|
اخبار
ارسال بیش از ٢ هزار تن اقلام زیستی، امدادی و دارویی به لبنان
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: بیش از ٢ هزار تن اقلام زیستی، امدادی و دارویی به لبنان ارسال شد. پیرحسین کولیوند افزود: در حال حاضر برای لبنان از طریق زمینی و دریایی امکان ارسال اقلام بویژه دارو، تجهیزات، اقلام تغذیه و زیستی وجود دارد. همچنین برای آوارگان لبنانی که وارد سوریه شدهاند هم از طریق هوایی، زمینی و دریایی امکان ارسال دارو و مواد غذایی وجود دارد. وی افزود: تا امروز خوشبختانه منابع خیلی خوبی جمعآوری شده، بیش از هزار تن از طریق جمعیت هلالاحمر ارزاق، دارو، کالا و اقلام زیستی به مقصد لبنان ارسال کردهایم و انشاءالله بهزودی اقلام بیشتری را هم ارسال خواهیم کرد.
***
آمادهباش ۲۰ هزار پاکبان و کارگر برای روزهای برفی تهران
رزمایش زمستانه مشترک شهرداری تهران و پلیس راهور دیروز با حضور عوامل و مدیران شهری و پلیس راهور در بوستان ولایت برگزار شد. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در این رزمایش گفت: رزمایش زمستانه مشترک شهرداری تهران و پلیس راهور با هدف هماهنگی بیشتر بین پلیس راهور و شهرداری تهران برای ارائه خدمات بهتر به مردم انجام میشود. رضا محمدی افزود: ۲۰ هزار کارگر خدمات شهری، کارگر فضای سبز و پاکبان برای بارشهای زمستانی پیش رو آماده هستند و ۱۵۰۰ دستگاه ماشینآلات ویژه مورد نیاز برای زمان بارش برف در نظرگرفته شده است. وی با بیان اینکه با این خودروها قرارداد ۴ ماهه به این منظور منعقد شده است، گفت: در روزهای بدون برف هم برای نظافت شهر از آنها استفاده میشود. محمدی افزود: ماشینآلات خدمات شهری و تعداد نیروهای انسانی که آماده خدمت هستند، نقش مهمی در تامین رفاه و آسایش مردم دارند و توجه ما به بهرهبرداری بهینه از منابع موجود و همچنین ساماندهی معضلات شهری، بویژه موضوع جمعآوری زباله، ضروری است و امیدوارم از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو استفاده کنیم. معاون خدمات شهری شهرداری تهران هم در این مراسم گفت: برای روزهای برفی تهران به اندازه کافی شن و نمک در مناطق مختلف تأمین شده تا مردم بتوانند قبل از یخزدگی جلوی خانههای خود را شن و نمکپاشی کنند. داوود گودرزی با اشاره به هماهنگیهای انجامشده برای ارائه خدمات شهری در شرایط ویژه برف و باران گفت: در نشست اخیر مسؤولان شهرداری، تمام ابعاد خدماترسانی در زمان بحرانهای جوی بررسی و برای آن برنامهریزی شده است. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در حاشیه این مانور گفت: امسال مشابه هر سال رزمایش مشترک با شهرداری تهران برگزار کردیم. سردار سیدابوالفضل موسویپور اظهار کرد: در نقاط مختلف و ۲۲ منطقه شهری در زمان بارندگی نیروهای پلیس برای تسهیل تردد خودروها حضور دارند.
ارسال به دوستان
صدور مجوز استخدام ۱۱ هزار پرستار
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان امور استخدامی مجوز استخدام افزون بر ۲۵هزار نیرو برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را صادر کرده است که از این تعداد ۱۱هزار نفر اختصاصی برای گروه پرستاری است. عباس عبادی اعلام کرد: در چند سال گذشته با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری از ۸ به 12 هزار نفر، ظرفیت آموزشی ارتقا یافته است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ تبعات شیوع بیماری HPV و راههای پیشگیری
پادتن با واکسن
گروه اجتماعی: زگیل تناسلی یا HPV از شایعترین انواع عفونت است که در صورت بیتوجهی میتواند سلامت مبتلایان را تهدید کرده و منجر به ایجاد آسیبهای اجتماعی و خانوادگی گسترده شود.
این بیماری نوعی عفونت شایع مقاربتی است که به واسطه ویروس پاپیلومای انسانی HPV منتقل میشود؛ ویروسی که از طریق تماس مستقیم پوست به پوست، از فردی که دچار ویروس است، به فرد دیگر منتقل میشود. افرادی که روابط جنسی ناایمن دارند معمولا در معرض آلودگی این نوع ویروس قرار میگیرند.
یکی از راههای پیشگیری از این بیماری، واکسیناسیون گسترده است. به گفته کارشناسان بهداشت افراد از سن ۹ تا ۴۵ سالگی میتوانند این واکسن را دریافت کنند، در این باره رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: متاسفانه زگیل تناسلی در کشور در حال افزایش است و در صورت عدم کنترل آن از طریق تزریق واکسن میتواند نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کند؛ بیماریای که هر چند درصد کشندگی آن نادر است ولی نباید نسبت به پیشگیری و درمان آن به دلیل تبعات منفی اجتماعی زیاد غفلت کرد.
وی اضافه کرد: مطابق گزارشهای موجود این بیماری باعث مشکلاتی چون افزایش تعداد طلاق، بیماریهایی چون استرس و فروپاشی برخی خانوادهها شده است.
دکتر مینو محرز با بیان اینکه افراد زیادی در کشور به این بیماری خطرناک مبتلا هستند که باید نسبت به درمان آن اقدام کنند، افزود: تزریق واکسن زگیل تناسلی برای افراد 9 تا 50 سال ضروری به نظر میرسد ولی متاسفانه تاکنون توجه چندانی به این موضوع نشده است.
وی خاطرنشان کرد: البته توصیه ما به مردم این است که این نوع واکسن را از بازار آزاد تهیه نکنند، چرا که مورد تایید نیست. در چنین شرایطی وزارت بهداشت باید اقدامات لازم را برای واردات انبوه این نوع واکسن، همچنین تایید واکسن داخلی که مورد آزمایش دقیق قرار گرفته و نتایج قابل قبولی داشته است، به کار گیرد.
رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران در ادامه با بیان اینکه واکسن ایرانی این بیماری پس از تایید سازمان غذا و دارو در دسترس عموم قرار میگیرد، افزود: این نوع واکسن از لحاظ کیفیت کارایی واکسن آمریکایی را دارد و به صورت 4 ظرفیتی میتواند بخوبی اثرگذار شود.
متخصص بیماریهای عفـــــونی و گرمسیــری ادامه داد: در بسیاری از کشورهای دنیا برای جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری واکسن آن را در کودکی تزریق میکنند، چرا که در صورت بیتوجهی به این بیماری این احتمال وجود دارد که حتی سرطان دهانه رحم برای زنان ایجاد کند.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در گفتوگو با «وطن امروز» درباره بیماری زگیل تناسلی و چگونگی درمان آن گفت: رعایت بهداشت فردی و خودداری از رفتارهای پرخطر جنسی از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری است. پیشگیری از طریق تزریق واکسن نیز در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.
وی در ادامه افزود: برای واردات انبوه، همچنین تولید واکسن زگیل تناسلی و واکسیناسیون گسترده نیاز به جدیت و مطالعه بیشتر است که وزارت بهداشت پیگیر این مساله مهم است.
رئیسی درباره شیوع این بیماری هم توضیح داد: گزارشهای آزمایشگاهی و پاتولوژیک خیلی نمیتواند به کل جامعه تعمیم یابد، چون کسانی برای انجام این آزمایشها مراجعه میکنند که یا توسط پزشک ارجاع داده شدهاند یا مشکلی دارند که اقدام به انجام تست کردهاند، بنابراین مشمول همه افراد نیست.
وی با تاکید بر اینکه ما هم بررسیهای لازم را در این زمینه آغاز کردهایم که میزان شیوع واقعی را بررسی کنیم، بیان کرد: در هر صورت هر بیماریای نیاز به پیشگیری و درمان دارد و درباره اچپیوی هم روشهای پیشگیری و گایدلاینهای مشخص وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه تاکید برخی هم بر تزریق واکسن است اما به دلیل هزینه بالا و کمبود موجودی، دسترسی به آن برای همه سخت است، عنوان کرد: هر واکسنی که قرار است وارد نظام شبکه بهداشت شود، باید مراحل خود را طی کند.
نخستین مساله این است که شیوع و بروز این بیماری را بررسی کنیم. اگر شرایط جدی باشد، هزینه/ اثربخشی آن بررسی و تصمیمات لازم گرفته خواهد شد. بنا به این گزارش، طی روزهای اخیر پیامهای متعددی درباره شیوع بالای اچپیوی (ویروس پاپیلوم انسانی) بویژه در شهر تهران در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. برخی عنوان میکنند از هر 10 آزمایش انجام شده، نتیجه نیمی از آنها مثبت بوده است و افراد به ویروس HPV مبتلا شدهاند. در این میان برخی هم بر ضرورت تزریق واکسن تاکید دارند. هر چه هست اظهارنظرها درباره روند رو به رشد شیوع این بیماری ویروسی بویژه میان زنان نگرانیهایی را رقم زده است ولی به نظر در این باره اغراق شده است هر چند طبق اظهارات کارشناسان بهداشت شاهد رشد موارد ابتلا به این بیماری هستیم.
این در حالی است که قیمت واکسن زگیل تناسلی در بازار بین 2 تا بیش از 10 میلیون تومان است که خیلی از مبتلایان قادر به تهیه آن نیستند ولی در صورت تولید انبوه و عرضه آن در کشور قیمت این واکسن بسیار پایینتر از ارقامی خواهد بود که اکنون در بازار است.
ارسال به دوستان
با ۳ درصد بودجه تأمین زیرساخت آموزشی میتوان نیازهای افزایش ظرفیت پزشکی را برطرف کرد
تنها ۳ درصد بودجه کافی است!
فرید رسولزاده: هرچند بودجه تامین فضای آموزشی وزارت بهداشت در 2 سال گذشته حدود ۵۰۰ درصد افزایش یافته و به ۴ همت رسیده است اما همچنان مسؤولان این وزارتخانه، از کمبود زیرساختهای لازم برای پاسخگویی به نیازهای ابتدایی دانشجویان پزشکی، مانند سلف غذاخوری و کلاس درس سخن میگویند.
صرفنظر از اینکه درصد قابل توجهی از دانشگاهها در حال حاضر هم امکانات و زیرساخت افزایش ظرفیت را دارند، همزمان با ایام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، بررسی کردهایم که تامین زیرساخت جدید برای ورودیهای جدید، چقدر هزینه دارد و این هزینه چند درصد از بودجه توسعه زیرساخت و فضای آموزشی وزارت بهداشت است.
* تأمین زیرساخت آموزشی برای 2000 نفر با ۳ درصد از بودجه وزارت بهداشت
یکی از مواردی که همواره به عنوان یکی از مصادیق نبود زیرساخت مطرح میشود، مساله نبود خوابگاه برای ورودیهای جدید است اما آیا ابعاد این ماجرا به حدی بزرگ است که دانشگاهها از پس رفع آن برنیایند و موجب توقف مصوبه شود؟
هر چند مساله صرفا 2304 دانشجوی جدید است اما با فرض اینکه تمام 13000 ورودی امسال به خوابگاه نیاز دارند، باز هم موضوع تامین خوابگاه مساله چندان بزرگی به نظر نمیرسد. در حال حاضر هزینه اجاره یک تخت از خوابگاه ۶ نفره برای یک ماه در یکی از مناطق خوب تهران، رقمی حدود 4 میلیون تومان است که این یعنی 288 میلیون تومان در سال باید برای اجاره این اتاق 6 تخته برای ۶ دانشجو پرداخت شود.
اگر تمام این 13000 نیازمند خوابگاه جدید باشند، وزارت بهداشت به 2166 اتاق جدید نیاز دارد تا بتواند تمام این افراد را اسکان دهد.
با این تفاسیر کل بودجهای که وزارت بهداشت برای اسکان ورودیهای جدید نیاز دارد، در سال جاری حدود 624 میلیارد تومان است. این در حالی است که در سال جاری، دولت علاوه بر بودجه سالانه وزارت بهداشت، رقمی حدود ۴ هزار میلیارد تومان جهت توسعه زیرساختها و فضاهای آموزشی در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است. یعنی وزارت بهداشت میتواند با صرف تنها 15.6 درصد از بودجه توسعه خود، مشکل کمبود خوابگاههای خود را حل کند.
با این وجود مساله تنها 2304 دانشجوی جدید هستند که ظرفیت مازاد امسال محسوب میشوند و باعث میشود دانشگاه نیازمند توسعه زیرساخت باشد. در این صورت با احتساب این تعداد، صرفا 2.75 درصد از بودجه مورد نظر نیاز است تا خوابگاه جدید برای ظرفیت مازاد تامین شود.
* تأمین کامل فضای آموزشی با ۲۵ درصد بودجه تأمین زیرساخت آموزشی
موضوع دیگری که همواره از سوی منتقدان مطرح میشود، مساله کمبود فضای آموزشی برای دانشجویان مازاد است. بر اساس دستورالعمل مرتبط با سرانه فضاهای آموزشی و کمک آموزشی وزارت بهداشت، هر دانشجوی پزشکی به طور متوسط به 16 متر فضای آموزشی نیاز دارد که شامل کلاس، اسکیللب، آزمایشگاه و... است.
بر اساس برآورد ریالی فضاهای آموزشی و کمکآموزشی ناشی از افزایش دانشجو، هزینه ساخت هر متر مربع فضای آموزشی 35 میلیون تومان است. بنابراین مجموع هزینه ساخت فضای آموزشی برای 2304 دانشجوی اضافه شده در 2 سال اخیر، برابر با رقمی حدود هزار میلیارد تومان میشود. این یعنی تنها با صرف 25 درصد از بودجه 4 هزار میلیارد تومان توسعه، میتوان تمام کمبود فضاهای آموزشی را برطرف کرد.
البته این رقم برای حالتی است که دانشگاهها بخواهند فضاهای آموزشی جدیدی احداث کنند، در حالی که میتوان با اجاره این اماکن، هزینه بسیار کمتری صرف کرد.
* منافعی در تعارض با سلامت مردم
با چند بررسی ساده میتوان براحتی متوجه شد اگر به دلیل افزایش ظرفیت پزشکی، کمبودی در زیرساختهای آموزشی و رفاهی به وجود آمده است، با رقمی حتی کمتر از 4 هزار میلیارد تومان هم قابلیت رفع شدن دارد اما در کمال تعجب باز هم عدهای با بیان متواتر نبود زیرساخت، اصرار بر این دارند مصوبه افزایش ظرفیت باید متوقف شود، آن هم در شرایط کنونی که کشور دچار کمبود پزشک است و مردم به خاطر نبود پزشک مجبورند کیلومترها سفر کنند یا در صفهای چند ساعته، منتظر یک ویزیت چند دقیقهای باشند.
سوالی که ایجاد میشود این است که چرا وزارت بهداشتی که وظیفه اجرای قانون و تامین زیرساختهای لازم را دارد، صرفا از شرایط گلایه کرده و تنها به عنوان کردن این بسنده میکند که باید زیرساختها فراهم شود. مخاطب این بایدها کیست؟ آیا باز هم تعارض منافع عدهای خاص در میان است؟ منافعی که با حقوق ابتدایی مردم، یعنی دسترسی مناسب به پزشک و تامین سلامت تعارض دارد؟
ارسال به دوستان
جمعیت ایران سال ۱۴۸۰ به ۴۰ میلیون نفر کاهش مییابد!
معاون وزارت بهداشت گفت: پیشبینی میشود سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به کمتر از ۵۰ میلیون نفر کاهش یافته و به حدود ۴۲ میلیون نفر برسد که از این میزان جمعیت نیز از هر 4 نفر، 2 نفر سالمند خواهند بود! در آن سال، جمعیت یکی از کشورهای همسایه شرق ایران به ۵۵۰ میلیون نفر میرسد. نخستین رویداد ملی «نفس» به همت بسیج جامعه پزشکی کشور دیروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با حضور مسؤولان کشوری و لشکری برگزار شد. محمدحسین زارعزاده، مسؤول سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در این رویداد اظهار داشت: بسیج به معنای همکاری و همراهی به منظور رفع مشکلات کشور است که در همین راستا بسیجیان جامعه پزشکی در دفاع مقدس و بیمارستانهای کشور به درمان مجروحان میپرداختند اما پس از جنگ یکی از اقدامات مهمی که انجام دادند واکسیناسیون طرح فلج اطفال بود و در سالهای اخیر نیز با فراگیری کرونا برای مقابله با این بیماری تلاشهای بسیاری را انجام دادند. وی افزود: سال ۱۴۰۰ با پیگیری دولت، قانون جوانی جمعیت به دستگاههای مختلف ابلاغ شد که در این رابطه بسیج جامعه پزشکی کشور در راستای طرح جوانی جمعیت طرح نفس را به منظور جلوگیری از سقط جنین عمدی انجام میدهد، لذا به همین منظور ۳۰۰ مرکز مشاوره «طرح نفس» در سراسر کشور داریم که طی 2 سال اخیر موفق شدیم از ۸ هزار سقط جنین عمدی جلوگیری کنیم. زارعزاده خاطرنشان کرد: از این تعداد بیش از ۶ هزار تولد داشتیم و 2 هزار نفر دیگر هم که انصراف از سقط عمدی داشتند بهزودی صاحب فرزند خواهند شد. سردار حسین معروفی، معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین، در نخستین رویداد ملی نفس، به موضوع حساس و حیاتی سقط جنین در ایران پرداخته و اظهار داشت نیاز است این پدیده از نگاه جامع و حاکمیتی مورد بررسی قرار گیرد. وی با تأکید بر اهمیت توجه به جمعیت و جلوگیری از روند فزاینده سقط جنین گفت: «این یک اقدام قبیح است که نهتنها باید با آن مقابله شود، بلکه باید فرهنگسازی وسیعی برای جلوگیری از آن در جامعه انجام شود». علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز گفت: در حال حاضر تعداد تولدها در کشور به سالانه کمتر از یک میلیون نفر رسیده است و اگر تعداد مرگومیرها را از آن کسر کنیم، به عدد ۵۵۰ هزار نفر میرسیم، یعنی سالانه این تعداد به جمعیت کشور افزوده میشود؛ با ادامه این روند، حدود ۱۷ سال دیگر از هر 3 ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود. رئیسی متذکر شد: پیشبینی میشود سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به کمتر از ۵۰ میلیون نفر کاهش یابد و به حدود ۴۲ میلیون نفر برسد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|