|
اخبار
انتقاد پزشکیان از سیاستهای منافقانه آمریکا
فریب ترامپ را نمیخوریم
رئیسجمهور گفت: دنیا به کجا رسیده که آن فردی که دم از حقوق بشر میزند، خودش ترور و از اسرائیل حمایت تسلیحاتی میکند و میگوید دنبال امنیت منطقه هستیم. به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان دیروز در جمع مردم بوشهر، خطاب به رئیسجمهور آمریکا اظهار داشت: تو اگر مرد مذاکره هستی چرا از این کارها میکنی؟ تمام تلاش دشمن چه در داخل و چه خارج کشور و عدهای آگاهانه و عدهای ناآگاهانه، ایجاد اختلاف و ناامیدی در داخل کشور است تا مردم را نسبت به نظام و آینده بدبین کنند. هدف آنها از راه انداختن دعوا این است که کشور را نابود کنند. دشمن میگوید امنیت ما را بر هم زدید. شما آمدهاید امنیت را بر هم زدید و مردم را ترور میکنید، بعد میگویید شما تروریست هستید؟
پزشکیان همچنین گفت: آمریکا میگوید ایران نباید موشک و تسلیحات داشته باشد. میخواهند رژیم صهیونیستی مثل غزه به ایران حمله کند و ما در برابرش سکوت کنیم.
رئیسجمهور با یادآوری رویکرد خصمانه آمریکا در مواجهه با ایران گفت: کسانی که امروز دم از مذاکره میزنند، همانهایی هستند که شدیدترین تحریمها را علیه مردم ایران اعمال کردهاند، تمام راههای تعامل را بستهاند و از هر ابزاری برای تحت فشار قرار دادن کشور ما استفاده کردهاند. اگر واقعاً به دنبال مذاکره هستند، چرا سیاستهای خصمانه خود را متوقف نمیکنند؟ این سیاستهای دوگانه، برای ملت ایران آشکار شده است و دیگر نمیتوانند با این فریبها، ما را از مسیر خود بازدارند.
***
سرلشکر سلامی:
قدردان سربازان گمنام در جنگ اطلاعاتی با استکبار هستیم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی پیامی فرارسیدن نیمه شعبان و روز سربازان گمنام امام زمان(عج) را به جامعه اطلاعاتی تبریک گفت. سردار سرلشکر حسین سلامی با صدور پیامی، فرا رسیدن نیمه شعبان و روز سربازان گمنام امام زمان(عج) را به جامعه اطلاعاتی تبریک گفت. در بخشی از این پیام خطاب به حجت الاسلام سیداسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات آمده است: خاضعانه خدای بزرگ را شاکریم که به برکت مجاهدتهای خاموش نیروهای مؤمن، متعهد، متخصص، دلسوز و انقلابی «وزارت اطلاعات» و هماهنگی و همافزایی دیگر ارکان «جامعه اطلاعاتی کشور» در میدانهای خطیر و حساس صیانت از امنیت و آسایش میهن اسلامی، نقشهها و توطئههای پیچیده سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی دشمن، ابتر مانده و شکست و استیصال آنان را رقم زده است.
***
دیدار رئیس نیروهای مسلح عمان با فرمانده ارتش و وزیر دفاع
رئیس ستاد نیروهای مسلح سلطنت عمان در سفر به تهران با فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیدار کرد. دریاسالار عبدالله بن خمیس الرئیسی دیروز با حضور در ستاد فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با امیر سرلشکر عبدالرحیم، موسوی فرمانده کل ارتش دیدار و گفتوگو کرد. رئیس ستاد نیروهای مسلح سلطنت عمان همچنین شامگاه سهشنبه با امیر خلبان نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیدار و گفتوگو کرده بود.
***
عراقچی: ایران و ترکمنستان دارای روابط بسیار عمیقی هستند
وزیر امور خارجه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ترکمنستانی خود گفت: ایران و ترکمنستان دارای روابط بسیار عمیقی هستند و از مشترکات دیرینه فرهنگی و تاریخی برخوردار هستیم. سیدعباس عراقچی دیروز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «رشید مردوف» وزیرخارجه ترکمنستان اظهار داشت: به وزیر خارجه ترکمنستان خوشامد میگویم. میزبان وزرای راه و انرژی و نفت ترکمنستان بودیم. دیروز و امروز مذاکرات بسیار فشردهای در حوزههای مختلف اقتصادی انجام شد. وی ادامه داد: ایران و ترکمنستان دارای روابط بسیار عمیقی هستند و از مشترکات دیرینه فرهنگی و تاریخی برخوردار هستیم.
***
مهاجرانی: اسم فشار حداکثری، مذاکره نیست
سخنگوی دولت گفت: ایرانیان اهل مذاکره و دوستی هستند ولی زیر بار زور و حرفهای دوگانه نمیروند؛ نمیشود با لبخند بخشنامه فشار حداکثری را ابلاغ کرد و گفت من میخواهم با شما مذاکره کنم.
به گزارش تسنیم، فاطمه مهاجرانی در حاشیه نشست هفتگی هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت چه برنامهای درباره مقابله با تحریمهای آمریکا دارد، عنوان کرد: ما این پیشبینی را داشتیم که دولت آمریکا فشار حداکثری را علیه ایران بهکار ببرد؛ اگرچه میدانستیم این راهبرد کار به جایی نخواهد برد اما دولت برنامه فعالی برای رونق اقتصاد دارد. ما این شرایط دشوار را با حمایت مردم پشت سر خواهیم گذاشت. البته نمیگوییم وضعیت آسانی در پیش داریم و طبیعتا ما بارها و بارها در شرایط سخت قرار گرفتهایم اما با کمک و حمایت مردم از این شرایط عبور کردهایم.
مهاجرانی همچنین درباره دوگانه ترامپ مبنی بر مذاکره یا بمب گفت: واکنش ما این است که آقای ترامپ یک بار موضوع فشار حداکثری را تجربه کردهاند طبیعتا با زبان تهدید هیچگاه نمیتوان موضوعات را حل کرد. این جمله آقای ظریف را در سالهای گذشته همه به خاطر داریم که «هیچوقت یک ایرانی را تهدید نکنید». این را باز هم تکرار میکنیم که هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنند؛ فکر میکنم این بهترین جواب باشد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، مسؤولان و متخصصان صنعت دفاعی کشور با فوقالعاده دانستن موفقیتهای چشمگیر دفاعی:
پیشرفتها باید ادامه یابد
۲۲ بهمن امسال یک حرکت بزرگ ملی بود
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار دانشمندان، مسؤولان و متخصصان صنعت دفاعی، با تأکید بر استمرار نوآورانه پیشرفتهای دفاعی، راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را قیام مردمی و حرکت بزرگ ملی در زیر بمبارانهای رسانهای دشمن خواندند و با تجلیل و تشکر صمیمانه از مردم گفتند: ملت اتحاد خود را فریاد زد و در مقابل تهدیدات مکرر دشمن، هویت، شخصیت، توان و پایداری ایرانیان را نشان داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، قبل از این دیدار، حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده کل قوا به مدت یک ساعت از نمایشگاه اقتدار ۱۴۰۳ که شامل آخرین دستاوردها و توانمندیهای دانشمندان و متخصصان صنعت دفاعی کشور بود، بازدید کردند. در این نمایشگاه تجهیزات پیشرفته و فناوریهای جدید بهکار رفته در آنها، در حوزههای پدافند هوایی، موشکهای بالستیک و کروز، مهمات هوشمند، فضایی، پهپاد و هوایی، شناورهای دریایی و انرژی به نمایش گذاشته شده بود.
ایشان پس از بازدید از نمایشگاه در جمع دانشمندان، مسؤولان و متخصصان صنعت دفاعی با تبریک میلاد باسعادت حضرت بقیهالله الاعظم(عج)، نیمه شعبان را حقیقتاً عیدی جهانی و بشری نامیدند و افزودند: مژده عدالت، امید به استقرار عدالت و ظهور منجی آرزوی همیشگی بشر در طول تاریخ بوده و این آرزو بدون تردید محقق خواهد شد.
ایشان ۲۲ بهمن را عید بزرگ و تاریخی ملت ایران دانستند و با تبریک این روز تحولآفرین افزودند: در هیچ انقلابی سابقه ندارد که بعد از ۴۶ سال ملت در سالروز انقلابشان به خیابانها بیایند و جشن بگیرند.
رهبر انقلاب حضور همه قشرهای ملت و زن و مرد و کودک و پیر و جوان را در هوای سرد و سوزناک، قیام ملی و مردمی خواندند و گفتند: مراسم امسال از مهمترین و برجستهترین جشنهای سالگرد انقلاب بود.
رهبر انقلاب سخنان صریح و راهگشای رئیسجمهور در مراسم ۲۲ بهمن را مکمل حرکت عظیم ملت خواندند و افزودند: رئیسجمهور محترم حرف دل مردم و آنچه را لازم بود، بیان کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری بمباران تبلیغاتی و جنگ نرم موذیانه و بیوقفه دشمن علیه صاحبان انقلاب یعنی «ملت ایران» و علیه قهرمان ۲۲ بهمن یعنی «امام خمینی»، افزودند: ملت در چنین شرایطی، بههنگام و فرصتشناس در همه شهرها و روستاها به خیابان آمد و حرفها و مواضع خود را بیان کرد.
ایشان با قدردانی از حضور جوانان شاداب در راهپیمایی سراسری ۲۲ بهمن گفتند: از اعماق دل به جوانان عزیز دلبسته هستم و امیدوارم به فضل الهی، رحمت خداوند بر این ملت گسترش یابد و آیندهای بهتر در انتظار این ملت دانا، شجاع و آگاه باشد.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، نمایشگاهی را که قبل از این دیدار، بازدید کرده بودند، از بهترین و برترین نمایشگاهها دانستند و با تشکر عمیق از مجاهدتهای یکایک دانشمندان، متخصصان و مسؤولان و کارکنان صنایع دفاعی، افزودند: ملت نیز باید ممنون این فرزندان توانای خود باشد.
ایشان مساله دفاع از ملت و امنیت کشور را بسیار مهم خواندند و گفتند: قدرت دفاعی ایران امروز زبانزد است، دوستان انقلاب به آن میبالند و دشمنان از آن در هراسند و این واقعیت برای یک کشور، حائز اهمیت است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به دورانی که قلدرهای جهانی اقلام دفاعی مورد نیاز کشور را حتی به چند برابر قیمت به ایران نمیفروختند، گفتند: اکنون همان زورگویان به ایران میگویند تجهیزات نظامی نفروش و میان آن «نمیفروشیم» تا این «نفروشید»، فاصله بسیار زیادی است که به برکت تلاشهای دانشمندان و ذهنهای ورزیده متخصصان جوان، پر شده است.
ایشان پیشرفتهای چشمگیر دفاعی را بویژه با توجه به تحریم مستمر دشمنان، فوقالعاده برشمردند و گفتند: شرایط صنعت دفاعی ایران به گونهای است که هر قطعهای به ما ندهند، جوانان، بهترش را در داخل تولید میکنند.
فرمانده کل قوا در بخش دیگری از سخنانشان در بیان نکاتی درباره ضرورت و الزامات استمرار پیشرفتها در صنعت دفاعی گفتند: پیشرفتهای صنعت دفاعی باعث ارتقای رتبه قدرت دفاعی ما در جهان شد اما این به معنای توقف و قناعت به وضع کنونی نیست؛ چرا که ما کار را از نقطه صفر شروع کردیم و با وجود تلاشها و دستاوردهای فراوان، هنوز در بسیاری از موارد با خطوط مقدم فاصله داریم.
ایشان دستیابی به خطوط مقدم نظامی را برگرفته از دستور قرآنی «و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه» - یعنی آمادگی حداکثری و مستمر در مقابل دشمن - و لازمه دفاع از کشور در مقابل بدخواهان دانستند و افزودند: پیشرفتها باید در همه بخشهای نظامی ادامه یابد. مثلاً اگر در دورهای، حدی از دقت برای موشکها در نظر گرفته بودیم و امروز نیازمند افزایش آن هستیم، این کار باید انجام شود.
رهبر انقلاب تمرکز بر نوآوری و متوقف نشدن در سازوکارهای رایج را از دیگر الزامات پیشرفت صنعت دفاعی برشمردند و گفتند: ابتکار و نوآوری، پایان ندارد. البته نوآوری به معنی توانایی ساخت یا تکمیل کارهای دیگران نیست بلکه باید سراغ کارهای انجامنشده و بالفعل کردن امکانات شناختهنشده در طبیعت رفت همچنان که با کشف نیروی الکتریسیته، اینترنت و هوش مصنوعی دریچههای جدیدی از علوم به روی جهان گشوده شد.
ایشان پیشرفت واقعی را در گرو نوآوری و بکارگیری نیروهای جوان، مؤمن، انقلابی، دانشمند، توانمند و با استعداد دانستند و گفتند: ایمان به انسان قوت و توان میدهد و او را در صراط مستقیم باقی نگه میدارد و انقلابی بودن نیز به معنی باور داشتن به تحول عظیم سیاسی و اجتماعی است که به برکت انقلاب اسلامی در کشور ایجاد شده است.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیهای دیگر، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلح را به سوق دادن تحقیقات به سمت تأمین نیازهای دفاعی کشور سفارش کردند و افزودند: در برخی دانشگاهها، همت اساتید به نگارش و انتشار مقاله است و توجهی به این نمیشود که آن مقاله چه نیازی از کشور برطرف میکند که در مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلح از این آفت برحذر باشید.
رهبر انقلاب در پایان، قدرت فکر، ابتکار، نوآوری و توانایی تحقیق و ساخت را از نعمتهای الهی و درخور شکر و سپاس قلبی، زبانی و عملی خواندند.
در ابتدای این دیدار وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح حضور پرشور ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمنماه را مایه قوت قلب متخصصان و دانشمندان عرصه دفاعی کشور برشمرد.
امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده ضمن اشاره به روند تحقیقات، طراحی و تولید انواع تسلیحات پیشرفته و غافلگیرکننده، گزارشی را از دستاوردهای غیرنظامی صنایع دفاعی، احداث پارکهای فناوری دفاعی و همچنین مشارکت علمی صنعت دفاعی کشور با سایر صنایع دارای فناوری برتر ارائه کرد.
***
توصیههای مؤکد رهبر انقلاب درباره دقت موها
«هرچه میتوانید روی موشک کار کنید؛ ببینید دشمن چقدر روی موشک حساس است، پس بدانید چقدر کارتان مهم است»؛ این جملات بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب پس از «عملیات لیلهالقدر» سپاه در موشکباران مقر داعش در دیرالزور سوریه بود که خرداد 1396 انجام شد. رهبر انقلاب پس از این عملیات در جمع تعدادی از فرماندهان سپاه، آنها را به کار بیشتر روی توان موشکی کشورمان توصیه کردند.
رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره افزایش توان دفاعی بویژه موشکی کشور، به چندین سال قبل برمیگردد. ایشان نهتنها جوانان و نخبگان کشور را به کار بیشتر در این زمینه تشویق و توصیه کردهاند که قدمی فراتر نهاده و با دوراندیشی خاصی نسبت به دقت و نقطهزنی این موشکها نیز تاکید کردهاند. این فرمایش «اولویت اول من دقت موشکهاست» سخنی از رهبر معظم انقلاب است که از سوی فرماندهان نظامی چون سردار امیرعلی حاجیزاده و سرلشکر حسین سلامی به آن اشاره شده است.
رهبر انقلاب در صنعت موشکی کشورمان خطی را توصیه و دنبال میکنند که سردار سلامی از آن با عنوان منطق رهبری برای موشکهای نقطهزن یاد میکند. سلامی گفته است: «در منطق اسلام، کشتار جمعی بیمعناست. چند سال قبل روزی من در خدمت مقام معظم رهبری در مورد دقت موشکهایمان صحبت میکردم و ایشان به من فرمودند برای دشمنان ما دقت موشکها چندان مهم نیست اما برای ما خیلی اهمیت دارد، چراکه اگر دقت موشکها پایین باشد، ممکن است به جای اصابت با اهداف نظامی، روی خانههای مردم فرود بیاید. ما هرگز برای کشتن مردم بیگناه برنامهریزی نمیکنیم».
رهبر انقلاب دیروز نیز بعد از بازدید یک ساعته از نمایشگاه اقتدار ۱۴۰۳ که شامل آخرین دستاوردها و توانمندیهای دانشمندان و متخصصان صنعت دفاعی کشور بود، دوباره به بحث نقطهزنی موشکها پرداختند و گفتند: «اگر در دورهای، حدی از دقت برای موشکها در نظر گرفته بودیم و امروز نیازمند افزایش آن هستیم، این کار باید انجام شود».
این سخنان نشان میدهد رهبر انقلاب برای پیشرفت صنایع نظامی کشور خصوصا تسلیحات راهبردی چون موشک، حد توقفی قائل نیستند و همواره نگاهی رو به جلو دارند و با منطق اسلامی و انقلابی، فرزندان معنویشان در وزارت دفاع و نیروهای مسلح را نیز به رعایت مواردی چون بالاتر بردن دقت نقطهزنی موشکها توصیه و تشویق میکنند.
* رونمایی از پهپاد جدید «حدید110»
دیروز همزمان با حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه اقتدار 1403، از زیرسطحی بدون سرنشین با قابلیت شلیک پهپادهای انتحاری رونمایی شد.
طبق تصاویر منتشر شده از زیرسطحی بدون سرنشین، این وسیله لحظاتی از زیرسطح روی سطح آمده و سپس پهپاد انتحاری را به سوی هدف شلیک میکند. همچنین دیروز از پهپاد پنهانکار «حدید110» که از جدیدترین دستاوردهای وزارت دفاع است نیز رونمایی شد. پهپاد انتحاری «حدید 110» مجهز به موتور جت است که با قابلیت پنهانکاری و دورماندن از رادارهای دشمن میتواند ضربات سختی را به دشمن وارد کند. وزارت دفاع هنوز جزئیات بیشتری از این پهپاد جدید خود ارائه نکرده است.
ارسال به دوستان
شجاعت و عقلانیت: رو به میهن، پشت به دشمن
محسن ردادی: رهبر انقلاب روز ۱۹ بهمن در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی، با یادآوری حماسه افسران نیروی هوایی در سال ۵۷، 4 ویژگی مهم آنها را برشمردند. سپس به موضوع دیپلماسی و مذاکره با آمریکا اشاره کردند. اگر بخواهیم بین این 2 بخش از سخنان رهبر انقلاب ارتباط برقرار کنیم، میتوان دولتمردان کشور را به سربازان وطن تشبیه کرد. در صورتی که آنها شجاعت، بهنگام عمل کردن، محاسبهگری عاقلانه و استفاده از غفلت دشمن را سرلوحه اقدام خود قرار دهند، میتوانند به همان اندازه موثر واقع شوند.
تصمیمسازان دولتی باید شجاعت کافی داشته باشند که از باورهای عوامانه فاصله و منافع ملی را در نظر بگیرند. این باور غیرعلمی و عوامانه که مذاکره میتواند گرهگشای مشکلات مالی کشور باشد، با عقل و استدلالهای کارشناسی سازگار نیست. به علاوه تجربه ایران و دنیا در مذاکره با آمریکا، هرگز به یک نتیجه برد - برد منجر نشده است.
* تجربه مذاکره
تجربه مذاکرات پیشین ایران و آمریکا، از بیانیههای الجزایر تا برجام، نشان میدهد این مسیر، همواره با چالشها و موانع جدی روبهرو بوده و نتایج مطلوب و پایداری را برای ایران به همراه نداشته است. در طول این سالها، ایران همواره با حسننیت و به منظور حل مسائل و کاهش تنشها، پای میز مذاکره حاضر شده است اما طرف مقابل، اغلب با زیادهخواهی، عدم پایبندی به تعهدات و استفاده از تاکتیکهای غیراخلاقی، سعی در تحمیل خواستههای خود داشته است. به عنوان مثال، در جریان مذاکرات برجام، ایران با اجرای کامل تعهدات خود، نشان داد به دنبال توافقی عادلانه و پایدار است اما آمریکا، با خروج یکجانبه از برجام و اعمال تحریمهای ظالمانه، نشان داد به اصول اخلاقی و توافقات بینالمللی پایبند نیست.
طرفداران مذاکره این نکته بدیهی را نادیده میگیرند که انجام مذاکره و رسیدن به توافق، لزوما به معنای حل مشکلات و بهبود اوضاع نیست. تجربه نشان داده است حتی در صورت انجام مذاکره و امضای توافق، تضمینی برای اجرای آن و تحقق اهداف مورد نظر وجود ندارد. به عنوان مثال، در دوره ریاستجمهوری ترامپ، مذاکرات متعددی با کشورهایی مانند چین، کرهشمالی، اعراب و افغانستان انجام شد اما هیچ کدام از این مذاکرات، منجر به بهبود پایدار وضعیت در این کشورها نشد. کدام یک از این کشورها، از نتایج مذاکره با ترامپ راضی بودند؟ این تجربه جهانی نشان میدهد مذاکره راهحل نیست.
انتظار اینکه با مذاکره یا حتی توافق، مشکلات مهم کشور حل شود سادهلوحانه است.
* عقلانیت و مذاکره
باید به این نکته اساسی توجه داشته باشیم که مذاکره، ذاتاً یک عمل عقلانی و معطوف به هدف است. مذاکره زمانی میتواند مفید باشد که حداقل نتایج قابل تصوری برای آن پیشبینی شود و بتواند به تحقق اهداف مورد نظر کمک کند. تعصب بیجا و ایدئولوژیک به انجام مذاکره، بدون در نظر گرفتن شرایط و نتایج احتمالی، میتواند به جای تأمین منافع ملی، به ضرر کشور تمام شود. بنابراین لازم است در هرگونه تصمیمگیری درباره مذاکره، با عقلانیت، هوشمندی و دوراندیشی عمل کنیم و از هرگونه تعصب و احساسات بیجا پرهیز کنیم. بحثهای داغ بر سر مذاکره که در رسانهها و در فضای مجازی جاری است، بیشتر بر هیجان و کلکلهای انتخاباتی تکیه دارد نه بر منطق و عقلانیت. مهم است دولت تسلیم این هیجانها نشود و عقلانی تصمیم بگیرد.
* نظرات کارشناسان درباره مذاکره
در تحلیل چالشهای ایران، مسعود نیلی، اقتصاددان و دستیار و مشاور رئیسجمهور روحانی، به 3 ضلعی ناترازیهای مالی و زیستمحیطی، وضعیت خطیر روابط خارجی و شکافهای اجتماعی و فرهنگی اشاره میکند و معتقد است برای حل این ابرچالشها، باید از ضلع اجتماعی آغاز کرد. به گفته نیلی، اگر بخواهیم با حفظ شرایط ناترازیها و شکافهای اجتماعی، سراغ حل مساله تحریم برویم، طبیعتا نظام حکمرانی ناچار به دادن امتیازات زیادی به طرف مقابل خواهد شد، چرا که در شرایط ضعف سراغ مذاکرات رفتهایم.
این تحلیل دقیق و کارشناسانه، نشان میدهد حل مشکلات داخلی و پرداختن به مسائل اجتماعی، از جمله شکافهای طبقاتی، بیاعتمادی عمومی و نارضایتیهای اجتماعی، نسبت به سایر امور اولویت و ضرورت بیشتری دارد. او تاکید میکند در شرایط فعلی، مذاکره مشکل کشور را حل نخواهد کرد. این نظر مهمترین کارشناس اقتصادی نزدیک به دولت است. سوال این است که چرا نسبت به این نظرات کارشناسی بیتوجهی میشود؟
* ریشههای توجه بیش از حد به مذاکره
با توجه به نکاتی که بیان شد مشخص میشود تجربه، عقلانیت، علم و کارشناسی، مذاکره در شرایط فعلی را نهتنها مفید نمیداند، بلکه آن را زمینهساز برخی مشکلات جدید تلقی میکند. اما چرا برخی افراد اینچنین تجربه و علم را نادیده میگیرند و بر سوق دادن دولت به مسیر بیحاصل مذاکره اصرار میورزند؟ این میراثی است که از دولت یازدهم مانده است. دولتهای مختلف جمهوری اسلامی، با تکیه بر توانمندیهای داخلی و ایجاد توازن بین نگاه به بیرون و داخل، به موفقیت رسیدهاند. تنها استثنا دولت یازدهم و دوازدهم بود و برای نخستین بار، شاهد رویکردی بودیم که تلاش شد تمام ابرچالشهای کشور، از طریق مذاکره و سیاست خارجی حل شود. علت این بود که آن دولت برنامه دیگری نداشت و با دمیدن بر هیجان ناشی از این باور عوامانه که با مذاکره درهای بهشت بر روی ما باز میشود، توانسته بود رأی بیاورد. این رویکرد انفعالی نتوانست مشکلات اساسی کشور را حل کند و حتی در برخی موارد، باعث تشدید آنها شد.
به نظر میرسد باقیماندههای آن دولت، همچنان بر آن مسیر غلط اصرار دارند. مشاور آشنای دولت آقای روحانی دست از کار نکشیده و سخنان رهبر انقلاب را به گونهای تحریف کرده که مذاکره را در دستور کار دولت حفظ کند. البته دفتر رهبر انقلاب نسبت به این تحریف آشکار واکنش تندی نشان داد.
دولت چهاردهم باید از مسیر بنبستی که دولت آقای روحانی طی کرد و جز فاجعه حاصلی نداشت فاصله بگیرد و به پیمان دکتر پزشکیان با مردم در ایام انتخابات بازگردد. تمرکز بیش از حد بر مذاکره، FATF و مسائل خارجی و غفلت از ساختارهای داخلی و مسائل اجتماعی، میتواند مسیری اشتباه باشد که دولت بیبرنامه آقای روحانی پیمود و حاصلش را دیدیم.
ذکر این نکته هم ضروری است که نباید این موضوع مهم و حیاتی را به فرصتی برای رقابتهای جناحی و سرزنش دولت تبدیل کنیم. شعارهای توهینآمیز نهتنها غیراخلاقی، بلکه از عقلانیت و تدبیر نیز به دور است.
در شرایط حساس کنونی، بیش از هر زمان دیگری به وحدت و همدلی نیاز داریم. لازم است در همان چارچوبی که ترسیم شد، به دولت اطمینان بدهیم که در صورت حرکت در مسیر عقلانیت و تعامل سازنده با مردم، همه جناحها و گروههای سیاسی با او همراه خواهند بود.
بیایید این موضوع را فرصتی برای وفاق ملی و همدلی ببینیم، نه فرصتی برای کنایه، رقابت و تفرقه. با همفکری و همکاری، میتوانیم بر مشکلات فائق آییم و آیندهای روشن برای کشورمان رقم بزنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|