|
اخبار
کاهش اهدای خون در تهران
مدیرکل انتقال خون استان تهران با ابراز نگرانی از آنچه «ادامه روند کاهش مراجعه برای اهدای خون تحت تاثیر سرما و آلودگی هوا» خواند، گفت: از شهروندان تهرانی میخواهم مانند همیشه یاریگر بیماران و سازمان انتقال خون باشند و نسبت به اهدای خون اقدام کنند. دکتر سیدمنتظر شبر در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اهدای خون در استان تهران اظهار کرد: کاهش مراجعه برای اهدای خون از شهریورماه سال جاری آغاز شده و همچنان ادامه دارد. کاهش دمای هوا، همواره یک مؤلفه اثرگذار برای کاهش مراجعه برای اهدای خون به حساب میآید. وی ادامه داد: این روزها، کاهش دمای هوا با افزایش آلایندهها و کاهش کیفیت هوا همراه شده و به عبارت دیگر، کاهش کیفیت هوا نیز مزید بر علت شده و منجر به تشدید کاهش مراجعه برای اهدای خون شده است. مدیرکل انتقال خون استان تهران با بیان اینکه اهدای خون یک موضوع جدی است، توضیح داد: خداوند به انسانها خون اعطا کرده و برای بقای انسانها بسیار حیاتی است. اگرچه علم بسیار پیشرفت کرده و انسانها به دستاوردهای بسیار بزرگی رسیدهاند اما خونی که در رگها جریان دارد، هیچ جایگزینی ندارد. شبر افزود: اهدای خون، جان بیماران نیازمند خون را نجات میدهد. با توجه به اینکه خون جاری در رگها هیچ جایگزینی ندارد از مردم میخواهم مانند همیشه یاریگر سازمان انتقال خون باشند و نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
***
آزادی ۲۳۰ بانوی زندانی با تفاهم شهرداری و قوهقضائیه
شهردار تهران گفت: ۲۳۰ نفر از بانوان شهر تهران که به دلیل جرائم غیرعمد در زندان بودند، با تفاهمی که شهرداری با قوهقضائیه انجام داد، از زندان خارج شدند و شهرداری به این بانوان خدمترسانی میکند. علیرضا زاکانی در آیین بهسازی و بهرهبرداری زیرساختهای ویژه بانوان مدیریت شهری، با بیان اینکه ما در مسیر گذشته تا امروز یک کمبودی در فضاهای مختلف بانوان داشتیم و امروز مفتخریم که ۶ افتتاح را دنبال میکنیم، گفت: این یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربعی که در اختیار بانوان است، حکایت از این دارد که باید تلاش مضاعفی داشته باشیم تا منابع مناسبی را برای این موضوع بگذاریم. ۳۸۰ میلیاردی که برای موضوعات بانوان اختصاص داده شد، تنها برای سال ۱۴۰۳ است که شاهد تحولات زیرساختها برای بانوان پایتخت هستیم. زاکانی با اشاره به الزام افزایش کارکردها از نظر کیفی و کمی، عنوان کرد: امروز از ۲۳ شهربانو، ۷ شهردخت، بیش از ۱۰۰ مجموعه کوثر و ۹ پارک بانوان برخورداریم، ضمن اینکه ۲ بوستان نیز در حال ساخت است و امیدواریم تا قبل از عید از شهربانویها رونمایی کنیم. شهردار تهران با اشاره به وضعیت زنان سرپرست خانوار، گفت: در عمده مراکز کوثر ما ۲۰ هزار نفر مشغول به کار و فعالیت هستند و ۱۵ هزار نفر از فرزندان آنها در این مراکز حضور دارند. الان بالای ۲۳۰ بانوان به دلیل جرائم غیرعمد در زندان بودند که با تفاهمی که شهرداری با قوهقضائیه انجام داد از زندان خارج شدند. شهرداری به این بانوان خدمت ارائه میکند و میخواهیم آسیبها را با زندانی کردن بانوان تشدید نکنیم.
***
پلیس آگاهی: فریب سایتهای زرد را نخورید
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: از هموطنان عزیز میخواهم فریب سایتهای زرد را نخورده و از بازنشر اخبار کذب خودداری کنند. سردار علی ولیپورگودرزی در واکنش به انتشار برخی اخبار کذب جنایی در روزهای اخیر، ضمن تکذیب اخبار مذکور گفت: از کاهش وقوعات سرقت و افزایش کشفیات آن که بگذریم، مدتها است پایتخت از حیث وقوع جرائم جنایی همچون قتل نیز روزهای آرامی را سپری میکند. شاید همین موضوع برخی سایتها و خبرگزاریهای زرد را برآن داشته تا به قیمت جذب مخاطب و دنبالکننده، آرامش و احساس امنیت شهروندان را با انتشار اخباری که بیشتر به مضمون فیلمهای ژانر وحشت شباهت دارد تا اخبار حوادث، بازیچه ذهنها و قلمهای بیمار خود کنند؛ از پیدا شدن 4 جمجمه در 4 نقطه تهران تا فروش گوشت انسان در یکی از قصابیهای شمال شهر تهران. وی اضافه کرد: به ساکنان پایتخت اطمینانخاطر میدهم نهتنها اکنون که در هیچ دورهای از تاریخچه پلیس آگاهی ما شاهد وقوع چنین حادثهای نبودهایم و این موضوع تنها زاییده ذهن بیمار گردانندگان سایتهای زرد است، لذا از هموطنان عزیز میخواهم فریب این سایتها را نخورده و از بازنشر اخباری از این دست نیز خودداری کنند. سردار ولیپورگودرزی در پایان تاکید کرد: همکاران من در پلیس فتا منتشرکنندگان این اخبار را شناسایی خواهند کرد و بهزودی اخبار تکمیلی درباره انگیزه و هدف این افراد به اطلاع شهروندان عزیز خواهد رسید.
ارسال به دوستان
بررسی تبعات تشکیل ستاد صنفی سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران
سلامت در انحصار
محمد حسین فرقدانی: شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهادی که تا امروز نقش مهمی در سیاستگذاری کلان سلامت کشور ایفا کرده بود، در تصمیمی غیرمنتظره، وظیفه سیاستگذاری سلامت را به ستاد سلامت واگذار کرد. این ستاد - که در فرهنگستان علوم پزشکی مستقر خواهد بود - میتواند ساختاری صنفی و محدود ایجاد کند که در آن تنها صدای جامعه پزشکی شنیده شود. این اقدام که از سوی سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی پیشنهاد شده، سؤالات و نگرانیهای جدی درباره تاثیر آن بر منافع عمومی و امکان تعارض منافع ایجاد کرده است.
یکی از نکات کلیدی در نقد این تصمیم، ماهیت فرابخشی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. این شورا به عنوان نهادی مستقل، توانسته بود از منافع عمومی در حوزه سلامت دفاع کند اما با تشکیل ستاد سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی، که تحت تأثیر جامعه پزشکی و منافع صنفی آن قرار دارد، این استقلال زیر سوال میرود. آیا میتوان انتظار داشت نهادی که اعضای آن عمدتاً از میان پزشکان انتخاب شدهاند، تصمیماتی بگیرد که به نفع عموم مردم و گاهی به زیان جامعه پزشکی باشد؟
این تناقض، زمانی آشکارتر میشود که به نقش سایر نهادهای تصمیمگیرنده مانند مجلس شورای اسلامی نگاه کنیم. آیا همه نمایندگان مجلس در حوزههای مختلف مانند حقوق، مسکن یا بهداشت تخصص دارند؟ پاسخ منفی است اما مجلس با تکیه بر مشاوره کارشناسان و متخصصان تصمیم میگیرد. چرا در حوزه سلامت باید تصمیمگیری به نهادی محدود و صنفی واگذار شود؟ اگر قرار باشد هر حوزه کلیدی کشور مانند کشاورزی، مسکن، انرژی یا سلامت، به طور جداگانه تحت مدیریت ستادهای تخصصی و صنفی قرار گیرد، جایگاه نهادهای ملی همچون مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساختار سیاستگذاری کشور چیست؟ فلسفه وجودی این نهادها، تصمیمگیری جامع و فرابخشی با در نظر گرفتن منافع عمومی و اولویتهای ملی است، نه تفویض این وظایف به ستادهایی که ممکن است در معرض تعارض منافع و فشارهای صنفی قرار گیرند. مجلس و شورا به عنوان نهادهایی که نماینده تمام اقشار جامعه هستند، توانایی تلفیق نظرات کارشناسان مختلف از حوزههای گوناگون را دارند و با نگاه کلنگر، تصمیماتی اتخاذ میکنند که به نفع کشور در بلندمدت باشد. واگذاری سیاستگذاری به ستادهای محدود، نهتنها این نگاه کلان و فرابخشی را از بین میبرد، بلکه خطر کاهش شفافیت، تمرکز قدرت در دستان گروههای خاص و حتی افزایش منافع صنفی را به دنبال دارد. بنابراین، ضروری است به جای تکهتکه کردن نظام تصمیمگیری کشور و ایجاد ساختارهای موازی، نقش و عملکرد نهادهای ملی تقویت شود و از ظرفیت این نهادها برای تصمیمگیریهای عادلانه و فراگیر بهره گرفته شود. سیاستگذاری کلان نمیتواند تنها بر اساس نیازهای یک صنف خاص تنظیم شود، بلکه باید به منافع عمومی و مصالح ملی وفادار بماند. تصویب قانون افزایش ظرفیت پزشکی در سالهای اخیر، یکی از مهمترین گامهای کشور برای رفع کمبود پزشک و بهبود دسترسی عمومی به خدمات سلامت بوده است اما اکنون نگرانیهایی وجود دارد که این تصمیمات به مذاق برخی ذینفعان خوش نیامده و تشکیل ستاد سلامت میتواند ابزاری برای کاهش سرعت اجرای این قانون یا حتی توقف آن باشد. در صورتی که سیاستگذاری سلامت به دست گروههای صنفی بیفتد، آیا احتمال کاهش شفافیت و ایجاد تصمیماتی که بیشتر به نفع جامعه پزشکی است، افزایش نمییابد؟
* ضرورت بازنگری در وظایف
فرهنگستان علوم پزشکی که قرار است محل استقرار ستاد سلامت باشد، پیش از این نیز جایگاه پرسشبرانگیزی در ساختار سیاستگذاری سلامت داشته. انتقادها به موازیکاری این نهاد با شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر نهادهای سیاستگذاری، همچنان ادامه دارد. طی نامهای که علیرضا مرندی به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته است نیز بر همین مساله تأکید دارد که: «صاحبنظران و خبرگان ذیصلاح سلامت باید در تمام ارکان اصلی شورا حضور داشته باشند». این تأکید بر حضور صاحبنظران، اگر چه به نظر منطقی مطرح شده است اما تناقضات مهمی را در پی دارد.
آیا حضور این «صاحبنظران» به معنای کاهش استقلال شورا خواهد بود؟ واگذاری سیاستگذاری سلامت به نهادی که تحت نفوذ گروههای خاص صنفی قرار دارد، این خطر را به وجود میآورد که تعارض منافع و نفوذ صنفیگرایی به جای حفظ منافع عمومی، در تصمیمگیریها غالب شود. از این پس سیاستگذاری سلامت، برخلاف سایر حوزههای کلیدی کشور، باید به طور کامل به جامعه پزشکی سپرده شود. چنین تصمیمی میتواند موجب تمرکز قدرت در دست یک صنف خاص و کاهش تنوع دیدگاهها در تصمیمگیریها شود.
نظام سلامت کشور بیش از هر زمان دیگری به قوانین جامع و شفاف برای جلوگیری از تعارض منافع نیاز دارد. واگذاری سیاستگذاری سلامت به ستادی که تحت نفوذ جامعه پزشکی قرار دارد، میتواند خطرات جدی ایجاد کند. این خطرات، شامل کاهش دسترسی عمومی به خدمات سلامت، تأخیر در اجرای برنامههای ملی مانند افزایش ظرفیت پزشکی و تصمیماتی که به نفع گروههای خاص است، میشود. ضروری است سیاستگذاران کشور به جای تمرکز بر نهادسازیهای جدید و موازی، به اصلاح ساختارهای موجود بپردازند و قوانینی تصویب کنند که پیشاپیش از چنین اقداماتی جلوگیری کند. همانطور که در سایر حوزهها قوانین جامع تعارض منافع تدوین شده است، در حوزه سلامت نیز این ضرورت بیش از پیش احساس میشود.
یکی از بزرگترین نگرانیها، تأثیر این تصمیم بر استقلال سیاستگذاری سلامت است. شورای عالی انقلاب فرهنگی که پیش از این به عنوان بالاترین نهاد سیاستگذاری فرهنگی کشور عمل میکرد، اکنون با این تصمیم، یکی از مهمترین عرصههای سیاستگذاری خود را از دست داده است. اگر چه شاید این تغییر، نتیجه فشارهای وارده بر شورا بوده اما چرا باید نهادی فرابخشی و مستقل، اختیار خود را به نهادی محدود و صنفی واگذار کند؟ این تصمیم میتواند به عنوان گامی به عقب در سیاستگذاری سلامت تلقی شود، مگر اینکه مسؤولان و سیاستگذاران کشور از این فرصت برای بازنگری در ساختارها و سیاستهای مرتبط استفاده کنند. اصلاح نواقص ساختاری، تدوین قوانین جامع و شفاف و بازگرداندن استقلال به شورا، میتواند از پیامدهای منفی این تصمیم جلوگیری کند.
* صدای مردم یا صدای صنف
تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فراتر از یک تصمیم اداری ساده، میتواند آزمونی حساس و سرنوشتساز برای نظام سلامت کشور باشد. این ستاد که مأموریت اصلیاش سیاستگذاری سلامت در سطح کلان است، با چالشی بزرگ مواجه خواهد بود: وفاداری به منافع عمومی در برابر فشارهای صنفی. در حقیقت، سرنوشت این ستاد میتواند نشانگر توازن میان منافع عمومی و گروههای ذینفع باشد.
آیا این ستاد میتواند به نیازها و انتظارات مردم پاسخ دهد و سلامت عمومی را بدون تبعیض و تعارض منافع در اولویت قرار دهد یا آنکه به ابزاری تبدیل خواهد شد که تنها صداهای محدود و خاص، بر سیاستهای کلان سلامت سایه بیندازد. تجربه نشان داده است ساختارهای صنفی اگر شفافیت، پاسخگویی و نظارت کافی نداشته باشند، بیشتر به منافع گروههای خاص تمایل پیدا میکنند تا منافع جامعه. سیاستگذاری سلامت با این اوضاع به بستری برای تأمین منافع گروههای محدود بدل میشود و صدای اقشار مختلف مردم را انعکاس نمیدهد. سلامت مردم، سرمایهای جمعی و ارزشمند است که نمیتوان آن را با منافع صنفی یا تصمیماتی غیرشفاف به خطر انداخت. تدوین چارچوبهای قانونی روشن برای پیشگیری از تعارض منافع و تضمین شفافیت در تصمیمگیریهای این ستاد، ضروریترین اقدامی است که باید انجام شود. سلامت عمومی نباید قربانی تصمیماتی شود که بیش از آنکه به نفع مردم باشد، در راستای تقویت منافع صنفی و گروهی است.
در نهایت، این ستاد تنها زمانی میتواند اعتماد عمومی را جلب کند و به هدف والای خود دست یابد که مردم در تصمیمات آن، حضور و اثرگذاری واقعی داشته باشند. سلامت جامعه، حوزهای نیست که بتوان آن را به انحصار صدای یک صنف خاص واگذار کرد، بلکه باید صدای متنوع مردم، کارشناسان مستقل و منافع عمومی در اولویت سیاستگذاریها قرار گیرد.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی هشدار نارنجی صادر کرد
نیمی از ایران زیر برف و باران
در پی ورود سامانه بارشی به کشور اغلب استانهای کشور با بارش برف و باران مواجه شدند؛ بارشهایی که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی تا هفته آینده هم ادامه دارد. بارش برف طی روز گذشته باعث شد نیمی از استانهای کشور سفیدپوش شوند. بارشها اغلب در دامنهها و گردنهها با حجم بالایی بود و موجب انسداد برخی محورها چون خرمآباد - پلدختر، پونل - خلخال و همچنین باند غربی محور آزادراه منجیل - رودبار شد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی بارش شدید برف و باران در اغلب استانها از احتمال قطع برق، مهگرفتگی، اختلال در حملونقل و خسارت به کشاورزان خبر داد. دیروز شدت بارشها به گونهای بود که تردد در 14 استان کشور به دلیل بارش برف و باران بویژه در محورهای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، البرز، ایلام، اردبیل، زنجان، کرمانشاه، کردستان، مازندران، همدان، لرستان، خوزستان و مرکزی به کندی انجام میشد. در همین باره رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور تا چهارشنبه (۱۲ دیماه) خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از روز یکشنبه در شمال غرب بارش پراکنده رخ خواهد داد و در غرب، جنوب غرب، دامنههای جنوبی البرز، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و فارس بارش باران، برف و گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد. وی ادامه داد: در استانهای لرستان، چهارمحالوبختیاری، ایلام، شرق کرمانشاه، همدان و غرب اصفهان بارش شدت خواهد داشت، همچنین در سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش باران رخ خواهد داد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: همچنین در سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد و وزش باد در شرق و جنوب شرق افزایش مییابد. وی تاکید کرد: دوشنبه (۱۰ دیماه) در برخی مناطق کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، فارس، شمال بوشهر، غرب لرستان، غرب سواحل دریای خزر و شرق اردبیل افزایش ابر و بارش پراکنده پیشبینی میشود. طی سهشنبه (۱۱ دیماه) علاوه بر مناطق یادشده، در استانهای اصفهان، مرکزی، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، نیمه شمالی کرمان و جنوب یزد ابرناکی و بارش باران، گاهی رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف رخ میدهد. ضیاییان ادامه داد: چهارشنبه (۱۲ دیماه) بارش پراکنده در مناطق مرکزی کشور، جنوب، شرق، شمال شرق و سواحل دریای خزر ادامه خواهد داشت. رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده گفت: آسمان تهران یکشنبه (9 دی) ابری همراه با وزش باد، گاهی وزش شدید باد و در شب صاف همراه و با وزش باد، گاهی وزش شدید باد با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و طی دوشنبه (۱۰دیماه) صاف، گاهی همراه با وزش باد با حداقل دمای یک و حداکثر ۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ارسال به دوستان
افزایش قابل توجه مبتلایان به آنفلوآنزا در کشور
این روزها مراجعه با علائم مشابه سرماخوردگی شدید به مراکز درمانی و بیمارستانی زیاد شده است. به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، افزایش تعداد بیماران به دلیل چرخش ویروسهای فصول سرد سال است. دکتر مرادی در این باره با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه در افراد پرخطر تاکید کرد. وی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H1N1 آنفلوآنزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکانهای شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شد. مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار داشت: یافتههای ما نشان میدهد در هفته منتهی به ۳۰ آذر ۲۱ تا ۲۳ درصد کل موارد عفونتهای تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده است. نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوآنزای فصلی است. وی افزود: رصدهای 2 ماه اخیر نشان میدهد شیوع آنفلوآنزا به صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونتهای تنفسی رسیده است. این میزان شیوع، نشاندهنده افزایش قابل توجه آنفلوآنزا در این فصل از سال است. سرپرست مدیریت مرکز بیماریهای واگیر با بیان اینکه الگوی شیوع امسال با الگوهای سالهای قبل از همهگیری «کووید۱۹» همخوانی دارد، گفت: البته در برخی استانها، فراوانی آنفلوآنزا نسبت به سایر عفونتهای تنفسی بیشتر است. بنا بر اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، مرادی در ادامه مهمترین توصیههای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر را برشمرد و گفت: با توجه به شیوع بیشتر آنفلوآنزا، توصیه میشود افراد بویژه سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهمترین اقدامات پیشگیرانه است. وی همچنین افزود: بعد از آنفلوآنزا، رینوویروسها که عامل سرماخوردگی هستند، دومین عامل مهم عفونتهای تنفسی در کشور هستند. ***
رشد ۱۲ درصدی مرگهای منتسب به آلودگی هوا
با وجود بارش باران، دیروز میانگین شاخص کیفیت هوای پایتخت روی عدد ۱۰۳ قرار گرفت و کیفیت هوای تهران دوباره برای گروههای حساس ناسالم گزارش شد. این در حالی است که پیشبینی میشد در صورت بارش باران، هوای تهران پاک شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به وقوع بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته، از افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی این مرگها خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است که سهم بیشتر این مرگها مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای قلبی و مغزی و بیماریهای انسدادی تنفسی و سرطانها بوده است. وی با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی مرگهای منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن افزود: آلودگی هوا سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار هزینه بر سلامتی مردم تحمیل میکند. علاوه بر این، تعطیلیهای ناشی از این مساله، از دیگر هزینههای آلودگی هوا هستند. معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: امسال میزان مراجعهکنندگان با مشکلات تنفسی به اورژانسها بیش از ۲۲ درصد افزایش داشته است. وی تصریح کرد: اثر آلودگی هوا بر سلامتی، زیان تجمعی است یعنی سال به سال با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، شانس بروز بیماری بیشتر میشود، بنابراین در صورت تداوم روند آلودگی هوا، دچار مشکلات بیشتری در حوزه سلامت خواهیم شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|