|
اخبار
قدردانی علیاف از موضع ایران در جنگ قرهباغ در دیدار احمدیان
رئیسجمهور آذربایجان در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که دیروز به باکو سفر کرد، به دلیل تبریک برای آزادی سرزمینهای اشغال شده در جنگ قرهباغ از ایران قدردانی کرد.
به گزارش تسنیم، الهام علیاف در دیدار با علیاکبر احمدیان به خاطر تبریک حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت و آزادی سرزمینهای آذربایجان از اشغال در جنگ قرهباغ، از ایران قدردانی کرد. رئیسجمهور آذربایجان گفت: ارمنستان در دوره اشغال، سرزمینهای آذربایجان را ویران کرد، به آثار فرهنگی و مذهبی ما از جمله مساجد ما توهین کرد و خوک و گاو را در اماکن مذهبی نگهداری کرد. وی همچنین با بیان اینکه نشست بعدی کمیسیون بین دولتی جمهوری آذربایجان و ایران برگزار خواهد شد، ابراز امیدواری کرد فرصت مساعدی برای بحث درباره پروژههای دقیق مورد اشاره سران کشورها در چارچوب این دیدار فراهم شود.
علیاف همچنین در حوزه همکاریهای کریدوری بر استفاده کشورش از کریدور شمال - جنوب و بهرهمندی از ظرفیت خلیجفارس از مسیر راهگذر آغبند تاکید کرد.
وی درباره راهحل بحرانهای قفقاز جنوبی نیز با اشاره به ابتکار خود در رابطه با فرمت 3+3، بر حل و فصل مسائل منطقه قفقاز جنوبی در قالب همکاریهای کشورهای منطقه تاکید کرد.
در این دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز با اشاره به ظرفیتها و توافقات فیمابین، برای رفع موانع در پروژهها و توافقنامههای فیمابین 2 کشور اعلام آمادگی کرد. همچنین طرفین با اعلام آمادگی برای برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک در آینده نزدیک، نسبت به همکاریهای نظامی بویژه رزمایشهای مشترک ابراز تمایل کردند.
***
اسلامی: غربیها نمیخواهند از سال دهم برجام استفاده کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه فشارها و عملیات روانی اخیر علیه ایران به خاطر برجام است، گفت: اینها نمیخواهند ایران بتواند از این سال دهم استفاده کند؛ میخواهند همچنان سرکوب کنند و اجازه ندهند حرکت توسعه ادامه یابد.
محمد اسلامی در چهاردهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری درباره فعالیت ایران در عرصه هستهای گفت: در حوزه هستهای با این همه هیاهویی که علیه ما ایجاد کردند، هنوز راه نرفته بسیار بزرگی در پیش داریم. وی با اشاره به اظهارات اخیر رئیسجمهور فرانسه گفت: آقای ماکرون پریروز با عتاب و خطاب خیلی سنگینی گفت ایران برنامه بسیار بلندپروازانهای دارد که دیگر قابل کنترل نیست و گفت باید مهار شود.
اسلامی تاکید کرد: عرصه نوآوریها و فناوریهای نوین، عرصه جنگ است و عرصه تعامل نیست. اساس جنگی که علیه هستهای است، فقط به خاطر حضور در عرصه فنون نوین است. رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: آنهایی که امروز روی این موضوع بیش از گذشته تلاش سیاسی میکنند و عملیات روانی میشود و حلقه فشار را بر کشور تنگ میکنند، به خاطر همین توافق برجام است که در سال دهم آن هستیم. ایران تمام تعهداتش را انجام داده و اینها نمیخواهند ایران بتواند از این سال دهم استفاده کند؛ میخواهند همچنان سرکوب کنند و اجازه ندهند حرکت توسعه ادامه یابد.
***
موافقت شورای نگهبان با انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی
سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری روز گذشته گفت: درباره مصوبه انتقال سهمیه سوخت به کارتهای بانکی نیز پس از بررسی این موضوع در نهایت ایرادی به آن وارد نشد و مورد تأیید قرار گرفت.
هادی طحاننظیف با اشاره به نتایج بررسی تبصره 2 لایحه بودجه در شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در این تبصره احکامی درباره پذیرش بدهیهای قطعی بر عهده دولت آمده بود که این حکم از این حیث که حقوق طلبکاران دولت را محدود میکرد، مغایر با قانون اساسی شناخته شد. همچنین بند دیگری از این تبصره که درباره اختصاص ارز ترجیحی برای واردات دارو و کالاهای اساسی کشاورزی بود و به دولت اجازه میداد تا سقف 11 میلیارد یورو برای واردات دارو و کالاهای اساسی کشاورزی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص دهد، با ابهامی درباره مشخص نبودن دامنه مسؤولیت دستگاههای اجرایی دریافتکننده ارز ترجیحی در تنظیم بازار مواجه شد.
وی افزود: در تبصره 3 که مربوط به نفت و روابط مالی با دولت، همچنین هدفمندسازی یارانههاست یک حکم درباره واریز درآمدهای حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی و روش محاسبه نرخ خوراک و سوخت بود که در مواردی که عدم پرداخت به دلیل عذر موجه یا عدم تقصیر باشد، در راستای حقوق مردم ابهاماتی از طرف شورای نگهبان مطرح شد. حکم مربوط به انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در این تبصره از سوی این شورای نگهبان خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد. همچنین نسبت به حکم مربوط به ارائه سهمیه سوخت نفت گاز ناوگان حملونقل عمومی به صورت ریالی، شورای نگهبان ایرادی نداشت اما عزیزان ما در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص نکاتی داشتند. همچنین بند الحاقی این تبصره که درباره تامین قیر برای دستگاههای اجرایی بود با بررسیهایی که در شورای نگهبان داشتیم، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
***
نیکزاد: طرح استیضاح وزیر اقتصاد روند قانونی خود را طی میکند
علینیکزاد، نایب رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی درباره روند استیضاح وزیر اقتصاد گفت: درباره استیضاح باید بگویم این موضوع روند خودش را طی میکند و استیضاحکنندگان دیروز صبح جلسهای در این رابطه داشتند.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار نخستوزیر عراق: باید در مقابل اشغالگری آمریکاییها در عراق با جدیت ایستاد
حشدالشعبی مؤلفه مهم قدرت در عراق
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق با قدردانی از اقدامات خوب آقای سودانی در جهت آبادانی و امنیت گفتند: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد، به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با اشاره به ارتباط خوب میان دولت و ملت عراق، وحدت و انسجام میان مذاهب و قومیتهای مختلف عراق را بسیار ضروری و مهم برشمردند و خطاب به آقای سودانی افزودند: همانگونه که جنابعالی تصریح کردید، حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفههای مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت.
رهبر انقلاب اسلامی حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق را غیرقانونی و برخلاف منافع مردم و دولت عراق خواندند و تاکید کردند: قرائن و شواهد حاکی از تلاش آمریکاییها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به تحولات منطقه بویژه شرایط سوریه تاکید کردند: نقش دولتهای بیگانه در این قضایا کاملا مشهود است.
در این دیدار که آقای پزشکیان، رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای سودانی با ابراز خرسندی از مذاکرات خود در تهران اظهار امیدواری کرد این مذاکرات و توافقهای انجام شده در تهران، روابط ۲ کشور را بیش از پیش گسترش و تعمیق دهد.
نخست وزیر عراق «مردم»، «حشدالشعبی»، «وحدت و انسجام ملی» و «مرجعیت» را از مؤلفههای قدرت در عراق برشمرد و با اشاره به تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان تاکید کرد: موضع اصولی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و مقاومت در منطقه بوده است.
آقای سودانی همچنین با اشاره به تحولات سوریه و نقش بیگانگان در این تحولات خاطرنشان کرد: موضع عراق همواره حمایت از اراده مردم سوریه و حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور و تشکیل حکومتی فراگیر بوده است.
***
حمایت 2 کشور از ثبات در سوریه
نخستوزیر عراق طبق برنامهای که از پیش اعلام شده بود، دیروز به تهران آمد. هرچند سفر مسؤولان 2 کشور همسایه همواره مورد توجه رسانهها قرار دارد اما سفر دیروز محمد شیاع السودانی در میانه وقایع خاورمیانه نظیر سقوط نظام اسد در سوریه، همچنین نزدیک بودن روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، بیش از پیش بازار گمانهزنیها درباره اهداف و نیات این سفر را داغ کرد. به هر روی سودانی دیروز به تهران آمد و در مهرآباد مورد استقبال عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد قرار گرفت. وی برنامه فشردهای در تهران داشت و علاوه بر دیدار با مسعود پزشکیان، رئیسجمهور و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، به دیدار مقام معظم رهبری نیز رفت. سودانی در آغاز برنامههای رسمی سفرش، رایزنیهایی با مسعود پزشکیان داشت. پس از ساعتی گفتوگو و رایزنی بین پزشکیان و سودانی، هر دو به جمع خبرنگاران آمدند تا در کنفرانس خبری مشترک، نتایج حاصل شده در این دیدار را با اصحاب رسانه در میان بگذارند.
رئیسجمهور در نشست خبری با نخستوزیر عراق بیان کرد: امیدواریم در پرتو این سفر و حسن اعتماد بین 2 کشور، روند توسعه همکاریهای دوجانبه شتاب بیشتری گرفته و گامهای مؤثری در مسیر همگرایی 2 کشور برداشته شود.
مسعود پزشکیان افزود: عراق کشوری مهم در همسایگی و شریک راهبردی ما است. روابط ایران و عراق در عالیترین سطح در جریان است و بر دامنه همکاری ما در سطوح مختلف افزوده میشود. ایران همواره خواهان صلح، ثبات و توسعه محیط پیرامون خود است و پیشرفت مردم عراق هم برای ما اهمیت بالایی دارد. عراق بعد از گذر از دوران تروریسم، دوره توسعه را تجربه میکند و این مسیر تداوم خواهد داشت.
رئیسجمهور عنوان کرد: سفر نخستوزیر عراق در ادامه سفر من به عراق و از نقاط عطف 2 کشور است که نتایج مثبت آن در آینده مشخص خواهد شد. در دیدار امروز ضمن رایزنی پیرامون تحولات اخیر منطقه، مذاکرات خوبی درباره توسعه همکاریهای دوجانبه در تمام ابعاد و زمینههای موجود داشتیم. پزشکیان خاطرنشان کرد: 2 کشور از دغدغههای مشترک درباره تحولات جاری سوریه برخوردارند؛ ثبات و آرامش در سوریه، حفظ تمامیت ارضی این کشور، مقابله با گروههای تروریستی، ضرورت خروج اسرائیل از مناطق اشغالی، توجه به احساسات مذهبی و بقاع و اماکن مقدس از جمله این دغدغههاست.
وی اظهار داشت: خطر تروریسم و احتمال فعالشدن مجدد هستههای تروریسم از دغدغههای 2 طرف و مباحث امروز ما بود که هوشیاری و همکاری 2 کشور را بیش از گذشته یادآوری میکند. در دیدار امروز برنامه جامع همکاری 2 کشور و اجرای کامل توافق امنیتی بار دیگر مورد بررسی و گفتوگو قرار گرفت. رئیسجمهور گفت: درباره اهمیت همکاریهای اقتصادی و تجاری برنامههای خوبی را بررسی کردیم و یکی از این طرحها تسریع در مسیر تحقق احداث پروژه راهآهن شلمچه به بصره است که آقای سودانی اهتمام خوبی به اجرای آن داشته است. طرفین بر اهمیت اجرای اسناد و رفع موانع موجود تأکید داشتند. توسعه مناسبات در زمینههای گمرکی، حضور شرکتهای 2 کشور در پروژههای مشرکت سرمایهگذاری، حملونقل جادهای، ترانزیت، تقویت بازارچههای مرزی و تأمین مشترک نیازهای متقابل از جمله مسائل مورد بررسی بود. پزشکیان اضافه کرد: از میزبانی شایسته دولت و ملت عراق از زوار اعتاب مقدسه و زائران اربعین، در سالهای گذشته متشکریم.
وی عنوان کرد: توسعه روابط با همسایگان از جمله همسایه عزیزمان عراق، در اولویت سیاست خارجی ما است و امنیت، توسعه و رفاه مردم عراق را بخشی از منافع خود میدانیم و در این مسیر، از هیچگونه همراهی دریغ نخواهیم کرد.
* دیدار سودانی با قالیباف
نخستوزیر عراق در سفر به تهران، با حضور در بهارستان، دیداری با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی داشت.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از نقش فرانسه در پازل فشار غرب بر ایران
دوباره پلیس بد؟
تهران آماده پاسخ متقابل
گروه سیاسی: اظهارات اخیر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه درباره برنامه هستهای ایران و نقش منطقهای آن، واکنشهای گستردهای را در سطح بینالمللی، منطقهای و داخلی برانگیخته است. این اظهارات در شرایطی مطرح شده که غرب فشارهای قابل توجهی بر ایران در رابطه با مساله هستهای اعمال میکند. این در حالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در چندین گزارش خود بر صلحآمیز بودن برنامه انرژی اتمی ایران تأکید کرده است. همچنین رافائل گروسی، رئیس آژانس، در نشست شورای حکام اعلام کرد ایران موافقت کرده است افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده بالای ۶۰ درصد را متوقف کند. وی این اقدام را گامی ملموس در مسیر درست دانست و از آن استقبال کرد. گروسی همچنین اشاره کرد این نخستینبار است که ایران چنین اقدامی انجام میدهد و این موضوع از نظر منع اشاعه تسلیحات هستهای بسیار مهم است.
با این حال، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با همکاری تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) قطعنامهای علیه ایران به دلیل توسعه برنامه هستهای و عدم همکاری کامل با آژانس تصویب کرد. در پاسخ به این اقدام، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دستور راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر کرد. این اقدام به عنوان پاسخ فوری و متقابل به قطعنامه شورای حکام انجام شد و هدف آن صیانت از منافع ملی و توسعه صنعت هستهای صلحآمیز ایران اعلام شد. ایران همچنین اعلام کرد در صورت تشدید تحریمها یا اقدامات خصمانه بیشتر، آماده اتخاذ اقدامات متقابل از جمله کاهش تعهدات هستهای طبق برجام یا افزایش غنیسازی اورانیوم است. این اقدامات با دقت و محاسبه انجام خواهد شد تا از تشدید بحران جلوگیری شود.
در کنفرانس سالانه سفرای فرانسه که در ۶ ژانویه ۲۰۲۵ در پاریس برگزار شد، امانوئل مکرون ایران را به عنوان «چالش اصلی راهبردی و امنیتی» برای فرانسه، اتحادیه اروپایی و منطقه خاورمیانه توصیف کرد. وی در سخنرانی خود اظهار داشت: ایران به دلیل تسریع در غنیسازی اورانیوم و توسعه فناوریهای پیشرفته هستهای، به نقطهای نزدیک شده است که بازگشت از آن دشوار خواهد بود. مکرون هشدار داد این موضوع میتواند ثبات منطقهای و جهانی را تهدید کند. رئیسجمهور فرانسه همچنین از نقش ایران در حمایت از روسیه در جنگ اوکراین انتقاد کرد و گفت: این همکاریها نشاندهنده تلاش ایران برای گسترش نفوذ خود در سطح بینالمللی است. مکرون به فعالیتهای ایران در آفریقا نیز اشاره و ادعا کرد تهران از نفوذ خود برای ایجاد تنش در کشورهای آفریقایی استفاده میکند.
مکرون اعلام کرد موضوع ایران بخشی از اولویتهای گفتوگو با دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ خواهد بود. او خواستار همکاری بیشتر بینالمللی برای مقابله با چالشهای ناشی از برنامه هستهای ایران شد. در واکنش به اظهارات مکرون، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی این ادعاها را «بیاساس، متناقض و فرافکنانه» خواند. وی به چندین نکته کلیدی در پاسخ به مکرون اشاره کرد.
بقایی تأکید کرد: فعالیتهای هستهای ایران کاملا صلحآمیز است و تحت نظارت دقیق آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) انجام میشود. وی گفت: ایران همواره به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین فرانسه را به عدم پایبندی به تعهدات برجامی متهم کرد و گفت: این کشور به جای حمایت از دیپلماسی، به رویکردهای غیرسازنده رو آورده است. بقایی اسرائیل را به عنوان تهدید فوری و واقعی برای صلح و ثبات منطقهای معرفی کرد و از فرانسه به دلیل حمایت از این رژیم انتقاد کرد. وی گفت: فرانسه به جای انتقاد از رژیمهای نسلکش و آپارتاید، انگشت اتهام را به سوی ایران دراز میکند.
بقایی خاطرنشان کرد: ایران همواره منادی صلح و احترام به اصول حقوق بینالملل بوده است و از فرانسه خواست در رویکردهای خود تجدیدنظر کند.
برخی تحلیلگران معتقدند رفتار جدید امانوئل مکرون بخشی از تلاش برای تکمیل پازل فشار بر ایران است. همچنین برخی بر این باورند اظهارات مکرون در این زمان، تلاشی برای جلب حمایت دولت ترامپ از اوکراین است، زیرا در صورت کاهش حمایت آمریکا از اوکراین، اروپا با چالشهای امنیتی و اقتصادی قابل توجهی مواجه خواهد شد. گفتنی است فرانسه در مذاکرات سال 2015 معروف به برجام نیز کارشکنیهایی در پیشرفت مذاکرات هستهای بین ایران و 1+5 داشت که حتی کار تا جایی پیشرفت که فرانسه آن زمان در بین رسانهها معروف به پلیس بد شد.
اظهارات مکرون نشاندهنده تشدید تنش و فشار بر ایران است. در حالی که این تنشها افزایش یافته است، دور جدیدی از مذاکرات هستهای بین ایران و ۳ کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) برای ۱۳ ژانویه ۲۰۲۵ (۲۴ دی) در ژنو برنامهریزی شده است. این مذاکرات در شرایطی برگزار میشود که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیرا قطعنامهای علیه ایران به دلیل گسترش فعالیتهای هستهای و عدم همکاری کافی با آژانس تصویب کرده است.
با توجه به نزدیک شدن به تاریخ انقضای توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) در اکتبر ۲۰۲۵، کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس در حال بررسی امکان فعالسازی مکانیسم بازگشت تحریمها (مکانیسم ماشه) هستند. این در حالی است که ایران هشدار داده است در صورت بازگشت تحریمها ممکن است از معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) خارج شود.
در حالی که فرانسه نگرانیهای خود را درباره برنامه هستهای ایران و نقش آن در منطقه بیان میکند، ایران بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایاش تأکید کرده و از فرانسه به دلیل رویکردهای غیرسازنده انتقاد میکند.
ارسال به دوستان
تمرین بالگردهای رزمی سپاه در پنجمین روز رزمایش «پیامبر اعظم 19»
نمایش وحدت رزمندگان شیعه، اهل سنت و اهل حق
گروه سیاسی: رزمایش «پیامبر اعظم 19» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از روز 15 دیماه آغاز شده است، دیروز نیز در بخشهای مختلف با قدرت ادامه یافت و تمام یگانهای شرکتکننده به اهداف از پیش تعیین شده دست یافتند؛ تا آنجا که فرمانده نیروی زمینی سپاه در جریان رزمایش «پیامبر اعظم 19» در منطقه غرب کشور با تاکید بر اینکه «آمادگی ما برای دفاع از کشور در بالاترین سطح قرار دارد» اظهار کرد: «این رزمایش با ۲ وجه امنیتی و دفاعی در حال اجرا است. وجه امنیتی آن در مناطق مرزی غرب کشور، از جمله ارتفاعات استراتژیک ازگله و بمو، آغاز شده و در آینده نزدیک، وجه دفاعی رزمایش در جنوب کشور برگزار خواهد شد».
سردار محمد پاکپور با اشاره به ویژگیهای جغرافیایی منطقه افزود: «این منطقه به دلیل شرایط پیچیده جغرافیایی و سوابق امنیتی در دوران دفاعمقدس، از اهمیت بالایی برخوردار است. ارتفاعات بمو در گذشته به دلیل تسلط نیروهای بعثی بر آن، یکی از نقاط سخت و راهبردی منطقه بوده است. امروز نیز به دلیل همجواری با استان دیاله عراق که پیشتر مهد گروههای تروریستی و تکفیری بوده، این منطقه همچنان از حساسیت ویژهای برخوردار است».
سردار پاکپور با تأکید بر اهمیت افزایش آمادگی نیروهای سپاه گفت: «رزمایش پیامبر اعظم بخشی از برنامههای سالانه نیروی زمینی سپاه است و هدف آن افزایش توان رزمی و ارتقای قدرت شناسایی و مقابله با تهدیدات احتمالی است. یگانهای نیروی مخصوص ما برای آشنایی با جغرافیا و تمرین ماموریتهای عملیاتی به این منطقه اعزام شدهاند».
وی تصریح کرد: «این رزمایشها پیامی روشن برای دشمنان دارد: هرگونه تهدید یا تجاوز به مرزهای جمهوری اسلامی ایران با پاسخ سخت و قاطع نیروهای مسلح ما روبهرو خواهد شد. آمادگی ما برای دفاع از کشور در بالاترین سطح قرار دارد و امنیت مرزها اولویت اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است».
* ستونکشی 1500 نفر از رزمندگان شیعه، اهلسنت و اهل حق
رزمایش «پیامبر اعظم 19» سپاه دیروز شاهد عملیات ستونکشی بیش از ۱۵۰۰ نفر از رزمندگان بود که نکته جالب توجه این تمرین رزمی، حضور رزمندگان بسیجی اعم از اهل سنت، شیعیان و اهل حق در استان کرمانشاه در رزمایش «پیامبر اعظم 19» نیروی زمینی سپاه بود. سردار فرامرز صفری، فرمانده لشکر ۲۹ نبی اکرم(ص) سپاه پاسداران در حاشیه ستونکشی نیروهای بسیج مردمی و ادوات رزمایش گفت: بسیجیان بومی لشکر ۲۹ نبی اکرم(ص) در گردانهای تخصصی توپخانه، ادوات و گردانهای پدافند هوایی با مهارت کامل و توانمندی لازم آموزش دیدهاند. وی با بیان اینکه نیروها با توانمندی لازم در رزمایش «پیامبر اعظم 19» نیروی زمینی سپاه حضور دارند، افزود: در عملیات ستونکشی بیش از ۱۵۰۰ نفر از برادران رزمنده بسیجی اعم از شیعیان، اهل سنت و اهل حق در استان کرمانشاه در رزمایش نیروی زمینی سپاه حضور پیدا کردند. فرمانده لشکر ۲۹ نبی اکرم(ص) سپاه پاسداران ادامه داد: این نیروها با آمادگیهای تخصصی و رزمی برای تمرین عملی آموزشهای تئوری مطابق صحنه عملیات با تجهیزات و تاکتیکهای بهروز ترکیبی شامل پیاده، تکاور، نیروی مخصوص و گردانهای بسیجی در صحنه حضور دارند.
* تمرین بالگردهای رزمی سپاه
بالگردهای کبرای هوانیروز سپاه پاسداران نیز روز گذشته تمرینات از پیش تعیینشده را در رزمایش «پیامبر اعظم 19» اجرا و اهداف خود را منهدم کردند. این بالگردها تمرین انهدام اهداف از پیش تعیینشده را با موفقیت به اجرا گذاشتند. گفتنی است در این تمرین بالگردهای هوانیروز با راکتهای 70 میلیمتری هایدرا و توپ 20 میلیمتری اهداف خود را منهدم کردند. سهشنبه 18 دی نیز رزمایش «پیامبر اعظم 19» شاهد شگفتیهایی در بخش پدافند هوایی بود و برای نخستینبار در این رزمایش تصاویری از سامانه پدافند هوایی سوم خرداد در حلقههای پدافند هوایی سایت هستهای نطنز در رسانهها منتشر شد.
***
358»؛ اختراع خاص ایرانیها
پخش نخستین تصاویر از آمادهسازی و شلیک پدافند هوایی ضدپهپاد 358 نیروی هوافضای سپاه که در اثنای برگزاری رزمایش «پیامبر اعظم19» انجام شد، از اخبار داغی بود که پیرامون این رزمایش منتشر شد. تصاویر عملیاتی شدن پدافند 358 در حالی به نمایش عمومی درآمد که حدود ۳ سال پیش نخستین اخبار پیرامون ابتکار نخبگان ایرانی در طراحی و ساخت این پدافند ضدپهپاد منتشر شده بود.
مرداد 1401 سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه در این باره گفته بود: «موشکهای پدافندی با پایه پهپادی، اختراع ایرانیان است و از این موارد ما زیاد داریم. اینها اختراع نخبگان ایرانی است». اختراع خاص ایرانیها تاکنون توانسته پهپاد هرمس و امکیوی آمریکایی را منهدم کند. 358 با داشتن جستوجوگر اپتیکی (تلویزیونی) و فروسرخ و با موتور توربوجت (موتور جت کوچک) خود پس از شلیک در فضای معینشده پرسهزنی میکند و منتظر شکار خود میماند، سپس با هوشمندی به سمت هدف حرکت میکند تا آن را منهدم کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|