|
درخواست فاشیستی مقام اسرائیلی برای حمله اتمی به ایران
وزیر اسبق جنگ اسرائیل خواستار حمله اتمی به ایران شد. آویگدور لیبرمن، عضو فعلی پارلمان (کنست) و وزیر اسبق جنگ اسرائیل خواستار استفاده از سلاح اتمی در برابر ایران شد. اسرائیل یکی از دارندگان غیرقانونی و پنهان سلاح هستهای در جهان است. مقامات اسرائیلی معمولا هیچگاه درباره داشتن بمب اتم سخنی بر زبان نمیآورند.
ارسال به دوستان
ائتلاف چپگرایان در انتخابات پارلمانی فرانسه بیشترین کرسی را کسب کرد
پارتیزانها در پاریس
گزینه نخست وزیری فرانسه: باید کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم
گروه بینالملل: نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه حکایت از پیروزی چپگرایان در این کشور دارد که سد محکمی مقابل راستگرایان افراطی (ملیگرا) به رهبری لوپن بودند. در این بین یکی از خواستههای مهم چپگرایان در فرانسه به رسمیت شناختن هر چه سریعتر کشور مستقل فلسطین توسط دولت فرانسه است.
در پی برگزاری انتخابات زودهنگام در فرانسه، رایدهندگان فرانسوی شکست بزرگی را به حزب ملیگرای «اجتماع ملی» متعلق به مارین لوپن تحمیل کردند. این در حالی است که پیشتر نظرسنجیها حاکی بود این حزب پیروز دور دوم رایگیری خواهد شد اما برخلاف پیشبینیها در رتبه سوم قرار گرفت. این نتایج همچنین ضربهای به رئیسجمهور میانهرو فرانسه بود. امانوئل مکرون پس از انتخابات پارلمان اروپا در ماه گذشته که یک پیروزی را برای حزب راستگرای اجتماع ملی رقم زد و خودش مورد انتقاد قرار گرفت، به منظور روشن کردن فضای سیاسی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد اما در نهایت به پارلمانی بسیار پراکنده و چنددسته رسید؛ مسالهای که نقش فرانسه در اتحادیه اروپایی و دیگر نقاط جهان را تضعیف و اجرای دستور کارهای داخلی را سختتر میکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، این انتخابات باعث میشود پارلمان به 3 گروه بزرگ تقسیم شود؛ چپ، میانهرو و راستافراطی. آنها پلتفرمهای بسیار متفاوتی دارند و هیچ سابقهای از همکاری با یکدیگر ندارد. در این انتخابات ائتلاف چپها با ۱۹۸ کرسی اول، میانهروهای مکرون با ۱۶۹ کرسی دوم و راست افراطی و متحدانش با ۱۴۳ کرسی سوم شدند.
کاخ الیزه در بیانیهای کوتاه اعلام کرد مکرون منتظر نتایج کامل همه ۵۷۷ حوزه انتخابیه «پیش از اتخاذ تصمیمات لازم» است. در این بیانیه آمده است: «رئیسجمهور در نقش خود به عنوان ضامن نهادهای ما، تضمین میکند به انتخاب مستقل مردم فرانسه احترام گذاشته میشود». از سویی اتحاد چپگرای جبهه مردمی جدید (NFP) که میخواهد قیمت کالاهای ضروری مانند سوخت و غذا را کم کند، حداقل دستمزد را به ۱۶۰۰ یورو (۱۷۳۲ دلار) در ماه افزایش دهد، دستمزد کارکنان بخش دولتی را افزایش دهد و مالیات بر ثروت را وضع کند، بلافاصله اعلام کرد میخواهد حکومت کند.
ژان لوک ملانشون، رهبر حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» گفت: «به اراده مردم باید بشدت احترام گذاشته شود. رئیسجمهور باید از جبهه مردمی جدید برای تشکیل دولت دعوت کند». این در حالی است که اتحاد نامتعارف چپها که چپ تندرو، سبزها و سوسیالیستها را با عجله گرد هم آورد، از داشتن اکثریت مطلق ۲۸۹ کرسی در مجلس با ۵۷۷ کرسی دور است. از سویی پس از اعلام پیشبینیهایی مبنی بر پیروزی چپها، ارزش یورو روز یکشنبه کاهش یافت. با وجود نتایج انتخابات، قانون اساسی فرانسه مکرون را موظف نمیکند از گروههای چپ بخواهد دولت تشکیل دهند، اگرچه این اقدامی معمول است، زیرا ائتلاف چپها بزرگترین گروه در پارلمان شده است. از سویی در میان اطرافیان مکرون هیچ نشانهای از حرکت بعدی او دیده نمیشود. یکی از نزدیکان او به رویترز گفت: «سوالی که امشب و در روزهای آینده باید از خود بپرسیم این است: کدام ائتلاف قادر است به ۲۸۹ کرسی برای تشکیل دولت دست یابد؟»
با توجه به نتایج باید گفت رایدهندگان فرانسوی در جریان رایگیری یکشنبه، مکرون و ائتلاف حاکم او را به خاطر بحران هزینههای زندگی و شکست خدمات عمومی و همچنین به خاطر مهاجرت و امنیت مجازات کردند. لوپن و حزبش هم از این نارضایتیها بهره بردند و جذابیت خود را فراتر از سنگرهای سنتی خود در امتداد سواحل مدیترانه و کمربند شمالی این کشور گسترش دادند اما این برای کسب قدرت کافی نبود. در همین حال پس از آنکه پیشتازی چپها مشخص شد، حامیان آنها در میدان جمهوری در پاریس تجمع کردند که در ابتدا اوضاع آرام بود اما با پیوستن رادیکالها، زد و خورد با افسران پلیس شکل گرفت. عصر یکشنبه بیش از 1000 نفر از حامیان نیروهای چپ در فرانسه در میدان جمهوری تجمع کردند و منتظر نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه بودند.
تظاهرات مسالمتآمیز بود اما بعدا رادیکالها هم از راه رسیدند و معترضانی با نقاب سیاه به پرتاب مواد محترقه و انداختن بطری آب به سوی پلیس رو آوردند که باعث شد ماموران از گاز اشکآور استفاده کنند. معترضان همچنین دوچرخههای کرایهای را در نزدیکی میدان جمهوری به آتش کشیدند. همزمان روزنامه فیگارو گزارش داد پلیس ۲۵ معترض را در جریان اعتراضات پس از نتایج انتخابات در شهر «رن» فرانسه بازداشت کرد. در این میان نخست وزیر فرانسه هم استعفا کرد که با مخالفت مکرون روبهرو شد. دفتر رئیسجمهور فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: «رئیسجمهور از گابریل اتل خواسته است فعلا نخستوزیر بماند تا ثبات کشور تضمین شود».
گابریل اتل پیشتر اعلام کرده بود استعفای خود را به عنوان نخستوزیر ارائه خواهد کرد که این تبعیت از سنت سیاسی فرانسه میشود، هرچند او افزود آماده است مدت بیشتری به عنوان سرپرست در این سمت بماند اما این به رئیسجمهور بستگی دارد که تصمیم بگیرد. استعفای گابریل اتل در شرایطی انجام میشود که ائتلاف میانهرو امانوئل مکرون از کسب اکثریت ۲۸۹ کرسی در پارلمان بازماند. طبق نتایج، چپها اول، میانهروها دوم و راستها در انتخابات سوم شدند. او که تنها 6 ماه پیش توسط مکرون منصوب شده، گفت در صورت درخواست رئیسجمهور فرانسه، تا زمانی که دولت جدید تشکیل شود، در سمت خود باقی خواهد ماند. حال با توجه به نتایج انتخابات پارلمانی یکشنبه مشخص نیست تشکیل دولت چقدر ممکن است طول بکشد. برای اداره مؤثر دولت فرانسه، مکرون باید ائتلافهایی را تشکیل دهد، اگرچه او گفته است با ژان لوک ملانشون، رهبر چپگرایان که حزبش اول شد، مذاکره نخواهد کرد.
در این میان فرانسوا اولاند، رئیسجمهور اسبق فرانسه که به پارلمان این کشور راه یافته است، در نطقی اعلام کرد دوران مکرونیسم به سر رسیده است. اولاند در جریان مبارزات انتخاباتی خود در زادگاهش در شهر کورز واقع در مرکز فرانسه به خبرنگاران گفت: «به هیچوجه تسویه حساب شخصی [با مکرون] ندارم. هر چه بوده حالا گذشته است». این سیاستمدار سوسیالیست سال ۲۰۱۷ میلادی به دلیل محبوبیت پایین در نظرسنجیها تصمیم گرفت برای دوره دوم ریاستجمهوری در انتخابات شرکت نکند تا امانوئل مکرون، وزیر اقتصاد او که به عنوان یک میانهرو طرفدار کسبوکار شناخته میشد، به طور غیرمنتظرهای در انتخابات پیروز شود و سلطه احزاب سنتی چپ و راست در سیاست فرانسه را در هم شکند. از سویی نتیجه انتخابات مجلس ملی فرانسه یک پیام واضح داشت: «نه» به ایدههای راست افراطی. هرچند با وجود درخشش غیرمنتظره ائتلاف چپها، همچنان ابهامات زیادی درباره آینده سیاسی این کشور و در راس آن چگونگی توافق بر سر نخستوزیر بعد این کشور وجود دارد. بلوک چپ به عنوان نیروی سیاسی پیشرو در مجلس جدید، اکنون نیاز به توافق بر سر معرفی یک نفر برای نخستوزیری دارد. مانون اوبری، نماینده فرانسه در پارلمان اروپا معتقد است نخستوزیر بعد احتمالا از حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» خواهد بود، چرا که بیشترین کرسی (۷۶ نماینده) را در اتحاد «جبهه جدید مردمی» به دست آورد. حال آنکه حزب سوسیالیست ۶۵ نماینده، حزب سبزها ۳۴ نماینده و حزب کمونیست ۹ نماینده دارند [آمار تفکیکی مربوط به قبل از نتایج قطعی است].
از ژان لوک ملانشون به عنوان یک نخستوزیر بالقوه در طول مبارزات انتخاباتی نام برده میشد. اگرچه او آن را رد نکرده است اما خودش معتقد است احزاب این ائتلاف باید تصمیم بگیرند. با این حال، در جبهه جدید مردمی، چهرههایی مانند فرانسوا روفن با این ایده مخالفت کردهاند و مواضع شخصی او بویژه درباره جنگ اسرائیل و حماس این احتمال را کمرنگ میکند. مضاف بر اینکه رای اعتماد به او از سوی بسیاری از نمایندگان حزب حاکم محل تردید است. غیر از ملانشون و روفن، گزینههای دیگری همچون بوریس والو و لوران برجه هم برای نخستوزیری مطرح هستند. اولیویه فور و حتی مارین تاندولیه رهبر سبزها نیز میتوانند برای امانوئل مکرون گزینههای مناسبی باشند. از سوی دیگر مکرون که زمانی در جامه وزیر فرانسوا اولاند خدمت کرده، حالا رئیسجمهور پیشین و سوسیالیست فرانسه را هم به عنوان یک گزینه در فهرست بلند خود دارد. فرانسوا بیرو میانهرو یا حتی ادوارد فیلیپ، نخستوزیر اول مکرون هم از گزینههای دیگر پست نخستوزیری هستند. این در حالی است که مکرون میتواند از گابریل اتل بخواهد همچنان در این سمت ایفای نقش کند و به شکلی متفاوت و به صورت روزمره سیاست داخلی و بودجهای کشور را پیش ببرد.
* رهبر حزب پیروز فرانسه: باید کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم
ژان لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیمناپذیر» و از اعضای ائتلاف جبهه مردمی جدید که در انتخابات پارلمانی فرانسه پیروز شده است، بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین تاکید کرد. ملانشون پس از پیروزی ائتلاف جبهه مردمی جدید در دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه که به کوتاه شدن دست حزب راستافراطی «رالی/ اجتماع ملی» از قدرت در این کشور منجر شد، گفت ائتلاف آنها به بزرگترین بلوک پارلمانی فرانسه بدل شده و متعاقبا قادر به انتصاب نخستوزیر بعدی خواهد بود. وی اضافه کرد نخستوزیر بعدی فرانسه از ائتلاف جبهه مردمی جدید انتخاب خواهد شد و این ائتلاف قانونا قادر به تصمیمگیری درباره بسیاری از موضوعات است. سیاستمدار کهنهکار فرانسوی تاکید کرد: در عرصه بینالمللی، باید با به رسمیت شناختن «کشور فلسطین» موافقت کنیم.
ارسال به دوستان
دموکراتها ضربالاجل 4 روزهای را برای انصراف بایدن از رقابتهای انتخاباتی تعیین کردند
وقت کنارهگیری؟
کاملا هریس جدیترین گزینه جایگزینی بایدن در مبارزات انتخاباتی است
گروه بینالملل: وبگاه آکسیوس به نقل از دموکراتهای ارشد کنگره گزارش کرد دموکراتها امیدوار هستند بایدن را راضی کنند تا جمعه از ادامه رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کنار بکشد. وبگاه «آکسیوس» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد شمار زیادی از دموکراتهای ارشد کنگره آمریکا از جو بایدن رئیسجمهور آمریکا درخواست کردهاند تا جمعه هفته جاری، از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کنارهگیری کند. طبق این گزارش، نمایندگان دموکرات کنگره امیدوارند کل اعضای این حزب بتوانند به بایدن «التماس» کنند تا کنارهگیری کند. طبق گزارش آکسیوس، حامیان مالی بزرگ حزب دموکرات و نهادهای کلیدی این حزب، درباره توانایی بایدن برای شکست ترامپ در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا ابراز نگرانی شدید کردهاند. یکی از نمایندگان حزب دموکرات به آکسیوس گفته تمام شرکتکنندگان در جلسه ماهانهای که در ایالت وی برگزار میشود و نامی از آن برده نشده، به جای آنکه راجع به موضوعات جامعه بحث کنند، درباره سن زیاد بایدن صحبت میکنند. طبق این گزارش، دهها نفر از اعضای دموکرات کنگره به آکسیوس گفتهاند تعداد درخواستها برای کنارهگیری بایدن از دور رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رو به افزایش است و روز به روز هم به این تعداد افزوده میشود. یکی از نمایندگان ارشد حزب دموکرات گفته هر روزی که با حضور بایدن میگذرد، «فاجعهبار است». جمعه دو هفته پیش، در پی مناظره فاجعهبار بایدن در مقابل ترامپ، موج درخواستها برای کنارهگیری بایدن از ادامه رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۵نوامبر 2024 تشدید شد. با اینحال بایدن بر این باور است تنها کسی است که میتواند مجددا ترامپ را شکست دهد اما از آن روز به بعد او بشدت تحت نظر رسانهها قرار گرفته و گافهای متعددش موجب شده درخواستها برای کنارهگیریاش افزایش یابد. طبق نتایج نظرسنجی رویترز/ ایپسوس، یک دموکرات از هر سه دموکرات آمریکایی خواستار کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شده است. حامیان مالی مهم حزب دموکرات نیز تأکید کردهاند بایدن 82 ساله باید کنارهگیری کند و یک دموکرات دیگر جایگزین او شود. به گفته منابع آگاه، دهها تن از اعضای رده بالای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به حکیم جفریز، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان گفتهاند جو بایدن باید از کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ کنارهگیری کند. جفریز این تماسها را برای سنجش درجهبندی اعضا پس از عملکرد تاسفبار بایدن در مناظره ماه گذشته انجام داد. این تماسها که قبل از بازگشت قانونگذاران به واشنگتن در این هفته انجام شد، مملو از نگرانیهای عمیق درباره آسیب احتمالی به شانس دموکراتهاست و اینکه چگونه مناظره بعدی شانس این حزب برای به دست آوردن اکثریت مجلس نمایندگان را به خطر میاندازد. به نقل از شبکه خبری سیانان، به گفته یکی از منابع، تعداد قانونگذارانی که به صراحت گفتند بایدن نباید نامزد دموکراتها باشد، بیشتر از تعداد کسانی بود که در این تماس از ماندن او صحبت کردند. به گفته 3 منبع مطلع، در میان کسانی که با بایدن به عنوان نامزد مخالفت کردند، نام «مارک تاکانو»، «مادام اسمیت»، «جیم هیمز»، «جو مورل»، «جری نادلر» و «سوزان وایلد» به چشم میخورد. 5 قانونگذار هم علنا خواستار کنارهگیری بایدن از رقابتهای ریاستجمهوری شدهاند که شامل «لوید داگت»، «ست مولتون»، «رائول گریجالوا»، «انجی کریگ» و «مایک کویگلی» هستند. در این میان، «ماکسین واترز» و «بابی اسکات» از ماندن بایدن حمایت کردند. یکی از منابع گفت، یکی از نگرانیهایی که در این تماسهای تقریبا دو ساعته ابراز شد، این بود که اگر بایدن نامزد شود، دموکراتها شانس خود را برای اکثریت مجلس نمایندگان از دست خواهند داد. همچنین یکی از منابع گفت که به طور کلی پذیرفته شد کاندیدای دموکراتها باید کاملا هریس، معاون رئیسجمهور باشد. دستیاران گفتند که انتظار نمیرود هیچ تصمیمی درباره درخواستها برای جلسه کاخ سفید یا ارسال نامه به بایدن قبل از نشست کامل گروه دموکرات در روز سهشنبه گرفته شود اما جفریز به صراحت گفته است که به اعضا اجازه میدهد نظر خود را بیان و خودشان قضاوت کنند. یکی از دموکراتهای ارشد مجلس نمایندگان آمریکا گفت آنها با دهها نفر از همکاران خود تماسها و گفتوگوهای گروهی داشتهاند اتفاق نظر بر این است که بایدن باید کنارهگیری کند. بسیاری از دموکراتها پس از ضعف عملکرد بایدن در مناظره اول با ترامپ درباره توانمندی بایدن به عنوان یک کاندیدا شک دارند.
* کاملا هریس، تنها گزینه جایگزینی بایدن
در این میان والاستریت ژورنال نوشت: اعضای برجسته حزب دموکرات، کاملا هریس، معاون جو بایدن را تنها کاندیدایی میدانند که میتواند جای رئیسش را در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ این کشور بگیرد. اعضای برجسته این حزب به این اتفاق نظر رسیدهاند که هریس تنها جایگزین برای بایدن است، البته یکسری اختلاف نظرها وجود دارد، چون هریس در نظرسنجیها از دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری خواهان کمی عقبتر است. از طرفی، اعضای برجسته حزب دموکرات به دلیل سیاستهایی که به آن پایبند هستند، از انکار نامزدی یک نماینده زن اقلیت بسیار ترس خواهند داشت. اکنون دموکراتها باید در جریان کنوانسیون ملی حزب رویهای رسمی را برای جایگزینی بایدن با هریس بیابند. برخی هم از میشل اوباما برای جایگزینی بایدن نام بردهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نخستوزیر انگلیس:
به رسمیت شناختن فلسطین حق انکارناپذیر فلسطینیان است
نخستوزیر جدید انگلیس با تاکید بر لزوم برقراری آتشبس فوری در غزه، گفت به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی حق انکارناپذیر فلسطینیان است. «کییر استارمر» نخستوزیر جدید انگلیس یکشنبه با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تلفنی گفتوگو کرد. در بیانیه دفتر استارمر آمده است: «نخستوزیر، محمود عباس را درباره اولویتهای فوری خود از جمله برقراری آتشبس، بازگرداندن اسرا، افزایش و تسریع کمکهای بشردوستانه و حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان قرار داد». در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «در بحث درباره اهمیت اصلاحات و تضمین مشروعیت بینالمللی برای فلسطین، نخستوزیر استارمر گفت سیاست دیرینهاش درباره به رسمیت شناختن فلسطین و مشارکت در روند صلح تغییر نکرده است و این حق انکارناپذیر فلسطینیان است».
***
ادامه اعتراضات در سرزمینهای اشغالی
صدها تظاهراتکننده صهیونیست روز گذشته سعی کردند به محل اقامت «بنیامین نتانیاهو» در بیتالمقدس غربی وارد شوند تا دولت را برای انعقاد قرارداد تبادل اسرا با جناحهای فلسطینی تحت فشار قرار دهند. روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در این باره نوشت صدها ساکن اراضی اشغالی در نزدیکی محل سکونت «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در خیابان غزه در بیتالمقدس غربی تظاهرات کرده و سعی کردند خود را به مقر اصلی او برسانند اما پلیس مانع شد. شهرکنشینان معترض در برابر مقر نخستوزیر و مقر «آرنون بار دیوید»، رئیس «هیستادروت» و مقر دیگر مقامات تجمع کردند و خواستار تبادل اسیران شدند. بر اساس گزارش رسانههای عبری، تعداد زیادی از تظاهراتکنندگان در برابر محل سکونت آرنون بار دیوید، رئیس فدراسیون عمومی اتحادیههای کارگری این رژیم (هیستادروت) تجمع کردند و خواستار اعلام اعتصاب عمومی به منظور اعمال فشار برای انتخابات شدند. معترضان در گرمای شدید معابر اصلی در سراسر سرزمینهای اشغالی را مسدود کردند و در چهارراههای کلیدی در تلآویو، حیفا و دیگر شهرها تجمع کردند. به گفته مقامات صهیونیست، این تظاهرات به منظور توقف زندگی عادی و نشان دادن سرخوردگی در ۹ ماه جنگ در غزه بود. بسیاری از معترضان با در دست داشتن بنرهایی با پیامهایی برای نتانیاهو مانند «تو رئیسی، تو مقصری»، ائتلاف او را «دولت ویران» خواندند و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند. اعتراض به خیابانهای آرام نیز سرایت کرد و کافههای سراسر تلآویو با تابلوهایی که خواستار «هماکنون توافق» بودند پر شده بود.
***
مجارستان به دنبال پایان جنگ اوکراین
نخست وزیر مجارستان در سفری غیرمنتظره به عنوان بخشی از «ماموریت صلح» خود وارد چین شد و با شیجینپینگ، رئیسجمهور این کشور دیدار کرد. تور به اصطلاح «ماموریت صلح» ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان همچنین شامل دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مسکو و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در کییف بود. به نقل از شبکه خبری راشاتودی، نخستوزیر مجارستان در بدو ورود به پکن با «هوآ چونینگ»، معاون وزیر خارجه چین عکس گرفت و در پیامی - روز دوشنبه - در صفحه ایکس نوشت: «ماموریت صلح 3.0 پکن». شیجینپینگ، رئیسجمهور چین روز گذشته با نخستوزیر مجارستان دیدار و گفتوگو کرد اما جزئیات و موضوعات این دیدار هنوز اعلام نشده است. خبر سفر احتمالی اوربان به پکن نخستین بار توسط پورتال خبری مجارستانی ۴۴۴ منتشر شد که روز یکشنبه نوشته بود اوربان قرار است سحرگاه روز دوشنبه وارد این کشور آسیایی شود. اخیرا، اوربان به کییف سفر کرد و در آنجا با زلنسکی دیدار داشت تا او را متقاعد کند مذاکرات آتشبس با مسکو را از سر بگیرد. نخست وزیر مجارستان سپس یک سفر غیرمنتظره به مسکو را آغاز کرد که به گفته دفتر وی، بخشی از ماموریت «حفظ صلح» اوربان محسوب میشود. اوربان و پوتین چند ساعت با هدف یافتن «کوتاهترین راه خروج» از درگیری در اوکراین گفتوگو کردند. با این حال، نخستوزیر مجارستان اعتراف کرد مسکو و کییف «بسیار از هم دور هستند» و خاطرنشان کرد زلنسکی از پیشنهادات او «خیلی خوشش نمیآمد».
***
رفح با خاک یکسان شده است
شهر مرزی رفح میان نوار غزه و مصر، زمانی یک مرکز تبادل تجاری شلوغ برای کالاها و مسیر پرتردد برای بازرگانان بود اما پس از حملات بیرحمانه رژیم صهیونیستی که خشم و نگرانی جهان را برانگیخته، با خاک یکسان شده و ساختمانهای آن فرو ریخته است. ۲۷۶ روز از جنایات بیامان رژیم صهیونیستی در نوار غزه میگذرد و طی این مدت جنایات جنگی هولناکی توسط «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این باریکه رخ داده و این جنگ تمامعیار علیه فلسطینیان ویرانههایی را در قسمتهای مختلف غزه برجای گذاشته است. گزارشگر روزنامه والاستریت ژورنال به رفح، جنوبیترین شهر غزه سفر کرده و ضمن بازدید از ویرانههای ناشی از حملات رژیم صهیونیستی، گزارش کرد: «اسرائیل پس از هفتهها جنگ، شهر رفح را به زمینی بایر بدل و با خاک یکسان کرده است. همچنین محلههای مجاور به طور کامل خالی از سکنه هستند و ساختمانها به انبوهی از آوار تغییر شکل دادهاند». این گزارشگر با توصیف شرایط کنونی غزه مینویسد: «هر سازهای که همچنان پابرجاست اثری از سوراخ گلوله در آن رویت میشود یا تکههایی از آن توسط حملات هوایی و گلولههای تانک تخریب شده است. همچنین، نوک مناره یک مسجد را دیدم که منفجر شده بود و هلال ماهی که از گلدسته آویزان بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|