|
دور دنیا
نزاع اعراب و اکراد در قلب رقه
تنها یک هفته پس از سقوط دولت مرکزی سوریه، شهر رقه در مرکز این کشور که بر ساحل فرات قرار گرفته، به صحنه درگیریهای خونین میان مسلحان عرب و نیروهای کرد تبدیل شده است.
دیروز طرفداران مسلحان تحریرالشام به نمایندگی از اکثریت عرب این شهر با برگزاری تجمعات گسترده، خواهان خروج نیروهای کرد دموکراتیک سوریه موسوم به قسد (SDF) شدند. به گزارش رویترز، در جریان این ناآرامیها افراد مسلح ناشناس به سوی نیروهای قسد که کنترل نظامی شهر رقه را در دست دارند تیراندازی کردند و سپس در نتیجه تبادل آتش بین دو طرف، دستکم 2 نفر جان باخته و ۱۳ نفر دیگر زخمی شدند.
در حالی که فرماندهی نیروهای دموکراتیک سوریه از ساکنان شهر رقه خواسته است از دامن زدن به نزاع و درگیری مسلحانه پرهیز کنند، ناآرامیهای خشونتبار مشابهی در حسکه، بزرگترین شهر شمال شرقی سوریه نیز برپا شده است.
متعاقب این ناآرامیها نیروهای قسد تا صبح یکشنبه در تمام مناطق تحت کنترلشان در منطقه جزیره - حدفاصل 2 رود فرات و دجله در شمال شرق سوریه- اعلام منع رفت وآمد و حکومت نظامی کردند.
رقه با جمعیتی بیش از 220 هزار نفر در فاصله سالهای 2014 تا 2017 به عنوان پایتخت خلافت گروه تروریستی داعش مشهور بود.
***
2000 نظامی پناهنده سوری در عراق
قائممقام فرماندار شهر الرطبه عراق روز شنبه اعلام کرد وزارت دفاع عراق به واحدهای نظامی در استان غربی الانبار دستور داده است تا اردوگاهی با صدها چادر برای اسکان ۲۱۵۰ سرباز سوری ایجاد کنند. عماد الدلیمی در گفتوگو با شبکه سیانان، توضیح داد که این سربازان سوری «پس از سقوط نظام در سوریه و به خاطر ترس از انتقام به دلیل حمایت از نظام اسد، خود را به مقامات عراقی تسلیم کردهاند».
خبرگزاری رسمی عراق هفته گذشته از ورود دستکم ۲۰۰۰ سرباز سوری به عراق با انواع خودروهای زرهی و تسلیحات نیمهسبک، در پی پیشروی گروههای مسلح در سوریه خبر داده بود. عدد ۲۱۵۰ در حالی است که یک مقام نظامی عراقی 5 روز پیش به روزنامه الشرقالاوسط گفته بود تعداد آنها حدود 3000 نفر است که همه آنها از لحاظ امنیتی مورد بررسی قرار گرفتهاند. او نیز گفت اردوگاهی برای این تعداد نظامی در نظر گرفته شده و همه احتیاجاتشان از قبیل آب و غذا فراهم شده است.
***
سیوهفتمین سالگرد تأسیس حماس؛ اراده آزادی ملت فلسطین
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین دیروز در سیوهفتمین سالگرد تأسیس خود اعلام کرد به تلاشهایش برای توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و دستیابی به آرمانهای ملت فلسطین برای آزادی و تعیین سرنوشت خود ادامه خواهد داد.
در بیانیه حماس آمده است: «این جنبش آماده هرگونه اقدام جدی برای توقف تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین است».
حماس اعلام کرد به بازگشت آوارگان، اخراج اشغالگران، کمک به ملت فلسطین، تکمیل پرونده مبادله زندانیان، احقاق حقوق ملت فلسطین و بازسازی آنچه اشغالگران ویران کردهاند، متعهد است. در این بیانیه همچنین بر حق مطلق، قدرت، صلاحیت و اراده آزاد ملت فلسطین برای تصمیمگیری درباره آینده خود و ساختن جامعه خود بدون دخالت خارجی تاکید شده است. مقاومت اسلامی فلسطین در پایان اضافه کرد مخالف هرگونه پروژه بینالمللی و صهیونیستی است که به دنبال تعیین آینده نوار غزه است؛ به نحوی که متناسب با معیارهای اشغالگران باشد و تداوم آن را تثبیت کند.
***
توافق ملی حزبالله و ارتش لبنان
دیدار یک مقام ارشد حزبالله با فرمانده ارتش لبنان با تاکید 2 طرف بر ادامه رابطه مستحکم دوجانبه در راستای منافع لبنان همراه بود.
به گزارش المنار، حاج وفیق صفا، رئیس واحد هماهنگی و ارتباطات حزبالله و شاخصترین چهره امنیتی این جنبش در حال حاضر و ژنرال جوزف خلیل عون، فرمانده ارتش لبنان در این دیدار منحصربهفرد درباره ادامه هماهنگی در بالاترین سطح برای تحقق آنچه برای اجرای توافق آتشبس و قطعنامه 1701 لازم است، توافق کردند. هر دو طرف در این دیدار بر ادامه رابطه میان ارتش و مقاومت در مسیر درست آن در راستای منافع لبنان تاکید کردند. لازم به ذکر است فرماندهی ارتش لبنان نیز همانند ریاست قوه مجریه این کشور به طور سنتی در اختیار مسیحیان است.
***
تأکید میقاتی و عباس بر خروج اسرائیل از غزه
2 نماینده فعلی کشورهای لبنان و فلسطین در سازمان ملل ضمن دیدار در رم، پایتخت ایتالیا، بر لزوم اجرای آتشبس فوری و جامع در نوار غزه و به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین در سراسر جهان تاکید کردند.
نجیب میقاتی، نخستوزیر دولت موقت لبنان در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان رامالله همچنین خواستار آن شد کمکهای انسانی وارد باریکه غزه شده و اشغالگران اسرائیلی به طور کامل از آنجا خارج شوند.
وی همچنین چالش اصلی برقراری کامل آتشبس در لبنان را مسؤولیتپذیری کمیته بینالمللی ناظر بر آن برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به توقف نقض توافق و خروج نیروهای این رژیم از لبنان خواند.
ارسال به دوستان
مهمترین شایعات مربوط به بزرگترین زندان سوریه از ادعای دستگاه پرس انسان تا زیرزمینهایی که هرگز یافت نشد
گافهای صیدنایا
گروه بینالملل: از ابتدای تهاجم تکفیریهای تحت حمایت ترکیه تا سقوط دولت سوریه در دمشق، فعالیت رسانهای متفاوت و نوسازیشده تکفیریها در فضای مجازی و رسانهای جلب توجه کرد. تکفیریهایی که تا پیش از این با چهرههایی نزدیک به داعش و القاعده در حوزه رسانه فعالیت داشتند و محتوای رسانهای آنها اعدامهای دسته جمعی سربازان و کارمندان دولتی سوریه و اقلیتهای مذهبی این کشور بود، ناگهان با ریشهای کوتاهشده، جلیقه خبرنگاری میدان جنگ و ایرپادهای اپل بر گوش مقابل دوربین خبرگزاریهای خود ظاهر شدند. البته در برخی موارد نیز این تغییر چهره چندان موفق نبود و ترک عادت برای برخی از خبرنگاران جبههالنصره سابق غیرممکن بود اما اکثر خبرنگاران و فعالان مجازی گروههای تکفیری مانند نام و پرچم گروههای تکفیری و تروریستی خود نوسازی شده بودند و حتی در نحوه خبررسانی و گزارشگری میدان جنگ نیز خود را مطابق استانداردهای بینالمللی نشان دادند. همین مساله نیز منجر به ایجاد جنگ روانی گسترده علیه دولت و ارتش عربی سوریه شد و ناگهان خود را در مقابل تکفیریهایی دیدند که دیگر مثل سابق تصاویر جنایات خود را جهت ایجاد ترس و وحشت منتشر نمیکردند، بلکه تصاویری امیدوارکننده را به ملت سوریه مخابره میکردند؛ تصاویری از بازسازی حلب و ادلب پس از تصرف این شهر و وعدههای مختلفی درباره اماننامه دادن به نظامیان سوری و بازسازی این کشور که برای ملت سوریه امیدوارکننده بود.
از سوی دیگر جنگ رسانهای و روانی این خبرنگاران و خبرگزاریهای وابسته به تکفیریها بخش دیگر دستور تخریب حداکثری دولت سوریه و ارتش این کشور بود. انتشار اخباری خلاف واقع که تا پیش از این نیز سابقه داشته و منجر به خشم سوریها از دولت و ارتش خود شده بود. اوج این عملیات رسانهای مربوط به استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط ارتش سوریه علیه مخالفان، آن هم در شرایطی بود که دولت سوریه تسلیحات و زرادخانه شیمیایی خود را تحویل داده بود و تکفیریها با استفاده از کلاهسفیدها صحنههایی را از حملات شیمیایی توسط ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل خود جعل کردند تا مانع پیشروی دولت سوریه در مناطق اشغال شده شوند؛ اقداماتی که مورد استفاده دولتهای غربی قرار گرفت تا تحریمهای بسیاری را برای تضعیف دولت و ملت سوریه بر این کشور اعمال کنند. در دور جدید حملات تکفیریها به دولت و ارتش سوریه اما این رویه شکل متفاوتی به خود گرفت.
عملیات رسانهای خبرنگاران و رسانههای وابسته به تحریرالشام در دور جدید حملات آنها به تمامیت ارضی سوریه که منجر به سقوط دولت و ارتش این کشور و نابودی زیرساختهای آن شد، به 2 بخش تقسیم شده بود؛ بخش اول بر مبنای تزریق امید و همراه کردن ملت سوریه با اقدامات تکفیریها و بخش دوم متمرکز بر تخریب حداکثری چهره نظام ساقط شده بعث سوریه بود. انتشار تصاویر فیک و خبرسازیهای دروغ و اغراق درباره زندانهای امنیتی و سیاسی سوریه بخش مهمی از این عملیات رسانهای بود که با همراهی رسانههای قطری، ترکی و غربی به آنها ضریب داده شد و در فضای مجازی انتشار گسترده یافت.
تصاویری از دستگاه پرس انسان، سلولهای زیر زمین، انسانهایی لاغراندام و دیوانه شده در زندانهایی تاریک، مخوف و کثیف از جمله تصاویری بود که در ساعات ابتدایی سقوط دولت بشار اسد منتشر شد. نحوه برخورد نامناسب دولت سابق سوریه با مخالفان خود و تکصدایی و فضای بسته سیاسی در دوران حکومت حزب بعث بر سوریه بر کسی پوشیده نیست اما خلق تصاویر هالیوودی و اغراقشده از وضعیت زندانهای سوریه از سوی رسانههای تکفیریها که زندانهای آنها در ادلب و نحوه برخورد آنها با مخالفان سیاسی خود و اقلیتهای مذهبی کشور سوریه به مراتب بدتر از دولت سابق سوریه است را نمیتوان براحتی قبول کرد. تصاویر اعدامهای دسته جمعی نظامیان و غیرنظامیان سوری، اقدامات انتحاری و تروریستی، کشتار کارمندان دولتی و پرتاب آنها از ساختمانهای بلند دولتی به پایین، کشتار علویها، شیعیان، دروزیها و مسیحیان سوریه و برخوردهای قهرآمیز با مخالفان داخلی خود از جمله اقداماتی است که تصاویر آن هم در اذهان جامعه سوریه و هم در اینترنت باقی مانده است و فراموششدنی نیست.
* عملیات رسانهای صیدنایا
ارائه تصاویر آخرالزمانی از زندانهای سوریه بویژه زندان امنیتی صیدنایا که میزبان زندانیان سیاسی در کنار زندانیان امنیتی بود، از عملیاتهای روانی ادامهدار تروریستهای تکفیری است که اغراقهای بسیاری در آن وجود دارد، به نحوی که به صورت گسترده شایعاتی درباره وجود سلولهای مخفی در زیر زمین زندان صیدنایا و وجود هزاران زندانی در طبقات پایینی این زندان در فضای مجازی سوریها و جهان عرب و سپس رسانههای بینالمللی منتشر شد و به دلیل خارج شدن فضا از کنترل گروه تکفیری تحریرالشام و خدشهدار شدن احساسات سوریها از این اخبار، این گروه در بیانیهای مجبور به رد این شایعات و تکذیب وجود سلولهای زیر زمینی در این زندان شد.
در نمونههای دیگری از این روایات دروغ، تصاویری از یک مرد لاغراندام با لباسهای کهنه و مندرس و موی بلند و زنجیر شده روی تخت یک سلول کثیف در فضای مجازی منتشر شد که پس از بررسی مشخص شد این تصویر یک مجسمه مومی مربوط به آگوست 2008 در آژانس عکاسی بریتانیایی Alamy است. در توضیح ارائهشده توسط عکاس آن آمده است: «بازسازی سلولی که معمولا به عنوان «قفس ببر» در موزه بقایای جنگ در شهر هوشی مین ویتنام شناخته میشود». تصاویر بیشتری از مجسمههای مومی دیگر در سلولهای مختلف توسط این عکاس وجود دارد.
علاوه بر این تصاویر، کلیپی از یک مرد در فضای مجازی سوریه و کشورهای عربی منتشر شد که مردی را در چالهای تاریک نشان میداد و بسیاری با انتشار این تصویر مدعی شدند این مرد به مدت 40 سال در این تونل نگهداری میشده است و چیزی از موبایل نمیداند اما با بررسی بیشتر مشخص شد این تصاویر با هوش مصنوعی ساخته شده و مربوط به کلیپی است که در آن یک مرد با عنکبوتی بزرگ به دست در تونل شروع به حرکت میکند. در نمونهای دیگر از این تصاویر و کلیپهای دروغین و عملیات رسانهای تکفیریها، تصاویری غمانگیز و ناراحتکننده از یک مرد میانسال با لباسهای کثیف منتشر و ادعا شد وی به دلیل شکنجههای دولت اسد عقل خود را از دست داده است اما پس از بررسی تصاویر وی در فضای مجازی مشخص شد او از بلاگرهای تیکتاک در سوریه است.
این کلیپ 3 دسامبر 2024 در تیکتاک منتشر شده بود و به نظر میرسد برخی مخالفان دولت سوریه با استفاده از همین کلیپهای تیکتاکی دست به اغراق و دروغپردازی درباره زندانهای سوریه زدهاند. با بررسی حضور مخاطبان عرب در فضای مجازی براحتی متوجه میشوید حضور آنها در پلتفرمهای تیکتاک، فیسبوک و واتساپ بسیار بیشتر از پلتفرمهایی مانند ایکس و تلگرام است و به همین دلیل نیز انتشار اخبار ناراحتکننده و عجیب در این پلتفرمها منجر به انتشار گسترده این محتواهای دروغین در سایر پلتفرمها و رسانههای بینالمللی شد و عملیات رسانهای تکفیریها و متحدانشان موفق شد.
* نقش قطر و غرب
در این بین از تغییر چهره و سبک پوشش خبری گرفته تا نوسازی رسانههای تکفیریها را نباید مسالهای داخلی در گروههای تکفیری دانست. قطعا نقش رسانههای قطر و ترکیه و همچنین حمایت رسانههای غربی در موفقیت عملیاتهای رسانهای تکفیریها بیتاثیر نیست. به سلمانی بردن تکفیریهای لباس رزم بر تن کرده و تجهیز آنها به سامانههای ارتباطی و آموزش آنها به تکنیکهای به روزرسانی شده در حوزه رسانه بدون حمایت خارجی غیرممکن بود و رد پای رسانههایی مانند الجزیره قطر و رسانههای طرفدار دولت ترکیه را نباید بیتاثیر دانست؛ رسانههایی که در طول جنگ داخلی سوریه وظیفه تولید و پخش اخبار دروغ و اغراق شده را بر عهده داشتند اما اکنون این وظیفه را به عوامل میدانی تحریرالشام و سایر گروههای تکفیری واگذار کرده و تنها به پوشش این اخبار با منابع به اصطلاح سوری میپردازند. در این غائله اما حضور مجدد خبرنگار زن شبکه سیانان که تا پیش از این به دلیل جعل اخبار در سرزمینهای اشغالی مورد تمسخر قرار گرفته بود، جالب توجه است. وی با حضور دیرموقع در کنار نیروهای تحریرالشام در یک زندان سوریه آن هم پس از گذشت چند روز، یک زندانی مرد را از زندان آزاد میکند که از سقوط دولت خبر ندارد.
کلاریسا وارد، خبرنگار سیانان که پیش از این بابت تهیه گزارش دروغین و نقش بازی کردن در سرزمینهای اشغالی به نفع رژیم صهیونیستی مورد تمسخر و انتقاد قرار گرفته بود، اکنون با این گزارش دیرهنگام از زندانهای سوریه، بار دیگر مطرح شده است و به نظر میرسد آمریکاییها نمیخواهند از قافله دروغپردازی و پروپاگاندای رسانهای عقب بمانند و با این گزارش دیرهنگام تلاش کردند در این جنگ رسانهای نابرابر نقش خود را ایفا کنند؛ نقشی که به نظر میرسد دیگر در انحصار هالیوود و رسانههای آمریکایی نیست و کشورهای دیگری نیز در این زمینه ورود کردهاند.
ارسال به دوستان
نخستین واکنش شورشیان به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دولت موقت شورشیان روز شنبه به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه سوریه واکنش نشان داد. دولت شورشیان از شورای امنیت خواست اقدامی برای وادار کردن اسرائیل به توقف فوری حملاتش به اراضی سوریه به عمل آورد و از مناطقی در جنوب غربی سوریه که به آن وارد شده است، عقبنشینی کند. قصی الضحاک، نماینده سوریه در سازمان ملل در 2 نامه یکی به شورای امنیت و دیگری به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد: در شرایطی که سوریه مرحله جدیدی را در تاریخ خود شروع کرده است و مردم آن به دنبال برابری و آزادی و حاکمیت قانون هستند، ارتش اشغالگر اسرائیل به مناطق بیشتری در سوریه در جبلالشیخ و استان قنیطره وارد شده است. الضحاک اعلام کرد سوریه بشدت حملات اسرائیل را که ناقض توافق ترک مخاصمه سال ۱۹۷۴ است، محکوم میکند. سوریه از سازمان ملل و شورای امنیت خواست به مسؤولیت خود عمل کرده و اقدامات کوبنده و فوری برای وادار کردن اسرائیل به توقف فوری حملاتش به اراضی سوریه و تضمین عدم تکرار آن و نیز وادار کردن آن به عقبنشینی از مناطقی که طی روزهای گذشته به آن رخنه کرده، به عمل آورد. این واکنش دیرهنگام و ضعیف دولت فعلی سوریه در حالی مطرح شده است که منابع سوری روز گذشته از تحرکات جدید رژیم صهیونیستی در سوریه خبر دادند. منابع سوری اعلام کردند ارتش رژیم صهیونیستی وارد شهرک بیت جن در ریف دمشق شد. ورود نظامیان صهیونیست به ریف جنوبی دمشق همزمان با پرواز گسترده بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی رخ داد. این منابع اعلام کردند نظامیان صهیونیست، مراکز نظامی در منطقه را مورد تفتیش قرار دادند. پیش از این منابع خبری از پرواز گسترده بالگردها و جنگندههای رژیم صهیونیستی بر فراز جنوب سوریه خبر داده بودند. این منابع بیان کردند بالگردها و جنگندههای رژیم صهیونیستی در حال پرواز گسترده بر فراز مناطق جنوبی سوریه هستند. ارسال به دوستان
بیانیه کمیته تماس عربی: عملیات نظامی در سوریه فوراً متوقف شود
کمیته تماس عربی در پایان نشست خود پیرامون سوریه در شهر «عقبه» اردن بر ایستادگی خود در کنار ملت سوریه و احترام گذاشتن به اراده و انتخاب آنان تاکید کرد. کمیته تماس عربی بیان کرد: ما از روند انتقالی صلحآمیز سیاسی سوری - سوری فراگیر که تمام نیروهای سیاسی و اجتماعی سوریه در آن حضور داشته باشند حمایت میکنیم. باید هیات حاکمیت انتقالی فراگیر با اتفاق نظر مردم سوریه تشکیل شود و در آغاز گامهایی که در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد برای گذر از مرحله انتقالی به نظام سیاسی جدید مشخص شده اجرایی شود. در این بیانیه آمده است: باید انتخاباتی آزاد و سالم با نظارت سازمان ملل، بر اساس قانون اساسی جدید مصوب سوریها و در چارچوب زمانی مشخص مطابق سازوکار قطعنامه شورای امنیت برگزار شود. ما از نقش فرستاده سازمان ملل به سوریه حمایت میکنیم و از دبیرکل سازمان ملل متحد میخواهیم تمام امکانات لازم را در اختیار وی قرار دهد. کمیته تماس عربی در ادامه این بیانیه تاکید کرد: باید اقدام جهت ایجاد نمایندگی سازمان ملل برای کمک به سوریه جهت حمایت از روند انتقالی قدرت در این کشور و نظارت بر آن آغاز شود. این مرحله حساس نیازمند گفتوگوی ملی فراگیر و همبستگی تمام طیفها و نیروهای سیاسی و اجتماعی سوریه است. تمام عملیات نظامی باید فورا متوقف شود.
همچنین کمیته تماس عربی بر احترام گذاشتن بدون تبعیض به حقوق تمام طیفهای ملت سوریه، حفظ ارگانهای دولتی سوریه، ممانعت از ایجاد آشوب در این کشور، حمایت خود از تلاشها برای مبارزه با تروریسم، همبستگی با سوریه در حمایت از یکپارچگی، سلامت ارضی و حفظ حاکمیت، امنیت و ثبات این کشور، آماده کردن شرایط برای بازگشت آوارگان سوریه به میهنشان و ارائه کمکهای لازم به آنان و تحقق آشتی ملی و اصول عدالت در روند انتقالی بر اساس معیارهای قانونی و بشری بدون اقدامات انتقامجویانه تاکید کرد. در ادامه این بیانیه کشورهای عضو این کمیته ورود رژیم صهیونیستی به منطقه حائل در خاک سوریه و مواضع پیرامونی آن در جبلالشیخ، قنیطره و حومه دمشق و حملات هوایی این رژیم به مناطق مختلف و تاسیسات موجود در سوریه را محکوم کردند. این نشست در سطح وزرای امور خارجه کشورهای عضو کمیته تماس عربی شامل اردن، عربستان، عراق، لبنان، مصر و دبیرکل اتحادیه عرب و با حضور وزرای خارجه قطر، امارات، بحرین و ترکیه برگزار شد. علاوه بر این کشورهای آلمان، فرانسه، انگلیس، آمریکا و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه نیز در جلسات این کمیته حضور داشتند.
ارسال به دوستان
پشت پرده جنجال سیاسی - رسانهای پرواز پهپادها در نیوجرسی آمریکا چیست؟
پهپادهای مرموز
طی روزهای گذشته بحث درباره پهپادهای مرموزی که مشاهده آنها توسط چند هزار نفر از ساکنان ایالت نیوجرسی آمریکا گزارش شده است صدر اخبار ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داده است؛ پهپادهایی که برخی رسانههای آمریکایی مدعی ایرانی بودن آنها شده و بسیاری از شهروندان آمریکایی نیز خواستار ساقط کردن آنها شدهاند. برخی منابع رسانهای آمریکا نیز مدعی پرواز این پهپادها بر فراز تاسیسات نظامی ایالت نیوجرسی در شرق آمریکا شدهاند؛ ادعاهایی که با واقعیت همخوانی ندارد و به نظر پروژه رسانهای برخی رسانههای آمریکاست. مشاهده پهپادهای ناشناخته بر فراز آسمان ایالت نیوجرسی آمریکا و در نزدیکی نیویورک تئوریهای توطئه فراوانی را مطرح کرده است که یکی از آنها انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته است. بسیاری این پهپادها را مربوط به ناوگان پهپادبر ایرانی میدانند که اخیرا رونمایی شده بود و حضور آن در نزدیکی سواحل شرقی ایالات متحده را مطرح کردند؛ ادعاهایی که توسط پنتاگون رد شد و این نهاد مربوط به دولت آمریکا نقش داشتن یک کشور خارجی در به پرواز درآوردن پهپادها در آسمان آمریکا را رد اما در عین حال اعلام کرد توضیحی برای این حوادث ناشناخته وجود ندارد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد هیچ مدرکی مبنی بر تهدید امنیت ملی یا عمومی توسط این پهپادها وجود ندارد. وی در ادامه افزود: برخی از این پهپادها ممکن است هواپیماهای سرنشیندار باشند که به طور قانونی فعالیت میکنند. پیش از این «جف ون درو» سناتور جمهوریخواه ایالت نیوجرسی، در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز با استناد به منابع محرمانه گفت: «این پهپادها به احتمال زیاد میتوانند متعلق به ایران باشند». وی با بیان اینکه ارتش آمریکا نسبت به پرواز این پهپادها آگاهی کامل دارد، گفت: «باید به این پهپادها شلیک شود». جف ون درو درباره اینکه این ادعاها را از چه منبعی به دست آورده است توضیحاتی ارائه نکرد و تنها گفت: «اینها از منابع رده بالایی است و همینطور حرف نمیزنم». از دیگر اشخاص مطرح آمریکا که در واکنش به این حادثه اظهارنظر کردهاند دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا و ایلان ماسک از مسؤولان دولت وی هستند. ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی شخصی خود «تروث سوشال» به پرواز پهپادهای مرموز بر فراز نیوجرسی آمریکا واکنش نشان داد و خواستار سرنگون کردن آنها شد. دونالد ترامپ در پست خود نوشت: «پهپادهای مرموزی در سرتاسر کشور دیده میشود. آیا این اتفاق میتواند بدون اطلاع دولت انجام شود. من چنین فکری نمیکنم. به عموم مردم همین الان (در مورد این اتفاقات) اطلاع دهید، در غیر این صورت به آنها شلیک کنید».
به نظر میرسد به پرواز درآمدن پهپادها و جنجال سیاسی و رسانهای به وجود آمده در این باره بیشتر یک بازی سیاسی و رسانهای برای ترساندن جامعه آمریکا و زمینهسازی برای افزایش اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران باشد تا یک حادثه مرموز و فرازمینی، چرا که این دست اقدامات و تئوریهای توطئه هالیوودی در سیاست آمریکا سابقه طولانی دارد.
البته گزارشاتی نیز در آلمان از مشاهده پهپادهای مرموز بر فراز تاسیسات نظامی این کشور اروپایی مطرح شده که نگرانی مقامات آلمانی را برانگیخته است. طبق این گزارشات، پهپادهای ناشناس بر فراز برخی تاسیسات نظامی و صنعتی حساس این کشور از جمله شرکت اسلحهسازی «راین متال» مشاهده شده است. از دیگر تاسیسات در آلمان که پهپادهای ناشناس بر فراز آنها دیده شدهاند، پایگاه هوایی آمریکا در «رامشتاین» در ایالت «راینلاند فالتس» در غرب آلمان است. اشپیگل با استناد به یک گزارش مقامات امنیتی آلمان اضافه کرد اواخر ساعات روزهای سوم و چهارم دسامبر (۱۳ و ۱۴ آذر) چند پهپاد بر فراز پایگاه رامشتاین و تاسیسات متعلق به شرکت اسلحهسازی راین متال مشاهده شده است. همزمانی این گزارشات با مشاهده پهپادها در آمریکا بر مشکوک بودن این اتفاق افزوده و ماجرای پهپادهای مرموز را پیچیدهتر از گذشته کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|