|
اخبار
جاده هراز ۳ شب مسدود میشود
جانشین پلیس راه راهور فراجا از انسداد جاده هراز به مدت ۳ شب خبر داد. سرهنگ سیاوش محبی دیروز در توضیح بیشتر این خبر گفت: از ۱۸ تا ۲۰ آذرماه، جاده هراز در ساعات ۲۰ شب تا ۵ صبح مسدود خواهد بود. این محدودیت به منظور اجرای عملیات کابلکشی چراغهای LED تونلهای تکاور و سپاسد اعمال میشود. وی افزود: محدوده انسداد از سمت تهران از آبعلی و از سمت مازندران از آمل خواهد بود و در این بازه زمانی، تردد از این محور امکانپذیر نخواهد بود. جانشین پلیس راه راهور فراجا ادامه داد: نصب و بهرهبرداری از چراغهای LED در تونلها در راستای بهبود روشنایی و کاهش خطرات انجام میشود. همچنین این اقدام به ارتقای امنیت سفر در این مسیر کوهستانی منجر خواهد شد. جانشین پلیس راه راهور فراجا از رانندگان درخواست کرد ضمن برنامهریزی سفرهای خود، از مسیرهای جایگزین نظیر محور فیروزکوه، چالوس و قزوین - رشت استفاده کنند. همچنین وی تأکید کرد رانندگان در زمان بازگشایی مجدد محور، اصول ایمنی و قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کرده و با پلیس راه همکاری لازم را داشته باشند.
***
کشف ۱۲ همت کالای قاچاق در آبانماه
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اجرای ۷ طرح سراسری مقابله با جرائم اقتصادی در آبان سال جاری، از کشف بیش از ۱۲ همت (هزار میلیارد تومان) کالای قاچاق در اجرای این طرحها خبر داد. سردار حسین رحیمی در تشریح اقدامات پلیس امنیت اقتصادی کشور در آبانماه سال جاری با اشاره به کشف بیش از ۱۲ همت انواع کالای قاچاق گفت: در بررسی کشفیات آبانماه سال جاری در بحث ارزش ریالی کالای کشف شده شاهد رشد ۷۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هستیم. وی با اشاره به اینکه همچنان رویکرد اصلی ما مقابله با دانه درشتها و پروندههای کلان و سازمانیافته است، بیان کرد: در حوزه مقابله با پروندههای سازمانیافته و کلان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، شاهد رشد ۶۵ درصدی هستیم که این موضوع مؤید تلاشهای مجدانه و مجاهدتهای همکاران ما در سراسر کشور و در راستای برخورد با سرشاخههای اصلی جرائم اقتصادی است.
***
خسارت تأخیر پروازهای عمره پرداخت میشود
مسؤول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه تأکید کرد: هزینه تأخیر پرواز زائران به سفر عمره باید پرداخت شود. حجتالاسلام والمسلمین علی حبیبیان در نشستی با محمدجواد دانشیار، جانشین ستاد عملیات عمره مدینه گفت: مشکلات و مسائل زائران از جمله تأخیر در پروازها باید برطرف شود. مسؤول دفتر نمایندگی بعثه در مدینه با تأکید بر لزوم پیگیری حقوق زائرین و پرداخت خسارت تأخیرهای غیرعادی و طولانیمدت در پرواز زائران به عمره مفرده افزود: علاوه بر آن هزینههایی که مسافران پرداخت کردهاند و به علت تأخیر در پرواز نتوانستهاند از آنها بهرهمند شوند باید به زائران برگردانده شود. محمدجواد دانشیار، جانشین ستاد عملیات عمره مدینه هم در این نشست گفت: مدیران کاروانهایی که پرواز آنها بیش از 8 ساعت تأخیر داشته، پس از بازگشت زائران از سفر عمره، موضوع را پیگیری کنند تا خسارتهای ناشی از تأخیر در پرواز به حساب آنها عودت داده شود.
***
برنامه پزشک خانواده با رویکردی نوین اجرا میشود
آیین امضای تفاهمنامه همراه اول و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر ارائه خدمات الکترونیک و یکپارچهسازی سامانههای سطح یک حوزه بهداشت در چارچوب قوانین و مقررات برگزار و تفاهمنامهای در راستای اجرای نقشه راه سلامت الکترونیک کشور و تکالیف برنامه توسعه هفتم پیشرفت در حوزه سلامت کشور منعقد شد. همراه اول در قالب این تفاهمنامه با همکاری شرکتهای نوآور و دانشبیان حوزه سلامت، اقدام به یکپارچهسازی و تجمیع سامانههای سطح یک بهمنظور پیادهسازی پرونده الکترونیک پایه خواهد کرد. رئیس هیاتمدیره همراه اول در این مراسم گفت: عزم ما در اپراتور برای فراهمسازی زمینههای تحول دیجیتال جزم است. در ادامه معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: بیگ دیتای ما در حوزه سلامت، یک ثروت بزرگ تلقی میشود و برای تبادل اطلاعات نیازمند بستر و زیرساختی امن بودیم.
***
پلیس فتا: کارتهای حبابدار غیرواقعی است
رئیس پلیس فتا در پایتخت گفت: ویدئوهایی که با عنوان کارتهای حبابدار در حال انتشار در فضای مجازی وجود دارند، غیرواقعی هستند و تمام عوامل آن شناسایی شدهاند. سردار داوود معظمیگودرزی در توضیح این خبر گفت: طی رصدهای فضای مجازی مشخص شد ویدئوهایی با عنوان جدیدترین روش کلاهبرداری با کارتهای حبابدار در حال انتشار و دست به دست شدن بین کاربران و بویژه فروشندگان کالا و صاحبان کسبوکار است. وی با اشاره به تشویش اذهان عمومی و نگرانی مردم و صاحبان کسبوکار در پی بازنشر این ویدئوها افزود: موضوع به صورت جدی در دستور کار پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و تمام افرادی که در ویدئوهای وایرال شده در فضای مجازی مدعی بودند مورد کلاهبرداری با این روش قرار گرفتهاند، شناسایی و در کمترین زمان ممکن هر ۵ نفر جهت بررسی موضوع به پلیس فتا احضار شدند. رئیس پلیس فتا در پایتخت با اشاره به اینکه امکان وجود و استفاده از چنین کارتهایی با نام کارتهای حبابدار در چرخه بانکی کشور غیرممکن است، ادامه داد: پس از بررسیهای تخصصی مشخص شد این افراد صرفا در راستای جذب دنبالکننده در فضای مجازی اقدام به ساخت این ویدئوها کردهاند و چنین موضوعی به هیچ عنوان صحت نداشته است.
ارسال به دوستان
تهرانیها ۴ روز متوالی در هوای ناسالم تنفس کردند
پایتخت ١٠٠ ساعت در دود
گروه اجتماعی: حدود 4 شبانهروز است هوای تهران آلوده و در وضعیت ناسالم گزارش میشود. آلودگی هوا از پنجشنبه ١۵ آذر آغاز شده و شاخص آلودگی به بالای ۱۵۰ (هشدار) رسیده است. پدیده شومی که هر ساله با سرد شدن هوا و وقوع وارونگی دما در پایتخت و کلانشهرها رخ میدهد به طوری که تهران طی این چند روز ۱۰۰ساعت در دود و آلودگی غوطهور بوده است و تصمیم مدیران نیز برای خروج از چنین بحرانی فقط تعطیلی مدارس بوده است. این در حالی است که 7 سال از تصویب قانون هوای پاک میگذرد ولی طبق اظهارات رئیس کمیته محیط زیست مجلس از بین 228 حکم قانون هوای پاک، فقط 12 درصد احکام تاکنون اجرا شده است.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، دیروز میانگین کیفیت هوای پایتخت همچون روزهای گذشته در شرایط ناسالم برای همه گزارش شد. آلاینده شاخص هوای پایتخت با میانگین 157 در شرایط ناسالم برای همه قرار گرفت. از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای تهران 5 روز پاک، ۱۷۵ روز قابل قبول، ۷۸ روز ناسالم برای گروههای حساس و 5 روز ناسالم برای همه بوده است. سازمان هواشناسی نیز روز گذشته نسبت به افزایش آلودگی هوا در ۱۰ کلانشهر و بارش باران و وزش باد در 8 استان هشدار داد. این سازمان با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا دوشنبه (امروز) در کرج، قم، تهران، اصفهان، مشهد و اهواز، سهشنبه (فردا) در اصفهان، اهواز، ارومیه و تبریز، چهارشنبه (۲۱ آذر) در تهران، ارومیه، تبریز، اهواز، یزد، اصفهان، قم، کرج، اراک و مشهد و پنجشنبه (۲۲ آذرماه) در تهران، تبریز، ارومیه، کرج، قم، اراک، اهواز، اصفهان، یزد و مشهد پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک در مناطق پرتردد ناسالم برای تمام گروهها دور از انتظار نیست. در استانهای تهران و البرز در بازه زمانی بعدازظهر دوشنبه تا پیش از ظهر سهشنبه به سبب حاکمیت جریانات شمال غربی و شمالی از غلظت آلایندهها به طور نسبی و موقتی کاسته میشود. به توصیه سازمان هواشناسی، مدیریت بهینه مصرف سوختهای فسیلی، کنترل فعالیتهای صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز بویژه سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماریهای قلبی و تنفسی مد نظر قرار گیرد.
* افزایش عملیاتهای اورژانس تهران در پی آلودگی هوا
عملیاتهای اورژانس و خدماترسانی کادر درمان در روزهایی که هوا آلوده است بیشتر میشود. رئیس مرکز اورژانس استان تهران دیروز گفت: میزان عملیاتهای اورژانس در روزهای آلودگی هوا به ۴ هزار عملیات روزانه افزایش یافته است. محمداسماعیل توکلی در توضیح بیشتر گفت: طی روزهای گذشته و قبل از ایام آلودگی، مرکز ارتباطات ما روزانه ۱۱ هزار تماس داشت که منجر به ۳ هزار و ۵۰۰ عملیات امدادی میشد اما با افزایش آلودگی هوا، تعداد عملیاتهای روزانه ما به ۴ هزار عملیات افزایش یافته است. وی افزود: از همه شهروندان بویژه افرادی که دچار بیماریهای قلبی، ریوی و... هستند درخواست میکنیم در این روزهای آلوده، اصلا از خانه خارج نشوند. رئیس مرکز اورژانس استان تهران ادامه داد: در صورت انجام ترددهای ضروری نیز نیاز است از ماسکهای فیلتردار استفاده شود. همچنین مصرف مایعات، میوه و سبزیجات نیز باید افزایش یابد. توکلی گفت: اگر افرادی دچار خستگی مفرط، تنگی نفس و گرفتگی سینه شدند با مرکز ۱۱۵ ما تماس بگیرند.
* افزایش مراجعه به مراکز درمانی با آلودگی هوا
در پی تداوم آلودگی هوا در تهران و اغلب کلانشهرها میزان مراجعه بیماران قلبی و ریوی به مراکز درمانی بیشتر شده است. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ضرورت اجرای قانون هوای پاک، در عین حال درباره افزایش آلایندههای هوا و راهکارهای کاهش مواجهه با آن توضیحاتی ارائه داد. عباس شاهسونی درباره پایداری جوی در کشور اظهار کرد: گزارشها بیانگر این است شرایط پایداری جوی تا روز دوشنبه ۱۹ آذر ادامه دارد. شرایط پایدار جوی سبب افزایش آلایندهها در کلانشهرها بویژه شهر تهران میشود. در چنین شرایطی، عمق اختلاط هوا کاهش مییابد؛ در نتیجه، آلایندههای هوا بویژه ذرات معلق، امکان پراکنش و صعود به لایههای بالا را ندارند. وی ادامه داد: هنگامی که آلایندههای هوا بویژه ذرات معلق، امکان پراکنش و صعود به لایههای بالا را ندارند، تجمع میکنند و در نتیجه غلظت آلایندههای هوا افزایش مییابد.
هنگامی که غلظت آلایندههای هوا افزایش مییابد، کیفیت هوا کاهش مییابد. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه کیفیت هوا در شرایط «ناسالم برای تمام گروهها» قرار دارد، خاطرنشان کرد: برخی ایستگاههای کیفیت هوای تهران نیز شرایط «خیلی ناسالم» را گزارش کردهاند. شاهسونی با بیان اینکه گزارشهای سازمان اورژانس کشور بیانگر افزایش مراجعه به مراکز درمانی در زمان افزایش آلایندههای هواست، اظهار کرد: هنگام افزایش آلایندهها میزان مراجعه بیماران تنفسی و قلبیـعروقی به مراکز درمانی افزایش مییابد. افزایش ماموریتهای سازمان اورژانس کشور در زمان افزایش آلایندهها موضوع جدیدی نیست و طی سالهای گذشته نیز گزارشهایی در این زمینه نوشته شده است. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره ضرورت مواجهه با آلایندهها گفت: تعطیلی و مجازی شدن مدارس سبب مواجهه کمتر دانشآموزان بویژه افراد کمتر از ۱۵ سال با آلایندهها میشود. ریههای افراد کمتر از ۱۵ سال کامل نشده است، بنابراین ضرورت کاهش مواجهه با آلایندهها در این گروه ضروری است، البته این موضوع فقط برای کودکان نیست، بلکه بیماران نیز باید در مواجهه کمتری با آلایندهها باشند.
او ادامه داد: گزارشهای پلیس راهور بیانگر این است که تعطیلی مدارس سبب کاهش ۳۰ درصدی ترافیک میشود و در نتیجه میزان آلایندهها افزایش نمییابد. تجربه تعطیلی مدارس در روزهای آلوده سال گذشته بیانگر این است که ثابت ماندن میزان آلایندههای هوا، کمترین نتیجه این کار است. به طور قطع، تعطیلی مدارس در وهله نخست سبب مواجهه کمتر دانشآموزان با آلایندهها و سپس کاهش ترافیک و آلایندهها میشود. شاهسونی با بیان اینکه وزارت بهداشت بر رعایت نکات بهداشتی در روزهای آلوده تاکید دارد، به ایسنا گفت: کاهش مواجهه با آلایندههای هوا بویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند سالمندان، کودکان، بیماران تنفسی، بیماران قلبی - عروقی، زنان باردار و مصرفکنندگان داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بسیار ضروری است.
* استفاده از ماسکهای مورد تأیید وزارت بهداشت
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: اگر گروههای آسیبپذیر ناچار بودند در هوای آزاد قرار گیرند، باید از ماسکهای مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند. همچنین سایر گروهها باید مواجهه خود با آلایندههای هوا را کمتر کنند. شاهسونی درباره شرایط ضروری مراجعه به مراکز درمانی گفت: اگر بیماران هنگام مواجهه با آلایندههای هوا دچار سوزش چشم، تنگی نفس و سرفه شدند، باید به مراکز درمانی مراجعه کنند. همچنین بیمارانی که مبتلا به آسم هستند باید در زمان افزایش آلایندهها داروهای خود را همراه داشته باشند.
* ضرورت اجرای قانون «هوای پاک»
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اجرای قانون هوای پاک را باید پیگیری کنیم، تصریح کرد: بر اساس گزارشهای سازمان محیط زیست، دستگاهها بیش از ۵۰ درصد وظایف خود درباره قانون هوای پاک را اجرا نکردهاند. مسائل مهمی مانند ارتقای کیفیت سوخت، استفاده از منابع تجدیدپذیر برای تولید برق و اسقاط خودروهای فرسوده باید در کانون توجه قرار گیرد اما این مسائل به طور کامل اجرا نشده است.
آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها با وجود اجرای قانون هوای پاک به حدی رسیده است که دیگر مجالی برای اعلام برگزاری نشست مسؤولان برای چارهاندیشی نیست؛ اکنون وقت عمل است نه حرف و شعار. باید دید ۳۵ دستگاه اجرایی کدام گزینه را برای مردم پایتخت میپسندند؛ ماندن در خانه یا استنشاق هوای آلوده سرطانزا که طبق گزارشهای موجود سالانه بیش از 40 هزار نفر در کشور بر اثر آن جان خود را از دست میدهند.
این وضعیت در حالی است که چند سالی است قانون هوای پاک در کشور اجرا میشود اما خروجی ندارد و ساکنان تهران و کلانشهرها هر سال به جای مهار آلودگی هوا شاهد این پدیده شوم هستند. بخش عمده آلودگی هوا ناشی از تردد خودروها و موتوسیکلتهای فرسودهای است که باید از رده خارج شوند اما اقدام چندانی در این زمینه انجام نمیشود. مازوتسوزی نیروگاهها نیز عامل دیگر آلودگی هواست، البته هنوز کاملا مشخص نیست نیروگاهها از چه نوع سوختی استفاده میکنند.
* مازوتسوزی در نیروگاهها از سر گرفته شد!
با آنکه ماه گذشته برای کاهش آلودگی هوا و در راستای حفظ سلامت شهروندان، دولت اقدام به حذف سوخت مازوت 3 نیروگانه کرج، اراک و اصفهان کرد اما سرپرست معاونت محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست، مازوتسوزی در نیروگاههایی که مازوتسوزی در آنها ممنوع شده بود را تایید کرد و گفت محیط زیست از دستگاههای متخلف در این زمینه شکایت میکند.
۱۶ آبان امسال محمدجعفر قائمپناه در حاشیه جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با حضور در جمع خبرنگاران گفت: با سرد شدن هوا، وارونگی دما اتفاق میافتد که یکی از علتهای اصلی آن کمبود انرژی و ناترازی انرژی در تولید برق و تأمین گاز نیروگاههاست. بعضی نیروگاهها ناگزیر برای تأمین برق و جلوگیری از خاموشی، از مازوت استفاده میکردند که با دستور رئیسجمهور مازوتسوزی در 3 نیروگاه اراک، اصفهان و کرج حذف میشوند. اکنون طبق گزارش خبرگزاری مهر، با گذشت حدود یک ماه از این موضوع امروز (یکشنبه) خبر آمد که مجدد مازوتسوزی در نیروگاههایی که مازوتسوزی در آنها ممنوع شده بود، انجام شده است. صدیقه ترابی، سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تأیید این موضوع از انجام اقدام قضایی علیه وزارتخانههای متخلف خبر داد.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راهور: با وجود افزایش نرخ جریمهها، تغییر محسوسی در کاهش تصادفات مشاهده نکردهایم
کاهش تلفات جادهای در گرو ارتقای ایمنی خودروها
آمار جانباختگان جادهای در کشور همچنان بالاست و افزایش جریمههای رانندگی نیز نتوانست تاثیر چشمگیری بر کاهش میزان تصادفات داشته باشد، چرا که اغلب خودروها از ایمنی و استاندارد قابل توجه و خاصی برخوردار نیستند. این معضل موجب شده است آمار کشتههای جادهای به جای کاهش روندی افزایشی داشته باشد. رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه ارتقای ایمنی ترافیک و کاهش تلفات جادهای با تعارف و آرزو محقق نمیشود، بر ضرورت همافزایی بینبخشی و برنامهریزی دقیق و جامع تاکید کرد. سردار سیدتیمور حسینی با تأکید بر ضرورت ارتقای ایمنی حملونقل و ترافیک در کشور اظهار داشت: این مهم تنها از طریق همافزایی بینبخشی و برنامهریزی دقیق و جامع قابل دسترسی است. وی با بیان اینکه با تعارف و آرزو نمیتوان به بهبود وضعیت موجود دست یافت، از دستگاههای مختلف کشور درخواست کرد در راستای کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی حمل و نقل، اقدامات عملی و موثر را به اجرا بگذارند. رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به آمار نگرانکننده تلفات رانندگی در کشور، تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر ۲۰ هزار نفر از هموطنان عزیزمان در حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادند. این مقام ارشد انتظامی کشور افزود: این میزان تلفات، علاوه بر آسیبهای جانی، موجب وارد شدن خسارات هنگفت به خانوادهها و جامعه میشود که باید مورد توجه قرار گیرد. سردار حسینی افزود: راهکارهای کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی حمل و نقل، پیچیده و دور از دسترس نیست. رئیس پلیس راهور بر لزوم ارتقای کیفیت خودروهای تولید داخل اشاره کرد و گفت: بسیاری از تصادفات به دلیل ضعف ایمنی خودروها و عدم توانایی آنها در مقابله با تصادفات شدید به وقوع میپیوندد که ما از وزارت صمت و سازمان استاندارد انتظار داریم به منظور کاهش تلفات، اقدامات جدی در راستای ارتقای ایمنی خودروها انجام دهند. رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در زمینه ترافیک و قوانین رانندگی گفت: تغییر نگرش و رفتار رانندگان از طریق برنامههای آموزشی و تبلیغاتی باید در اولویت قرار گیرد. تنها در صورتی که فرهنگ رعایت قوانین در جامعه نهادینه شود، میتوان امیدوار به کاهش حوادث رانندگی بود. سردار حسینی بر لزوم بهبود کیفیت زیرساختهای حمل و نقل، بویژه در مناطق پرحادثه اشاره کرد و گفت: بهسازی و ارتقای کیفیت جادهها، بویژه در مناطق کوهستانی و پرتردد، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این امر نیازمند تخصیص بودجههای مناسب و هماهنگی با وزارت راه و شهرسازی است. رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه به نقش سازمانهای نظارتی و قانونگذاران اشاره کرد و خواستار برخورد با ترک فعلها در این حوزه شد. وی تأکید کرد که برخورد با کوتاهیها و ترک فعلهایی منجر به بروز حوادث رانندگی و از دست رفتن جان انسانها میشود، امری ضروری است. اگر در این زمینه سازمانهای نظارتی به وظایف خود به طور دقیق عمل کنند، میتوان از بسیاری از بحرانها پیشگیری کرد. سردار حسینی همچنین درباره تغییرات اخیر در نرخ جریمهها و تأثیر آن بر کاهش تصادفات اظهار داشت: با وجود افزایش نرخ جریمهها، هیچ تغییر محسوس و قابلتوجهی در کاهش تصادفات مشاهده نکردهایم. وی افزود: این امر نشان میدهد صرفا تغییرات در نرخ جریمهها نمیتواند باعث کاهش حوادث ترافیکی شود و برای این منظور باید مجموعهای از اقدامات فرهنگی، آموزشی، نظارتی و زیرساختی به طور همزمان به کار گرفته شود. رئیس پلیس راهور کشور با تأکید بر لزوم همافزایی میان دستگاههای مختلف کشور، به فارس گفت: بدون همکاری و هماهنگی تمام ارکان تصمیمساز کشور، هیچگونه پیشرفتی در کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی حملونقل حاصل نخواهد شد. این امر نیازمند یک برنامهریزی دقیق و هماهنگ است که در آن تمام دستگاهها و نهادهای ذیربط نقش خود را بهدرستی ایفا کنند. ارسال به دوستان
توسط ۱۰۰۰ گروه جهادی انجام شد
ارائه 6.5 میلیون خدمت درمانی رایگان به محرومان
خدماترسانی بیمنت به ساکنان مناطق محروم و کمبرخوردار توسط جهادگران در راستای حفظ سلامت این قشر محروم پایان ندارد؛ اقداماتی که تاثیر بسزایی بر پیشگیری از امراض، درمان بیماران و آگاهیبخشی در جهت حفظ سلامت دارد. طی سال گذشته بیش از ۵۳ بیمارستان صحرایی در مناطق کمبرخوردار دایر شد و از این طریق خدمات ارزندهای به مردم این مناطق ارائه میشود. در این ارتباط رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۴۲۰ هزار خدمت درمانی رایگان به مردم ارائه شده است. محمدحسین زارعزاده با بیان اینکه تاریخچه تشکیل بسیج جامعه پزشکی به دوران دفاعمقدس و اعزام پزشکان به جبههها برای درمان مجروحان جنگی بازمیگردد، گفت: در حال حاضر فعالیتهای جهادی عمدتا در قالب طرح شهید رهنمون در حال اجراست. وی در ادامه بیان کرد: در این طرح، خدمات درمانی شامل ویزیت، غربالگری بیماریهای مختلف، معاینات تخصصی و فوقتخصصی، انجام اعمال جراحی، ارائه مشاورههای تغذیه، روانشناسی و خدمات آزمایشگاهی، دارویی و دندانپزشکی به مردم در مناطق کمبرخوردار ارائه میشود. وی در ادامه افزود: حدود ۲۰۰ هزار نفر از همکاران سلامت عضو بسیج جامعه پزشکی هستند که با مشارکت در برنامههای محرومیتزدایی و ارائه خدمات درمانی به مردم مناطق کمبرخوردار فعالیت دارند. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ گروه جهادی در حال ارائه خدمات درمانی رایگان به مردم هستند. رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: این خدمات به صورت مستمر در حال جریان است و متناسب با برنامهها و مناسبتها ممکن است میزان ارائه این خدمات بیشتر شود. به عنوان مثال، در پیادهروی اربعین تعداد زیادی از همکاران در مواکب حضور داشته و به زائران خدمت ارائه میکنند. وی با اشاره به میزان خدمات درمانی ارائه شده در سال گذشته توسط اعضای بسیج جامعه پزشکی تصریح کرد: سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۳ بیمارستان صحرایی در مناطق کمبرخوردار دایر شد و بیش از ۶ میلیون و ۴۲۰ هزار خدمت درمانی اعم از ویزیت و خدمات درمانی به هموطنان ارائه کردیم.
زارعزاده به ارائه خدمات درمانی به مجروحان لبنانی هم اشاره و خاطرنشان کرد: پس از وقوع حادثه تروریستی انفجار پیجرها در لبنان، با توجه به تعداد مجروحان این عملیات تروریستی و نیاز ایجاد شده در کشور لبنان، در کمتر از ۲۴ ساعت از وقوع حادثه، گروه اول درمانی را جهت امدادرسانی به مجروحان با هماهنگی نهادهای مرتبط به لبنان اعزام کردیم که این گروه بر اساس نیاز مجروحان، عمدتا چشم پزشک بودند و به مداوای بخشی از مجروحان پرداختند.
***
درمان کودکان زیر 7 سال همچنان رایگان است
مدیر کل دفتر خدمات تخصصی و فوقتخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال در مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است. محمداسماعیل کاملی اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت ایران، ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریتهای پزشکی (اورژانس) شامل معاینه (ویزیت)، آزمایشگاه، تصویربرداری، توانبخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریتهای پزشکی (اورژانس) را پرداخت میکند. وی همچنین افزود: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰، تمام خدمات سرپایی و بستری شیرخواران و کودکان زیر ۷ سال و غربالگری نوزادان (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی دانشگاهی رایگان است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|