|
اخبار
توسعه مدارس «سمپاد» متوقف شد
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام کرد: توسعه مدارس سمپاد متوقف شده است و صرفا ۲ درصد دانشآموزان تیزهوش کشور در این مدارس پذیرش خواهند شد. الهام یاوری در جمع خبرنگاران درباره برنامههای این سازمان برای توسعه مدارس سمپاد اظهار کرد: ما علاقهای به توسعه بیرویه مدارس سمپاد نداریم. ملاک ما، پوشش حداکثر 2 درصد از جمعیت دانشآموزان شهری در مناطقی است که این مدارس تأسیس شدهاند. این عدد ممکن است در برخی شهرها اندکی افزایش یا کاهش داشته باشد اما به طور کلی تغییری در این نسبت ایجاد نمیشود.
در حال حاضر حدود 140 هزار دانشآموز در مدارس سمپاد کشور تحصیل میکنند. یاوری در واکنش به بحث کاهش تنوع مدارس و احتمال حذف مدارس سمپاد گفت: رهبر معظم انقلاب درباره مدارس سمپاد نکاتی مطرح کردهاند که به مضمون نقل میکنم. ایشان تأکید دارند عدالت آموزشی به این معناست که تنوع یا تفاوتی میان مدارس بر اساس وضعیت اجتماعی، اقتصادی خانوادهها یا موقعیت جغرافیایی ایجاد نشود، زیرا چنین تنوعی خلاف عدالت است.
وی اما همچنین تأکید کرد تفاوت استعدادهای دانشآموزان ایجاب میکند نحوه آموزش نیز متناسب با این تفاوتها باشد. یاوری تصریح کرد: این نوع از تنوع که صرفا بر اساس استعداد دانشآموزان است و نه بر مبنای توانایی مالی یا وضعیت خانوادگی، نهتنها خلاف عدالت آموزشی نیست، بلکه مصداق عدالت آموزشی است.
***
200 هزار نفر از اتباع بیگانه مجاز تحت پوشش بیمه سلامت
مدیر کل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران، آخرین آمار بیمهشدگان اتباع خارجی در کشور را تشریح کرد. جمشید شایانفر اظهار کرد: قریب به 200 هزار نفر از اتباع بیگانه مجاز از طرق مختلف بیمه شده سازمان بیمه سلامت هستند. وی درباره تعداد اتباع مجاز و غیرمجاز بیمه شده در کشور گفت: اتباع بیگانه بیمه شده سازمان بیمه سلامت حدود ۲۰۰ هزار نفر هستند، از این تعداد قریب به ۹۵ هزار نفر به عنوان اتباع آسیبپذیر از سوی کمیساریای عالی پناهندگان معرفی و بیمه میشوند و حق بیمه آنها توسط کمیساریا از طرف نهادهای بینالمللی تأمین و به سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود. شایانفر افزود: حق بیمه حدود ۴۱ هزار نفر از اتباع توسط دولت جمهوری اسلامی در قالب بودجه تأمین میشود و حدود ۱۲ هزار نفر اتباع غیرآسیبپذیر نیز حق بیمه توسط خود این افراد پرداخت میشود. شایانفر با اشاره به آمار دانشآموختگان و دانشجویان کشورهای خارجی بیمه شده نیز گفت: بر اساس آمارهای سازمان بیمه سلامت، ۶۶ هزار نفر از دانشجویان خارجی که در کشور در حال تحصیل هستند از بیمه این سازمان برخوردارند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا بیمه سلامت به اتباع غیرمجاز هم خدمات میدهد، گفت: بیمه سلامت به اتباع غیرمجاز خدمات نداده و بیمهشدگان همه از اتباع مجاز معرفی شده از سوی وزارت کشور یا بیمهگزار هستند. خدماتی که اتباع در حال حاضر دریافت میکنند، معادل تمام بیمهشدگان ایرانی است و تنها برای گروه ۹۵ هزار نفری که کمیساریای عالی پناهندگان حق بیمه را پرداخت میکند، از منابع بینالمللی کمک دریافت میشود.
ارسال به دوستان
ورود ۱۰ اتوبوس چینی تا پایان هفته به تهران
معاون حملونقل شهرداری تهران از ورود اتوبوس و تاکسی چینی به کشور خبر داد. محسن هرمزی با بیان اینکه هزینههای گمرکی ۱۰ دستگاه اتوبوس پرداخت شده و امیدواریم این هفته اتوبوسها وارد تهران شود، افزود: ۷۹ دستگاه اتوبوس دیگر و 2 دستگاه ART (نوعی تراموا) نیز تا ۱۰ روز دیگر به کشور میرسد. همچنین ۳۰۰ دستگاه تاکسی برقی به ایران رسیده که در حال حاضر در گمرک است.
ارسال به دوستان
هوای تهران روز گذشته در وضعیت قرمز آلودگی قرار گرفت؛ شاخص آلودگی در برخی مناطق به مرز 150 رسید
آلودگی زودهنگام
سازمان هواشناسی هشدار داد: تداوم آلودگی هوا طی روزهای آینده در شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان و اهواز
گروه اجتماعی: هوای تهران و اغلب کلانشهرها دیروز باز هم آلوده گزارش شد، به شکلی که در پایتخت شاخص آلودگی هوا به مرز 150 نیز رسید، این در حالی است که سال گذشته با وجود مازوتسوزی نیروگاهها، شاخص آلودگی هوای پایتخت 26 آبان پارسال در مرز 80 قرار داشت. این شرایط در حالی است که مردم انتظار داشتند با توقف مازوتسوزی نیروگاهها و تحمل خاموشیها، آلودگی هوا دیگر حداقل به این میزان نرسد. از سویی آلودگی هوا طی روزهای آینده نیز ادامه دارد به طوری که سازمان هواشناسی نسبت به افزایش آلودگی هوای 5 کلانشهر تا حد ناسالم در روزهای آینده هشدار داد. صدور هشدار زرد نسبت به افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا تا ۲۸ آبان در شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان و اهواز است و به شهروندان توصیه شده طی این روزها حتیالامکان از تردد در فضای باز پرهیز کنند. این سازمان در حالی از پیشبینی آلودگی هوا طی این روزها گزارش میدهد که دولت به منظور حفظ سلامت مردم اقدام به حذف مازوتسوزی نیروگاهها در این استانها به قیمت خاموشیهای سراسری کرده است اما آنگونه که از تداوم آلودگی هوا با شاخص بالا ملموس و مشخص است، حذف مازوتسوزی دادن آدرس غلط به مردم و بهانهای برای خاموشیها بوده است، چرا که دلیل خاموشیها بیتوجهی به ذخیرهسازی سوخت مایع نیروگاهها در ماههای گذشته بوده است.
طبق گزارشهای موجود، وضعیت شاخص آلودگی هوا طی سال گذشته با وجود مازوتسوزی در وضعیتی مشابه امروز بوده و چه بسا در برخی روزها هوا پاکتر نیز بوده است! در حالی که دولت مدعی شده توقف مازوتسوزی دلیل کاهش تولید برق است ولی گزارشهای دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس حاکی از این است که دلیل اصلی قطع برق، کاهش ذخیرهسازی گازوئیل نیروگاهها در ماههای اخیر و افزایش ناترازی گاز بوده است. مطابق گزارش وزارت نفت، تیر سال گذشته 3 میلیارد لیتر سوخت نیروگاهها ذخیرهسازی شده بود که در تیر امسال این میزان به یک و 4 دهم میلیارد لیتر رسیده است. از سویی مرداد سال گذشته ۳ و 2 دهم میلیارد لیتر ذخیرهسازی سوخت نیروگاهی انجام شده است ولی مرداد امسال این میزان به یک و 8 دهم میلیارد لیتر رسیده است. در حالی که هر چه به فصل سرد سال نزدیک میشویم میزان ذخیرهسازی سوخت مایع باید افزایش یابد اما در شهریور امسال میزان ذخیرهسازی گازوئیل به یک و 6 دهم میلیارد لیتر رسید که نزدیک به 200 میلیون لیتر کمتر از مرداد امسال و یک میلیارد و 200 میلیون لیتر کمتر از شهریور سال گذشته بوده است که 2 و 8 دهم میلیارد لیتر ذخیرهسازی شده بود.
با حذف مازوتسوزی ۳ نیروگاه اراک، کرج و اصفهان به منظور کاهش آلودگی هوا از 20 آبان خاموشیهای برنامهریزی شده در سطح کشور اعمال شد. سخنگوی دولت در این باره اعلام کرد: «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیسجمهور مازوتسوزی در ۳ نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف شد».
محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور نیز اعلام کرد: «پس از بررسیها و دستور آقای پزشکیان به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوتسوزی (حدود 16 میلیون تن مازوتسوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوتسوزی متوقف میشود. برای اینکه به بخشهایی از جامعه آسیب وارد نشود، ناچاریم مصرف سوخت مازوت را در این نیروگاهها متوقف کنیم. از همه مردم به خاطر خاموشیها عذرخواهی میکنم، چرا که راضی نیستیم این سم در شهرهایی مثل اصفهان، کرج، اراک و شهرهای دیگر تولید شود و ترجیح دادیم خاموشی اتفاق بیفتد». این گفتهها در حالی است که با توجه به تداوم و تشدید آلودگی هوا مشخص شده خاموشیها به دلیل نبود ذخیرهسازی سوخت نیروگاهها بوده است و حذف مازوتسوزی تاثیری آنچنانی بر کاهش میزان آلودگی هوا نگذاشته است و قرار بود آسمان با حذف مازوتسوزی نیروگاهها آبی باقی بماند ولی اینگونه نشد.
* ماسک بزنید
با آنکه قرار بود در پی قطع مازوت سوزی نیروگاهها آسمان آبی بماند، اما هوای آلوده چند روز است بر اغلب کلانشهرها خیمه زده است. رئیس کارگروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تأکید کرده است در روزهای آلوده از ماسک استفاده کنید و ماسک N95 در شرایط آلودگی هوا توصیه میشود. عباس شاهسونی استفاده از انرژیهای پاک، سوخت مناسب و توسعه ناوگان حملونقل عمومی را مهمترین اقدامات برای کاهش غلظت آلایندههای هوا دانست و گفت: در کشور ما از سال ۹۶ قانون هوای پاک تصویب شده و دارای ۳۴ ماده و ۱۴ آییننامه اجرایی است و اگر این قانون بدرستی اجرا شود، کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا میکند. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم تسریع در فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از خودروها و موتوسیکلتهایی که در حال تردد هستند، فرسودهاند و 2.5 میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد میکنند که باید از رده خارج شوند.
شاهسونی افزود: بر اساس قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژیهایی که سالانه تولید میشود، تجدیدپذیر باشد اما طبق گزارش سازمان محیط زیست از سال ۹۶ تا پایان سال گذشته فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشتهایم و ۶ درصد از انرژیهای تولید شده، تجدیدپذیر بوده است.
وی تصریح کرد: سال ۹۶ که قانون هوای پاک تصویب شد، میزان ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در کشور حدود ۳۰ میکروگرم بر مترمکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودروها و مصرف سوخت، بر اساس گزارش سال گذشته همین میزان ثابت مانده است. سال ۹۶ حدود ۸۰ میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه داشتیم که الان به ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیدهایم، بنابراین اقدامات خوبی انجام شده است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه راهکار مقابله با آلودگی هوا درمان نیست، بلکه باید پیشگیری کرد، گفت: هزینهها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بهگونهای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این باره برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل میشود و تمام مراکز بهداشتی- درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا برای همه گروهها آماده خدمترسانی هستند.
شاهسونی با اشاره به راهنماهای محافظت فردی و خودمراقبتی در برابر آلودگی هوا در وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این راهنماها درباره انواع و شیوه استفاده از ماسکها، تغذیه مناسب و فعالیتهای فیزیکی مطالبی تهیه شده اما مردم هم باید پای کار بیایند.
به گفته وی، در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون موتوسیکلت در کشور تردد میکنند که ۹۰ درصد آنها فرسودهاند. سال گذشته فقط ۶ هزار موتوسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند و بسیاری از وسایل حملونقل عمومی و سنگین معاینه فنی ندارند. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره ماسکهای مناسب شرایط آلودگی هوا گفت: ماسک N95 برای شرایط آلودگی هوا توصیه میشود که میتواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند؛ البته این نوع ماسک ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد، بنابراین استفاده از ۲ ماسک طبی نیز در این شرایط توصیه میشود، چرا که میتواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.
شاهسونی با اشاره به شلوغی وسایل حملونقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل گفت: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماریهای تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی میتواند به کاهش بیماریهای تنفسی کمک کند. وی تاکید کرد: در شرایطی که هوا برای همه گروهها ناسالم است و در شرایط قرمز قرار داریم، فعالیت فیزیکی بویژه برای کودکان، سالمندان، مادران باردار و بیماران تنفسی و مبتلایان به آسم باید محدود شود. مهمترین نکته در آلودگی هوا، مواجهه کمتر با این شرایط است. همچنین توصیه میشود در این وضعیت از مواد غذایی دارای آنتیاکسیدان، میوه و سبزیجات بیشتر استفاده شود.
ارسال به دوستان
مصرف مداوم آنتیبیوها مرگآور است
مقاومت آنتیبیوتیکی زمانی رخ میدهد که باکتریها با استفاده نادرست از آنتیبیوتیکها دچار تغییراتی شوند که این داروها روی درمان بیماریها غیرمؤثر یا کماثر شود. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: پیشبینی میشود سال ۲۰۵۰ سالانه ۱۰ میلیون مرگ بر اثر مقاومت میکروبی را شاهد باشیم. قباد مرادی در وبینار هفته ملی آگاهیرسانی مقابله با مقاومت میکروبی اظهار کرد: پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است. وی افزود: مقاومت میکروبی یک پاندمی خاموش و یکی از چالشهای بزرگ حوزه سلامت است که میتواند تمام دنیا را در آینده نهچندان دور تحت تاثیر قرار دهد. مرادی با بیان اینکه ایران در زمینه استفاده از آنتیبیوتیکها و مقاومت میکروبی وضعیت مناسبی ندارد، تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در زمینه مقابله مقاومت میکروبی رویکرد «one health» و سلامت یکپارچه ارائه داده است. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: کل مرگهای سالانه ناشی از اچایوی، 630 هزار مورد و مرگهای ناشی از مالاریا، 608 هزار مورد و در مجموع 1238 هزار نفر سال 2022 برآورد شده است؛ بر اساس آمارها، در سال 2019 مرگهای ناشی از عفونتهای خونی، حدود 13.5 میلیون نفر برآورد شده که 8 میلیون نفر بر اثر عفونتهای باکتریایی و حدود 4 میلیون نفر نیز بیماریشان با مقاومت میکروبی مرتبط بوده و 1270 نفر نیز بر اثر مقاومت میکروبی جان خود را از دست دادهاند. اگر بار مقاومت میکروبی را با بیماریهای HIV و مالاریا مقایسه کنیم، میبینیم بار مقاومت میکروبی در سال 2019 از بیماریهای دیگر بیشتر است. وی گفت: چنانچه اقدام جدی در این زمینه انجام نشود، پیشبینی میشود در سال 2050، سالانه 10 میلیون مرگ بر اثر مقاومت میکروبی را در جهان شاهد باشیم. مرادی گفت: از لحاظ اقتصادی سال 2020 حدود 28 میلیون نفر به دلیل مقاومت میکروبی زیر خط فقر رفته و یک تریلیون دلار سالانه صرف هزینه مقاومت میکروبی شده است، همچنین صادرات 4 درصد و تولیدات دامی نیز 7.5 درصد کاهش یافته است. این اعداد در برخی مناطق مانند مدیترانه شرقی یا اروپای شرقی هولناکتر است. وی تصریح کرد: کشف یک آنتیبیوتیک جدید، 10 تا 15 سال طول میکشد و حدود یک میلیارد دلار نیز باید برای آن هزینه شود؛ از حدود 65 آنتی بیوتیکی که در سالهای 1980 تا 2009 توزیع و موثر واقع شده بودهاند، 26 عدد یا حدود 43 درصد آنها به دلیل مقاومتهای میکروبی بیاثر شده و از بازار خارج شدهاند، در حالی که این رقم برای سایر داروها (غیر از آنتی بیوتیکها)، 13 درصد برآورد شده است. مرادی اظهار کرد: مقاومت میکروبی از این حیث که نمیتوانیم آنتیبیوتیک جدید بهسرعت کشف و تولید کنیم و از لحاظ اقتصادی نیز بهصرفه نیست، بسیار حائز اهمیت است. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: با افزایش مقاومت میکروبی، جِرمهای حساس به میکروبها و آنتیبیوتیکها اثر سابق خود را نخواهند داشت. ارسال به دوستان
بیش از ۱۳ هزار دستگاه گرمایشی در مناطق کمبرخوردار کشور توسط بنیاد برکت توزیع شد
پویش دلگرمی در مناطق محروم
بنیاد برکت علاوه بر ساخت مسکن، مسجد، مدرسه و مراکز بهداشتی و ورزشی در مناطق محروم، خدمات ارزندهای را در قالب اشتغالزایی و تهیه مایحتاج کمبرخوردارها در مناطق دورافتاده ارائه میکند. تهیه نوشتافزار و مواد غذایی و بهداشتی نمونهای از این اقدامات است که در مناطق روستایی و دورافتاده انجام میشود. در همین ارتباط مدیرعامل بنیاد برکت از آغاز پویش دلگرمی با توزیع بیش از ۱۳ هزار دستگاه گرمایشی خبر داد و گفت: اجرای این پویش از ۱۵ آبان آغاز شده و تا ۱۵ آذر ادامه دارد. امیرحسین مدنی با بیان اینکه چهارمین پویش دلگرمی در قالب توزیع دستگاههای گرمایشی در مناطق محروم آغاز شده است، اظهار داشت: در قالب این پویش ۱۰ هزار و ۵۷۷ دستگاه گرمایشی از جمله انواع بخاری و آبگرمکن با توجه به اقلیم منطقهای در تمام مناطق محروم کشور توزیع میشود. وی ادامه داد: همچنین در قالب این پویش تعمیر ۳ هزار دستگاه گرمایشی با میانگین هزینه یک میلیون تومان توسط گروههای جهادی، مردمی و خیریهها انجام میشود. مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه سال گذشته در قالب اجرای این پویش ۷ هزار دستگاه گرمایشی توزیع شد، اظهار کرد: اجرای این پویش از ۱۵ آبان به گروههای جهادی ابلاغ شد و تا ۱۵ آذر این طرح ادامه دارد. مدنی درباره نحوه شناسایی خانوادههای محروم در مناطق مختلف کشور گفت: شناسایی و توزیع دستگاهها توسط گروههای مردمی، جهادی و خیریهها انجام شده و در حوزه تعمیرات هم تمام آنها از سوی گروههای مردمی و جهادی اجرا میشود. وی تاکید کرد: اجرای این پویشها به صورت فصلی انجام میشود به طوری که در فصل تابستان اقدام به انجام پویش نسیم برکت در قالب توزیع وسایل سرمایشی در مناطق محروم کشور کردیم. وی یادآور شد: توزیع این وسایل بر اساس جمعیت، ضریب سرما و ضریب محرومیت انجام میشود، به طوری که در این پویش استان اردبیل با توجه به ضریب سرما در اولویت است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|