|
جشنواره گل ملیپوشان فوتسال برابر ونزوئلا
دیدار تیمهای ملی فوتسال ایران و ونزوئلا در جامجهانی ازبکستان با برتری پرگل ایران به پایان رسید. تیمهای ملی فوتسال ایران و ونزوئلا در نخستین دیدار خود در دهمین دوره رقابتهای جامجهانی ۲۰۲۴ فوتسال ازبکستان دیروز از ساعت ۱۶ به مصاف هم رفتند که این دیدار با نتیجه ۷ بر یک به سود ایران به پایان رسید.
ارسال به دوستان
برگزاری مسابقات و درخشش تیمهای ایرانی در والیبال آسیا
توپ و تور و افتخار
اهمیتی که مسابقات سطوح مختلف والیبال برای ایران داشته و در واقع سرمایه و وقتی که از طرف تیمهای ایرانی برای شرکت در رقابتهای آسیایی و جهانی صرف شده، میتواند در تاریخ ثبت شود. مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا 2024 در یزد با قهرمانی تیم فولاد سیرجان به پایان رسید. شاگردان بهروز عطایی در تکرار فینال لیگ برتر فصل گذشته، با نتیجه 3 بر صفر شهداب یزد را شکست دادند و برای دومین بار، قهرمان آسیا شدند.
شهر یزد و باشگاه شهداب اگرچه به هدفشان برای قهرمانی در آسیا دست نیافتند اما میزبان شایستهای برای مسابقات باشگاههای آسیا بودند به طوری که ناظر فدراسیون جهانی والیبال گفت: میزبانی یزد از مسابقات والیبال جام باشگاههای آسیا، عالی و فراتر از استانداردهای این قاره بود. همه آسیا متوجه این مسابقات شدند تا سرنوشت قهرمان باشگاههای خود و تیمهای صعودکننده به مسابقات قهرمانی باشگاههای جهان را بشناسند.
مسابقات باشگاههای آسیا برای تیمهای ایرانی برخلاف ژاپن، کره و چین، همیشه اهمیت ویژهای داشته و چون فرصت برای قهرمانی تیمهای ایرانی مهیا بوده، همواره مورد استقبال فدراسیون والیبال ایران و تیمها قرار گرفته است.
به این موضوع از جهت دیگر هم باید نگاه کرد؛ یعنی هرگز نمیتوان تصور کرد اگر تیمهای ایرانی نبودند، مسابقات باشگاههای آسیا به چه سرنوشتی دچار میشد؟!
تیمهای ایرانی در تاریخ برگزاری مسابقات باشگاههای آسیا 26 بار روی سکو رفتهاند که 17 بار آن به کسب مدال طلا منجر شده است. پرافتخارترین کشور پس از ایران، کرهجنوبی با تنها 2 قهرمانی است! نمایندگان چین و ژاپن هم هر کدام یک بار قهرمان شدهاند.
مقایسه همین ارقام، تفاوت میزان اهمیت رقابتهای باشگاههای آسیا برای ایران و سایر کشورها را نشان میدهد. تیمهای ایرانی در سایر رقابتهای بینالمللی نیز برای قاره آسیا آبروداری کردهاند.
تیم نوجوانان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا، 11 بار روی سکو رفته که 7 دوره با کسب مدال طلا همراه بوده است. پرافتخارترین کشور آسیایی پس از ایران، ژاپن با 3 قهرمانی نوجوانان آسیاست. نوجوانان ایرانی با 2 قهرمانی جهان در رده زیر 19 سال، 3 نایبقهرمانی و 3 مدال برنز، فاصله معناداری با سایر کشورهای آسیایی دارند. تیم جوانان زیر 20 سال ایران هم با 13 مدال قارهای شامل 8 طلا، 3 نقره و 2 برنز علاوه بر صدرنشینی آماری در آسیا، در مسابقات زیر 21 سال جهان هم طلایهدار قاره کهن است.
تیم زیر 21 سال ایران در سالهای 2019 و 2023 در مسابقاتی که در بحرین برگزار شد، جام قهرمانی جهان را بالای سر برد. اهمیتی که مسابقات سطوح مختلف برای ایران داشته و در واقع سرمایه و وقتی که از طرف تیمهای ایرانی برای شرکت در رقابتهای آسیایی و جهانی صرف شده، میتواند در تاریخ ثبت شود.
با توجه به این پیشینه، میتوان انتظار داشت ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا و پستهای کلیدی در قاره کهن حداقل برای یک دوره به یک ایرانی برسد، چون والیبال آسیا مدیون ایران است.
***
فولاد سیرجان قهرمان جام باشگاههای والیبال آسیا ۲۰۲۴ شد
تیم فولاد ایرانیان سیرجان با پیروزی قاطع برابر شهداب یزد در فینال جام باشگاههای والیبال آسیا 4202، عنوان قهرمانی این رقابتها را از آن خود کرد. در مسابقه فینال جام باشگاههای والیبال آسیا 4202 که به میزبانی یزد برگزار شد، تیم فولاد سیرجان با درخشش بازیکنانش موفق شد شهداب یزد را در ۳ ست پیاپی شکست دهد. ست اول با نتیجه 52 بر 02 به سود فولاد به پایان رسید؛ در این ست، تیم سیرجان با بازی هماهنگ و کار تیمی قوی توانست برتری خود را بر حریف یزدی دیکته کند.
در ست دوم نیز فولاد سیرجان با نمایشی قدرتمند، 52 بر 81 پیروز شد. تیم شهداب در تلاش بود با بهرهگیری از حمایت هوادارانش و انگیزه میزبانی، بازگشتی در نتیجه ایجاد کند اما فولاد با دفاع محکم و سرویسهای دقیق، برتری خود را حفظ کرد و اختلاف امتیازی قابل توجهی را رقم زد. در ست سوم رقابت نزدیکتر شد و شهداب یزد تمام تلاش خود را برای بازگشت به بازی انجام داد اما این فولاد سیرجان بود که با تجربه و دقت بیشتری عمل کرد و در نهایت با نتیجه 52 بر 32، پیروزی در این ست را نیز به دست آورد و قهرمان آسیا شد. این پیروزی و قهرمانی فولاد سیرجان در حالی رخ داد که سالن مملو از تماشاگران یزدی بود و هواداران در طول مسابقه تیم شهداب یزد را تشویق میکردند.
ارسال به دوستان
کامران قاسمپور، دیوید تیلور و تانک روس در جهانی آلبانی؟
مثلث برمودا
برخی رسانههای روسیه از حضور عبدالرشید سعداللهیف، ملقب به «تانک روس» و زائوربک سیداکوف در رقابت انتخابی تیم ملی روسیه برای حضور در رقابتهای قهرمانی جهان خبر دادند. روسها پس از محرومیت از حضور در المپیک پاریس، این بار برای حضور در رقابتهای جهانی اوزان غیرالمپیکی در آلبانی در انتظار صدور مجوز از سوی اتحادیه جهانی کشتی هستند. برخی رسانههای کشتی در روسیه از برگزاری فینال انتخابی در ۴ وزن غیرالمپیکی ۶۱، ۷۰، ۷۹ و ۹۲ کیلوگرم با حضور عنوانداران جهان و المپیک برای حضور در رقابتهای جهانی ۲۰۲۴ خبر دادند. طبق شنیدهها، در وزن ۶۱ کیلوگرم، زائور اوگویف دارنده ۳ مدال طلای جهان و المپیک در وزن ۵۷ کیلوگرم، در رقابت انتخابی مقابل عباس گاژی ماگمدوف دارنده مدالهای طلا و نقره جهان به میدان میرود. در وزن ۷۰ کیلوگرم، شامیل ممدوف که مدال برنز جهان در وزن ۶۵ کیلوگرم را در کارنامه دارد، برابر اینالبک شریف مبارزه میکند. در وزن ۷۹ کیلوگرم، زائوربک سیداکوف دارنده ۴ مدال طلای جهان و المپیک در وزن ۷۴ کیلوگرم، مقابل ماگومد ماگومایف، دارنده مدال طلای امیدهای جهان به میدان میرود اما در وزن ۹۲ کیلوگرم، عبدالرشید سعداللهیف، دارنده ۷ طلای جهان و المپیک و ملقب به «تانک روس» که از وزن ۹۷ کیلوگرم به یک وزن پایینتر آمده است، برای حضور در رقابتهای قهرمانی جهان به مصاف آلن باگایف میرود. طبق خبرهای اعلام شده، هر کشتیگیری که به ۲ برد برسد، صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی آلبانی خواهد شد. کامران قاسمپور دارنده ۲ مدال طلای جهان و دیوید تیلور دارنده ۴ طلای جهان و المپیک نیز به ترتیب به عنوان نمایندگان وزن ۹۲ کیلوگرم ایران و آمریکا در رقابتهای جهانی به میدان میروند. ارسال به دوستان
به بهانه اتفاقات تلخ چند روز گذشته در موضوع زیرساخت فوتبال و حوادث سریالی
تخریب ویترین!
عبدالله دارابی: هفته جاری به پایان نرسیده دستهگلهای به آب داده فاجعهبار در فوتبال و ورزش ما یکی پس از دیگری، کامها را تلخ و آینده را متزلزلتر میکند، تا بعدیهایش چه خسارات و حراج حیثیتی باشد؟ جان دادن یک هوادار تیم فوتبال ملوان در فولادشهر و توجیهات مشمئزکننده ناظر باسابقه!، دنیا دیده! و پرسمت فوتبال کشور! که از دست رفتن جان یک انسان منجر به داغدار شدن مردم و بیسرپرست شدن خانواری را از اجرای مقررات قراردادی و دستنوشته انسانها پایینتر میداند و حال آنکه همان مقررات، تخطی فاحش ناظر مذکور و مجریان مسابقه را در قبال از دست رفتن جان هوادار متوفی بیان میدارد، نخستین و بدترین رخداد ناگوار این هفته بود که معلوم هم نیست روند رسیدگی به قصور خاطیان به نتیجه قابل قبولی نیز ختم شود؟!
دومین رخداد قطع برق سالن حین برگزاری مسابقات مهم والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا بود. سومین مورد هم قطع برق حین انجام فینال مسابقات تنیس تهران و ناتمام ماندن آن به همین دلیل!
چهارمین اتفاق تاسفآور هم برقگرفتگی و سوختگی دو کارگر در ورزشگاه شهدای شهر قدس و امتناع و استدلال تاثرآور آمبولانس مستقر (موظفان رسیدگی به جان انسانها در خطرات) و قطع برق ورزشگاه حین کنفرانس خبری سرمربی استقلال و تمرین تیم الغرافه قطر بود!
آیا آنهایی که در حادثههای اول و چهارم در قبال جان انسانها مسؤولیت دارند (ناظر و عوامل برگزاری مسابقه، اورژانس مستقر و مسؤولان استادیوم)، هر چند برقگرفتگی و سوختگی در حادثه دوم بر اثر خطای کارگران باشد، حقیقتا ذرهای از حقوق ورزشی چیزی میدانند؟ فوت آن هوادار مرحوم هم پیشتر ذکر شد که تخطی مسؤولان از قانون مورد استناد خودشان را نشان میدهد!
همگان از سخنان و تصویر مبهوت خوسلو (بازیکن سابق رئال مادرید و کنونی الغرافه) و اظهار تعجب سایر بازیکنان الغرافه درباره قطع برق و وضعیت زمین چمن ورزشگاه شهر قدس و قیاس وضعیت آن با ورزشگاه باکیفیت کشور عراق جنگزده اطلاع یافتهاند! خوسلویی که لابد با خود میگفته از کجا (سانتیاگو برنابئو بهترین ورزشگاه دنیا) به کجا (ورزشگاهی بیکیفیت در ایران) رسیدهام؟
اتفاقات مذکور 2 بعد تاراج حیثیت و عادی شدن خسارت را نشان میدهد که حاصل بیتدبیری، ناکارآمدی، بیدانشی و اهمالکاریهایی است که خیلی وقت است عادی شده و مجازاتی درخور نیز متوجه عاملان و قاصران آن نشده و نمیشود. بر اثر این اتفاقات حیثیت کشور در اذهان جهانی بهشدت مخدوش شده و میشود تا جایی که رسانههای عربستانی که روزگاری مجذوب استادیوم آزادی و آرزومند داشتن آن بودند، اکنون پیشنهاد ساخت ورزشگاه رایگان در ایران برای حفظ آبروی خاورمیانه را میدهند؛ گویا ایران کشوری فقیر و محتاج کمک شده است و مسؤولی نیست که از بابت قصورش در این زمینه به خود آید، دق کردن پیشکش! آنچه دیگران در این یک هفته از امکانات و تصمیمات ما به چشم دیدند یا شنیدند منجر به چه تصوری در اذهانشان از کشور ایران با آن قدمت و اعتبار میشود؟
در بعد خسارات که دایرهاش وسیعتر است، خسارت جانی که بخش عمده و جبرانناپذیر ماجراست و بخش دیگر خساراتی است که از قبل تنبیهات و شاید محرومیتها گریبانگیرمان شود. آیا همین ایافسی، مساله نقصان امکانات اولیه و ابتدایی در تمرین میهمان قطری را با دیده اغماض مینگرد؟ مسلما از این بیتوجهیها و قصورها، فوتبال ما لطمات سنگینتری خواهد دید زیرا بعد سختافزاری از ابعاد مهم اعطای میزبانیهاست و حال آنکه ما هر ساله در آن دچار مشکل و محتاج ارفاقیم!
این مشکلات زاییده تفکر و تصمیمی غلط و ناسالم است که سالهاست بر فوتبال و ورزش ما حاکم است و چونان درختی تنومندی ریشه دوانیده که آن ریشهها نیز ساقه و شاخههایی همانگونه میرویاند. هرس و اصلاح یا بریدن این درخت تنومند بسیار دشوار شده است؛ غرس نهالی سالم نیز سالها مشقت و مرارت میطلبد که از آفتزنیها هم ایمن نخواهد بود!
ارسال به دوستان
نگاه
ایده اجتماعی وحدت اسلامی
جعفر علیاننژادی: رهبر معظم انقلاب در دیدار روز گذشته با علمای اهل سنت، تاکید ویژهای بر کلیدواژه امت اسلامی به عنوان هویت واحده ملتهای مسلمان داشتند. این تاکید حائز معانی خاصی است که لازم است مورد توجه و تامل قرار گیرد.
اگر بتوان برای تحقق وحدت اسلامی، یک مسیر رسمی سیاسی مانند سازمان کنفرانس اسلامی ترسیم کرد یا از نهادی مانند مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی سراغ گرفت، حتما و به طریق اولی باید مطالبه وحدت در سطح ملتهای کشورهای اسلامی وجود داشته باشد.
یک امت شدن مسلمانان میتواند مسیر اجتماعی تحقق وحدت اسلامی باشد. تاکید بر هویت واحده امتی، یعنی در تکتک آحاد ملتهای کشورهای مسلمان، حس مشترکی به وجود آید که آنها را نسبت به مسائل اساسی جهان اسلام حساس و در آنها آمادگی نقشآفرینی امتی ایجاد کند.
آنچه تاکنون به عنوان مهمترین مسائل امت اسلامی توانسته در میان آحاد مسلمانان حس مشترک ایجاد کند، درد و رنجهایی است که بر پیکر این امت تحمیل شده است. مساله فلسطین تاکنون و با قدرت مهمترین عامل چنین همدردیای بوده و توانسته خواست مشترکی را به پهنای جغرافیای اسلامی نمایندگی کند.
فهم مساله فلسطین نزد مسلمانان محدود به مشکلات یک کشور با مرزهای جغرافیایی مشخص نبوده، بلکه درد فلسطین و مردمش، تبدیل به درد مشترک همه آحاد مسلمان کشورهای اسلامی شده است. شدت این درد وقتی بیشتر شده است که ملتها عزمی در دولتهایشان برای حمایت از فلسطینیان ندیدهاند.
بنابراین مشخص است که میل به امت واحده شدن مسلمانان، بر وحدت سیاسی دولتهای آنان پیشی گرفته و مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است. در بسیاری موارد این احساسات که علیه ظلم جریان سلطه و رژیم غاصب بروز و ظهور مییابد با واقعیت سیاسی تمکین این دولتها یا سازش آنها با زورگویان عالم نمیسازد.
این واقعیتها نشان میدهد اجتماعی شدن ایده وحدت و تعمیم فرهنگ ظلمستیزی، با در نظر گرفتن ساخت حقیقی امت اسلامی ممکن میشود نه ساخت حقوقی آن. همدردی آحاد ملتهای مسلمان نیز کاری نمایشی و بیفایده نیست، بلکه جریان مطالبه وحدت برای حل مسائل کلان جهان اسلام را زنده نگاه میدارد.
از طرف دیگر و به مرور همین تجربهها، امکان تاثیرگذاری فرامرزی تک تک مسلمانان را ثابت میکند و تمرینی میشود تا مسلمان روی مسائل ایجابی جهان اسلام نیز احساس همسرنوشتی کنند و زمینه برای تشریک مساعی فراهم شود. مقاومت تاریخی مردم غزه، نمونه اعلای چنین الهامبخشی فرامرزی نه تنها در جهان اسلام، بلکه در کل جهان است.
2 پدیده سالانه حج تمتع و اربعین حسینی، ظرفیت اجتماعی فوقالعاده امت اسلامی را معلوم میکند و نشان میدهد اگر اراده امت اسلامی به اراده واحدی تبدیل شود، خطوط فاصلی مانند مرز، ملیت و جغرافیا، مصالح سازنده «هویت امتی» مسلمانان خواهد شد، نه عامل جدایی و تفرقه.
ارسال به دوستان
دیدگاه
وفاق ملی چیست و چه نیست؟
محمد رستمپور: انتصاب جنجالی و یکی دو حکم سرپرستی حاشیهدار کافی بود تا منتقدان رئیسجمهور از ارکان، ابعاد و معنا و مرزهای «وفاق ملی» سراغ بگیرند. از جمله از همان تریبونی که مسعود پزشکیان در مراسم تحلیف، نام دولت چهاردهم را بر زبان آورد؛ یعنی از تریبون مجلس شورای اسلامی و در روز تحلیف، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، تذکر داد که پارلمان به وظیفه نظارتی خود عمل خواهد کرد و درباره انتصاب مدیران میانی که به «وفاق ملی» شباهتی ندارند، حتما ورود خواهد کرد؛ تذکری که در نظر برخی، تجدیدنظر در رویه رأی اعتماد صددرصدی به کابینه مسعود پزشکیان تفسیر شد و در نگاه بعضی، مکمل آن رویه. هر چه بود، «وفاق ملی» اکنون به یک بحث پردامنه سیاسی و رسانهای تبدیل شده است. گفتمان و برنامه دولتها به صورت خاص از دولت حسن روحانی مورد توجه قرار گرفت، اگرچه تا پیش از سال 1392 هم دولتها براساس یک منطق و مبنایی که در دوران انتخابات به جامعه ارائه میکردند و از آن رأی میگرفتند، مدعی طرح گفتمان میشدند و دولت خود را به آن نام میخواندند. با این حال، گفتمان با شعار و گفتار تفاوت جدی دارد و به نگرش و معنا مربوط میشود؛ مانند گفتمان اصولگرایی یا گفتمان اصلاحطلبی. گفتمان دولتها به دلیل نبود ساختار حزبی از یک ایده تکخطی آغاز میشود و در طول دولتها، زاویه دیدی که بویژه رئیس دولت دارد و مبتنی بر آن با پدیدهها و رویدادها مواجه میشود، میتواند سازهها و بنیادهای گفتمان را بسازد.
ایده بنیادین سازنده گفتمان که دال مرکزی نامیده میشود، در دولت چهاردهم کنار گذاشتن اختلافات بویژه در عرصه سیاسی و ایجاد اتحادهای سودمند فراگیر با هدف انباشت نیروها و افزایش تواناییها برای غلبه بر مشکلات و سختیها قرار گرفته است. کمپین مسعود پزشکیان در طول دوره کوتاه انتخابات، از برنامهمحوری دورههای پیشین تبلیغات انتخاباتی فاصله گرفت و کوشید مبتنی بر 2 اصل «گفتوگوی ساده و صمیمی با مردم» و «انتساب اشکالات و ایرادات به نگرش رقیب»، پدیده انتخابات باشد. این اصول، پس از پیروزی دیگر کارایی ندارند و نمیتوانند گفتمانساز باشند. مسعود پزشکیان رئیسجمهور با مسعود پزشکیان کاندیدای ریاستجمهوری تفاوتهای اساسی دارد و چه بسا باید گفت تفاوت نخست در این است که حالا او صاحب دولت شده و اختیار عمل دارد و اراده و امضای او زندگی دهها میلیون نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. از همین رو است که باید «وفاق ملی» را تعریف کند و مرز و معنای آن را بشکافد. گفتمان است که چشمانداز میسازد و چشمانداز است که ثبات و امیدواری میآورد و این هر دو است که زندگی را شدنی میکند. آنچه نخستین نشست خبری رئیسجمهور با رسانههای داخلی و خارجی آشکار کرد، جایگزینی تعریف و ترسیم یک «ائتلاف سیاسی» است تا «وفاق ملی». فروکاست یا تقلیل معنا، دامنه و تعریف وفاق ملی به ائتلاف سیاسی با این تعریف که «اختلافات گذشته را نادیده بگیریم» و «هر که بخواهد برای کشور و نظام کار کند، زمینه را فراهم کنیم» با آنچه در بیانیه راهگشایی اصلاحطلبان آمده؛ همخوانی دارد، در روزهای رأی اعتماد به کابینه دولت چهاردهم نیز به صورت مشخص، گزینههایی از اصلاحات که سوابق معارضه سیاسی با نظام در رویدادهای تحصن نمایندگان مجلس ششم، فتنه 88 و ناآرامیهای 1401 داشتند، به این تعریف یکخطی بسنده کردند، گویی همه آنچه لازم است برای «وفاق ملی»، در همین یکی دو جمله تعریف میشود.
به این ترتیب، وفاق ملی تعریف گسترده و سیال و البته پرچالشی پیدا خواهد کرد که با تعریف گفتمان تفاوتهای آشکاری خواهد داشت. پیش از آنکه دال مرکزی و دالهای شناور «وفاق ملی»- در صورت وجود- تعریف شوند، میتوان به 2 رکن اساسی تعریف پدیدهها یعنی «مشابهت» و «غیریت» تمسک کرد. در اولی باید پرسید وفاق ملی با چه پدیدهها و تعاریف دیگری بویژه آنانی که برای زبان و ادبیات جامعه ملموس است، تشابه دارد. آیا وفاق ملی همان انسجام اجتماعی و وحدت سیاسی یا جذب حداکثری و دفع حداقلی مورد نظر رهبر انقلاب است یا به آشتی ملی اصلاحطلبان که تساهل و تسامح بیجای نظام سیاسی را طلب میکردند، نزدیک است؟
دومی، غیریتهای معنایی و نهادی است که وفاق ملی میتواند برای خود تعریف کند. وفاق ملی چه نیست و با چه کسانی و چه چیزهایی به هیچ عنوان اشتراک و ائتلاف ندارد؟
روی هم رفته چنین به نظر میرسد که وفاق ملی اگرچه نیاز مهم کشور و فرصت بینظیر و منحصربهفردی برای تجمیع همه تواناییها برای نیل به مقصود است، تا امروز در حد یک عنوان جذاب برای پست گرفتن چهرههایی بوده که اتفاقا مورد اختلاف هستند و بیش از آنکه چالشها را صفر کند، مانع میسازد. وفاق ملی هر چه باشد، باید فراتر از ائتلاف سیاسی گروههای پراکنده و مختلف اصلاحطلب تعریف شود که مسبب و مؤثر در چالشهایی بودهاند که نظام سیاسی را با مشکل روبهرو کرده است.
ارسال به دوستان
یادداشت
آقای رنگرز به ترکیب برنده دست نزن!
وحید رجبی: از سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی انتظار میرود با توجه به نتایج درخشان کشتی فرنگی ایران در المپیک پاریس، نسبت به حفظ مربیان تیم ملی حساسیت بیشتری داشته باشد. در شرایطی که کشتی آزاد ایران بر خلاف انتظارات نتوانست در المپیک پاریس به مدال طلا برسد، تیم ملی کشتی فرنگی ایران با نمایشی درخشان با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و یک مدال برنز و کسب عنوان قهرمانی المپیک به کار خود در این رقابتها پایان داد؛ نتیجهای فوقالعاده که حاکی از عملکرد فوقالعاده کادر فنی در راه آمادهسازی فرنگیکاران برای حضور در این رویداد بزرگ بود.حسن رنگرز پس از انتخاب به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، با انتخاب درست و حساب شده اعضای کادر فنی شامل طالب نعمتپور، حسن حسینزاده، فرزاد ایمانعلیزاده و مجید رمضانی، در تمامی رویدادها عملکرد خوبی از خود بر جای گذاشت که سرآمد همه آنها المپیک پاریس بود اما در شرایطی که انتظار میرفت فدراسیون کشتی و حسن رنگرز پس از پایان المپیک، نسبت به حفظ مربیان تیم ملی کشتی فرنگی با توجه به نقش پررنگ آنها در نتایج درخشان المپیک پاریس، اقدام کنند، در کمال تعجب فرزاد ایمانعلیزاده و مجید رمضانی از کادر فنی تیم ملی جدا شدند و جای خود را به مربیان دیگری دادند. این اتفاق عجیب در حالی رخ داد که فرزاد ایمانعلیزاده مربی خوزستانی و سازنده کشتی فرنگی ایران با توجه به حضور ۵ فرنگیکار خوزستان در المپیک پاریس و مدالهای کسبشده، نقشی تعیینکننده در افتخارات بهدستآمده در پاریس داشت. طالب نعمتپور ملیپوش سابق کشتی ایران و دارنده مدال طلای جهان نیز بهرغم دعوت به اردوی تیم ملی در تمرینات حاضر نشد و زمزمههایی مبنی بر کنارهگیری او به دلیل برخی اتفاقات و دلسردیهای به وجود آمده به گوش میرسد. بدون شک تواناییهای فنی حسن رنگرز و حمایتهای فدراسیون کشتی نقشی تعیینکننده در افتخارآفرینی کشتی فرنگی ایران در المپیک پاریس داشت اما نباید نقش پررنگ دیگر اعضای کادر فنی تیم ملی در این افتخارات را نادیده گرفت. از حسن رنگرز انتظار میرود تا حد امکان اجازه ندهد ترکیب موفق کادر فنی تیم ملی به راحتی از بین برود و خللی در مسیر درست کشتی فرنگی ایران ایجاد شود.
ارسال به دوستان
اخبار
منچسترسیتی در «محاکمه قرن» مجرم شناخته میشود؟
رسیدگی به اتهامات منچسترسیتی آغاز شد. باشگاه منچسترسیتی با 115 مورد اتهام به خاطر تخلفات مالی و همچنین پنهانکاری پرداختها از طریق اشخاص ثالث که مصداق بارز نقض آشکار قوانین بازی جوانمردانه مالی است، زیر ذرهبین نهادهای قضایی قرار گرفته است. نشریه انگلیسی «تلگراف» گزارش داد: محاکمه قرن منچسترسیتی روز دوشنبه در حالی آغاز شد که باشگاههای رقیب معتقدند در صورت مجرم شناخته شدن قهرمان انگلیس، تنها در نظر گرفتن جریمه کسر امتیاز، مجازاتی ناکافی خواهد بود. بر اساس گزارش نشریه انگلیسی «دیلی اکسپرس»، پیشنهاد شده است در صورت مجرم شناخته شدن باشگاه منچسترسسیتی به نقض قوانین مالی، این باشگاه با کسر امتیاز در طول چند فصل جریمه شود. همچنین نشریه «دیلی میرر» انگلیس خبر داد سران باشگاه منچسترسیتی به بازیکنان خود گفتهاند باشگاه در محاکمه قرن که از دیروز دوشنبه آغاز شد، شکست نخواهد خورد. نتایج کمیسیون مستقلی که به 115 اتهام منچسترسیتی رسیدگی خواهد کرد، بعید است تا سال 2025 منتشر شود. اخیرا هکری پرتغالی که پشت رونمایی از فسادهای فوتبالی از طریق «فوتباللیکس» است، تهدید کرده بود که مجموعهای از ایمیلها و اسناد باشگاه منچسترسیتی را که به آنها دسترسی یافته، منتشر خواهد کرد و مطمئن است این مدارک ثابت خواهد کرد که باشگاه به صورت عمدی قوانین بازی جوانمردانه مالی را نقض کرده است. روی پینتو هکر 35 ساله در سال 2018 به هزاران ایمیل باشگاه منچسترسیتی دسترسی یافت و بخشی از آنها را لو داد. مدارکی که این هکر پرتغالی پیش از این منتشر کرده بود، باعث شد اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) باشگاه منچسترسیتی را در سال 2022 به دلیل نقض قوانین مالی با محرومیت ۲ ساله از حضور در رقابتهای اروپایی محکوم کند، در حالی که باشگاه نیز 25 میلیون پوند جریمه نقدی هم شد. در نهایت باشگاه منچسترسیتی از طریق دادگاه حکمیت ورزش (CAS) توانست خود را تبرئه کند و محرومیتش لغو شد.
***
کشتیگیری مسنتر از لوپز در تیرانا
در حالی که حضور لوپز ۴۲ ساله در پاریس و البته طلایی شدنش یکی از اتفاقات ویژه المپیک تابستانی ۲۰۲۴ بود، آمریکاییها با کشتیگیری مسنتر از غول کوبایی در مسابقات جهانی امسال شرکت خواهند کرد. به گزارش تسنیم، الکساندر کیکینیو، کشتیگیر بلاروس - آمریکایی که در مسیر حضور در المپیک در وزن 77 کیلوگرم مغلوب کمال بی شده بود، این بار در انتخابی جهانی اوزان غیرالمپیکی با غلبه بر جیز پورتر صاحب دوبنده وزن 82 کیلوگرم تیم ملی کشتی فرنگی آمریکا در آلبانی شد. الکساندر کیکینیو 44 سال سن دارد، کشتیگیری مسنتر از میخایین لوپز کوبایی که با 42 سال، پنجمین مدال طلای المپیکش را در پاریس 2024 گرفت. جردن باروز 36 ساله، دیوید تیلور 34 ساله و جیمز گرین 32 ساله نیز دیگر کشتیگیران بالای 30 سال آمریکاییها در تیرانا هستند. مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی 7 تا 10 آبان ماه در کشور آلبانی، میزبان مسابقات جهانی زیر 23 سال برگزار میشود.
***
اولمو، غایب بزرگ بارسا
با اعلام باشگاه بارسلونا دنی اولمو به دلیل مصدومیت حدود 4 تا 5 هفته نمیتواند تیمش را همراهی کند. بارسلونا در هفته پنجم لالیگا در خانه خیرونا به مصاف این تیم رفت و در نهایت 4 بر یک به برتری رسید. دنی اولمو در این دیدار مصدوم شد و به این ترتیب برای 4 تا 5 هفته نمیتواند تیمش را همراهی کند تا غایب بزرگ بارسلونا در هفتههای آتی باشد. بارسا در دیدار بعدیاش باید ۲۹ شهریور در لیگ قهرمانان به مصاف موناکو برود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|