|
اخبار
عارف در عربستان: آمریکا پشتیبان اصلی اقدامات اسرائیل است
معاون اول رئیسجمهور در اجلاس عربی- اسلامی با بیان اینکه آمریکا پشتیبان اصلی اقدامات اسرائیل است، گفت: نسلکشی در فلسطین و لبنان نتیجه بیکیفری جنایتکاران است.
«محمدرضا عارف» که از سوی کشورمان در نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عربی در ریاض حضور یافته است، بیان کرد: بیتفاوتی در برابر ظلم و تجاوز و بیعدالتی موجب بیعملی و انفعال میشود؛ بیعملی نوعی قصور اخلاقی است که باعث جریتر شدن جنایتکار میشود.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: تجربه زیست تحمیلی ۸۰ ساله این رژیم جعلی نشان میدهد طراحان و سرکردگان آن، موجودیت، بقا و دوام خود را در آشوب و جنگ در منطقه پیرامونی تعریف کردهاند.
عارف همچنین گفت: مسامحه در برابر اقدامات اسرائیل موجب بیاعتبار شدن همه قواعد و هنجارهای زیست مسالمتآمیز بینالمللی و نیز قواعد ناظر بر روابط بینالمللی در زمان صلح و زمان منازعه شده است.
وی اظهار داشت: در زمانهای که سازوکارهای ملل متحد به دلیل حمایت تمام عیار و بیقید و شرط آمریکا و چند دولت غربی از رژیم اشغالگر، ناتوان از پایان دادن به نسلکشی فلسطینیان و کشتار وسیع مردم لبنان است، مسؤولیت ما به عنوان رؤسای کشورهای اسلامی و عربی چند برابر میشود.
***
عراقچی: ایران و پاکستان اقدامات مشترک در پاسخ به تروریسم را افزایش میدهند
وزیر امور خارجه گفت: در سفر اخیرم به پاکستان درباره چگونگی مقابله با پدیده تروریسم که چالشی بزرگ است، رایزنی شد و تصمیم گرفتیم اقدامات مشترک را درباره پاسخ به تروریسم در ۲ سوی مرزها شدت بخشیم.
سیدعباس عراقچی در گفتوگو با شبکه PTV World پاکستان اظهار کرد: با توجه به تحولات جاری در منطقه و تهاجمات ادامهدار رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و امکان کشیده شدن کل منطقه به یک جنگ فراگیر که چیزی است که توسط همه کشورهای منطقه میتوان از آن جلوگیری کرد، در ادامه سفر به چند کشور منطقه، سفر کوتاه یک روزهای نیز به پاکستان داشتم.
وی گفت: تصمیم گرفتیم تلاشهایمان را برای توقف تهاجمات رژیم صهیونیستی در منطقه هماهنگ کنیم، همچنین لازم میدانم از موضع محکم دولت پاکستان در محکومیت تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران تشکر کنم.
عراقچی افزود: در این سفر درباره چگونگی مقابله با پدیده تروریسم که چالشی بزرگ است، رایزنی شد و تصمیم گرفتیم اقدامات مشترک را درباره پاسخ به تروریسم در ۲ سوی مرزها شدت ببخشیم. وزیر امور خارجه تصریح کرد: روابط بین ۲ کشور ایران و پاکستان تاریخی و خوب است و جنبههای مختلفی دارد اما همچنان باید ارتقا یابد. ما به روابط اقتصادی گستردهتر نیاز داریم.
وی ادامه داد: تحریمها وجود دارد اما قادریم راهکار و مکانیسم جدیدی را برای شراکت اقتصادی خود بدون توجه به تحریمها و مجازاتهای تحریمی توسعه دهیم.
***
بقایی: اقدامهای دولت آلمان موجب آزار هموطنان ایرانی میشود
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: واکنشهای دولت آلمان بعد از مرگ یک تبعه ایرانی که دارای گذرنامه آلمانی نیز بود، موجب آزار هموطنان ایرانی میشود.
اسماعیل بقایی دیروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به مسائل پیشآمده در روابط ایران ـ آلمان اظهار داشت: این اقدام باعث زحمت ایرانیان مقیم آلمان در استفاده از خدمات کنسولی میشود. از ابتدا تلاش کردیم این خدمات بدون ایجاد مشکل ارائه شود. سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: چند نمایندگی ما در مجاورت ۳ سرکنسولگری مأموریت دارند خدمات کنسولی ارائه دهند. ایالتهای تحت پوشش سرکنسولگری هامبورگ قرار است همراه با نمایندگیها در لاهه، کپنهاگ و بروکسل ارائه خدمات کنند. درباره مونیخ نیز نمایندگیهای پراگ و برن ارائه خدمات میکنند. وی همچنین درباره انتخابات اخیر آمریکا گفت: الگوی رایدهی مردم آمریکا موضوعی است که جای بررسی دارد. اینکه به چه دلیل اقبال بیشتر و یا کمتری به هر یک از نامزدها وجود داشت قابل بررسی است. آنچه برای ما مهم است عملکرد آمریکا در رابطه با ثبات منطقه و مشخصاً نسلکشی در غزه و لبنان است.
***
صالحی: اسرائیل به تنهایی توان مقابله با مقاومت را ندارد
وزیر اسبق خارجه گفت: دیدیم آمریکا سالهای قبل چه بلایی سر عراق و افغانستان آورد و امروز چه بر سر غزه میآورد. اگر آمریکا به اسرائیل بگوید جنگ را متوقف کن متوقف میکند و بدانید اسرائیل به تنهایی توان و امکان ادامه جنگ را ندارد. «علیاکبر صالحی» رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و از اساتید دانشگاه صنعتی شریف، در مراسم «شریف؛ حامی مظلومان» که به منظور کمک به مردم غزه و لبنان برگزار شد، کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان را اقدامی قابل تقدیر در این روزها دانست و اظهار کرد: این اقدام حاکی از شرافت دانشگاهیان شریف است. من از سال 56 عضو این خانواده هستم و به این مسأله افتخار میکنم. وی با اشاره به اینکه اتفاقاتی که امروز در منطقه رخ میدهد، بسیار دلخراش و تکاندهنده است، تصریح کرد: تاکنون شاهد چنین کشتاری در جهان نبودهایم و جهانیان چنین کشتاری را ندیده بودند.
وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) زمانی آمریکا را شیطان بزرگ نام نهادند و آن زمان شاید برخی از ما درباره این جمله تامل میکردیم، گفت: امروز معنای این جمله را بهتر از قبل میفهمیم. اسرائیل به پشتگرمی آمریکا و به عنوان وسیلهای از سوی او در این جنگ حضور دارد.
ارسال به دوستان
مشاور امنیت ملی عراق با سردار قاآنی دیدار کرد
«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در ادامه دیدارهای خود با مقامهای ایرانی، با سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. وی همچنین با «علیاکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی و «سیدعباس عراقچی» وزیر خارجه کشورمان دیدارهای جداگانهای داشت.
ارسال به دوستان
رافائل گروسی فردا به تهران میآید
پرسون پرسون...
سخنگوی وزارت امور خارجه در آستانه سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران: آژانس به دور از فشارهای سیاسی، کار خودش را انجام بدهد
گروه سیاسی: فردا (چهارشنبه 23 آبان) قرار است رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران بیاید؛ آن هم در زمانی که پاسخ سخت ایران به شرارت اخیر اسرائیل در راه است. رژیم صهیونیستی پیش از آنکه حمله بامداد پنجم آبانماه علیه نقاطی از کشورمان را انجام دهد، رجزخوانیها درباره حمله به ایران را تا حد ضربات مستقیم به تاسیسات هستهای کشورمان پیش برده بود؛ در چنین شرایطی گروسی قرار است در سفری که خود اعلام کرده «از اهمیت بسیاری» برخوردار است، وارد ایران شود و با برخی مقامات کشورمان از جمله دکتر «مسعود پزشکیان»، رئیسجمهور دیدار کند.
سفر گروسی به ایران اما صرفنظر از مسائل جاری منطقه و احتمال شدت یافتن درگیری بین ایران و اسرائیل، از حیث پیگیری توافقات قبلی نیز اهمیت دارد. مارس 2023/ اسفند 1401، ایران و آژانس بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن اعلام شد موضوع «ذرات اورانیوم تا غنای ۸۳ درصد یافتشده در ایران و موضوع 2 مکان از ۴ مکان مورد سوال در چارچوب موضوعات پادمانی» برای آژانس حل شده است.
توافق اسفند 1401 یک پیشرفت در موضوع هستهای ایران به شمار میرفت، بویژه آنکه با نزدیک شدن به سال دهم اجرای برجام و موضوع لغو کامل قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، برخی کشورهای اروپایی و آمریکا تلاش داشتند به هر شکلی این مساله را از دستور کار شورای امنیت خارج کنند، لذا غربیها توافق سال 1401 را برنتافتند و سنگاندازیها در مسیر این توافق تا جایی ادامه یافت که آژانس اعلام کرد ایران وظایف خود در این تفاهمنامه را رعایت نکرده است؛ موضوعی که ایران آن را رد کرد.
حالا گروسی قرار است به ایران بیاید تا آنطور که خود گفته: «در اجرای بیانیه مشترک توافقشده با ایران در مارس ۲۰۲۳ پیشرفت اساسی داشته باشیم». گروسی گفته مشتاقانه در انتظار دیدار با رئیسجمهور کشورمان است. مدیرکل آژانس پیشتر هم در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهارات رئیسجمهور ایران مبنی بر آمادگی تهران برای تعامل بر سر توافق هستهای را یک «گشایش» برای آژانس توصیف کرده و گفته بود: «چیزی که مایلم از او (رئیسجمهور ایران) بشنوم این است که نظرش درباره بازگشت به یک چارچوب توافق چیست، به نظرم این کاری است که لازم است ما انجام دهیم».
در ایران «اسماعیل بقایی» سخنگوی دستگاه سیاست خارجی، سفر گروسی به تهران را در ادامه تعاملات و گفتوگوهای ایران با آژانس معرفی کرده است. هرچند او با اشاره به استانداردهای دوگانه آژانس و غرب درباره پرونده هستهای ایران و موضوع تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «ما متوجه فضای منطقه و مسائل بینالمللی هستیم. در عین حال به عنوان عضو پایبند نسبت به تعهداتمان در آژانس بینالمللی انرژی هستهای، تعهدات خود را جدی میگیریم و همواره اعلام کردهایم از شخص گروسی انتظار داریم به دور از فشارهای سیاسی و منطقهای به صورت جدی کار خود را انجام دهد. این روشی است که فکر میکنیم جواب میدهد؛ یعنی برخورد مستقل حرفهای و فنی آژانس با موضوعات مرتبط با دستور کارها و صلاحیتهایش».
بقایی همچنین در پاسخ به این سوال که موضع ایران درباره تسلیحات هستهای چیست؟ گفت: «دکتر عراقچی به تازگی در توئیتی که نوشتند به صراحت اعلام کردند ایران موضوع تسلیحات هستهای و سلاحهای کشتار جمعی را مردود میداند؛ هم به عنوان فتوای مذهبی و هم بخشی از سیاست محاسبهشده ما در حوزه دفاعی».
سخنگوی وزارت خارجه همچنین تاکید کرد: «آژانس باید بتواند به دور از فشارهای سیاسی که از طرف برخی کشورهای اروپایی و آمریکا اعمال میشود، کار کند. قطعا این فشارها مخل همکاری معمول و طبیعی ایران و آژانس است».
تجربه نشان داده است آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تصمیمهای خود مستقل نیست و بسیاری مواقع تحت تاثیر فشار قدرتهای غربی قرار میگیرد اما پیش از آنکه به پاسخ این پرسش بیندیشیم که غرب اکنون چه رویکردی را درباره موضوع هستهای ایران پیش گرفته، بهتر است نگاهی به تحولات منطقه داشته باشیم.
درباره ایران و منطقه غرب آسیا پس از توافق قبلی با آژانس (مارس 2023) تحولات بسیاری رخ داده است. از فروردین امسال که در مناسبات بین ایران و رژیم صهیونیستی تحول عظیمی رخ داد و با حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان، عملیات «وعده صادق 1» و سپس در پاسخ به ترور و شهادت دکتر اسماعیل هنیه، آیتالله سیدحسن نصرالله و سرلشکر سیدعباس نیلفروشان، عملیات «وعده صادق 2» انجام شد، پایان صبر استراتژیک ایران در میدان عمل اعلام شد و کارشناسان غربی را به این فکر انداخت که امکان دارد ایران در دیگر موضوعات نیز تا این حد تغییر رویه دهد؟
پس از عملیات «وعده صادق 2» دیدیم چطور رجزخوانیها در اسرائیل و بخشی از سیاستمداران آمریکایی، تا حد حمله به تاسیسات هستهای ایران بالا رفت. هرچند تجاوز بامداد ۵ آبان اسرائیل به ایران ضعیفتر از حد انتظار همگان بود اما به هر حال نفس تجاوز مستقیم به خاک ایران و شرایط پیش آمده در چند ماه گذشته باعث شد در ایران اظهار نظرهایی درباره احتمال بازتعریف دکترین هستهای ایران مطرح شود. بویژه از سوی دکتر «سیدکمال خرازی» وزیر اسبق خارجه کشورمان که اکنون رئیس شورای عالی راهبردی است، بحث تغییر دکترین هستهای ایران در صورت «تهدید وجودی» ایران، حداقل ۲ بار به صراحت اعلام شد.
در چنین شرایطی سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، میتواند حاوی معانی متعددی باشد. غرب اکنون با ایرانی طرف است که از استراتژی چند ساله صبر استراتژیک فراتر رفته است، قدرت هجومی خود را در ۲ عملیات «وعده صادق» به همگان نشان داده و هرچند همچنان بر اصول خود مبنی بر عدم تولید تسلیحات کشتار جمعی تاکید دارد اما به صراحت اعلام کرده در دفاع از خود به آنچه نیاز باشد، دست پیدا خواهد کرد. چنانکه سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه نیز در این خصوص گفته است: «برای غلبه بر دشمن به هرچه نیاز باشد تجهیز میشویم».
به هر روی با توجه به تحولات منطقه و جهان و تغییراتی که در سیاستهای دفاعی ایران در صحنه عمل شاهد بودیم، باید ببینیم طرفهای غربی چه انتظاری از پیگیری مباحث هستهای ایران دارند و تا چه میزان درصدد رفع واقعی و طبیعی این مساله هستند، یا اینکه همچنان قصدشان از این مذاکراتی بازیهای سیاسی است و ارادهای جدی برای رفع این موضوع ندارند. به نظر میرسد با توجه به سرعت تحولات منطقه غرب آسیا، بیش از آنکه ایران در پی پاسخ به این سوالات باشد، این طرف غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی است که باید تصمیم قطعی خود را در این زمینه بگیرد.
ارسال به دوستان
میدان و دیپلماسی پای کار امنیت جنوب شرق
محمدمهدی یزدی: «امنیت در جنوب شرق»؛ برای ایجاد و حفظ این عبارت، جمهوری اسلامی ایران بویژه نیروهای مسلح کشورمان خونهای زیادی را تقدیم کرده است.
متاسفانه با وجود مردم بسیار خونگرم و میهماننواز سیستانوبلوچستان، به دلایل مختلف که به آن اشاره خواهیم کرد، این منطقه در برخی مواقع جولانگاه و محل شرارت و دشمنی گروهکهای تروریست میشود؛ تروریستهایی که شاید اگر کشور همسایه، پاکستان همت بیشتری بر کنترل مرزهایش با ایران میکرد، نمیتوانستند به این راحتی وارد کشورمان شوند و اقدامات تروریستی خود را انجام دهند.
به همین دلیل برای تامین امنیت مردم این منطقه و جلوگیری از ورود و انتشار تروریستها در کشور، سالیانی است نیروی زمینی سپاه تمرکز خود را بر امنیت جنوب شرق کشور گذاشته است و توسط قرارگاه قدس نزسا وظیفه مقابله با تروریستهای این منطقه را دنبال کرده است.
این درگیریها و تعقیب و گریز تروریستها ادامه داشت تا اینکه روز پنجم آبان امسال در یک حمله تروریستی 10 نفر از سربازان و کادر فراجا در گوهرکوه شهرستان تفتان به شهادت رسیدند.
این عملیات به گونهای طراحی شده بود که در پی تماسهای تلفنی با مرکز فوریتهای 110، ۲ واحد گشت انتظامی برای ارائه خدمت به شهروندان به محلهای مورد نظر اعزام شدند که در مسیر برگشت به پاسگاه انتظامی، در کمین تروریستها قرار گرفتند و 10 نفر از کارکنان انتظامی و سربازان وظیفه پاسگاه انتظامی گوهرکوه شهرستان تفتان، مظلومانه به شهادت رسیدند.
همزمانی این عملیات تروریستی با عملیات رژیم صهیونیستی علیه کشور ما و پیش از آن اقدامات دیگر همزمان با شهادت سردار شهید سرلشکر زاهدی در سوریه و دیگر ترورهای اسرائیل نشان از هماهنگی تروریستهای صهیونیست و تروریستهای شرق کشور دارد و این مساله به هیچوجه اتفاقی نیست.
از سوی دیگر در زمان عملیات «وعده صادق 2» که جمهوری اسلامی ایران ضربه سنگینی به رژیم صهیونیستی وارد کرد، 4 عملیات تروریستی علیه مردم جنوب شرق انجام شد که این هم تاییدکننده گزاره بالاست.
به هر حال به دنبال حادثه تروریستی ۵ آبان، قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه رزمایش عملیاتی خود را که قرار بود 19 آبان برگزار کند، از همان روز حادثه، با تعقیب، رصد و انهدام بخشی از تیمهای تروریست آغاز کرد.
این رزمایش در محیط عملیاتی واقعی آغاز شد و طبق اعلام فرماندهان تا رسیدن به اهداف عملیاتی مشخص ادامه خواهد داشت و زمانی برای پایان آن مشخص نشده است.
در این رزمایش بخشی از ظرفیت و توانمندی یگانهای صابرین، نیروی مخصوص، هوانیروز، پهپادی، جنگال و مهندسی نیروی زمینی سپاه با مشارکت نیروهایی از فراجا و ادارهکل اطلاعات و بسیج مردمی بهکارگیری شده است و ادوات و تجهیزات نوین رزمی نیز مورد آزمون و آزمایش میدانی - عملیاتی قرار گرفته است.
این رزمایش مبتنی بر تمرینات مقابله با تهدیدات امنیتی و شناسایی تحرکات تیمهای تروریست و مقابله با اقدامات آنان طراحی شده و بخوبی و با موفقیت در حال اجراست.
با آغاز این رزمایش ضربتی و از پیش اعلام نشده و تنها 14 ساعت بعد از شروع عملیات در منطقه گوهرکوه تفتان، محل اختفای تروریستها شناسایی و کشف شد و بلافاصله توسط پهپادهای رزمی نیروی زمینی سپاه مورد هدف قرار گرفت و 4 تروریست از عوامل حادثه ۵ آبان تفتان به هلاکت رسیدند.
همچنین در قالب این رزمایش و پس از حادثه تروریستی در گوهرکوه تفتان، محدودیتهایی از جمله ایجاد و افزایش ایستگاههای کنترل تردد و بازرسی در بخشی از جادههای اصلی و فرعی اجرا شد که در راستای پاسداری و صیانت از امنیت مردم و شناسایی و انهدام باقیماندههای تیمهای تروریست در بخشی از منطقه رزمایش انجام شد.
این تعقیب و گریزها در رزمایش شهدای امنیت نیروی زمینی سپاه ادامه داشت و 8 نفر از اعضای ۴ تیم ترور و شرارت شناسایی و دستگیر شدند و 4 نفر دیگر نیز به هلاکت رسیدند و مقادیر قابل توجهی سلاح و مهمات کشف و ضبط شد.
همانطور که گفته شد، یکی از نکات مهم و مورد توجه درباره امنیت جنوب شرق، این است که کشور همسایه، پاکستان مرزهای خود را با دقت بیشتری کنترل کند و بخشی از سفر هفته گذشته دکتر «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه به پاکستان هم در این راستا بود.
وزیر امور خارجه در این سفر علاوه بر همتای خود با نخستوزیر و فرمانده ارتش پاکستان نیز دیدار و گفتوگو کرد و گفت تروریسم یک چالش در منطقه است. ایران و پاکستان در حال حاضر در حال مبارزه با تروریسم هستند و درباره همکاریهای 2 کشور بر ضرورت مبارزه با تروریسم تاکید شد.
پس از این سفر خبری مبنی بر بمباران مواضع تروریستها در خاک پاکستان منتشر شد و چندین تروریست به هلاکت رسیدند.
در ابتدا شایعاتی مبنی بر عملیات مشترک ایران و پاکستان مطرح شد که چندی بعد ستادکل نیروهای مسلح کشورمان ضمن تقدیر از پاکستان برای انجام این عملیات اعلام کرد نیروهای مسلح ایران دخالتی در این عملیات نداشتهاند و پاکستان راسا اقدام به بمباران تروریستها کرده است.
این اقدام پاکستان را میتوان نتیجه همراهی مردان دیپلماسی و حافظان امنیت کشور دانست و امیدواریم این همراهیها در عرصههای مختلف منجر به تعهد همسایگانمان به انجام توافقنامههای امنیتی شود.
نکته مهم دیگر درباره تروریستهای جنوب شرق، تغییر ماهیت برخی از آنهاست. در گذشته با تروریستهایی امثال عبدالمالک ریگی معدوم مواجه بودیم اما اکنون به گفته سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه تروریستهای مزدور فعال در منطقه به هیچ وجه ایرانی نیستند و با جعل مدارک ایرانی در حال اقدام تروریستی علیه مردم ما هستند.
سردار پاکپور همچنین مطرح کرد مزدوران دشمن بنا بر اعترافات خودشان در پوشش سوختبر، از مرز عبور و به داخل کشور ورود میکنند؛ مانند 18 تبعه تاجیک و افغان که در عملیاتهای راسک، چابهار و پارود عملیات انتحاری انجام دادند و هلاک شدند که در پوشش سوختبر از مرز عبور کرده بودند.
با برگزاری رزمایش شهدای امنیت سپاه در جنوب شرق کشور 80 درصد تروریستهای مستقر در آن منطقه دستگیر شدند و اصلیترین عناصر تیمهای تروریست توسط پهپادهای رزمی سپاه مورد هدف قرار گرفتند و به هلاکت رسیدند یا زخمی و بازداشت یا پراکنده شدند.
در پایان ضمن ذکر همه این موارد، باید یادی کرد از سردار شهید سرلشکر «نورعلی شوشتری» که زندگی خود را وقف امنیت منطقه سیستانوبلوچستان کرد و پایهگذار امنیت مردمی در این منطقه بود. نتیجه اقدامات این شهید بزرگوار سبب شد بالغ بر 10 هزار بسیجی طرح امنیت در قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه جذب شوند که بیش از 83 درصد آنها بلوچ و اهل تسنن هستند و مانند یک پاسدار در همه جای استان سیستانوبلوچستانتامین امنیت را بر عهده دارند.
ارسال به دوستان
قالیباف در گفتوگو با رئیس پارلمان لبنان:
ایران به روند آتشبس در غزه و لبنان کمک میکند
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی تلفنی با همتای لبنانی خود، گفت: امروز محور شما هستید و در صحنه سیاسی لبنان در مرکز گفتوگوهای مربوط به آتشبس و رسیدگی به جنگزدهها قرار دارید، از این رو محور مقاومت و ما از جنابعالی حمایت سیاسی و هرگونه حمایت دیگری که لازم باشد را به عمل میآوریم.
دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دیروز بهمنظور تبادل نظر درباره آخرین وضعیت لبنان، تلفنی گفتوگو کردند.
رئیس مجلس در ابتدای این گفتوگو ضمن تقدیر از میهماننوازی همتای لبنانی خود در سفر اخیر وی به بیروت، گفت: بعد از پایان سفرم به لبنان عازم ژنو شدم و سعی کردم مسائل لبنان را در یکصدوچهلونهمین مجمع پارلمانی اتحادیه بینالمجالس جهانی IPU مطرح و پیگیری کنم. در همین راستا خطاب به همه کشورهای حاضر در این مجمع شرایط لبنان را تبیین کردم.
قالیباف بیان کرد: به محض بازگشت به ایران نیز پیگیر کمکهای انساندوستانه و انجام پشتیبانیهای لازم از لبنان بودم.
وی افزود: در ایران رهبر معظم انقلاب، مردم، دولت و مجلس از لبنان حمایت میکنند. امروز محور شما هستید و در صحنه سیاسی لبنان در مرکز گفتوگوهای مربوط به آتشبس و رسیدگی به جنگزدهها قرار دارید، از این رو محور مقاومت و ما از جنابعالی حمایت سیاسی و هرگونه حمایت دیگری که لازم باشد را به عمل میآوریم.
قالیباف با بیان اینکه برای موفقیت لبنان دعا میکنیم، گفت: بر اساس توافقاتی که در زمان آیتالله شهید سیدحسن نصرالله انجام شده بود، کمک میکنیم تا روند آتشبس پیش برود.
نبیه بری نیز در این تماس تلفنی ضمن تشکر از تماس و اهتمام قالیباف نسبت به مسائل لبنان، بیان کرد: اهتمامی که در سفرتان به لبنان داشتید را در ژنو هم شاهد بودم. مطمئنا هر جا حضور داشته باشید این اهتمام را دارید. وی با بیان اینکه وضعیت امروز لبنان بسیار حساس است، افزود: دشمن صهیونیست یک میلیون و 200 هزار لبنانی را آواره کرده و در صدد حذف کامل بخشهایی از روستاها و شهرکهای جنوب لبنان از روی نقشه است. صهیونیستها در حال ارتکاب جنایاتی شبیه غزه، در جنوب لبنان یعنی ضاحیه جنوبی بیروت و منطقه بقاع هستند. بری ادامه داد: اگر بخواهم به اختصار شرایط لبنان را تشریح کنم، باید بگویم همان کاری را که در غزه کردند در لبنان تکرار میکنند؛ البته این اقدام باعث نمیشود مقاومت به ایستادگی و مبارزه خود ادامه ندهد.
رئیس پارلمان لبنان گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی بهصورت مداوم در حال قتل و کشتار هستند و خانوادههایی را در جریان این حملات به طور کامل از بین بردهاند. در شرایط حاضر بار سنگین آوارگی یک میلیون و 200 هزار نفر به ما تحمیل شده است. با وجود این شرایط با اتکا به قدرت ایمان و توانمندیهایمان انشاءالله بر دشمن پیروز میشویم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|