|
هر اونس طلا ۲۳۶۹ دلار و ۳۴ سنت
قیمت طلا در معاملات روز جمعه افزایش یافت. این فلز گرانبها در آستانه یک کاهش قیمت هفتگی است. قیمت هر اونس طلا دیروز با 0.20 درصد افزایش به ۲۳۶۹ دلار و ۳۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.70 درصدی به ۲۴۱۶ دلار و ۷۰ سنت در همین روز رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر راه و شهرسازی ابلاغ کرد
آغاز عملیات خدماترسانی برای برقراری سفرهای باکیفیت در اربعین
وزیر راه و شهرسازی دستور ویژهای را به معاون حملونقل خود برای آغاز عملیات خدماترسانی برای برقراری سفرهای باکیفیت در اربعین ابلاغ کرد. مهرداد بذرپاش در مکاتبه با سیدکمال هادیانفر تاکید کرد: با توجه به تشکیل ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی و در پیش بودن این همایش بزرگ عبادی و لزوم به میدان آوردن حداکثری ظرفیتهای این ستاد، لازم است با جدیت برنامهریزی و تخصیص همه امکانات حملونقل در بخشهای هوایی، ریلی، دریایی برای خدمترسانی باکیفیت و بالا به زائرین فراهم شود. وی ضمن اعلام آغاز عملیات اجرایی برای تشکیل مرکز فرماندهی مدیریت حملونقل گفت: طوری برنامهریزی شود تا کمترین خللی در اجرا پیش نیاید انشاءالله امسال اربعین باشکوهتر و مشکلات کمتر از سال گذشته برگزار شود.
بذرپاش بر برخی موارد برای برگزاری سفرهای باکیفیت اربعین تاکید کرد که شامل به میدان آوردن ظرفیتهای خصوصی در حملونقل جادهای، دسترسی آسانتر برای تهیه بلیت هواپیما، فراهم کردن حداکثری اتوبوسها برای انتقال زوار، به میدان آوردن حداقل ۲۰ درصد قطار بیشتر نسبت به سال گذشته، شروع عملیات انتقال زوار از طریق دریا به بنادر جنوب غرب و بنادر کشور عراق، استفاده از ظرفیت تاکسیهای اینترنتی برای خدماترسانی بهتر و مطلوبتر، آمادهسازی فرودگاهها بویژه ترمینال مسافری سلام، فرودگاه حضرت امام(ره)، ایستگاههای راهآهن و پایانههای مسافری برای پذیرایی بهتر از زائران، مناسبسازی پارکینگها برای پذیرش بهتر و بیشتر خودروهای زائران، آمادهسازی پایانههای مرزی و ارائه تسهیلات رفاهی و سرمایشی بهتر و بیشتر برای زوار و برنامهریزی برای تمرکز وسایل حملونقل برای بازگشت زائران است.
وی تاکید کرد: همه سازمانها و معاونتهای مربوط در قالب ستاد اربعین همکاریهای لازم را به عمل آورند تا همگی در ثواب این حرکت بزرگ تمدنی و تاریخی سهیم باشیم.
***
انتخاب محل مصرف مالیات یک اقدام سازنده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اهمیت سهیم شدن مردم در توسعه تصریح کرد: سازمان مالیاتی کشور با معرفی و اجرای یک امکان جدید، فرصتی ارزشمند را در اختیار مودیان مالیاتی قرار داده است که بتوانند خودشان تعیین کنند مالیات پرداختیشان به کدام پروژههای عمرانی اختصاص یابد.
زهرا خدادادی با تاکید بر اینکه این اقدام از سوی سازمان مالیاتی، یک حرکت بسیار مثبت و مؤثر است که میتواند نتایج بسیار خوبی به همراه داشته باشد، افزود: مشارکت فعالانه مردم در فرآیند تخصیص مالیاتها میتواند علاوه بر افزایش شفافیت، موجب افزایش حس تعلق و مسؤولیتپذیری شهروندان نسبت به توسعه کشور شود، همچنین این امکان به مردم فرصت میدهد به طور مستقیم در توسعه و بهبود زیرساختهای کشور سهیم باشند. نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی تصریح کرد: این اقدام، حس همبستگی ملی را تقویت میکند و به شهروندان این احساس را میدهد که نقشی مؤثر در بهبود و توسعه کشور خود دارند. با دیدن نتایج ملموس و قابل مشاهده از مالیاتهای پرداختیشان، مردم احساس رضایت بیشتری خواهند داشت و این مساله میتواند موجب افزایش همکاری و تعامل مثبت بین دولت و ملت شود. وی ادامه داد: با این وجود، نکته مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که هیچ نهادی به اندازه دولت از وضعیت و نیازهای کشور آگاه نیست. دولت با در اختیار داشتن ابزارها و منابع کارشناسی، آمار و اطلاعات دقیق و گستردهتری نسبت به مشکلات و نیازهای کشور دارد. این مزیت به دولت اجازه میدهد بهتر از هر کسی تشخیص دهد منابع مالیاتی باید در کجا و چگونه خرج شوند تا بیشترین تأثیر مثبت را بر توسعه و پیشرفت کشور داشته باشند. دولت با استفاده از توانمندیهای کارشناسان خود، میتواند اولویتبندی دقیقتری انجام دهد و منابع مالی را به نحوی تخصیص دهد که بیشترین بازدهی و کارآمدی را داشته باشد.
***
مجوزی برای افزایش قیمت محصولات ایرانخودرو صادر نشده
در پی اعمال و ابلاغ افزایش قیمت 6 محصول گروه صنعتی ایرانخودرو توسط این شرکت، معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید بر اینکه افزایش قیمت مورد درخواست شرکتهای خودرویی بوده و همچنان در مراحل بررسی و تشریفات قانونی است، گفت: تا این لحظه هیچگونه مجوز و ابلاغ رسمی درباره افزایش قیمتها به این شرکت و همچنین سایپا داده نشده است.
احمد آقایی، معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ایرانخودرو درخواست خود مبنی بر افزایش قیمت محصولات در راستای اصلاح و بهروزرسانی قیمتها را به وزارت صمت اعلام کرد که این درخواست در حال بررسی است و تشریفات قانونی آن باید انجام شود، بنابراین تا این لحظه هیچ ابلاغ رسمی به ایرانخودرو یا سایپا در رابطه با افزایش قیمت این خودروسازان در سال جاری که ناشی از محاسبات و هزینهها و... باشد نداشتیم و در حقیقت، هنوز مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت را ندارد.
***
آغاز پیشفروش بلیت اتوبوس اربعین
مدیرکل سازمان راهداری با اعلام آغاز فروش بلیت اتوبوس اربعین گفت: از میزان افزایش قیمتها بیاطلاعم.
داریوش باقرجوان با بیان اینکه از میزان افزایش قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین امسال اطلاعی ندارم، اظهار کرد: از سال گذشته برنامهها برای ارتقای زیرساختهای سفرهای جادهای اربعین آغاز شده است و تا اول صفر یعنی ۱۱ مرداد به پایان میرسد. وی با بیان اینکه از شنبه ۶ مرداد پیشفروش بلیت اتوبوس برای ۳ پایانه مرزی باشماق، خسروی و تمرچین آغاز میشود، افزود: با برنامهریزی صورت گرفته تلاش کردیم با مدیریت سفر، فشارها بر مرز مهران را کاهش دهیم. بر این اساس سال قبل در سفرهای رفت اربعین، ۴۸ درصد از زائران از مرز مهران استفاده کردند. این در حالی بود که در زمان بازگشت تعداد زائرانی که از مرز مهران عبور کردند به ۶۸ درصد افزایش یافت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از چرخش روابط تجاری ایران در 3 سال گذشته گزارش میدهد
تجارت استراتژیک
گروه اقتصادی: یکی از راهبردهای رئیسجمهور منتخب که بتازگی در یادداشتی مطرح کرده است، تاکید بر روابط بینالملل و تقویت دیپلماسی اقتصادی با همسایگان است. در سالهای اخیر با افزایش تحریمهای غرب علیه ایران، دولت سیزدهم با یک برنامه استراتژیک، تجارت را به سمت کشورهای همسایه برد تا از این طریق تاثیر تحریمها بر مبادلات تجاری را کاهش دهد. این اتفاق به نفع اقتصاد کشور و حتی صادرات بخش خصوصی شد. در این گزارش به ارتقای تجارت ایران با کشورهای همسایه در 3 سال گذشته پرداخته شده است.
صادرات ایران سال 1402 با احتساب نفت، برق و تجارت چمدانی 86.9 میلیارد دلار بود. همچنین مجموع واردات کشور (بدون احتساب شمش طلای استاندارد) 64.3 میلیارد دلار بود که رشد 6.7 درصدی نسبت به سال قبل از آن داشت.
از این میزان صادرات 28 میلیارد دلار صادرات ایران به کشورهای همسایه بود. بخش واردات نیز حدود 32 میلیارد دلار ثبت شد. این آمارها حکایت از این دارد که حدود نیمی از تجارت ایران به کشورهای همسایه بوده است.
میزان تجارت ایران با کشورهای همسایه در سال 99 حدود 36 میلیارد دلار بود که سال گذشته به 61 میلیارد دلار رسید که نشان میدهد راهبرد تجاری ایران تغییر استراتژیک داشته است.
ایران با ۱1 کشور با جمعیتی حدود 400 میلیون نفر مرز زمینی یا دریایی دارد. این کشورها شامل عراق، ترکیه، جمهوری باکو، ترکمنستان، ارمنستان، کویت، قطر، امارات عربی متحده، پاکستان، افغانستان، عمان و بحرین هستند. در بین همسایگان 3 کشور امارات، ترکیه و عراق بیشترین سهم تجارت را با ایران دارند به طوری که امارات و عراق بیش از 50 درصد تجارت ایران با کشورهای همسایه را به خود اختصاص دادهاند. سهم تجارت ایران با امارات سال گذشته به 27 میلیارد دلار رسید. همچنین میزان تجارت ایران با عراق نیز حدود 20 میلیارد دلار ثبت شده است. البته بخشی از صادرات و واردات 2 کشور مربوط به انرژی است، به گونهای که عراق از ایران برق و گاز وارد میکند و در مقابل ایران نیز از عراق نفت و مشتقات وارد میکند.
* رشد صادرات به کشورهای همسایه در 4 ماه نخست 1403
اگر ایران از سال 92 نسبت به حضور فعالتر در کشورهای همسایه برنامهریزی میکرد، شاید امروز چالشهای چندانی در حوزههای ارزی و تجاری نداشتیم. در یک دهه گذشته رقبای ایران بویژه ترکیه و چین توانستند با سرعت بیشتری در بازار کشورهای همسایه حضور پیدا کنند و سهم بیشتری از بازار آنها را به خود اختصاص دادند.
با توجه به اهمیت ویژه بازار کشورهای همسایه، دولت سیزدهم از همان ابتدای شروع به کار بر افزایش تعاملات تجاری با این کشورها تاکید کرد. با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، گسترش روابط تجاری با همسایگان در اولویت قرار گرفت به طوری که طی 3 سال گذشته، تجارت با همسایهها روند افزایشی قابل توجهی به خود گرفت و از تجارت 36.5 میلیارد دلاری در سال ۱۳۹۹ به 60.7 میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید.
همچنین میزان تجارت در ۴ ماه ابتدایی امسال با رشد ۶ درصدی نسبت به ۴ ماه نخست پارسال مواجه بوده، به شکلی که از ۱۸ میلیارد و ۶۸۷ میلیون دلار به ۱۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار رسید.
بنابراین در شرایط تحریمی، توسعه روابط با کشورهای همسایه، مجموع تجارت ایران با این کشورها را از 36 میلیارد دلار سال ۱۳۹۹ به 61 میلیارد دلار در سال 1402رساند. همچنین در ۴ ماه اول ۱۴۰۳ میزان تجارت با کشورهای همسایه به 19 میلیارد و 820 میلیون دلار رسید. از این آمار حدود 10 میلیارد و 600 میلیون دلار آن مربوط به صادرات بوده است.
نکته قابل توجه در جدول بالا افزایش واردات در سال ۱۴۰۲ است که بررسیها نشان میدهد حدود ۲ میلیارد دلار (1.9 میلیارد دلار) از واردات سال سال جاری مربوط به واردات شمش طلا در ازای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان بوده است که در واقع نوعی ورود پول به کشور محسوب میشود.
* اثر توافقنامههای اوراسیا، شانگهای و بریکس بر رشد تجارت
در کنار برگزاری نمایشگاهها، اعزام رایزنان بازرگانی و... عضویت ایران در پیمانهای منطقهای نیز از دیگر عواملی بود که موجب رشد روابط تجاری کشور شد.
سازمان همکاریهای شانگهای 8 عضو اصلی شامل هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان داشت. ایران شهریور ۱۴۰۰ در بیست و یکمین اجلاس سران این سازمان به عنوان نهمین عضو رسمی پذیرفته شد. این سازمان توانست فرصتهای خوبی را برای توسعه مبادلات تجاری و افزایش صادرات برای ایران فراهم کند.
توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا (شامل ۵ کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان) نهتنها بازاری با حجم بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار در مقابل ایران قرار داده، بلکه تأثیر چشمگیری را بر آمار تجاری ایران گذاشته و با توجه به روابط مناسبی که ایران با همسایگان خود برقرار کرده است، دستاوردهای قابل توجهی را میتواند به همراه داشته باشد. از سویی این توافقنامه میتواند راه را برای افزایش تعاملات تجاری با کشورهای اروپایی نیز هموار کند.
نهایی شدن تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شانگهای 2 نمونه از پیمانهایی بود که عضویت ایران در آنها یک گام مهم برای توسعه تجارت است. هرچند هدفگذاریهای تعیین شده برای صادرات به کشورهای عضو هنوز محقق نشده است اما در 3 سال گذشته بسترها برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو اوراسیا و شانگهای ایجاد شده است.
از طرف دیگر توافقنامه تجارت آزاد با این کشورها، هزینه صادرات و واردات را کاهش میدهد. در نتیجه قیمت نهایی محصولات در بازار خارجی کاهش مییابد. از این رو محصولات با نرخ مناسبتری در بازارهای آسیایی در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد. بنابراین فرصتی برای بخش خصوصی است که بتواند محصولات خود را به مشتریان جدید معرفی کند. این موضوع به توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی کمک میکند.
عضویت در بریکس با حضور کشورهایی مانند عربستان، امارات عربی متحده و روسیه گامی در جهت توسعه تعاملات است. با توجه به اینکه از ابتدای سال 1402 موانع سیاسی برای روابط با عربستان برداشته شد و از آنجا که تجارت و مبادلات کالایی بین ایران و عربستان از سر گرفته شد، به طور قطع روی تجارت با سایر کشورهای عرب منطقه نیز موثر خواهد بود.
* اهمیت موقعیت جغرافیایی ایران برای کشورهای همسایه
با توجه به نزدیکی جغرافیایی بین کشورهای همسایه، کالا از خاک ایران میتواند با قیمت پایینتر و در زمان کوتاهتری به بازارهای کشورهای دیگر ترانزیت شود. از طرف دیگر ایران از شمال و جنوب به دریا راه دارد، به همین دلیل میتواند کالا را با قیمت پایینتر به بازارهای دیگر برساند.
در این میان از جمله مسائل و مشکلات پیش روی افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری بین ایران و کشورهای همسایه، ضعف لجستیکی است. در شرایط کنونی تکمیل کریدور شمال - جنوب و کریدور شرق - غرب میتواند بخش عمده این مشکلات را برطرف کند. به همین دلیل دولت چهاردهم باید روی تکمیل زیرساختها شامل روابط حملونقلی به صورت ریلی، جادهای و حتی هوایی و همچنین روابط بانکی تمرکز کند.
همچنین توسعه پایانههای تجاری مرزی و بازارچههای مرزی زمینه افزایش مبادلات تجاری بین ایران و کشورهایی مانند عراق و افغانستان را توسعه میدهد. البته مشکلاتی مانند ضعف در بازاریابی و تعهدات ارزی فعلا اجازه نداده است میزان تراز تجاری ایران مثبت شود. به عبارت دیگر بیشتر تجار ایرانی در قبال صادرات کالا واردات میکنند.
در شرایط کنونی راهکار بهبود روابط اقتصادی، برقراری ارتباطات بیشتر بین فعالان اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای منطقه و همسایه است. از این رو دولت چهاردهم در دیپلماسی اقتصادی باید برگزاری رویدادهای تجاری مانند برگزاری نمایشگاه و همایشهای مشترک تجاری و تبادل هیأتهای تجاری را در دستور کار قرار دهد.
همچنین باید شرایطی فراهم شود تا شرکتهای ایرانی در کشورهای منطقه حضور فعالتری داشته باشند. این موضوع نیازمند مذاکرات دستگاه دیپلماسی برای تردد راحتتر بازرگانان ایرانی است. از طرف دیگر باید توافقاتی حاصل شود که شرکتهای خارجی از کشورهای همسایه نیز بتوانند راحتتر در ایران سرمایهگذاری کنند.
توسعه امکانات و زیرساختها در بازارچههای مرزی از جمله اقداماتی است که میتواند قاچاق را کم کند. از طرف دیگر تجار باید راحتتر بتوانند کالاهای خود را به بازار کشورهای همسایه منتقل کنند. البته این مساله نیازمند ایجاد امکانات و تجهیزات با استانداردهای لازم است. برای نمونه توافقنامههایی بین سازمان استاندارد ایران با کشورهای همجوار منعقد شود تا استاندارد کالایی 2 کشور مورد قبول قرار بگیرد. همچنین مدیریت و نظارت بر محصولات مبادلاتی بین ایران و کشورها نباید مانعی در مسیر توسعه صادرات قلمداد شود.
در مجموع تعامل با همسایهها فرصتی بزرگ را برای گذر از چالشهای تحریمی، ارزی و... فراهم میکند. از این رو استفاده از ظرفیتهای صادراتی باید در دستور کار دولت چهاردهم قرار گیرد. تحقق این هدف به تامین ارز دولت کمک خواهد کرد و برنامههای اشتغالزایی نیز مطابق برنامه توسعه پیش خواهد رفت.
ارسال به دوستان
آغازی بر پایان سلطه دلار
گروه اقتصادی: در پی قراردادهای بینبانکی ایران و روسیه و پیگیری این روند توسط مقامات 2 کشور بهزودی شاهد ارتباط دوطرفه بین واحد پول ایران و روسیه در 2 کشور خواهیم بود که این موضوع یعنی معاملات توافقی ریال برونمرزی (ریال آفشور) که در مرکز مبادله ارز و طلای ایران زمینهسازی شده و اتصال کارت میر روسیه به درگاه پرداخت شتاب ایران موجب رونق تجارت خارجی و تسهیل تبادلات مالی و نقل و انتقالات تجار و بازرگانان ایرانی و روس خواهد شد.
نکته قابل توجه در اجرای این توافق این است که با به دست آوردن تجربه اینگونه معاملات میتوان امیدوار بود در مدت کوتاهی این امکان به وجود آید تا با همین روند اقدام به برقراری ارتباطات تجاری با سایر کشورهای منطقه، کشورهای هم پیمان در شانگهای و بریکس نیز در رأس امور قرار بگیرد که این خود در وهله اول هزینه تجارت بینالمللی و در واقع هزینه جابهجایی و تبدیل پول ملی و در پی آن کاهش قیمت تمامشده واردات را برای کشور به ارمغان خواهد آورد و در مرحله بعد میتواند از سلطنت دلار بر معاملات جهانی بکاهد و تجارت جهانی را به سمت و سوی چندقطبی شدن سوق دهد.
* سیستمهای پرداخت ایران و روسیه در اسرع وقت یکپارچه میشود
در روزهای اخیر آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اینکه هیچ فشاری نمیتواند بر روابط مثبت ایران و روسیه اثرگذار باشد، در پاسخ به این پرسش که کارتهای میر روسیه از چه زمانی در ایران قابل استفاده خواهد بود، بیان کرد: امیدواریم بر اساس توافقات دو طرف سیستمهای پرداخت 2 کشور در اسرع وقت یکپارچه شود.
رودنکو ادامه داد: موضوع اتصال سیستمهای پرداخت ملی ایران و روسیه در سازوکار تخصصی کمیسیون همکاریهای تجاری و اقتصادی دوجانبه بیندولتی، همچنین تماسهای منظم بین رؤسای بانکهای مرکزی در حال پیگیری است.
* پذیرش میر کارت در جمهوری اسلامی کلید خورد
خبرگزاری تاس روسیه نیز در این باره نوشت: در فروردین ۱۴۰۳، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد طرح پذیرش میر کارت در جمهوری اسلامی وارد مرحله اجرایی شده است. پیشتر در اردیبهشت ۱۴۰۱ الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه گفته بود: کشورها در حال مذاکره برای اتصال سیستمهای پرداخت ملی هستند.
بنا بر آخرین گزارشهای بانکی ۲ کشور، کارتهای شبکه بانکی روسیه موسوم به میر هماینک در ۱۲ کشور از جمله بلاروس و کوبا پذیرفته میشود، اگرچه در 8 کشور از این فهرست، عملکرد آنها محدود است اما این کارتها در کشورهای مصر، موریس و میانمار نیز در حال گسترش است و این کشورها هم به زودی کارت میر روسیه را میپذیرند و علاوه بر این، ۶ کشور دیگر نیز آمادگی خود را برای گفتوگو درباره پذیرش کارت میر اعلام کردهاند.
* ارتباط مالی بین 2 کشور با ارزهای محلی عملیاتی شد
پیش از این رئیسکل بانک مرکزی ۱۶ تیر۱۴۰۳ از امضای نخستین قرارداد پیمان پولی دوجانبه برای تبادلات تجاری میان ایران و روسیه خبر داد و اعلام کرد: زیرساخت معاملات توافقی ریال برونمرزی (ریال آفشور) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
محمدرضا فرزین افزود: در نشست دوجانبه رؤسای کل بانکهای مرکزی ۲ کشور ایران و روسیه در حاشیه کنگره مالی روسیه در سنپترزبورگ، همه اقدامات مشترکی که در گذشته توافق شده بود نهایی و بدین ترتیب تمام اقدامات توافق شده قبلی وارد مرحله عملیاتی شد.
رئیس کل بانک مرکزی توضیح داد: در این نشست سند همکاری جدیدی درباره اقدامات مشترک آتی به امضای رؤسای کل بانکهای مرکزی 2 کشور رسید.
وی با اشاره به ظرفیتهای تجاری و اقتصادی ایران و روسیه تأکید کرد: در پایان دیدار دوجانبه با رئیس بانک مرکزی روسیه، قرارداد پیمان پولی دوجانبه به منظور تأمین (معاوضه) نقدینگی به پولهای ملی برای تبادلات تجاری امضا شد و به زودی با افتتاح زیرساخت معاملات توافقی ریال برون مرزی (ریال آفشور) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، دستورالعملهای لازم به شبکه بانکی و بازرگانان ابلاغ خواهد شد.
فرزین یادآور شد: با پیمان پولی، مبادلات بر اساس ارزهای محلی ریال و روبل خواهد و نیازی نیست از ارز دیگری استفاده شود و شروعی برای جهش در مبادلات تجاری کشور خواهد بود و بسیاری از خطرات ناشی از تبدیل ارز و این امر مبادلات با سایر ارزها را پوشش میدهد لذا این مهم برای تجار ایرانی و سرمایهگذاران روسی بسیار مطلوب است.
* اتباع ایرانی با کارتهای خود از خودپردازهای روسیه روبل دریافت میکنند
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مناسبات پولی و بانکی ایران و روسیه گفت: در نشست دوجانبه هیات تخصصی دو طرف، ضمن نهاییسازی الزامات اتصال شبکه پرداخت کارتی میر روسیه به شبکه شتاب ایران، این پروژه وارد مرحله عملیاتی شد که فاز اول آن تا اواخر ماه آینده میلادی (ابتدای شهریور ماه) برای اتباع ایرانی قابل استفاده خواهد بود.
وی ادامه داد: در این مرحله کارتهای بانکی شبکه شتاب ایران در قالب طرح کارت هوشمند همراه بانکی (کهربا) در تمام خودپردازهای کشور روسیه قابل استفاده خواهد بود و اتباع ایرانی خواهند توانست با کارتهای بانکی خود از خودپردازهای روسیه اسکناس روبل دریافت کنند.
فرزین تصریح کرد: مرحله دوم این اتصال برای بهرهمندی اتباع روسیه در ایران خواهد بود و در مرحله سوم کارتهای شتاب ایران در پذیرندههای فروشگاهی روسیه پردازش میشود.
* ادامه روند معامله با ارزهای محلی، مطالبهای از دولت 14
به گزارش «وطن امروز»، بانک مرکزی در دیپلماسی اقتصادی و ارزی خود پس از این روند میتواند شبیه چنین کاری را با سایر کشورها از جمله متحدان روسیه و کشورهایی مثل بلاروس و قزاقستان اجرا کند و در گامهای بعدی به این سمت حرکت کند که با کشورهای منطقه نیز وارد چنین فرآیندی شود. این در حالی است که امروز ادامه این روند و تداوم اجرای طرحها و راهبردهای درست اقتصادی که متضمن کاهش فشار تحریمی غرب و آمریکا علیه ایران است، بهعنوان یک مطالبه عمومی از رئیسجمهور منتخب مطرح است، چرا که آمریکا همواره خواهان تحت فشار قرار دادن ما با استفاده از ابزار تحریم و دور کردن ایران از عرصه تجارت خارجی بوده و هست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|