهزا و پسرش فدریکو کیهزا که به ترتیب در رقابتهای یورو ۱۹۹۶ و ۲۰۲۰ توانسته بودند برای تیم ملی ایتالیا گلزنی کنند «کونسیسائو»ها تبدیل به دومین پدر و پسری میشوند که در تاریخ یورو توانستهاند گلزنی کنند.
ارسال به دوستان
نصیرزاده مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان شد
طی حکمی از سوی مدیرعامل هلدینگ گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان، هوشنگ نصیرزاده به عنوان مدیرعامل باشگاه فرهنگی - ورزشی فولاد خوزستان منصوب شد. این کارشناس ارشد حقوق بینالملل دارای سابقه ریاست کمیته تدوین مقررات فدراسیون و مدیر عامل باشگاههای گسترش فولاد، ماشینسازی و تراکتور بوده و هماکنون عضو هیاترئیسه سازمان لیگ است. پیش از این بهرام رضاییان مدیریت باشگاه فولاد را بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
علیرضا بیرانوند همانند سال گذشته قراردادش را با پرسپولیس فسخ کرد
بازی تکراری
علیرضا بیرانوند در اقدامی عجیب برای دومین فصل متوالی با پایان یافتن مسابقات لیگ برتر، قرارداد خود را با پرسپولیس فسخ کرد. او فصل گذشته با این کار موفق شد قرارداد بیشتری با پرسپولیس ببندد و به نظر میرسد امسال هم این قصد را دارد. البته بعید است این بار همه چیز مشابه فصل قبل پیش برود. بیرانوند با استناد به بندی که در قراردادش دارد روز گذشته قرارداد خود را با پرسپولیس فسخ کرد و مدعی است به دلیل نگرفتن مطالبات ۲ فصل اخیر خود که گفته میشود 2.5 میلیارد تومان است قرارداد خود را با پرسپولیس فسخ کرده است. اقدام بیرانوند در حالی است که این بازیکن فصل گذشته در آستانه پیوستن به استقلال قرار داشت اما زمانی که متوجه شد در صورت رفتن به جمع آبیپوشان با محرومیت و جریمه سنگین مواجه میشود، قید قرارداد با آبیها را زد تا دوباره به پرسپولیس بازگردد. در روزهایی که مردم با مشکلات مالی عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند، اقدامات بازیکنانی نظیر بیرانوند، کشیدن پنجه به صورت مردم شریفی است که روزگار خود را با حقوقهای زیر ۱۵ میلیون تومان میگذرانند اما بازیکنانی نظیر این دروازهبان که قراردادهای میلیاردی هم میبندند برای درصدی از قرارداد خود با روح و روان هواداران تیمشان بازی میکنند. البته اینکه فوتبالیستها همانند سایر اقشار مردم برای درآمد بیشتر تلاش کنند، موضوع مشکلداری نیست اما اینکه با شعار هوادارپسند و حرفهای جذاب بخواهند فضای هواداری را به سود خود کرده و با استفاده از فشار هواداران به خواستههای بعضا غیرمنطقی خود برسند، موضوع مورد اشکال است که شاید بهتر باشد قانونگذاران فوتبال یک بار برای همیشه مقابل زیادهخواهی چنین فوتبالیستهایی بایستند.
البته بیرانوند تنها بازیکنی نبوده که چنین شرایطی را ایجاد کرده و بازیکنان دیگری هم بودند که با شعارهای هوادارپسندانه اما برای منافع بیشتر اقداماتی انجام دادند که موجب ناراحتی هواداران شده است. البته بیرانوند با استفاده از مشورتهایی که از برخی افراد میگیرد، قاعده بازی را خیلی خوب بلد است و در نهایت و در پایان با انجام یک مصاحبه، همه تقصیرها را گردن رسانهها انداخته و آنها را متهم به دروغگویی میکند! هر چند به نظر میرسد این بار هم بیرانوند و فوتبالیستهایی نظیر او با انتشار یک پست یا استوری در صفحه شخصی خود و الهام گرفتن از جملاتی که برخیها برای آنها مینویسند، فضا را به سود خود برگردانند؛ همانطور که پیش از این بازیکنانی نظیر آلکثیر و... در فصل نقل و انتقالات هر کاری خواستند انجام دادند اما در نهایت با چند استوری و پست هوادارپسند فضا را به سود خود بازگرداندند تا دوباره تبدیل به اسطورههای پوشالی شوند.
* اختلاف 2 میلیارد و 400 میلیونی
دروازهبان ملیپوش پرسپولیس بار دیگر خبرساز شد و با فسخ قراردادش همه را شوکه کرد. علیرضا بیرانوند که تابستان فصل گذشته با فسخ قراردادش با توجه به پیشنهاد اغواکننده استقلال، هواداران این تیم را در شوک بزرگی فرو برد اما در نهایت بار دیگر به جمع سرخپوشان بازگشت، اکنون بار دیگر دست به اقدام مشابهی زده است.
بیرانوند روز گذشته با ارسال درخواست فسخ قراردادش به سازمان لیگ، قرارداد خود را با پرسپولیس فسخ کرد تا بار دیگر ماجراجویی جدیدی را شکل دهد و به تیتر اصلی اخبار تبدیل شود. این در حالی بود که بعد از عقد قرارداد ۲ ساله در فصل گذشته، مدیران پرسپولیس مدعی شده بودند تمام مسیرهای فسخ قرارداد و دریافت رضایتنامه این دروازهبان را بستهاند و او حتی در صورت در اختیار داشتن پیشنهاد (داخلی و خارجی) قادر به فسخ یکطرفه نخواهد بود و باید از باشگاه رضایتنامه دریافت کند اما اکنون ۲ هفته بعد از پایان لیگ، علیرضا بیرانوند بار دیگر با فسخ قراردادش این باشگاه را با چالش بزرگی مواجه کرده است؛ چالشی که صبر رضا درویش به عنوان مدیرعامل این باشگاه را نیز به پایان رسانده و او به تیم حقوقی باشگاه دستور داده با بررسی تمام جوانب این اقدام، آن را تا حصول نتیجه برای سرخها دنبال کنند و ماجرا را تا محرومیت و دریافت جریمه نیز پیش ببرند اما پیگیریها مشخص کرده دلیل فسخ قرارداد علیرضا بیرانوند به چه منظور و با استفاده از چه بندی از قراردادش بوده است.
شماره یک پرسپولیس با سود بردن از الحاقیه قراردادش و بند سوم آن موفق به دریافت فسخ قراردادش شده است. در این بند اینطور آمده: «در صورتی که در پایان فصل، باشگاه کلیه مطالبات بازیکن را پرداخت ننماید، بازیکن میتواند بعد از 15 روز از آخرین بازی فصل بیست و سوم، اعم از بازیهای لیگ برتر یا حذفی، قرارداد خود را به صورت یکجانبه فسخ کند».
پرسپولیس آخرین بازی خود را 12 خرداد برابر مس رفسنجان به انجام رساند که از قضا علیرضا بیرانوند در دروازه این تیم حضور داشت و سرخها توانستند با برتری مقابل شاگردان محرم نویدکیا عنوان قهرمانی لیگ بیستوسوم را به خود اختصاص دهند. از آن تاریخ باشگاه پرسپولیس 15 روز فرصت داشت نسبت به تسویه حساب مالی کامل با این بازیکن اقدام کند.
روز گذشته با گذشت ۳ روز از این فرصت 15 روزه، علیرضا بیرانوند اقدام به فسخ قرارداد کرده و به زعم او با این شرایط، فسخ قرارداد قانونی است و باشگاه موفق به انجام اقدام قانونی علیه وی نمیشود، هرچند باشگاه پرسپولیس معتقد است هفته گذشته تمام مطالبات فصل 1403-1402 بیرانوند را پرداخت کرده و او اجازه فسخ ندارد. به نظر میرسد این دعوای حقوقی اگر با توافق طرفین همراه نشود، به پرونده جنجالی کمیته تعیین وضعیت تبدیل شود. علیرضا بیرانوند 2,5 میلیارد از باشگاه پرسپولیس طلب دارد و این در حالی است که پاداشهای این فصل نیز برخلاف تصور این دروازهبان جزو درصد قراردادش ثبت شده است! با این حال همانطور که عنوان شد، طبق قرارداد الحاقیه، حتی در صورت باقی ماندن ریالی از قرارداد، او قادر خواهد بود درخواست فسخ یکطرفه قراردادش را داشته باشد و اکنون این اقدام را کرده است. با این حال با توجه به فضای هواداری شکل گرفته و موضعگیری مدیریتی، بعید به نظر میرسد این بار فسخ قرارداد ۲ طرف بار دیگر منتهی به نشست دوباره و توافق شود و شرایط اینطور به نظر میرسد که باید پایان راه این دروازهبان و پرسپولیس را پیشبینی کرد.
***
باشگاه پرسپولیس:
فسخ بیرانوند غیرموجه و مقررات انضباطی قابل اعمال است
وکیل باشگاه پرسپولیس میگوید علیرضا بیرانوند از محل قرارداد ۱۱۸۵ و الحاقیه آن طلبی نداشت که به جهت آن برای فسخ یکطرفه قرارداد اقدام کند. این فسخ غیرموجه است و ظرفیتهای مقررات انضباطی فوتبال و مقررات تعیین وضعیت برای او قابل اعمال خواهد بود. هومن هدایتی در ارتباط با فسخ یکطرفه قرارداد از سوی علیرضا بیرانوند اظهار داشت: قرارداد بیرانوند به شماره ۱۱۸۵ در ابتدای فصل 03-۱۴۰۲ به مدت ۲ فصل منعقد شد. به این ترتیب تا پایان فصل پیش روی فوتبال ایران اعتبار دارد. این قرارداد فاقد بند فسخ است. وی ادامه داد: فروردین سال جاری (۱۴۰۳) الحاقیهای به این قرارداد اضافه شد. بر اساس آن، باشگاه تعهد کرد مطالبات ایشان بابت قرارداد ۱۱۸۵ تا ۱۵ روز پس از خاتمه فصل رقابتها پرداخت شود. طبق گزارش معاونت امور مالی، تمام مطالبات ایشان از بابت قرارداد ۱۱۸۵، اعم از اصل قرارداد، پاداشها و امتیازات (آپشنها)، تماما تامین و پرداخت شده است و ایشان هیچگونه طلبی بابت قرارداد ۱۱۸۵ از باشگاه پرسپولیس ندارد. وکیل باشگاه پرسپولیس گفت: با این وجود، نامبرده در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ با مراجعه به سازمان لیگ فوتبال ایران نسبت به فسخ یکطرفه قرارداد ۱۱۸۵ اقدام کرد و جهت و دلیل این اقدام را عدم دریافت مطالبات مربوط به قرارداد مذکور عنوان کرده است، در حالی که وفق گزارش معاونت امور مالی، علیرضا بیرانوند از محل قرارداد ۱۱۸۵ طلبی ندارد. هدایتی در پایان تصریح کرد: بنابراین به طور مشخص فسخ یکطرفه ایشان نسبت به قرارداد موصوف (۱۱۸۵)، غیرموجه تلقی میشود و استفاده از ظرفیتهای مقررات انضباطی فوتبال و مقررات تعیین وضعیت پس از تصمیم مدیران باشگاه، نسبت به ایشان قابل اعمال خواهد بود.
ارسال به دوستان
شگفتیسازی والیبال ایران مقابل آمریکا
بردیم، خوب هم بردیم
تیم ملی والیبال ایران در نهمین بازیاش در لیگ ملتهای والیبال ۲۰۲۴ شگفتیساز شد و آمریکا را شکست داد. تیم ملی والیبال ایران در نخستین بازی هفته سوم لیگ ملتهای والیبال به مصاف آمریکا رفت و با وجود ۸ شکست در تمام بازیهای قبل، توانست شگفتیساز شود و در حالی که پیمان اکبری را برای دومینبار به عنوان سرمربی روی نیمکت داشت، آمریکا را ۳-۲ شکست داد. در ست نخست ایران عملکرد خوبی نسبت به هفتههای قبل ارائه داد و در حالی که شروع خوبی نداشت توانست به بازی بازگردد و حتی از حریف پیش افتاد اما در نهایت ۲۸ بر ۲۶ شکست خورد. در ست دوم نیز آمریکا شروع بهتری داشت اما ملیپوشان در امتیاز ۸ به حریف رسیدند. در ادامه و روی امتیاز سرویسهای مسلمآبادی ایران ۱۱-8 پیش افتاد. میلاد عبادیپور که یکی از خوبهای ایران در این بازی بود توانست امتیاز هجدهم ایران را با آبشاری زیبا به دست آورد. در ادامه آمریکا با درخشش دیفالکو توانست اختلاف را کم کند ولی پوریا حسینخانزاده کماشتباه ظاهر شد و امتیازهای مهمی را به دست آورد تا در نهایت این ست با برتری ۲۵ بر ۲۳ ایران به پایان برسد. ست سوم با امتیاز خوب عبادیپور از سرویس برای ایران شروع شد و در ادامه درخشش اسماعیلنژاد روی اسپک و سرویس باعث شد ایران ۷ بر ۲ پیش بیفتد و جان اسپرو را مجبور به گرفتن وقت استراحت کند. آمریکا در ادامه رفته رفته اختلاف امتیازات را کاهش داد ولی با اسپک زاویهدار پوریا حسینخانزاده ایران به امتیاز ۱۵ رسید. درخشش ملیپوشان ادامه یافت و دفاع روی تور زیبای اسماعیلنژاد باعث شد نتیجه 15-20 شود و این ست در نهایت 18-25 به سود ایران به پایان رسید. ست چهارم در حالی آغاز شد که دیفالکو همچنان در متن حملات آمریکاییها قرار داشت و بازی پایاپای پیش رفت ولی آمریکا توانست اختلاف امتیاز ایجاد کند. ۲ اسپک پیاپی اسماعیلنژاد و عبادیپور دفاع شد تا آمریکا ۷ -12 پیش بیفتد. در ادامه ایران اختلاف را کم کرد تا امیدوار به بردن ست و بازی شود و در حالی که آمریکا نیاز به یک امتیاز برای بردن ست داشت، ایران توانست بازی را در امتیاز ۲۴ به تساوی بکشاند. در نهایت آمریکا این ست فشرده را ۲۸ بر ۲۶ برد تا بازی به ست پنجم کشیده شود. در ست پنجم ۲ تیم بسیار نزدیک پیش رفتند و در امتیاز ۶ برابر شدند. بر خلاف ۸ بازی قبل ایران در دفاع روی تور و دریافت عالی کار میکرد تا اینکه ۱۲-۱۳ پیش افتاد. بازیکن آمریکا سرویس را به تور زد تا ایران ۱۲-۱۴ پیش افتد. با آبشار پوریا حسینخانزاده ایران ۱3-۱۵ برنده شد تا شگفتیساز هفته سوم لیگ ملتها شود. ملیپوشان والیبال ایران باید در دیدار بعدی به مصاف تیم ملی هلند بروند که روز سهشنبه عملکرد خوبی برابر برزیل داشت ولی در نهایت ۳ بر یک شکست خورد. ارسال به دوستان
نگاه
اهتزار پرچم «دیپلماسی رئیسی»
شهاب خادم: این روزها که در پی شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی و هیات همراه ایشان فضای کشور دوباره انتخاباتی شده است، بحث سیاست خارجی به یکی از محورهای اصلی تبلیغات نامزدهای ریاستجمهوری چهاردهم تبدیل شده است.
به لطف شورای نگهبان، خوشبختانه نامزدهای مختلف از طیفها و جریانهای سیاسی کشور حضور دارند و هر یک در حال تشریح برنامههای خود در حوزههای مختلف از جمله دیپلماسی و سیاست خارجی هستند.
1- اگر چه خطوط کلی سیاست خارجی ایران بر مبنای ۳ اصل عزت، حکمت و مصلحت در سطح کلان تعیین و مشخص میشود اما دولتها در اجرای این سیاستها روشها و طراحیهای مخصوص خود را دارند؛ از این رو اجرای این سیاستها میتواند منافع کشورمان را تامین کند یا آن را به قهقرا ببرد، همانطور که طی چند دهه گذشته سیاست خارجی ما دستخوش بالا و پایینهای زیادی بوده و نتایج مثبت و بعضا فاجعهباری (مانند دهه ۹۰) نیز برای ما به ارمغان آورده است.
2- اگر بخواهیم عملکرد دولت شهید رئیسی را به طور کلی تحلیل و تدقیق کنیم، به جرات میتوان گفت یکی از موفقیتهای حوزههای عملکردی دولت سیزدهم، در حوزه سیاست خارجی بوده است. نگاه چندوجهی به دیپلماسی و متنوع کردن سبد سیاست خارجی به جای رویکرد تکبعدی نگاه به غرب، اهمیت ویژه به اقتصاد در دیپلماسی که یکی از اصول سیاست خارجی کشورمان در برنامه هفتم توسعه است، همسو کردن و تقویت دیدگاههای داخلی برای تقویت و بسیج نیروها در اقدامات خارجی و ترکیب متوازن میدان و دیپلماسی برای پیشبرد امور، رویهای بود که شهید رئیسی و شهید حسین امیرعبداللهیان طراحی و اجرا کردند که به باور کارشناسان داخلی و خارجی و حتی برخی مقامات خارجی بسیار درخشان و موفقیتآمیز بود. در کنار اینها سیاست «اول همسایه» در سیاست خارجی دولت سیزدهم موجی از فرآیندهای اعتمادساز را در میان کشورهای منطقه ایجاد کرد که در وهله اول به تنشزدایی و تحکیم روابط جمهوری اسلامی ایران با عربستان و حتی مصر و تونس منجر شد و در وهله دوم روابط میان دیگر کشورهای منطقه را هم بهبود بخشید؛ مثل روابط سوریه با دیگر کشورهای عربی که ثبات و آرامش را در منطقه حکمفرما کرد.
3- در حوزه دیپلماسی اقتصادی که یکی از نیازهای امروز کشورمان برای تقویت و رشد اقتصادی و مقابله با آسیبهای موجود است، دولت سیزدهم کاری کرد کارستان. پیوستن به سازمان شانگهای و گروه بریکس تنها ۲ مورد از دیپلماسی فعال شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان بود که آثار آن تازه در حال نمایان شدن است. کشورهای حوزه بریکس با پیشقدمی ایران در حال دلارزدایی از روابط تجاری میان اعضا و استفاده از ارزهای ملی برای تجارت خارجی هستند و روزبهروز به کشورهایی که مایل به پیوستن به این سازمانها بویژه بریکس هستند افزوده میشود. مالزی به عنوان یک اقتصاد پویا جدیدترین کشوری است که روز سهشنبه از تمایل خود برای پیوستن به بریکس خبر داد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اخیرا در یک سخنرانی، بریکس را یکی از ستونهای دنیای چندقطبی جدید و راهی برای تضمین حاکمیت و حفاظت از منافع ملی خواند و از اشتیاق کشورهای مختلف برای پیوستن به این گروه سخن گفت.
4- عملکرد شاخص دولت سیزدهم در سیاست خارجی درهای زیادی را نهتنها در حوزه اقتصادی، بلکه در حوزه امنیتی و سیاسی به روی ایران باز کرد. برخی رهبران و مقامات خارجی در حالی برای شرکت در مراسم تشییع و وداع با شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان به تهران آمدند که طی ۴۰ سال گذشته با ایران رابطه رسمی نداشتند و این از اعتبار دیپلماسی آنها بود که باعث شد رهبران و مقامات این کشورها برای عرض ارادت به ایران سفر کنند. برخی از آنها از قرار و مدارهای خود با شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در زمینه ایجاد روابط رسمی و دیپلماتیک نیز خبر دادند. آخرین دستاورد دیپلماسی دولت سیزدهم آزادی حمید نوری از زندان سوئد بود که به گفته دکتر غریبآبادی از دستاوردهای دیپلماتیک دولت سیزدهم بود و نشاندهنده توان بالای این دولت در عرصه سیاست خارجی.
5- رئیس دولت چهاردهم - هر کسی باشد - برای موفقیت خود در این حوزه باید سیاست خارجی دولت سیزدهم را سرلوحه کار خود قرار دهد و دنبالهروی از آن یکی از الزامات موفقیت دولت آینده خواهد بود؛ سیاست خارجی کم نقص و بینظیری که عزت و آبروی ایران اسلامی را ارتقا داد و منافع ملی کشورمان را هم تضمین کرد.
ارسال به دوستان
شلیک مکرون به پای خودش
گروه بینالملل: آخرین نظرسنجیهای ملی پیش از انتخابات سراسری زودهنگام فرانسه حاکی از رویارویی نهایی جناحهای راست و چپ ضد نظام این کشور همزمان با سقوط آزاد کامل حزب حاکم رنسانس به رهبری امانوئل مکرون، رئیس جمهور است.
زلزله سیاسی در سرزمین فرانکها، نه تنها در حال تغییر حاکمیت مجدد در بزرگترین و مهمترین عضو اتحادیه اروپایی تنها 7 سال پس از تغییر نظام قبلی - متعاقب فروپاشی ساختار سنتی و محافظهکارانه 2 حزبی جمهوریخواه و سوسیالیست - توسط لیبرالهای جوان است، بلکه تشکیلات اتحادیه اروپایی را هم به لرزه درآورده است.
حتی نشریه اکونومیست، ارگان خاندان صهیونیست روتشیلد که 7 سال پیش به عنوان حامی مکرون، این کارمند پیشین خود، پیشاپیش به استقبال برکشیده شدن او به مقام ریاستجمهوری در انتخابات 2017 رفته بود، این هفته در فاصله کمتر از 2 هفته تا آغاز انتخابات سراسری 2024، با رفتن به پیشواز نخستوزیری نامزد 28 ساله ملیگرایان، پذیرفته که بخت از مکرون برگشته است.
جردن باردلا، رهبر حزب راستگرای «رالی ملی» که همان حزب دوباره سازماندهیشده «جبهه ملی» است، پسرخوانده مارین لوپن، رهبر کاریزماتیک پیشین محسوب میشود که در آخرین انتخابات ریاستجمهوری به عنوان رقیب اصلی مکرون تا یک قدمی کسب جایگاه نخستین رهبر زن فرانسه پیش رفته بود. باردلای جوان و مادرخواندهاش، حالا بعد از 2 سال نهتنها در پارلمان اروپا، مکرون را از معادلات قدرت کنار زدهاند، بلکه پیشبینیها حاکی از آن است که همین تابستان در داخل نیز انتقام گرفته و اکثریت مجمع ملی (مجلس سفلای پارلمان فرانسه) و دولت را از چنگ او و اروپاگرایان و اینترنشنالیستها درخواهند آورد.
در انتخابات پارلمان اروپا در فرانسه، حزب «رالی ملی» 31.5 درصد آرا و حزب رنسانس مکرون تنها 15.2 درصد آرا را به دست آوردند. این فاصله شگفتانگیز بود. بهرغم این شکست اروپایی اما «موسیو ژنرال» - لقب مکرون – همچنان تا 3 سال دیگر هم حاکم کاخ الیزه – ریاستجمهوری - باقی میماند و هم کنترل اکثریت مجمع ملی را در دست داشت.
این در حالی است که او با همان تبختری که در سالهای اخیر از او سراغ داریم، در نطق خود در واکنش به پیروزی رقیب در اروپا، بر لزوم حکمرانی «اکثریت مشخص» بر فرانسه در آرامش و هماهنگی تاکید کرد. شگفتا که این خود او بود که به پای خودش شلیک کرد. او با توهم تیزهوشی و اینکه مقبولیتش در جامعهای که در متلاطمترین دوران خود پس از جنگ دوم جهانی به سر میبرد همچنان پابرجاست، هفته گذشته متعاقب شکست لیبرالهای فرانسه در انتخابات پارلمانی اروپا، دستور انحلال مجمع ملی را صادر کرد.
قرار است دور اول انتخابات پارلمانی، برای انتخاب مجدد 577 نماینده مجلس سفلی، ۱۰ تیر و دور دوم آن ۱۷ تیر برگزار شود.
برخی بر این باورند که رئیسجمهور با اعتماد به نفس بیش از حد، خودفریبی کرده و به این گمان که با به هم زدن کل صفحه شطرنج سیاسی در یک حرکت، به مثابه یک مغز متفکر بزرگ، کل معادلات را به هم خواهد زد، دست به یک قمار سیاسی خطرناک زده است.
به گزارش تارنمای پولیتیکو، دستور انحلال پارلمان حتی طرفداران حزب رنسانس را هم حیرتزده کرد و در مقابل، حزب ملیگرای رقیب از این تصمیم استقبال کرده است. جالب اینکه متعاقب انحلال پارلمان، پس از سالها شاهد تظاهرات حامیان حزب حاکم در پاریس بودیم، چرا که لیبرالها خطر حاکم شدن ملیگرایان را بیخ گوش خود احساس میکنند.
حال که مکرون شرطبندی ماندن در راس قدرت را به مردم فرانسه باخته، رالی ملی که مدتهاست وعده پایان دادن به حاکمیت فعلی را داده، با آسودگی رهسپار انتخابات است.
دیگر مثل 3 دهه گذشته، رایدهندگان فرانسوی که از سیاستهای مخرب اروپاگرایان مخالف منافع ملی از سوی حاکمان خود به ستوه آمدهاند، از اینکه انگ حمایت از حزب مشهور لوپنها را به آنها بچسبانند، نمیهراسند.
برچسب «راست افراطی» که مدام توسط رسانههای شرکتی جریان اصلی غرب به ملیگرایان فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی زده میشود، دیگر مثل قبل به عنوان یک نوع بازدارنده سیاسی عمل نمیکند. چرا؟ روزنامه انگلیسی تلگراف در این مورد توضیح روشنی دارد: «فرانسه در آستانه درگیری داخلی همهجانبه است». بیسابقهترین شکاف اجتماعی کشوری که مدعی متحد ساختن قاره اروپاست، در دوران مکرون رخ داد، نه لوپنهایی که جریان حاکم همواره جامعه را از به قدرت رسیدن آنها میترساند و این بناپارت کاغذی با استناد به ماده 49.3 قانون اساسی فرانسه در راستای اختیارات ویژه نخستوزیری، حداقل 23 لایحه قانونی را یک به یک بدون آنکه به رای بگذارد، به تصویب پارلمان رساند. این گونه مکرون و صورتیهای حامیاش به روند دموکراتیک قدیمی نهاد قانونگذاری فرانسه تف انداختند. این تنها دومین مورد از زمان شروع جمهوری پنجم در سال 1958 بود که از این استثنای قانونی در این کشور سوءاستفاده میشد اما نه در این همه مورد. بدتر اینکه مکرون این تقلب را برای تبدیل کردن فرانسه به بهشت مالیاتی برای شرکتهای خارجی و از طرف دیگر جهنم مالیاتی برای خود فرانسویها به کار برده است.
این همان دلیلی است که امروز اکثریت بازنشستگان و مستمریبگیران فرانسوی را که از آخرین نسل سفید با گرایشهای عمده کاتولیک هستند به سوی حمایت از رالی ملیگرایان سوق داده است.
به گزارش روزنامه لوموند، مکرون در فراخوان انتخاباتی زودهنگام خود در محفلی خصوصی داد سخن داده است: «هفتههاست آمادهام و هیجانزده هستم. نارنجک بدون ضامنم را به زیر پاها[ی همحزبیها] پرتاب کردم. اکنون خواهیم دید آنها چطور با کنار میآیند». ولی به نظر میرسد حزب مکرون به پرتاب نارنجکهای بیشتری نیاز دارد تا به عقبنشینی فکر نکند. در واقع نارنجک در دستان مکرون منفجر شده است.
بر اساس آخرین نظرسنجی آیفوپ (IFOP)، حمایت عمومی از مکرون در انتخابات سراسری پیش رو به تنها 28 درصد کاهش یافته است. بدتر اینکه این نظرسنجی نشان میدهد حزب رنسانس، در دور اول رایگیری در 30 ژوئن با تنها 19 درصد آرا از صحنه خارج شده و 2 حزب برتر که به دور دوم در 7 ژوئیه میروند، مخالفان راست و چپ افراطی به ترتیب با 35 و 26 درصد هستند.
اگر شکست مکرون در انتخابات اروپایی هنوز یک معمای بزرگ باشد اما در داخل هیچکس تردیدی نداشت که روند حکومت نظامی بیوقفه طی 7 سال حضور مکرون در قدرت و در مقابل رواج بیقانونی و خشونت در کف خیابان – که نماد آن جنبش جلیقه زردها و بعد بازنشستگان بوده است – جامعه را چنین آشوبزده ساخت. این مکرون بود که کبریت را روشن کرد و چپهای رادیکال با تلاش برای مقصر جلوه دادن دولت و معرفی خود و مخالفان جناح راست به عنوان راهحل، سوخت روی آتش ریختند. البته از منظر روندهای سیاسی شکست مکرون در انتخابات پیش رو را نمیتوان یک شگفتی قلمداد کرد، چراکه تحولات سیاسی 7 سال اخیر حتی باعث شد او با لیبرالترین شعارها، در دو سه سال اخیر به دریوزگی سر دادن شعارهای ملیگرایانه نظیر جبهه ملی و حتی درخواست ائتلاف با لوپنها بیفتد. او حتی برای مدتی ماریون مارشال (خواهرزاده مارین لوپن و رهبر حزب رکنکوته در پارلمان اروپا) را به عنوان متحد خود معرفی کرد اما خانواده لوپن دوباره گرد هم آمدند و حاکم الیزه را اینگونه خوار و خفیف ساختند.
بیسیاستی دولت بیهویت مکرون در کنترل ناآرامیهای اجتماعی به عنوان بخشی از راهبرد ملی یک نظیر دیگر هم در کشور همسایه شرقی و رقیب فرانسه در رهبری اتحادیه اروپایی داشت. اولاف شولتس، صدراعظم دولت ائتلافی چپهای میانه و سبزها نیز نتوانست حریف اعتراضات ضدنظام راستهای افراطی یا همان حامیان حزب آلترناتیو AFD شود و در یک شگفتی بزرگ، جریانی که نونازیهای آلمان خوانده میشود در انتخابات دو هفته پیش پارلمان اروپا، بیشترین کرسیها را پس از حزب حاکم پیشین آلمان کسب کرد، در حالی که دولت شولتس هم مثل دولت مکرون در استراسبورگ به حاشیه
رانده شد.
در فرانسه هنوز یک احتمال باقی مانده است: آیا مکرون که قمار انتخاباتی را باخته است، با همان شور و شوقی که برای دخالت نظامی مستقیم در اوکراین علیه روسیه از خود نشان داده و چهره یک بناپارت کاغذی را به نمایش گذاشته، همانند همتای دستنشاندهاش در کییف، ولودیمیر زلنسکی، با لغو انتخابات، در مهد دموکراسی اروپا، یک حکومت نظامی همهجانبه راه خواهد انداخت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|