|
اخبار
کشف ۳۳ کیلو موادمخدر و روانگردان در پایتخت
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت از دستگیری یک قاچاقچی مواد مخدر و روانگردان و کشف ۳۳ کیلو و ۴۸۰ گرم مواد مخدر و روانگردان خبر داد. سرهنگ حسین باباپور درباره جزئیات این پرونده گفت: در راستای مبارزه قاطع علیه قاچاقچیان، ماموران پایگاه دوم این پلیس با انجام اقدامات پلیسی گسترده دریافتند یک نفر از قاچاقچیان حرفهای مواد مخدر که از توزیعکنندگان اصلی و سابقهدار تهران است، انواع مواد مخدر از استانهای مرکزی کشور به دست آورده و قصد توزیع آن را در مناطق شمال غرب تهران دارد.
به همین دلیل ماموران فعالیت مجرمانه متهم را تحت رصد و پایش قرار دادند. وی در ادامه افزود: همکاران من با رصد لحظه به لحظه فعالیتهای متهم، مخفیگاه و شیوه وی را شناسایی کردند و پس از هماهنگی با مقام قضایی و ورود به مخفیگاه او، موفق به دستگیری این متهم شدند. گفتنی است از مخفیگاه وی ۳۰ کیلو و ۳۰۰ گرم مواد روانگردان و 3 کیلو و ۱۸۰ گرم مواد مخدر کشف شد. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در پایان گفت: متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی و بازجوییهای فنی و سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شد.
***
اعلام نرخ جدید جریمه روزانه خودروهای فاقد معاینه فنی
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به نرخ جدید جریمه ۱۰۰ هزار تومانی عدم معاینه فنی خودروها، گفت: پلیس موظف است برای خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول در ازای هر روز تردد بدون گواهی مذکور نسبت به صدور قبض جریمه مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اقدام کند.
محمدمهدی میرزاییقمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اعلام جرایم جدید تخلفات رانندگی و جریمه روزانه ۱۰۰ هزار تومان برای خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول، گفت: داشتن گواهی معاینه فنی خودروها به چندین طریق توسط پلیس کنترل میشود، چرا که بر اساس ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رانندگان موظفند هنگام رانندگی گواهینامه، کارت خودرو، بیمهنامه معتبر شخص ثالث و برای خودروهای مشمول معاینه فنی که بیش از 4 سال از تولید آنان میگذرد، برگه معاینه فنی را به همراه داشته باشند و در صورت مطالبه مأموران راهنمایی و رانندگی آن را ارائه کنند و علاوه بر کنترل فیزیکی به صورت مکانیزه نیز توسط تمام دوربینهای سطح شهر معاینه فنی خودروها کنترل و خودروها در صورت نداشتن آن توسط پلیس اعمال قانون میشوند.
وی خاطرنشان کرد: به شهروندان توصیه میشود با عنایت به نیاز ارائه فیزیکی گواهی معاینه فنی به پلیس یا هنگام تعویض پلاک، در حفظ و نگهداری آن کوشا بوده و حتیالمقدور سعی شود با توجه به جنس کاغذی این گواهی و نیاز به نگهداری آن در طول سال حتما جهت حفاظت از آن از طلق پرس استفاده کنند.
***
فرونشست زمین در میدان ونک
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره حادثه خیابان ولیعصر در پی ترکیدگی لوله در خیابان برزیل گفت: ترکیدگی لوله آب در خیابان برزیل باعث آب شستگی در خیابان ولیعصر محدوده توانیر و شکست آسفالت و ریزش در محدوده جنوب به شمال خیابان ولیعصر قبل از تقاطع پل شهید همت شده است. علی نصیری دیروز در این باره گفت: جمعه پنجم مرداد ۱۴۰۳ حادثه اصلی ترکیدگی لوله اصلی آب که وظیفه انتقال آب مخزن به مخزن را دارد، در خیابان برزیل نرسیده به میدان ونک رخ داد که این لوله، لوله اصلی آب شرب منطقه نبوده است. در پی شکسته شدن این لوله، آب نفوذ کرده و وارد خیابان ولیعصر میشود و باعث ایجاد حفره و ریزش در این محدوده میشود. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: با حضور بهموقع نیروهای آتشنشانی تخلیه آب انجام و آب در سطح معبر به صورت کامل تخلیه شد و نیروهای آتشنشانی به ترمیم و عملیات فنی و اجرایی حفره ایجادشده پرداختند.
ارسال به دوستان
پاستیل فلهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: پاستیلهای باز و فله مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست. حسین رستگار افزود: تنها پاستیلهایی که از سازمان غذا و دارو مجوز دارد مورد تأیید است و از ژلاتین حلال تهیه شدهاند. وی اضافه کرد: پاستیلهای باز و فلهای به صورت قاچاق وارد کشور میشود و از مجاری قانونی رد نشدهاند.
ارسال به دوستان
توصیه وزارت بهداشت برای کاهش پرتوگیری در این روزهای بسیار گرم؛ ۱۰ تا ۱۶؛ ساعات اوج تابش اشعه فرابنفش
در خانه بمانید
آمادهباش مدیریت بحران برای موج گرمای شدید؛ فعالیت مراکز دولتی در سراسر کشور امروز تا ساعت 10 خواهد بود
گروه اجتماعی: گرما امروز و فردا تشدید میشود و به اوج خود میرسد. طبق پیشبینی سازمان هواشناسی اغلب استانها شنبه و یکشنبه با موج هوای بسیار گرم فرانرمال مواجه خواهند شد. در تهران نیز اعلام شده است دمای هوای 2 تا 4 درجه گرمتر میشود و به احتمال زیاد به بیش از 42 درجه برسد؛ گرمای کمسابقهای که موجب شده کارشناسان بهداشت به مردم توصیه کنند برای جلوگیری از گرمازدگی و مواجهه با تابش خطرناک اشعه فرابنفش طی این 2 روز حتیالامکان از منزل خارج نشوند و از قرار گرفتن مقابل نور خورشید بپرهیزند. سازمان مدیریت بحران کشور نیز اعلام کرد استانداران بر اساس اقلیم و شرایط حاکم بر استان میتوانند ادارات و کارخانهها را تعطیل کنند یا ساعات اداری را کاهش دهند؛ تعطیلیای که بیتردید اثرات قابل توجهی بر کاهش میزان مصرف برق دارد.
طبق اطلاعیه شورای اطلاعرسانی دولت، در پی افزایش کمسابقه دمای هوا و تداوم گرمای شدید و به منظور حفظ سلامتی هموطنان، فعالیت همه مراکز دولتی و بانکها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) در تاریخ شنبه ۶ مرداد از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح خواهد بود.
از سویی مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در واکنش به اخباری مبنی بر افزایش شدت تابش پرتوهای فرابنفش خورشید طی روزهای پیش رو، ضمن ارائه توصیههایی جهت حفاظت مقابل این تابشها گفت: تابش پرتوهای فرابنفش، پدیدهای طبیعی است و در چنین شرایطی باید آموزشهای لازم درباره چگونگی حفاظت مقابل پرتوهای فرانبفش در اختیار مردم قرار گیرد. علی گورانی اظهار کرد: پرتوهای فرابنفش خورشیدی همواره وجود دارد و شدت آن از خیلی کم تا بسیار زیاد است. افزایش شدت پرتوهای فرابنفش نه تنها خبر جدیدی نیست، بلکه با توجه به شدت دما میتوان گفت یک پدیده طبیعی است. وی با بیان اینکه شاخصی برای پرتوهای فرابنفش خورشیدی لحاظ شده، ادامه داد: شاخص پرتوهای بنفش از عدد یک آغاز میشود و این شاخص بیش از عدد ۱۱ است. از عدد یک تا ۳ به عنوان «محدوده ایمن» شناخته میشود اما از عدد ۳ به بعد، تهدید به حساب میآید. مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با اشاره به شدت تابش پرتوهای بنفش خورشیدی در کشور خاطرنشان کرد: اختلاف میان شدت تابش پرتوهای بنفش خورشیدی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ به عدد ۱۰ و حتی گاهی اوقات به بیش از ۱۰ میرسد. سازمان بهداشت جهانی درباره مواجهه با پرتوهای فرابنفش توصیههایی ارائه داده و بر این توصیهها تاکید میکند. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند نباید در معرض تابش نور خورشید قرار گرفت. گورانی ادامه داد: اگرچه سازمان بهداشت جهانی بر این تاکید دارد که تا حد امکان در معرض نور خورشید قرار نگیرید اما اغلب افراد تصور میکنند حضور در زیر سایه حتی طی ساعات اوج تابش پرتوهای فرابنفش (ساعات ۱۰ صبح تا ۱۶) حجم کمتری از پرتوفرابنفش را متوجه آنها میکند. اگرچه چنین تصوری وجود دارد اما باید گفت پرتو فرابنفش از انعکاس محیط پیرامونی گرفته میشود. وی با بیان اینکه شیوههای حفاظتی با توجه به شدت و شاخص پرتوهای فرابنفش خورشیدی تعریف شده، بیان کرد: متاسفانه اطلاعرسانی درباره چگونگی حفاظت از پرتوهای خورشیدی با توجه به شدت آن در کشور کم است اما در مجموع هر چه میزان شدت پرتو افزایش یابد، به همان میزان نیز میزان پروتکلها سختتر میشود. وی در این باره افزود: سرطان پوست جزو ۵ سرطان شایع در ایران به حساب میآید و بیش از ۹۰ درصد دلایل ابتلا به این بیماری در پرتوگیری ریشه دارد. اگر مردم بویژه گروههای پرخطر مانند کشاورزان، کارگران فضای باز و رانندگان نسبت به پرتوگیری و اهمیت چگونگی حفاظت از پرتوها آگاه باشند، میزان سرطان پوست کاهش مییابد.
* آبمروارید و پیرپوستی از عوارض پرتوگیری
مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ادامه داد: سرطان پوست، آخرین مرحله آسیب پوستی به حساب میآید. پیش از اینکه یک فرد به سرطان پوست مبتلا شود، پوست او بشدت آسیب دیده است. اینطور نباید تصور کرد که آسیبهای ناشی از پرتوگیری فقط به سرطان پوست محدود میشود، بلکه «آبمروارید» و «پیرپوستی زودرس» از دیگر آسیبهای پرتوگیری به حساب میآیند. گورانی ادامه داد: آبمروارید از نتایج نور خورشید است و میزان این بیماری در کشور زیاد است و پیرپوستی زودرس نیز به دلیل نور خورشید است. در گذشته، پیرپوستی زودرس در کانون توجه قرار نداشت، چرا که بر این باور بودند یک مولفه لوکس به حساب میآید اما این روزها گفته میشود هنگامی که میزان پیرپوستی در یک جامعه زیاد باشد، آن جامعه، تکیده و غیرفعال است. هنگامی که یک فرد چهره شاداب دارد، میزان انرژی بیشتری دارد؛ در حالی که چروکیده بودن و پیرپوستی زیاد نه تنها یک آسیب اجتماعی محسوب میشود، بلکه آن جامعه نیز پیر به نظر میرسد. مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت به ایسنا گفت: باز هم تاکید میکنم توصیههایی با توجه به میزان شدت پرتوهای فرابنفش وجود دارد. تابش پرتوهای فرابنفش، یک پدیده طبیعی است. آموزشهای لازم درباره چگونگی حفاظت دربرابر پرتوهای فرابنفش باید در اختیار مردم قرار گیرد. گورانی توضیح داد: استفاده از کلاه لبهدار با لبه ۷ سانت، استفاده از عینک یووی دار توصیه میشود. برخی عینکها UV ندارند و فقط فضا را تاریک میکنند؛ نکته مهم و اساسی این است که مردمک چشم در فضای تاریک باز میشود و این موضوع سبب افزایش میزان پرتوهای فرابنفش میشود. وی گفت: استفاده از کرم ضد آفتاب و آشنایی و اطلاع با مواردی مانند میزان SPF کرم، مقدار استفاده، مدتزمان استفاده و میزان ماندگاری کرم بر پوست اهمیت دارد. نوشیدن آب فراوان نیز جزو توصیههای دیگر به حساب میآید.
* مدیریت بحران برای موج گرما در کشور
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از آمادهباش مدیریت بحران کشور برای موج گرما در برخی مناطق کشور خبر داد. حسین ظفری با اشاره به موج گرمای این روزها در کشور گفت: تصمیمات مربوط به گرمای هوا، مربوط به وزارت نیرو، سازمان هواشناسی و استانداریهاست. ما در بیشتر مواقع، مساله تعطیلی به خاطر گرما را به استانداریهای هر استان میسپاریم تا بر حسب شرایط منطقه خودشان تصمیم بگیرند، زیرا ما تنوع هوایی زیادی در کشور داریم و بهتر است خود استانها در این باره تصمیمگیری کنند. وی افزود: در واقع استانداران هر استان به عنوان مقام ارشد مدیریت بحران در هر استان در این باره تصمیمگیر هستند. همانطور که میبینید و میشنوید در این روزهای گرم سال، برخی استانداریها، ادارات خود را یا تعطیل کردهاند یا ساعت کاری را به خاطر شرایط هوا کاهش دادهاند. معمولا استاندارها با بررسی کارشناسانه و هماهنگی با سازمانهای برق، آب و... تصمیمهای مختلفی در این باره میگیرند. سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: ما در سازمان مدیریت بحران کشور نیز یکسری ابلاغها را استانهای کشور داشتیم و از آنان خواستیم در برابر موج گرما آمادگی لازم را اتخاد کنند. از سوی دیگر هرگاه که موضوع گرما به یک مساله فراگیر و ملی بدل شده و بر کل کشور تاثیر گذاشته باشد، ما نیز به طور مستقیم ورود خواهیم کرد و آمادگی لازم را در این مورد داریم. ظفری گفت: اگر گرما یا سرما باعث ایجاد بیماری یا مشکلاتی برای سلامت هموطنان شود، وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی نیز به این مساله ورود میکنند و مدیریت بحران نیز اقدامات را تحت نظر میگیرد. وی با اشاره به اقدامات و توصیههای انجامشده از سوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره گرما نیز گفت: از یک ماه پیش ما به نهادهای مختلف مانند اورژانس و هلالاحمر ابلاغ کردیم در مراکز شلوغ و پر رفت و آمد مستقر شوند. همچنین با هماهنگی وزارت نیرو تاکید کردیم اگر نیاز به تعطیلی ادارات پرمصرف، کارخانهها و... باشد، باید این کار انجام شود تا مدیریت انرژی نیز انجام شود. سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به مردم توصیه کرد برای اینکه این گرما را بدون مشکلی سپری کنیم و مدیریت انرژی داشته باشیم، لازم است از ترددهای غیرضرور در زمان اوج گرما خودداری و دمای محیط خود را نیز تنظیم کنیم.
ارسال به دوستان
نگرانی از همهگیری ویروس «نیپا»
به تازگی مرگ یک پسر ۱۴ ساله و شناسایی ۶۰ مورد مشکوک به ابتلا به ویروس «نیپا» در ایالت کرالا هند، زنگ خطر گسترش این ویروس را به صدا درآورده و مقامات بهداشتی هند را در حالت آمادهباش قرار داده است؛ ویروسی مشترک بین انسان و دام که نرخ بالای مرگومیر آن (۴۰ تا ۷۵ درصد) موجب نگرانی جدی برای سلامت عمومی است. بر این اساس رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ویروس «نیپا» (Nipah) که گفته میشود اخیرا مقامات بهداشتی هند را در حالت آمادهباش قرار داده، توضیح داد. دکتر علیرضا ناجی درباره ویروس نیپا گفت: نیپا یک ویروس مشترک بین انسان و دام است؛ به این معنی که میتواند از حیوانات به انسان منتقل شود. فرد ممکن است از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، مایعات بدن آنها یا پس از خوردن غذا و میوه آلوده به ادرار یا بزاق خفاشهای آلوده، درگیر این ویروس شود. وی در ادامه درباره احتمال همهگیری ویروس نیپا تصریح کرد: بر اساس حدس و گمانها و نظر من ویروس نیپا به دلیل چند ویژگی، پتانسیل ایجاد یک بیماری همهگیر را دارد. راه انتقال انسان به انسان از طریق تماس نزدیک، قطرات تنفسی و احتمالا از طریق سطوح آلوده، وجود مخازن حیوانی (خفاشهای میوهخوار مخازن طبیعی این ویروس هستند) از طریق تماس مستقیم با خفاشهای آلوده یا ترشحات آنها، یا به طور غیرمستقیم از طریق میزبانهای واسط مانند خوکها، عدم دسترسی به واکسن و درمانهای ضد ویروسی موثر، سفرهای سریع در سراسر جهان و عوامل محیطی نظیر جنگلزدایی و تخریب زیستگاه و تجاوز انسان به محیط وحش از عواملی است که میتواند در احتمال همهگیری ویروس نیپا نقش داشته باشد. این عضو هیات علمی دانشگاه عنوان کرد: البته چند مانع نیز وجود دارد که باعث میشود احتمال همهگیری ویروس نیپا در مقایسه با سایر پاتوژنها مانند آنفلوآنزا یا کروناویروس سارس -۲، عامل «کووید-۱۹»، کمتر باشد؛ تجربه اقدامات مهاری و کنترل شیوع بیماری در موارد قبلی از طریق مداخلات بهداشت عمومی، قرنطینه، ردیابی تماس و کنترل عفونت عمومی، محدود بودن جغرافیای بیماری به محدوده آسیای جنوبی و جنوب شرقی و داینامیک انتقال و گسترش کمتر نسبت به ویروسهای هوابرد از جمله این موانع است. به گفته دکتر ناجی، اگرچه نرخ بالای مرگومیر (۴۰ تا ۷۵ درصد) موجب نگرانی جدی برای سلامت عمومی است اما به دلیل از بین رفتن میزبان ویروس، شیوع بیشتر بیماری تا حدودی زیر سوال میرود.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اظهار کرد: در حالی که ویروس نیپا دارای ویژگیهایی است که به طور بالقوه میتواند منجر به یک بیماری همهگیر شود، اقدامات موثر بهداشت عمومی، محدودیتهای جغرافیایی و ماهیت انتقال آن، احتمال وقوع چنین رویدادی را در مقیاس جهانی کاهش میدهد. با این وجود نظارت مستمر، تحقیقات روی گوناگونی ژنتیکی و تغییر پاتوژنز ویروس و آمادگی برای کاهش خطر بیماری در جهان بسیار مهم است.
ارسال به دوستان
نرمافزار «تأمین من» 5 میلیون کاربر دارد
خدماتدهی تأمین اجتماعی با هوش مصنوعی
سازمان تامین اجتماعی در راستای توسعه هوشمندسازی تلاش دارد 2 جریان پول و اطلاعات را به صورت شفاف ارائه دهد. رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی گفت: از حدود ۱۱ میلیون مستمریبگیر، تاکنون 5 میلیون نفر نرمافزار «تامین من» را نصب کردهاند. دامون خدابنده تصریح کرد: اکنون تمام پروژههایی که در سازمان تامین اجتماعی در حال پیادهسازی و توسعه است و برنامهای که برای یک سال و نیم آینده داریم، در راستای ایجاد تمرکز و دسترسی به دادهها در زمان واقعی است. وی ادامه داد: همچنین تلاش داریم دادههای اضافی را حذف و دادههای تمیز را جذب کنیم و الگوریتمهایی برای توسعه استفاده از این دادهها ایجاد کنیم که همان مسیر هوش مصنوعی است. در حقیقت هوش مصنوعی چیزی نیست که بگوییم امروز به آن میرسیم بلکه یک مسیر ترسیم شده است. وی اظهار داشت: هوشمندسازی لیست بیمهها، دریافت اسناد بیمارستانی به صورت برخط و رسیدگی به آنها و صدور نسخه الکترونیک، همگی در راستای توسعه هوش مصنوعی است که با گسترش آنها میتوانیم به جایی برسیم که دادههای غنی و سالمی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشیم و پس از آن بتوانیم به کمک ماشین، تصمیمات بهتری برای مدیریت سازمان و ایجاد ارتباط با جامعه مخاطب بگیریم که به آن بلوغ هوش مصنوعی گفته میشود. رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمیناجتماعی اضافه کرد: هوش مصنوعی قرار است کمک کند ما از دادهها در زمان واقعی بهترین استفاده را برای مدیریت سازمان با منابع کمتر ببریم به این معنا که هزینهها را کمتر و آورده را بیشتر کنیم تا رضایت مخاطب هم بالاتر رود. خدابنده در رابطه با موقعیت تامین اجتماعی با حجم دادهها با اشاره به اینکه ۴۶ میلیون نفر زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند، گفت: مدیریت این سازمان با وجود دارا بودن ۵۰۰ لوکیشن درمان سازمانی، ۲۰۰ هزار پزشک و ارتباط با ۱۳ هزار داروخانه و میلیونها نفر حقوقبگیر، کار سادهای نیست. وی در ادامه در تشریح برنامه سازمان تامین اجتماعی در برنامه توسعه هفتم، با تاکید بر اینکه ادعای ما این است که هوشمندسازی باید به صورت کامل انجام شود و بعد به سمت هوش مصنوعی برویم، اظهار داشت: اگر قرار است این هوشمندسازی کامل انجام شود تا جایی که ممکن است باید دخالت انسان را در تصمیمگیری کم کنیم و ارائه سرویسها را در مدت زمان خودش توسعه دهیم و شفافیت را به حداکثر برسانیم. خدابنده در ادامه از همه بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی درخواست کرد نرمافزار تامین من را نصب و از خدمات آن استفاده کنند. وی همچنین گفت: این یک صندوق بیننسلی است و متعلق به هیچ شخص و دولت و جریان خاصی نیست و باید کمک کنیم این صندوق برای نسلهای بعد حفظ شود. باید کاری کنیم درآمدها بهروز شود و مردم به منابع دسترسی داشته باشند و بهترین تصمیم گرفته شود. وی بیان داشت: فناوری اطلاعات در این زمینه بسیار میتواند کمک کند و درهای سازمان تامین اجتماعی به روی تمام دانشگاهها، دانشبنیانها و استارتاپها باز است و از آنها درخواست داریم هر راهحلی دارند برای توسعه سیستمها و الگوریتمهای جدید ارائه دهند. خدابنده در رابطه با تاثیر نسخه الکترونیک در جلوگیری از برخی تخلفات احتمالی به ایرنا گفت: اکنون اگر یک پزشک از یک آیپی که در یک لوکیشن خاص است با یک دستگاه دیگر نسخهای صادر کند، مشخص میشود که این پزشک در 2 لوکیشن متفاوت این کار را انجام میدهد که تخلف است و با او برخورد و وی جریمه میشود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|