|
اخبار
رئیسجمهور در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس:
مقاومت مردم و مجاهدان فلسطینی به پیروزی نهایی ختم میشود
رئیسجمهور گفت: در مقابل جنایات سنگدلانه صهیونیستها، مقاومت جانانه مردم و مجاهدان فلسطینی مایه افتخار و مباهات بوده و یقین داریم که این مقاومت به پیروزی نهایی مردم، آزادی سرزمین فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی ختم میشود.
مسعود پزشکیان صبح دیروز در دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که به منظور شرکت در آیین تحلیف چهاردهمین دوره ریاستجمهوری به ایران سفر کرده بود، با اشاره به اینکه آرمان آزادی فلسطین نه فقط پس از انقلاب اسلامی که قبل از آن نیز دغدغه مردم ایران بوده است، تصریح کرد: مردم ایران همواره از جنایات و تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی نفرت داشته و از حقوق مردم مظلوم فلسطین حمایت کرده و پس از این نیز این حمایت را با قوت و قدرت بیشتر ادامه خواهند داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه قساوت صهیونیستها در جنایاتی که در غزه مرتکب میشوند فارغ از دین و مذهب، باعث انزجار و بیزاری همه انسانهای آزاده است، افزود: در مقابل این جنایات سنگدلانه، مقاومت جانانه مردم و مجاهدان فلسطینی مایه افتخار و مباهات بوده و یقین داریم این مقاومت به پیروزی نهایی مردم و آزادی سرزمین فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی ختم خواهد شد.
اسماعیل هنیه نیز در این دیدار ضمن تبریک کسب اعتماد مردم ایران از سوی دکتر پزشکیان، پاسخ وی به پیام تبریک خود و مواضع وی در حمایت از حقوق ملت فلسطین را مایه دلگرمی و افتخار مردم فلسطین و غزه دانست و گفت: امروز مقاومت فلسطین خط مقدم ایستادگی در برابر زیادهخواهی نظام سلطه است و از همین رو دشمن تلاش دارد این خط مقدم را بشکند تا بتواند با به زانو درآوردن مقاومت، منطقه را با سیاستهای دلخواه خود اداره کند و اینجاست که مشخص میشود راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت و مقابله با نفوذ مستکبران و نماینده آنها در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی چقدر مهم است.
***
سرلشکر سلامی:
نیروی دریایی سپاه با نوسازی قدرت مدام شکل جدیدی به خود میگیرد
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش فرماندهان نیروی دریایی سپاه گفت: نیروی دریایی سپاه با نوسازی قدرت، مدام شکل جدیدی به خود میگیرد و این راز جوان و پویا ماندن این نیرو است.
سردار سرلشکر حسین سلامی با اشاره به اینکه جنگ در دریا بدون ایمان کامل ممکن نیست، بیان داشت: نبرد در دریا فقط با جسمهای قوی، روحهای قوی و قلبهای مطمئن، قدمهای ثابت و ایمانهای پایدار ممکن است، چرا که معنویت رکن اصلی قدرت در هر قوای نظامی است.
وی در ادامه گفت: امروز رزم در دریا ترکیبی است از نیروی انسانی قوی، مومن، با باورهای مستحکم و تجهیزات مدرن، تاکتیکهای قوی و ابتکار عمل به همراه خلاقیت نوین که همه اینها برگرفته از روح معنویت و پشتکار هر یک از شما جوانان مومن و متعهد است که در چند سال اخیر توانستهاید در بسیاری از زمینههای علمی، عملی و ارتقای تجهیزات افتخارآفرینی کنید، توانستهاید شناورهای پیشرفته اقیانوسپیما، سلاحهای جدید و مهم، موشکهای با بردهای مختلف، اژدرهای زیرسطحی، پهپادهای برد بلند و سامانههای جنگ الکترونیک مدرن را با تکیه بر اراده و ایمان خود تولید کنید.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه همه دنیا بر این باورند که در مقابل آمریکا توان ایستادگی ندارند، گفت: نیروی دریایی سپاه سابقه نبرد شرافتمندانه و موفقی در مقابل آمریکاییها داشته و تاکنون تنها 2 کشور توانستهاند در مقابل آمریکا سینه سپر کرده و به آن سیلی بزنند؛ یکی کشور عزیزمان ایران و دیگری نیروهای انصارالله یمن.
وی همچنین اظهار داشت: شما نابرابری و ناترازی در تجهیزات را با یک نابرابری معکوس از جهت ایمان، باور، ابتکار، تجربه و دکترین نظامی خنثی کردهاید، چرا که اندازه و قدرت پوشالی دشمنان را کشف کردهاید و میدانید دشمن برخلاف شما که از یک هویت قوی به اسم میهن، ناموس، ارزشهای انقلاب اسلامی برخوردارید و تا پای جان ایستادهاید و دفاع میکنید، هیچگونه انگیزه و توکلی برای ایستادگی ندارد.
***
سخنگوی هیاترئیسه مجلس:
رئیسجمهور ۲ هفته فرصت دارد وزیران پیشنهادی را به مجلس معرفی کند
سخنگوی هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: رئیسجمهور از روز تحلیف ۲ هفته فرصت دارد هیأت وزیران خود را به مجلس معرفی کند و سپس مجلس نیز یک هفته فرصت دارد در کمیسیونهای تخصصی برنامهها و صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی کرده و در نهایت جلسات رای اعتماد به وزرا در صحن مجلس برگزار میشود.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی با اشاره به فرصت رئیسجمهور برای معرفی هیأت وزیران به مجلس بیان کرد: طبق قانون و بر اساس ماده ۲۰۲ آییننامه داخلی مجلس، رئیسجمهور بعد از مراسم تحلیف ۲ هفته فرصت دارد هیأت وزیران خود را به مجلس معرفی کند اما این بدان معنا نیست که حتما باید ۲ هفته بگذرد. رئیسجمهور حتی میتواند در روز تحلیف یا بعد از مراسم تحلیف، هیأت وزیران را به مجلس معرفی کند.
وی در ادامه اظهار کرد: هر موقع رئیسجمهور هیأت وزیران را به مجلس معرفی کرد، باید همراه با اسامی وزرای پیشنهادی، برنامه کلی دولت و برنامه هر کدام از وزرا را به مجلس ارائه کند. مجلس نیز هر کدام از این وزرا را به کمیسیون ذیربط معرفی میکند تا چند مساله مورد بررسی قرار گیرد. در وهله اول بررسی میشود که آیا برنامههای وزیر پیشنهادی با برنامههای بالادستی تطابق دارد یا خیر. اتفاقا رئیسجمهور خیلی بر اجرای برنامههای بالادستی تاکید داشته است.
ارسال به دوستان
شمخانی: چالشهای داخلی و تحریمها قابل رفع است
مشاور سیاسی رهبر انقلاب اسلامی گفت: با فاصله گرفتن از تقابل و افزایش تعامل، چالشهای داخلی و تحریمهای خارجی قابل رفع است. دریابان علی شمخانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 1 - انسجام و اقتدار ملی رو به افزایش. 2 - افزایش توانمندی برگشتناپذیر در فناوریهای پیشرفته و صنعت هستهای صلحآمیز. 3- جایگاه تعیینکننده در تحولات منطقهای و بینالمللی. با فاصله گرفتن از تقابل و افزایش تعامل، چالشهای داخلی و تحریمهای خارجی قابل رفع است.
ارسال به دوستان
دیدار سران کشورهای تاجیکستان، ارمنستان و عراق و رئیس دفتر سیاسی حماس، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان با رهبر انقلاب
تأکید بر گسترش روابط
گروه سیاسی: پیش از ظهر دیروز قبل از آنکه مراسم تحلیف رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی انجام پذیرد، نخستوزیر ارمنستان و رئیسجمهور تاجیکستان در دیدارهای جداگانهای به حضور رهبر حکیم انقلاب رسیدند؛ 2 همسایه یکی در شمال غرب و دیگری در شمال شرق کشورمان که هر کدام مناسبات ویژهای با کشورمان دارند. همچنین اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین نیز با هیات همراه دیداری با رهبری داشتند. عصر دیروز نیز «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، حجتالاسلام «نعیم قاسم» قائم مقام دبیر کل حزبالله لبنان و «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله یمن به دیدار رهبر انقلاب رفتند. این دیدارها در حالی صورت میگیرد که دوم خرداد امسال نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و محمدشیاع السودانی نخستوزیر عراق که برای ادای احترام به پیکر شهید سیدابراهیم رئیسی به ایران آمده بودند، دیداری با رهبر انقلاب نیز داشتند. تکرار این دیدارها آن هم در کمتر از 2.5 ماه و بیاناتی که رهبری در این دیدارها فرمودند نشان از اهمیت موضوع فلسطین و همینطور همسایههایی چون عراق و ارمنستانی دارد که بخشی از خاک آن مورد طمع آذربایجان و ترکیه قرار گرفته و تلاش بسیاری برای ایجاد گذرگاه زنگزور (دالان تورانی) در استان سیونیک ارمنستان انجام دادهاند. دیدار رئیسجمهور تاجیکستان با حضرت آیتالله العظمی خامنهای هم که اشتراکات دینی، تاریخی، فرهنگی و زبانی 2 کشور منحصر به فرد است و باعث شده روابط ایران و تاجیکستان همواره مورد توجه باشد، تاکیدی بر تداوم و گسترش این روابط حسنه و تاریخی است. چنانکه رهبری در دیدار روز گذشته رحمان با ایشان بر «لزوم همکاریهای بیشتر برای حفظ و گسترش زبان فارسی» تاکید کردند.
***
دیدار سخنگوی انصارالله یمن با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار کوتاهی با آقای «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله یمن، ضمن ابلاغ سلام و درود به آقای عبدالملک بدرالدین رهبر انصارالله از ایستادگی مردم یمن و حمایتهای آنان از مردم مظلوم غزه قدردانی کردند.
***
رهبر انقلاب در دیدار قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان:
سیاست حزبالله از ابتدای توفان الاقصی کاملا مدبرانه و با مصلحت بوده است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار حجتالاسلاموالمسلمین « نعیم قاسم» قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان، سیاست حزبالله را از ابتدای عملیات توفان الاقصی، سیاستی کاملا مدبرانه، عاقلانه و منطبق با مصلحت خواندند و تاکید کردند: ادامه مسیر هم باید در همین چارچوب باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب هماهنگی موجود میان جریانهای مختلف لبنان و حمایت آنها از مواضع و تصمیمهای مقاومت را نشانه موفقیت حزبالله لبنان در فضای سیاسی این کشور دانستند. حضرت آیتالله خامنهای خطاب به آقای نعیم قاسم گفتند: سلام من را به آقای سیدحسن نصرالله برسانید و بگویید من همواره برای ایشان و همه فرماندهان و رزمندگان مقاومت لبنان دعا میکنم. در این دیدار حجتالاسلاموالمسلمین نعیم قاسم گزارشی از آخرین تحولات لبنان و نبردها در جبهه شمالی فلسطین اشغالی ارائه کرد.
***
رهبر انقلاب در دیدار نخستوزیر ارمنستان و هیأت همراه:
ایستادگی ایران بر موضع خود؛ مسیر زنگزور به ضرر ارمنستان است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (سهشنبه) در دیدار آقای نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان و هیأت همراه، سیاست قطعی و ثابت جمهوری اسلامی ایران را گسترش روابط با همسایگان بهویژه ارمنستان دانستند و تاکید کردند: ما جداً معتقد به توسعه روابط با ارمنستان هستیم و همکاریها میان 2 کشور بر اساس منافع تعریف شده و بدون در نظر گرفتن سیاستهای دیگران، با قوت ادامه خواهد
داشت. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی ضمن تشکر از حضور آقای پاشینیان در مراسم تحلیف آقای پزشکیان رئیسجمهور، همچنین مراسم تشییع شهید رئیسی، بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان تاکید کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران مسیر زنگزور را به ضرر ارمنستان میداند و همچنان بر این موضع خود ایستادگی دارد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه بیگانگان نباید برای روابط کشورها با همسایگان خود محدودیت ایجاد کنند، افزودند: آن چیزی که امنیت و صلاح کشورها را تامین میکند، اتکا به خود و نزدیکان خود است و اقدامات برخیها که از راه دور میآیند و در امور دیگر کشورها دخالت میکنند به ضرر آنها تمام میشود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به ارتباطات خوب مردم ایران با ارامنه کشور خاطرنشان کردند: ارامنه ایران در دوران جنگ تحمیلی نقشآفرینی زیادی داشتند و من شخصاً تاکنون به منازل تعداد زیادی از ارامنه رفتهام.
حضرت آیتالله خامنهای احترام به حضرت مسیح(ع) را یک موضوع مسلم و قطعی میان مسلمانان دانستند و گفتند: این اهانتهایی که به بزرگان ادیان الهی از جمله حضرت مسیح(ع) میشود از نظر ما محکوم است. در این دیدار که آقای عارف معاون اول رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش 2 کشور، گفتوگوهای خود با آقای پزشکیان رئیسجمهور را سازنده و مثبت خواند و گفت: ارمنستان بارها اعلام کرده است که هیچ مسیر فرامنطقهای را در داخل کشور خود نمیپذیرد.
آقای پاشینیان روابط ایران و ارمنستان را راهبردی خواند و از گسترش روابط دو کشور و متنوع شدن آن ابراز خرسندی و استمرار این روند را مهم ارزیابی کرد.
***
رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق:
مهمترین اولویت، عملیاتی شدن توافقات 2 کشور است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق و هیأت همراه، با قدردانی از تلاشها و زحمات مردم و دولت عراق برای زمینهسازی برگزاری مطلوب و باشکوه راهپیمایی دهها میلیونی اربعین، پیگیری پروندههای کاری میان جمهوری اسلامی ایران و عراق و به سرانجام رساندن آنها را اولویت روابط 2 کشور در دوره جدید برشمردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به گزارش نخست وزیر عراق از آمادهسازیهای انجامگرفته برای برگزاری باشکوه و همراه با امنیت راهپیمایی اربعین حسینی گفتند: پذیرایی کریمانه مردم عراق از خیل عظیم زائران اربعین و همچنین اقدامات دولت و مسؤولان عراق برای تأمین امنیت این مراسم بزرگ، کاری بسیار مهم و موجب شگفتی است. حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به تفاهمنامهها و اسناد امضاشده میان ایران و عراق در دوره شهید رئیسی، بر لزوم پیگیری این پروندهها و عملیاتی شدن آنها در دوره جدید تاکید کردند و افزودند: باید سرعت اجرای توافقها در 2 طرف افزایش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی از اقدامات دولت آقای السودانی برای حل مشکل عراق، از هماهنگی و همکاری موجود میان جریانهای سیاسی عراق ابراز رضایت و بر لزوم استمرار این همکاریها تاکید کردند.
در این دیدار که آقای عارف، معاون اول رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای محمد شیاع السودانی با تبریک برگزاری موفقیتآمیز انتخابات ریاستجمهوری در ایران و برگزیده شدن آقای دکتر پزشکیان اظهار امیدواری کرد توافقهای انجامشده میان ایران و عراق در دوره جدید به مرحله عمل برسد.
نخستوزیر عراق همچنین با قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: رژیم صهیونیستی از تمام خطوط قرمز بینالمللی و انسانی عبور کرده و موضع مردمی و رسمی عراق در قبال این جنایات ثابت و مستمر است و دولت عراق در ارتباط دائم با کشورهایی است که دارای موضع مشترک هستند. آقای السودانی در این دیدار گزارشی از تلاشهای دولت عراق برای زمینهسازی برگزاری باشکوه و همراه با امنیت راهپیمایی اربعین نیز ارائه و تاکید کرد: این راهپیمایی عظیم فرصتی برای اتخاذ مواضع علیه جنایات رژیم صهیونیستی و آشنا کردن مسلمانان بویژه جوانان با مبانی و معارف قیام امام حسین(ع) در مقابله با ظالمان است.
***
رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور تاجیکستان تأکید کردند
لزوم همکاریهای بیشتر برای حفظ و گسترش زبان فارسی
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (سهشنبه) در دیدار آقای امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان و هیأت همراه، سیاست و اولویت اصلی جمهوری اسلامی ایران را گسترش روابط با کشورهای منطقه بویژه کشورهای همزبان و دارای فرهنگ، تاریخ و دین مشترک دانستند و تاکید کردند: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آماده همکاری صمیمانه با تاجیکستان در زمینههای مختلف است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از سفر رئیسجمهور تاجیکستان به تهران برای حضور در مراسم تحلیف رئیسجمهور کشورمان، رفت و آمد مقامات 2 کشور را زمینهساز گسترش همکاریها خواندند و گفتند: زبان فارسی یکی از اشتراکات مهم ایران و تاجیکستان و افغانستان است و باید برای حفظ و گسترش این زبان و جلوگیری از برخی تلاشها برای انزوای آن، همکاریهای بیشتری انجام شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تشکر از اقدامات رئیسجمهور تاجیکستان برای گسترش زبان فارسی اظهار امیدواری کردند خط باستانی فارسی نیز در تاجیکستان ترویج شود. رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: گسترش روابط ایران و تاجیکستان مخالفانی دارد که باید برای مقابله با آنها، برنامه وجود داشته باشد. در این دیدار که آقای عارف معاون اول رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای امامعلی رحمان با ابراز خرسندی فراوان از دیدار مجدد با رهبر انقلاب، به مذاکرات خود با آقای پزشکیان اشاره کرد و گفت: همانگونه که چند سال پیش جنابعالی فرمودید
2 کشور خویشاوند هستند و ما گسترش پیش از پیش روابط و استفاده از تجارب و پیشرفتهای جمهوری اسلامی در عرصههای علمی، سلامت و صنعت را خواستاریم. رئیسجمهور تاجیکستان در این دیدار همچنین به برخی اقدامات خود برای گسترش زبان فارسی در این کشور اشاره کرد.
***
رهبر انقلاب در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین:
امروز بلندترین پرچم اسلام در دستان مردم غزه است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر دیروز (سهشنبه) در دیدار آقایان اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، با تجلیل از ایستادگی و مقاومت کمنظیرمردم مظلوم غزه، تاکید کردند: امروز بلندترین پرچم اسلام در دست ملت فلسطین و مردم غزه است و به برکت این مقاومت زمینه ترویج بیش از پیش اسلام فراهم آمده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی یک از دغدغههای همیشگی متفکران اسلامی را چگونگی ترویج اسلام و ارائه یک الگو از جامعه اسلامی برشمردند و افزودند: گرایش روزافزون به اسلام در مقطع فعلی نشاندهنده عظمت ایستادگی ملت فلسطین و مردم غزه است. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: عامل اصلی عظمت و شکوه مقاومت، مردم غزه و ساکنان ساحل غربی هستند و امیدواریم ملت فلسطین و نیروهای مقاومت مشمول کمک و حمایت و بشارتهای الهی باشند. در این دیدار آقای اسماعیل هنیه با تبریک انتخاب رئیسجمهور جدید ایران، برگزاری انتخابات اخیر را جلوهای از مردمسالاری بر مبنای تفکر اسلامی دانست و با اشاره به دیدار خود با آقای پزشکیان گفت: ما در این دیدار بار دیگر شاهد مواضع خوب و مستحکم جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع فلسطین و جریان مقاومت بودیم و از این مواضع احساس افتخار کردیم. رئیس دفتر سیاسی حماس با تشریح آخرین وضعیت میدانی و سیاسی در غزه و کرانه باختری گفت: دیروز سیصدمین روز جنگ غزه بود و اکنون به مرحلهای حساس و تاریخی رسیدهایم که مردم فلسطین و نیروهای مقاومت باید قهرمانی و پیروزی خود را تثبیت کنند. در این دیدار همچنین آقای زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با تبریک انتخاب آقای پزشکیان رئیسجمهور جدید و تجلیل از مواضع وی در حمایت از فلسطین و مقاومت گفت: حضور مشترک رهبران حماس و جهاد اسلامی در دیدار امروز نشانه نمادین وحدت نیروهای مقاومت در فلسطین است و به برکت این وحدت، هماهنگی و همکاری در میان جبهه مقاومت در منطقه نیز در بهترین حالت خود است.
ارسال به دوستان
قسم به مقاومت
گروه سیاسی: مراسم تحلیف ریاستجمهوری روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد و مسعود پزشکیان رئیسجمهوری جدید اسلامی ایران در صحن مجلس سوگند یاد کرد پاسدار مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و امانتدار قدرتی باشد که مردم به او دادهاند.
دیروز اما نطق مسعود پزشکیان مورد توجه قرار گرفت. او در نطق خود در حالی که نمایندگان بیش از 80 کشور دنیا و نیز بزرگان و شخصیتهای مهم کشور در مجلس حضور داشتند تصریح کرد دولت وفاق ملی تشکیل خواهد داد. در این میان اما جملات شورانگیز پزشکیان درباره مقاومت و در ضدیت با رژیم صهیونیستی مورد توجه حضار، مردم ایران و نیز رسانههای خارجی قرار گرفت.
جمعه هفته گذشته بود که قصاب صهیونیست، بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا حاضر شد و نمایندگان کنگره 80 بار برای او دست زدند تا نشان دهند واشنگتن پناهگاه جنایتکاران علیه بشریت است. نتانیاهو از سوی دادگاه لاهه به جرم جنایت جنگی محکوم شده است اما در واشنگتن تمام مقامات دولتی و سران جمهوریخواه و دموکرات برای او فرش قرمز پهن کردند تا برای همه مسجل شود که در آمریکا، حقوق بشر صرفا شعاری برای پیگیری اهداف سیاسی کاخ سفید است. دیروز در تهران اما مسعود پزشکیان و نمایندگان مجلس، جلوهای از تقابل با این رفتار غیرانسانی در کنگره آمریکا را ایجاد کردند. اگر در کنگره آمریکا برای جنایتکار جنگی صهیونیستها دست زدند؛ در تهران، در میدان بهارستان و در مجلس شورای اسلامی، در حالی که سران همه گروههای مقاومت حضور داشتند، رئیسجمهوری اسلامی ایران از حقوق همه فلسطینیها و مردم بیدفاع غزه حمایت و از آمریکا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی بشدت انتقاد کرد. دوربینهای خبری روز گذشته تصاویر در آغوش کشیدن رهبران مقاومت توسط رئیسجمهور جدید ایران را برای همه مخابره کردند تا نشان داده شود در ایران، حمایت از مقاومت و مقابله با جنایتکاران صهیونیست، نه سیاست متغیر دولتی، بلکه راهبرد ثابت حاکمیتی و مورد قبول همه دیدگاههای سیاسی در ایران است.
در آیین تحلیف رئیسجمهور، دولت خود را دولت وفاق ملی توصیف و تصریح کرد: فرصت برآمده از انتخابات، میدان جدید همکاری و همراهی ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است. دولتی که با رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی عهدهدار مسؤولیت اجرایی خواهد بود، دولت وفاق ملی است و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان و ملتزم به ترجیح منافع ملی بر هر امر دیگر.
به گزارش «وطن امروز»، بعدازظهر دیروز بهارستان برای نخستینبار میزبان مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهوری اسلامی ایران بود تا او پس از 5 دوره پیدرپی حضور در خانه ملت به عنوان نماینده مردم تبریز، این بار در جایگاه منتخب مردم ایران و برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حاضر شود. در این مراسم رئیس قوهقضائیه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقامات کشوری و لشکری، برخی سفرا و میهمانان خارجی متشکل از رئیسجمهور، وزیر خارجه، رئیس مجلس، نایبرئیس مجلس، معاون و فرستاده ویژه کشورهای دعوت شده در صحن مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن خوشامد به میهمانان داخلی و خارجی گفت: حادثه تلخ و ناگهانی عروج شهادتگونه شهید رئیسی و همراهان گرانقدرش در چشم تحلیلگران عرصه جهانی آزمونی مجدد برای نظام مقدس جمهوری اسلامی رقم زد که دیدیم با مدیریت هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب بار دیگر تبدیل به نماد ثبات و اقتدار نظام سیاسی در ایران اسلامی شد. وی تصریح کرد: در شرایط پرتلاطم منطقهای و بینالمللی و با وجود دشمنان قسمخورده خارجی و داخلی، ناظران جهانی مشاهده کردند جمهوری اسلامی دچار کوچکترین تنش سیاسی و امنیتی نشد و در اداره کشور نیز ذرهای اختلال ایجاد نشد. قالیباف اظهار کرد: همگان دیدند در فرصت زمانی بسیار کوتاه، وفق قانون اساسی در یک انتخابات کاملا رقابتی و سیاسی در سلامت و امنیت کامل رئیسجمهور کشور انتخاب شد. همه این واقعیتها حاکی از ثبات و اقتدار مثالزدنی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که بر پایه مردمسالاری دینی بنا گذاشته شده است. وی تصریح کرد: امروز شروع یک دوره جدید و پرافتخار از حیات انقلاب اسلامی است؛ انقلابی که نزدیک ۵ دهه است در مسیری پرشکوه و تمدنساز آغاز شده است. امروز نمایش وحدت کلمه و صدای واحد ایرانیان برای همه دنیاست، اینکه ما ایستادهایم و بر سر عهدی که با مردم و شهدای انقلاب بستهایم خواهیم ماند و ایران را با همدلی همه ایرانیان از هر طیف، گروه، قوم، مذهب و زبان خواهیم ساخت.
* قالیباف: موفقیت دولت موفقیت همه ما است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با یادآوری اهمیت این روز خاطرنشان کرد: امروز مجلس شورای اسلامی از تمام ابزارهای تقنینی، نظارتی و مشورتی خود استفاده خواهد کرد تا از دولت محترم در مسیر دشوار پیش رو برای خدمت صادقانه به ملت شریف ایران حمایت کند. وی ادامه داد: ما مطابق رهنمود صریح رهبر فرزانه انقلاب موفقیت دولت جدید را موفقیت خود و نظام میدانیم و در این راستا تصریحات مکرر رئیسجمهور محترم مبنی بر ضرورت اجماع و انسجام داخلی، رعایت سیاستهای رهبر معظم انقلاب و اجرای برنامه هفتم پیشرفت کشور، بهترین مبنای مشترک برای تفاهم و همکاری محسوب میشود. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همین راستا مجلس خود را در کنار دولت تعریف میکند و اطمینان داریم در صورت رعایت این اصول از سوی دولت، مجلس و دیگر قوا و نهادهای کشور شاهد صدای واحد ایران خواهیم بود که میتواند آیندهای روشن را برای مردم عزیزمان رقم بزند. وی ادامه داد: ما معتقدیم چراغ راه حرکت کشور عقلانیت انقلابی است که مخرج مشترک انقلابیگری و کارآمدی است که میتواند رفاه مردم و پیشرفت کشور را در فضای عادلانه با تکیه بر مردم و باور به سنتهای الهی رقم بزند. در این مسیر توجه به تحولات جهانی و داخلی از جمله تغییرات فناوری و نوآوری و تغییر آرایش قدرتهای منطقهای و جهانی امری ضروری است و باید با چشماندازی روشن و ارادهای استوار جایگاه خود را در نظم نوین جهانی پیدا کنیم.
* اژهای: رئیسجمهور خود را وقف خدمت به مردم کند
پس از آن حجتالاسلام والمسلین غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوهقضائیه سخنرانی کرد و گفت: رئیسجمهور همه صلاحیتهای خود را در انجام مسؤولیتهای خود بر عهده گیرد و خود را وقف خدمت به مردم، ترویج دین و اخلاق و پشتیبانی از حق کند و از خودکامگی دوری و از حقوق اشخاص حمایت کند. وی اظهار داشت: یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام و یاد شهدای گرانقدر و شهید والامقام سپهبد عزیز حاجقاسم سلیمانی و همچنین یاد شهدای خدمت و رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی و همراهانش را گرامی میدارم و علو درجات را برایشان مسألت دارم.
* سوگند مسؤولیتپذیری
در ادامه جلسه مسعود پزشکیان در جایگاه سخنگاه مجلس در کنار رئیس قوهقضائیه ایستاد و طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی به قرآن کریم سوگند یاد کرد همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسؤولیتهایی که بر عهده گرفته، به کار گیرد. پیش از این، ۷ مرداد مراسم تنفیذ رئیسجمهور توسط رهبر معظم انقلاب با حضور مقامات کشوری، لشکری و سفرا در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شده بود.
* دولت وفاق ملی تشکیل میشود
پزشکیان پس از ادای سوگند به قرآن کریم، به سخنرانی در برابر نمایندگان ملت و میهمانان داخلی و خارجی پرداخت. رئیسجمهور پس از درود به روان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای گرانقدر بویژه شهید سردار سلیمانی و شهدای دولت، شهید باهنر، شهید رجایی و شهید رئیسی، حضور در خانه ملت و ادای سوگند برای بر عهده گرفتن بار امانت ریاست جمهوری اسلامی ایران را مطابق اصل ۱۲۱ قانون اساسی لحظهای تاریخی دانست و بیان کرد: با لطف خداوند، تدبیر رهبر انقلاب و رای هوشمندانه مردم ایران، انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری فرصتی نو برای ایران و جهان گشود؛ فرصت وقوف به شرایط خطیر کشور و دشواریهای زندگی مردم، فرصت شنیده شدن صدای آحاد ملت و خواست آنان برای تحول و تغییر؛ فرصت خلق امید و وفاق برای عبور از تنگناها و فرصت اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران. پزشکیان دولت خود را دولت وفاق ملی توصیف و تصریح کرد: فرصت برآمده از انتخابات، میدان جدید همکاری و همراهی ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است. دولتی که با رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی عهدهدار مسؤولیت اجرایی خواهد بود، دولت وفاق ملی است و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان و ملتزم به ترجیح منافع ملی بر هر امر دیگر است.
رئیسجمهور محور همگرایی را التزام به قانون اساسی، سند چشمانداز و سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: قانون اساسی میثاق ملی ما است، سند چشمانداز آینده مشترک ما را ترسیم و سیاستهای کلی روش مورد توافق ما برای رسیدن به چشمانداز را مشخص میکند. وی افزود: آنچه امروز نیاز داریم، بازخوانی چشمانداز و طراحی راهکارها بر اساس سیاستهای کلی برای دستیابی به آن چیزی است که سند چشمانداز برای جامعه ایران ترسیم کرده است.
پزشکیان در ادامه با قرائت متن سند چشمانداز ۲۰ ساله عنوان کرد: انتخابات چهاردهم نشان داد مردم ما تنها خواستار دستیابی به همین اهداف هستند، مگر خواست مردم برای عدالت، رفع تبعیض، تامین زندگی عادلانه و شرافتمندانه، پیشرفت، صلح و آرامش، چیزی جز حق مصرح ملت در فصل سوم قانون اساسی و ویژگیهای مندرج در سند چشمانداز است؟ پس اختلاف ما بر سر چیست؟ مگر نشانه ولایتمداری و التزام عملی به قانون اساسی جز کوشش مشترک برای احترام به این خواست ملت است؟ رئیسجمهور تصریح کرد: وفاق ملی یعنی دست برداشتن از اختلافاتی که جز بر پایه نفسانیت شکل نگرفته و دست در دست هم نهادن برای دستیابی به این چشمانداز؛ مگر مردم ما در این انتخابات چیزی جز این خواستند؟
پزشکیان با بیان اینکه ایران نیازمند غلبه بر شرایط پیچیده کنونی و مخاطرات پیش رو و گشایش راههای توسعه پایدار است، تأکید کرد: جهان نیز نیازمند بهرهبرداری از این فرصت کمنظیر برای حل و فصل مشکلات منطقهای و جهانی با مشارکت ایران قدرتمند، صلحطلب و عزتمند است. وی با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم، پیشرفت و توسعه عادلانه و همهجانبه ایران و افزایش توان اقتصادی کشور و بهبود زندگی مردم را پیگیری خواهد کرد، گفت: رفع تبعیض و بسط عدالت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و جنسیتی لازمه تحقق این هدف است.
* فهم مشترک افق گشایی میکند
پزشکیان با بیان اینکه فرصت پیش روی ما، فرصت تغییر، اصلاح و پاسخ به ضرورتهای تازه است، اضافه کرد: حرکت در مسیر خواست ملت و انجام اصلاحات رویکردی، ساختاری و رفتاری، به سود همه است. وی تأکید کرد: در این مسیر، همه برنده هستند و هیچ بازندهای وجود ندارد. پزشکیان با بیان اینکه من به آینده امیدوارم، گفت: اگرچه گزارشهای کارشناسی وضعیت امروز کشور را پیچیده و دشوار نشان میدهد و همه ما شاهدیم زندگی و معیشت مردم با سختیهای فراوانی مواجه است اما توکل به قدرت الهی و توانمندیهای ایران و ظرفیت انسانی مردم این مرز و بوم، عبور از هر چالشی را امکانپذیر میکند. رئیسجمهور اظهار داشت: فهم مشترک، عزم ملی و اقدام هماهنگ، راه را برای گشودن افق هموار میکند. وی با تأکید بر اینکه ایران کشوری امن، منسجم و باثبات است، بیان داشت: ما در اوج توفانها و گردبادهای پرتلاطم منطقه و در پی حادثه هولناکی که منجر به شهادت رئیسجمهور شد، یک انتخابات کاملا رقابتی، سالم و امیدبخش برگزار و در کمال آرامش و همدلی، فصل جدیدی از اداره کشور را رقم زدیم. پزشکیان ادامه داد: من به پشتوانه مردم، با حمایت مقام معظم رهبری و با ایجاد اجماع میان همه ارکان و جناحهای سیاسی کشور، قاطعانه و شرافتمندانه، از عزت و منافع ایران و حقوق ملت در صحنه بینالمللی پاسداری خواهم کرد.
* قدردان دوستان روزهای سخت ایران هستیم
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم خواهان یک منطقه قوی است، افزود: منطقهای که در آن همه کشورهای همسایه بتوانند با همافزایی برای توسعه اقتصادی، پیشرفت و بهبود زندگی آینده، گام مشترک بردارند؛ منطقهای که امنیت آن به دست کشورهای منطقه تامین خواهد شد و بهانه حضور قدرتهای خارجی، از آنها ستانده میشود. وی ادامه داد: منطقهای که اجازه ندهد معدودی افراطی و جزماندیش، ۲ میلیارد مسلمان صلحدوست و آزاداندیش را گرفتار روایت دروغین اسلامهراسی کنند.
اسلام دین سلام است و برخی مدعیان حقوق بشر که تاریخی مملو از بیگانهستیزی و نقض حقوق مردمان دارند، نمیتوانند خود را از مسلمانان که نماد مدارا و سردمدار علم بودند، برتر بدانند. رئیسجمهور در ادامه با اشاره به جنایات رژیم کودککش صهیونیستی گفت: آنان که سلاح کودککشان غزه را تأمین میکنند، نمیتوانند به دیگران درس انسانیت و مدارا بدهند. هیچکس در دنیا نمیپذیرد رئیس رژیمی که با زنان و کودکان میجنگد و بر سر آنها بمب میریزد، مورد حمایت و تشویق قرار گیرد. گویا برای برخی مدعیان تمدن، حقوق اساسی انسانها بر اساس رنگ پوست، زبان و دینشان سنجیده میشود. پزشکیان افزود: ما نوادگان سعدی، آرزوی جهانی را داریم که همه در گفتار و کردار باور داشته باشند بنیآدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار/ تو کز محنت دیگران بی غمی/ نشاید که نامت نهند آدمی. وی در ادامه تأکید کرد: نمیتوان نام خود را انسان گذاشت و در برابر این همه جنایت سکوت کرد. ما خواهان جهانی هستیم که در آن مردم سرافراز فلسطین از چنگ اشغال، ظلم، اسارت و نسلکشی رها شده باشند و رویاهای هیچ کودک فلسطینی زیر آوارهای خانه پدری مدفون نماند. رئیسجمهور با بیان اینکه ما میتوانیم با هم این آرزوها را که آرزوی همه مردم آزاده منطقه و جهان است، محقق کنیم، گفت: دولت من با ایجاد تعادل و توازن در روابط خارجی، منافع ملی و نیازهای صلح و امنیت منطقه و جهان را پیگیری خواهد کرد. پزشکیان ادامه داد: ما قدر دوستان روزهای سختمان را خواهیم دانست. با بازیگران نوظهور در جنوب جهان، روابطمان را تحکیم خواهیم کرد. برای دوستی و مودت با همسایگان شرقی و حوزه فرهنگی فارسیزبان تلاش خواهیم کرد. کشورهای غربی را به درک واقعیتها و ایجاد روابط مبتنی بر احترام متقابل و جایگاه برابر فرا میخوانیم. وی افزود: آمادهایم برای مدیریت تنش با دولتهایی که هنوز شأن و جایگاه ایران را درک نکردهاند، گفتوگو کنیم. من عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری ایران را با جهان، حق مسلم ایران میدانم و برای رفع تحریمهای ظالمانه از پا نخواهم نشست. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دولت من، هرگز تسلیم زورگویی، فشار و استانداردهای دوگانه نخواهد شد. تجربه بیش از 2 دهه مذاکره با ایران، باید دولتهای طرف مذاکره را به این درک رسانده باشد که ما پایبند به تعهداتمان بودیم و خواهیم بود ولی مردم، رهبری و نظام سیاسی ایران، به فشار و زیادهخواهی پاسخ نمیدهند. پزشکیان گفت: با مردم ایران باید با زبان احترام و تکریم صحبت کرد. ایران همواره در سمت درست تاریخ و انسانیت ایستاده است و بر همین راه که مبتنی بر عقاید و باورهای دینی و فرهنگی و تمدن ایرانی است، خواهیم ایستاد.
* میهمانان خارجی در جلسه تحلیف پزشکیان
انریکه مورا قائممقام مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان، محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیات مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن، نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان، نخست وزیر گرجستان، فرستاده ویژه رئیسجمهور قرقیزستان، رئیس مجلس ازبکستان، وزیر کشاورزی لبنان، معاون وزیر خارجه کرهجنوبی، حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق، فرستاده ویژه نخستوزیر ژاپن، مولن آشیمبایف رئیس سنای پارلمان قزاقستان، معاون رئیسجمهور برزیل، رئیس مجلس مالی، وزیر خارجه جمهوری عربی مصر، محمد یحیی سعید وزیر خارجه موریتانی، نایب رئیس مجلس سیرالئون، رئیس مجلس بورکینافاسو، رئیس مجلس سنگال، وزیر کشور در امور خارجه قطر، رشید مردف معاون رئیس کابینه ترکمنستان، ژان کلودگاکوسو وزیر خارجه کنگو، یتین گادکاری وزیر حملونقل هند، ابراهیم حدیثه الجازی وزیر دولت اردن، ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر گرجستان، علی اسدف نخستوزیر جمهوری آذربایجان، رئیس مجلس الجزایر، عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر خارجه بحرین، محمد اسحاق دار معاون نخستوزیر پاکستان و وزیر خارجه این کشور، عبدالعزیز بن سعود بن نایف وزیر کشور عربستان سعودی، ویاچسلاو وولودین رئیس مجلس دومای دولتی روسیه، حمدان بن محمد معاون نخستوزیر و وزیر دفاع امارات، ایگور سرگینکو رئیس پارلمان بلاروس، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه، دبیر کل سازمان همکاری شانگهای، وزیر کشور آفریقایی نیجر، فرستاده ویژه مغولستان، فرستاده ویژه مالت، نخستوزیر کوبا، نخستوزیر میانمار، فرستاده ویژه اکوادور، فرستاده ویژه دومینیکن، فرستاده ویژه کلمبیا، وزیر خارجه گامبیا، وزیر گردشگری ماداگاسکار، وزیر خارجه سودان، نایب رئیس مجلس غنا، سرپرست وزارت خارجه لیبی، رئیس مجلس مالزی، معاون رئیسجمهور مالدیو، رئیس مجلس سریلانکا، رئیس مجلس ملی ماداگاسکار، رئیس مجلس کومور، وزیر خارجه آفریقای جنوبی، معاون وزیر هیات حاکمه سرپرستی افغانستان، دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا، ایسیاکا عبدالغدیر امام دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی 8 کشور در حال توسعه، نخستوزیر سوریه، معاون رئیس کمیته دائمی کنگره خلق چین، وزیر مشاور بنگلادش، وزیر خارجه اریتره، معاون نخستوزیر صربستان، فرستاده ویژه پادشاهی بحرین، فرستاده ویژه پادشاهی عمان و معاون رئیسجمهور زیمبابوه از جمله میهمانان حاضر در این مراسم بودند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|