|
سخنگوی حزبالله: عقبنشینی اسرائیل از لبنان نشانه عجز است
محمد عفیف، سخنگوی رسانهای حزبالله لبنان دیروز در نشستی مطبوعاتی در بیروت دلیل سیاست متناقض رژیم صهیونیستی در عقبنشینی ۲ لشکر خود از جنوب لبنان و همزمان تشدید حملات هوایی این رژیم را نشانه عجز و ناتوانی صهیونیستها بویژه در خطوط مقدم نبرد زمینی با رزمندگان مقاومت دانست.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ادامه عملیات ضدتروریستی در پاکستان
ارتش پاکستان پاسخی سریع و قاطع به حمله تروریستی روز شنبه گذشته جداییطلبان نشان داد. نیروهای مسلح این کشور که «پاک فوج» نامیده میشود عملیاتهای موفق ضدتروریستی در ایالتهای وزیرستان شمالی و جنوبی انجام داد. به گزارش روزنامه داون، روز یکشنبه نیروهای امنیتی این کشور موفق شدند در منطقه اسپینوام در وزیرستان شمالی 6 تروریست را کشته و 6 نفر دیگر را زخمی کنند. ارتش پاکستان در بیانیه خود اعلام کرد: «از این تروریستها که در عملیات متعدد علیه نیروهای امنیتی، همچنین کشتار غیرنظامیان بیگناه شرکت داشتند، سلاح و مهمات به دست آمد. عملیات پاکسازی برای از بین بردن دیگر تروریستها در حال انجام است». اشاره این بیانیه به انفجار انتحاری روز شنبه این هفته در یکی از ایستگاههای راهآهن کویته در شمال غرب پاکستان است که 60 کشته و زخمی از نیروهای نظامی و غیرنظامی برجا گذاشت. مسؤولان امنیتی پاکستان اعلام کردند این بمب در داخل ایستگاه و پیش از حرکت قطار پیشاور منفجر شد. گروه تروریستی ارتش آزادیبخش بلوچستان پاکستان موسوم به «بیالای» با انتشار بیانیهای مسؤولیت این بمبگذاری را برعهده گرفت. هفته گذشته ارتش پاکستان محلهای تجمع گروهک تروریست «جیشالظلم» در مرز با ایران را به طور وسیع هدف قرار داده بود که واکنش متقابل گروه «بیالای» به آن عملیات با حمله تروریستی به ایستگاه راه آهن کویته، وابستگی «جیشالظلم» به جداییطلبان را برملا کرد. پاکستان در سالهای اخیر علاوه بر حملات تروریستی گروههای جداییطلب در جنوب و غرب، در سرحدات شمالی خود نیز با حملات گروههای پشتون و طالبان پاکستان مواجه بوده است.
***
حمله موشکی یمن به پایگاه نظامی نزدیک تلآویو
ارتش یمن دیروز از حمله موشکی به پایگاه نظامی ناحال سوریک رژیم صهیونیستی واقع در جنوب شرق تلآویو خبر داد. در بیانیه نیروهای مسلح یمن آمده است: «این عملیات نظامی منحصر به فرد به لطف خدا به دقت اصابت کرد و منجر به آتشسوزی در محل مورد نظر در یافای اشغالی شد». در این بیانیه تاکید شده است عملیات اخیر با موشک بالستیک مافوق صوت (هایپرسونیک) «فلسطین 2» انجام شد که هفته گذشته در حمله به فرودگاه نظامی نواتیم، پایگاه هوایی راهبردی اسرائیل به کار برده شده بود.
***
حملات ۸ باره مقاومت عراق به شمال فلسطین اشغالی
مقاومت اسلامی عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد از یکشنبه شب گذشته تا بامداد دوشنبه ۸ بار، یک هدف حیاتی در شمال فلسطین اشغالی را مورد حمله پهپادی قرار داده است.
در بیانیههای این جنبش آمده است: «در ادامه رویکرد مقاومت ضداشغالگری و در راستای حمایت از ملت فلسطین و لبنان و در واکنش به جنایتهایی که رژیم غاصب صهیونیستی علیه غیرنظامیان از جمله کودکان، زنان و سالمندان مرتکب میشود، رزمندگان مقاومت اسلامی عراق از شب گذشته تاکنون ۸ بار مکانی حیاتی در شمال فلسطین اشغالی را هدف حمله پهپادی خود قرار دادند... عملیاتها برای انهدام مواضع و محل استقرار نظامیان صهیونیست با سرعت فزاینده ادامه دارد».
***
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین:
ضربه موشکی ایران نشان داد افسانه اسرائیل دروغ است
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین میگوید هموطنانش از حمایت ۵۷ کشور عربی و اسلامی به جز ایران قطع امید کردهاند. دکتر «مصطفی برغوثی» در گفتوگو با تسنیم پیرامون تحولات مهم فلسطین، مقاومت و منطقه صحبت کرد. وی دستاوردهای عملیاتهای «وعده صادق ۱ و ۲» ایران در ایجاد بازدارندگی برابر رژیم صهیونیستی را ستود و این ضربه موشکی را نشانگر دروغ بودن افسانه اسرائیل دانست. سیاستمدار فلسطینی با هشدار به کشورهای عرب در این مورد که رژیم صهیونیستی در حال رقم زدن یک روز «نکبت جدید» است، پیشبینی کرد صهیونیستها به دنبال پاکسازی قومیتی همه فلسطینیان و سپس توسعهطلبی در منطقه فراتر از فلسطین و لبنان هستند.
به گفته وی، دستکم 150 هزار فلسطینی در نوار غزه شهید و مجروح شدهاند و تعلل نهادهای حقوقی بینالمللی در این جنایات اسرائیل موثر بوده است. برغوثی عملیات توفان الاقصی (7 اکتبر) توسط حماس را واکنش طبیعی فلسطینیان به هتک حرمت قدس و عامل زمینگیر شدن پروژه عادیسازی روابط شیخنشینهای عرب با رژیم صهیونیستی خواند. از نظر او تحریم تجاری و قطع روابط اقتصادی کشورها با رژیم صهیونیستی، ضامن پیروزی مقاومت فلسطین است و باید هزینه جنگ را برای اسرائیل بالا برد.
برغوثی با اعلام اینکه رژیم صهیونیستی با انتشار تصاویر شهادت یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی و فرمانده ارشد حماس، دست به یک خودزنی بزرگ زد، گفت ترور رهبران و فرماندهان مقاومت باعث تقویت هر چه بیشتر رزمندگان آن میشود.
از نظر دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین، برای آتشبس، حتما نتانیاهو باید از قدرت کنار رود. وی همچنین تحریم سخنرانی نتانیاهو توسط 128 نماینده کنگره آمریکا را تحولی مهم در سیاست بینالملل دانست. برغوثی در پایان به انتقاد از عملکرد منفعلانه تشکیلات خودگردان و تعلل محمود عباس پس از عملیات توفان الاقصی پرداخت و خواستار تشکیل دولت وفاق ملی فلسطین با اجماع فتح، حماس و ابتکار ملی شد.
ارسال به دوستان
بررسی بحرانهای پابرجای سیاست خارجی آمریکا پس از انتخابات 2024
دکترین ضعف ترامپ
برخلاف آنچه رئیسجمهور جدید ایالات متحده ادعا میکند، راهکاری سریع برای خلاصی از جنگهای غزه و اوکراین وجود ندارد
پویا جادی: دونالد ترامپ پس از چند ماه رقابت انتخاباتی و عبور از موانع مختلف مانند دادگاههای متعدد و چالشهای رسانهای و عبور از رسواییهای اخلاقی و رقابت با همحزبیهای خود به موازات رقابت با دموکراتها که در مسند قدرت قرار داشتند، سرانجام توانست به عنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور ایالات متحده انتخاب شود؛ انتخابی که در شرایط دوقطبی و در اوج درگیری رخ داد و طرفداران ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه بشدت علیه یکدیگر تاختند. مساله مهم اما سیاست خارجی آینده دونالد ترامپ و نوع نگاه وی به چالشهای سیاست خارجی آن کشور در نقاط مختلف دنیا، همچنین تجویزهای وی برای حل بحرانهای جهانی و منطقهای است. تحلیلگران سیاست خارجی دولت آمریکا درباره تغییرات مهم احتمالی در سیاست خارجی دولت ترامپ که در روزهای ابتدایی سال 2025 میلادی بر سر کار خواهد آمد گمانهزنیهای بسیاری کردهاند. برای بررسی سیاست خارجی احتمالی دولت ترامپ ابتدا باید سیاست خارجی دولت بایدن و ریلگذاری ۴ سال گذشته وی پس از تحویل قدرت از دونالد ترامپ را مورد بررسی قرار داد.
* مقایسه سیاست خارجی بایدن و ترامپ
پیش از روی کار آمدن بایدن و در دوره نخست ۴ ساله ترامپ، سیاست خارجی ایالات متحده به سیاست خارجی کوتاهمدت تغییر کرد و ترامپ و تیم سیاسی خارجی وی به دنبال رسیدن به اهداف خود در کوتاه مدت بودند؛ سیاستی که کاهش هزینههای سیاست خارجی این کشور را دنبال میکرد و به همین دلیل به دنبال پایان دادن به جنگهای بیپایان ارتش آمریکا در منطقه غرب آسیا، همچنین کاهش بار مالی اتحاد نظامی ناتو بر بودجه نظامی و سیاست خارجی دولت آمریکا بود. سیاست خارجی ترامپ در دوره ۴ ساله نخست منجر به ایجاد شکافی عمیق میان ابرقدرت جهان غرب و متحدان اروپاییاش شد و ناتو را دچار بحران ماهیتی کرد. تلاش ترامپ برای انتقال بار مالی اتحاد نظامی ناتو به کشورهای اروپایی، همچنین کاهش هزینه مالی دولت آمریکا در این اتحاد نظامی و امنیتی منجر به طرح این سوال شد: کشورهای اروپایی به چه دلیل باید هزینه حفظ هژمونی آمریکا را بپردازند. به همین دلیل نیز صحبتهایی از سوی رهبران کشورهای اروپایی بویژه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه علیه ناتو و بقای آن مطرح شد. کشورهای اروپایی پس از اقدامات ترامپ تلاش خود را مبنی بر جداسازی قدرت نظامی خود از ناتو و ایالات متحده آغاز کردند اما این تلاشها پس از روی کار آمدن دولت بایدن و آغاز جنگ اوکراین کنار گذاشته شد و اتحاد نظامی و امنیتی ناتو دوباره احیا شد. سیاست خارجی دولت بایدن علاوه بر احیای ناتو و تحکیم قدرت و نفوذ نظامی ایالات متحده در قاره اروپا، توانست بحرانهای دیگری را که در دوره ترامپ میان این کشور و متحدانش فاصله معناداری ایجاد کرده بود کاهش دهد. ایجاد اتحاد «آکاس» میان آمریکا، استرالیا و بریتانیا و انعقاد بزرگترین قرارداد نظامی تاریخ میان این ۳ کشور آنگلوساکسون از دیگر اقدامات آمریکا در دوره بایدن بود که توانست برای چین در محدوده دریای چین جنوبی در بلندمدت بحران ایجاد کند؛ بحرانی که در کنار اختلاف و درگیری چین با تایوان در دریای چین جنوبی، همچنین ایجاد اتحادهای اقتصادی بین کشورهایی مانند ژاپن و هند، برای چینیها دردسرساز بود و در آینده نیز موانع جدی در مسیر پکن برای تبدیل شدن به ابرقدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی جهان ایجاد میکند.
از دیگر اقدامهای دولت بایدن که مورد تحسین و تمجید کارشناسان آمریکایی حوزه روابط بینالملل قرار گرفت خروج ناگهانی و فوری ارتش آمریکا از افغانستان بود؛ خروجی که در نگاه اول با توجه به هلاکت چند نفر از نظامیان آمریکایی در فرودگاه کابل بر اثر انفجار انتحاری عوامل تروریست داعش، همچنین بر جای ماندن تسلیحات و تجهیزات بسیار در پایگاههای آمریکایی برای پیکارجویان طالبان مورد انتقاد شدید مخالفان دولت بویژه ترامپ قرار گرفت اما با توجه به خروج فوری ارتش آمریکا از افغانستان و توقف آمار هلاکت نظامیان آمریکایی در این جنگ و توقف هزینههای میلیاردها دلاری ارتش آمریکا در افغانستان به موفقیتی چشمگیر برای سیاست خارجی بایدن تبدیل شد. اقدام بایدن منجر به پایان دادن به یکی از جنگهای بیپایان آمریکا در جهان شد و همین مساله یک موفقیت برای تیم سیاست خارجی بایدن به حساب میآید. علاوه بر آن با روی کار آمدن مجدد طالبان در افغانستان این کشور پس از 20 سال دوباره به نقطه ابتدایی خود بازگشت و به مدت ۲ دهه از توسعه و پیشرفت بازماند که منجر به چالش جدی در منطقه بویژه برای همسایگان آن کشور شده است. از دیگر طرحهای دوره بایدن که در سال پایانی دولت وی ناکام ماند و به نتیجه نرسید، تداوم توافق آبراهام و روند عادیسازی میان کشورهای عرب منطقه و رژیم صهیونیستی بود که با وقوع عملیات توفان الاقصی شکست خورد و به نتیجه نرسید. دولت بایدن در تلاش بود با ادامه طرح عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی بحث قرارداد i2u2 را مطرح کرده و کریدور آیمک را در مقابل طرحهایی که چین و سایر کشورهای منطقه در تلاش برای اجرای آنها بودند به سرانجام برساند اما عملیات توفان الاقصی منجر به شکست این طرح و نابودی زیرساختهای سیاسی و حتی اجتماعی و فرهنگی آن شد و کشورهایی نظیر عربستان روند عادیسازی را تعلیق کردند. پس از آن نیز عملکرد ضعیف دولت بایدن در جنگ غزه و عدم توانایی سیاست خارجی آمریکا برای مهار جنایات ارتش صهیونیستی منجر به افزایش انتقادات از وی، همچنین زیر سوال رفتن ژست حقوق بشری غربیها به رهبری دولت آمریکا شد. گسترش جنگ غزه به لبنان، همچنین اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران نیز منجر به افزایش تنش در منطقه شد. جنگ غزه علاوه بر به حاشیه راندن جنگ اوکراین و ادعاهای حقوق بشری آمریکاییها علیه روسیه، قدرت آنها را نیز در منطقه تضعیف و طراحی آمریکاییها برای آینده منطقه با مشارکت و همکاری برخی کشورهای عرب منطقه و رژیم صهیونیستی را نابود کرد.
* اقدامات احتمالی ترامپ در سیاست خارجی
اکنون دوباره با روی کار آمدن مجدد ترامپ سایر طراحیها و برنامههای طولانیمدت و قراردادهای نظامی و اقتصادی در حوزه سیاست خارجی دولت ایالات متحده در معرض لغو و نابودی قرار دارند و سیاست خارجی آمریکا در دوراهی سیاستهای کوتاهمدت و بلندمدت قرار خواهد گرفت؛ دوراهی تعیینکنندهای که با توجه به نوع نگاه رئیسجمهور جدید آمریکا و تیم سیاست خارجی احتمالی وی، همچنین وعدههای انتخاباتی او چالشهای جدی برای متحدان این کشور ایجاد خواهد کرد. به احتمال زیاد نخستین قربانی تغییر ریل سیاست خارجی دولت آمریکا در دوره بعد ریاستجمهوری ترامپ، اوکراین خواهد بود و به نتیجه رساندن جنگ اوکراین در کوتاهمدت در دستور کار آمریکاییها قرار خواهد گرفت؛ تصمیمی که نگرانی دولت اوکراین و متحدان اروپایی آمریکا را به همراه داشته است و با توجه به همسویی مجلس نمایندگان، همچنین سنای آمریکا با دولت ترامپ، این نگرانی بیدلیل هم نیست. همچنین اولویت داشتن مسائل داخلی آمریکا مانند کنترل تورم، کاهش هزینههای دولت بویژه در بخش سیاست خارجی و تقویت صنایع داخلی آمریکا، این کشور را در ادامه سیاستهای خارجی پرهزینه خود درگیر دوراهیهای سرنوشتساز خواهد کرد. مساله چین و بازگشت به دوره جنگ تعرفهها نیز چالش جدی دیگری برای سیاست خارجی دولت ترامپ خواهد بود که در آینده منجر به رویارویی بیش از پیش ۲ ابرقدرت در مناطق مختلف جهان خواهد شد. مهمترین و جدیترین چالش اما مساله غزه و جنگ مهم و سرنوشتساز منطقه است که همچنان راهحلی برای آن روی میز سیاستمداران کاخ سفید نیست؛ مسالهای که علاوه بر بایدن، برای ترامپ نیز دردسرساز است و بخش مهمی از علت این جنگ مربوط به اقدامات دولت اول ترامپ در فلسطین اشغالی است که در دوره بایدن نیز دنبال شد. از تلاش برای عادیسازی با استفاده از اهرمهای فشار نظامی و اقتصادی بر کشورهای منطقه تا تغییر مکان سفارت آمریکا به قدس اشغالی از جمله اقداماتی بود که در دوره نخست ترامپ با طراحی جرد کوشنر، داماد صهیونیست ترامپ انجام شد و اکنون به چالش نخست سیاست خارجی دولت دوم وی تبدیل شده است؛ چالشی که با اقدامات سریع و خشن نظامی و امنیتی برطرف نخواهد شد و تنها منجر به گسترش درگیریها در منطقه میشود؛ مسالهای که بعید است مورد توجه دولت جدید آمریکا به رهبری شخصی همچون دونالد ترامپ قرار گیرد.
پیچیده بودن شرایط جنگ در غزه، لبنان و اوکراین، همچنین درگیری و تنش دیپلماتیک با کشورهایی چون ایران و چین و افزایش شکاف میان آمریکا و اتحادیه اروپایی از چالشهای مهم فعلی سیاست خارجی آمریکاست که راهکارهای فوری برای آنها وجود ندارد، بویژه برای جنگ غزه و لبنان که وارد مراحل جدید تنش شده است و با توجه به علاقه دولت جدید آمریکا به اقدامات کوتاهمدت و فوری برای قدرتنمایی و احیای چهره قلدر یانکیها در جهان، باید منتظر تغییرات مهمی باشیم. از جمله این تغییرات تلاش برای استقلال اروپا، تقویت اتحادهای منطقهای در جهان، افزایش تنشهای جهانی بویژه میان واشنگتن و پکن، همچنین حرکت جهان به سوی نظام دوقطبی یا چندقطبی است؛ شرایطی که متحدان آمریکا را بیش از پیش نگران خواهد کرد.
ارسال به دوستان
غزه محور مشترک مواضع سران اسلامی - عربی در نشست ریاض
ضرورت اقدام عملی برای فلسطین
نشست سران کشورهای عربی و اسلامی روز گذشته در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شد. در این نشست سران کشورهای اسلامی همچون بشار اسد رئیسجمهور سوریه، عبدالله دوم پادشاه اردن، عبدالفتاح سیسی رئیسجمهور مصر، نجیب میقاتی نخستوزیر موقت لبنان و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به همراه بسیاری از مقامات کشورهای اسلامی و عربی دیگر حضور داشتند. از سوی جمهوری اسلامی ایران نیز محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در این نشست حاضر بود. وی طی سخنانی پیش از عزیمت، در فرودگاه مهرآباد تهران درباره نشست سازمان همکاری اسلامی گفت: این نشست به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران با هدف توقف جنگ و خونریزی در فلسطین و لبنان برگزار میشود و امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم. معاون اول رئیسجمهور افزود: همچنین امدادرسانی به آوارگان و آسیبدیدگان بر اثر حملات رژیم صهیونیستی نیز در این اجلاس مدنظر خواهد بود. عارف گفت: هدف سوم نیز رسیدن به آتشبس پایدار در منطقه است.
محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی روز گذشته در نشست مشترک فوقالعاده سران سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در ریاض اعلام کرد: تجاوزات مستمر اسرائیل به ملت فلسطین مانعی برای تلاش جهت رسیدن به صلح است. ولیعهد سعودی نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، همچنین حملات نظامی به خاک لبنان و نقض حاکمیت لبنان را محکوم کرد. بنسلمان همچنین بر تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی تاکید کرد. ولیعهد سعودی ضمن ابراز مخالفت با تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران اعلام کرد تهاجم نظامی تلآویو به ایران قابل پذیرش نیست.
عبدالله دوم پادشاه اردن نیز در نشست فوقالعاده سران کشورهای اسلامی و عربی در ریاض گفت: جامعه بینالملل جلوی اسرائیل را در تشدید تنش در فلسطین و شعلهور کردن آتش جنگ علیه لبنان نگرفت. وی افزود: ما باید فوراً تلاشها برای شکستن محاصره غزه، توقف تشدید تنش در کرانه باختری، حمایت از حاکمیت لبنان و توقف جنگ علیه آن را افزایش دهیم. شاه اردن در ادامه گفت: جامعه جهانی باید موضع قاطعی برای جلوگیری از فاجعه انسانی در غزه و دستیابی به آتشبس فوری اتخاذ کند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این نشست گفت: جامعه جهانی نتوانست تجاوز اسرائیل به نوار غزه را متوقف کند. رئیس تشکیلات خودگردان افزود: حملات اسرائیل با حمایت آمریکا ادامه دارد. عباس خواستار تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به دلیل عدم پایبندی این رژیم به اجرای قطعنامههای بینالمللی شد. رئیس تشکیلات خودگران فلسطین از کشورهای جهان خواست در روابط خود با اسرائیل به دلیل نقض قوانین بینالمللی تجدیدنظر کنند.
عبدالفتاح سیسی نیز در این نشست گفت: تجاوزات اسرائیل به غزه، کرانه باختری و لبنان بیش از یک سال است در سایه سکوت مجامع بینالمللی ادامه دارد. رئیسجمهور مصر افزود: ما قاطعانه کشتار سیستماتیک علیه غیرنظامیان در نوار غزه را محکوم میکنیم. وی اظهار داشت: آینده منطقه و جهان بر سر دوراهی قرار دارد و تجاوز به نوار غزه و لبنان دیگر قابل قبول نیست. سیسی در ادامه گفت: شرط لازم و ضروری برای دستیابی به امنیت و ثبات، ایجاد کشور فلسطین در مرزهای 1967 به پایتختی قدس است. وی ادامه داد: ما در مقابل تمام طرحها با هدف از بین بردن آرمان فلسطین، خواهیم ایستاد. ما بر ضرورت آتشبس در لبنان و اجرای کامل قطعنامه 1701 تاکید میکنیم.
نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان نیز در این نشست گفت: لبنان بر اساس توافق طائف که عربستان از آن حمایت میکرد ایستاده است. لبنان کشوری مستقل و عرب است که به اتحادیه عرب و سازمان ملل همچنان پایبند است و یکی از مؤسسان آن است. تجاوزات اسرائیل به لبنان خسارتهای انسانی زیادی وارد کرده است. بیش از ۳۲۰۰ نفر در لبنان شهید شدند که بیش از ۷۰۰ نفر از آنها زن و کودک هستند. ۷ هزار مجروح داشتیم که بیش از ۴ هزار نفر آنها کودک بودند. در ساعات بسیار کمی چند میلیون نفر آواره شدند و وضعیت داخلی ما بحرانزده است. خسارتهای مالی بیش از ۸ میلیارد دلار است که ۳ میلیارد آن ناشی از خراب شدن ۱۰۰ خانه است. هیچ دولتی نمیتواند این وضعیت را تحمل کند. جمعیت ما و اتحاد لبنان را هیچکس نمیتواند بهم بزند. از شما میخواهم به لبنان در زمینههای مختلف کمک کنید؛ همانگونه که تا الان کمک کردهاید. از کشورهای منطقه و جهان میخواهم به لبنان احترام بگذارند و آن را یک جامعه دارای قشرهای مختلف بدانند و در امور آن دخالت نکنند.
رئیسجمهور سوریه نیز در نشست سازمان همکاری اسلامی گفت: اقدامات نازیگونه رژیم صهیونیستی در منطقه از حمایتهای دائم غرب برخوردار است. سال قبل درباره شهدای فلسطین و میلیونها آواره در فلسطین و لبنان سخن گفتیم. ابتکار صلح عربی وجود داشت اما جنایتها همچنان ادامه یافت. بار دیگر در مادرید گرد هم آمدیم تا صلح را برقرار کنیم اما اینطور نشد. این نشان میدهد رویکرد اشتباه است و ما با وجود ابزاری که در دست داریم، اشتباه میکنیم. ما از صلح میگوییم اما صهیونیستها کشتار میکنند. ابزار و نتایج باید تغییر کند. باید سازوکارها تغییر کند، نه آنکه آنچه را قبلا بوده و سودی نداشته، ادامه دهیم. چگونه باید درخواستها را اجرایی کنیم تا به نتایج مورد انتظار برسیم. باید سازوکارها و اهداف را تعیین کنیم. باید آرزوها را به عمل بیاوریم و واقعی کنیم. فقط از حقوق ملت و فلسطین سخن نگوییم. این سخنها چه فایدهای دارد وقتی فلسطینیان حق زندگی ندارند؟ برای رسیدن به حقوق ملت فلسطین باید در عمل اقدام کنیم تا جنایت و کشتار و قتل پایان یابد.
امیر قطر نیز در این نشست اظهار کرد: جامعه بینالملل تا کی به رفتار با اسرائیل فراتر از قوانین بینالمللی ادامه میدهد؟
شیخ تمیم بن حمد آلثانی در سخنان خود در نشست فوقالعاده سران کشورهای عربی و اسلامی گفت: جامعه بینالملل نتوانست اقدامی انجام دهد که کشتارها را متوقف کند و به این جنگ تجاوزکارانه پایان دهد. وی افزود: آنچه در غزه اتفاق میافتد در همه سطوح یک خطر است. ما میپرسیم جامعه بینالملل تا کی به رفتار با اسرائیل به گونهای ادامه خواهد داد که گویا اسرائیل فراتر از قوانین بینالمللی است؟
نخستوزیر عراق نیز در نشست فوقالعاده کشورهای اسلامی گفت: باید برای بازسازی لبنان و غزه، صندوق اسلامی تأسیس کنیم. یک سال از حوادث ۷ اکتبر گذشته و برخی اینگونه وانمود میکنند که گویا این عملیات آغاز جنگ بوده و عمداً دههها تجاوز و اشغالگری صهیونیستها را نادیده میگیرند. مردم فلسطین صاحبان حق و خاک این کشور هستند و هیچکس حق ندارد به نیابت از آنها امتیاز بدهد یا توافق کند.
انور ابراهیم، نخستوزیر مالزی هم در این نشست بیان کرد: باید بر سر اخراج «اسرائیل» از سازمان ملل اجماع وجود داشته باشد. وی ادامه داد: اسرائیل دولتی وحشی است که علیه مردم بیدفاع فلسطین دست به نسلکشی میزند. باید برای اخراج «اسرائیل» از سازمان ملل به دلیل تهدیدی که این رژیم برای منطقه و کل جهان دارد، اجماع وجود داشته باشد. باید تلاشهای خود را برای پایان دادن به جنایات «اسرائیل» و بازسازی غزه تشدید کنیم.
***
سوریه حمله اسرائیل به زینبیه را محکوم کرد
وزارت خارجه سوریه دیروز با صدور بیانیهای تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به خاک این کشور را بشدت محکوم کرد و آن را نشانه بیتوجهی به ارزشهای انسانی و قوانین بینالمللی خواند. در این بیانیه حمله روز یکشنبه رژیم صهیونیستی به یک ساختمان مسکونی در منطقه سیده زینب در حومه جنوبی دمشق محکوم شده است. این جنایت دهها شهید و زخمی برجا گذاشت که در بین آنها کودکان و زنان به چشم میخورند و خسارات قابل توجهی به اموال خصوصی هم وارد شد. دولت سوریه به نقش حمایتی برخی کشورها در این جنایت اسرائیل اشاره کرده است. تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه دیروز نیز ادامه پیدا کرد. به گزارش سانا، حملات دیروز به شهر حسیاء و منطقه شنشار در حومه جنوبی حمص یک کاروان کمکهای بشردوستانه را هدف قرار داد و برای حفظ امنیت و عبور و مرور سالم، جاده به طور موقت مسدود شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|