14/اسفند/1403
|
02:56
۲۲:۰۱
۱۴۰۳/۱۲/۱۳
در جلسه معارفه سرپرست جدید اداره کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم مطرح شد

نقش وزارت ارشاد تنظیم‌گری است

کد خبر: ۴۰۲۶۴۶

طی حکمی از سوی رئیس سازمان سینمایی، میثم زندی به عنوان سرپرست اداره کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم منصوب شد. به گزارش اداره کل روابط ‌عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، جلسه تکریم روح‌الله سهرابی و معارفه میثم زندی با حضور رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد. در این جلسه روح‌الله سهرابی، مدیرکل پیشین دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم، با اشاره به چالش‌های این حوزه گفت: این اداره گلوگاه اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، نه سازمان سینمایی. تعداد مراجعات و میزان ترددها در این اداره بسیار بالاست و خروجی آن به شکل کلی همه را درگیر این اداره می‌کند. وی با قدردانی از حمایت‌های محمد خزاعی و حبیب ایل‌بیگی افزود: با اضافه شدن مجموعه جدید و حضور دکتر فریدزاده و دکتر حسینی، تجربیات جدیدی شامل حال من شد. ترکیب مدیریت فعلی در هر بخش آن به نحو احسن بوده است و نگرانی‌های ما را در ادامه و پیشبرد اهداف سازمان سینمایی به حداقل می‌رساند. 
او گفت: ابتدای امسال 2 بار مراجعه کردم و مفصل با آقای خزاعی صحبت کردم تا برای مدتی بتوانم برگردم به حوزه فعالیت‌های حرفه‌ای خودم و آن فضا را پیش ببرم. این اتفاق رخ نداد و بعدتر که استعفای خودم را تقدیم دکتر فریدزاده کردم هم خواستم برگردم به فضای فیلمسازی و در نهایت به امروز رسید. هر تصمیمی که گرفته شد برای اعتبار و شأن سازمان سینمایی بود، چراکه معتقدم مرجعیت سازمان باید در بهترین نقطه و جایگاه خود باشد و سینماگران ضمن اینکه احترام قائل هستند توأمان باید بدانند اول و آخر ماجرا سازمان سینمایی باید تصمیم بگیرد. سهرابی در خاتمه بیان کرد: ما چیزی در حدود 5 هزار و 300 جلسه با سینماگران داشتیم و فکر می‌کنم بسیار بی‌سابقه است، آن هم با افرادی که هر کدام به تنهایی رسانه هستند و باید با مراقبت و درست از هر نظر با آنها صحبت می‌کردیم و همه اینها جز حمایت مدیران قبلی، همکاران عزیز و مدیران جدید نبوده است. امیدوارم همه در برنامه‌های‌تان موفق باشید.
* سینما سپهر فرهنگی و محل تعامل است
در ادامه میثم زندی، سرپرست جدید اداره کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم، با بیان اینکه همه ما خدمتگزار سینماگران هستیم، گفت: قدردان زحمات دوستانی هستم که تلاش کردند تا درخت تنومند سینما شکل بگیرد. معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و اداره‌ای که قرار است با همکاران مدتی کوتاه سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی را در آن پیگیری کنیم، همه ما جمعیتی هستیم که در بیرون از آن هستیم و خدمتگزار دوستان سینماگریم. به فکر این هستم در این دوره اندک که فرصت خدمتگزاری به این عزیزان بدست آمده روسفید باشیم. او ادامه داد: اصل اول برای من این بوده است که مجموعه تجربیاتی را که در اختیار دکتر سهرابی و سایر همکاران قرار دارد بیاموزم، چرا که این ودیعه است نزد او و خواهش می‌کنم در اختیار من قرار دهد. کار آقای سهرابی در هستی تمام نشده و متعلق به مجموعه خانواده سینماست و در نقش دیگری کمک می‌کند. زندی افزود: این رابطه ادامه خواهد داشت و همه تلاش می‌کنیم اتفاقات خوبی رخ دهد. ایراداتی وجود خواهد داشت اما تلاش می‌کنیم کم باشد. با تکیه بر علم و دانش و گفتمانی که متعلق به آن هستیم، یعنی گفتمان اسلامی، که بسیار ذخیره مناسب و گنجینه باارزشی است، تلاش می‌کنیم کار را پیش ببریم. در عرصه هنر شاید نتوانستیم ظرفیت‌های هنری در آن ایجاد کنیم اما سعی می‌کنیم موضوعاتی مثل علم‌محوری و عدالت‌محوری در گفتمان شکل ‌گیرند. شخصا معتقدم سینما به‌مثابه یک سپهر فرهنگی، محل تعامل  و همبستگی است. او ادامه داد: در روزهای اول بسیار کار داریم و باید نقاط قوت خود را بسنجیم و با حضور جوانان خلاقی که در دانشگاه حضور دارند و می‌توانند به حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی افزوده شوند، جهش منحصربه‌فردی در حوزه فرهنگ و بویژه سینما ایجاد کنیم. زندی با بیان اینکه ابتدا باید آنها ما را باور کنند، اظهار کرد: این نکته مهمی است و باید بپذیریم با مخاطبانی روبه‌رو هستیم که سینما را بیشتر از ما می‌دانند و عاقل‌تر و عالم‌تر هستند. این ویژگی را باید در ما ببینند و متوجه شوند که نسبت درستی با آنها برقرار می‌کنیم تا به ما اعتماد داشته باشند. اگر فکر کنند من میثم زندی با همکارانم در اداره کل نظارت می‌توانیم برای همه سینما تصمیم بگیریم خیال باطلی است. ما نقش تنظیم‌گری داریم و همه می‌توانند در این رنگین‌کمان جهان اسلام حضور داشته باشند، البته در چارچوب قواعدی که وجود دارد.
* گفت‌وگومحوری را سرلوحه قرار دهید
روح‌الله حسینی، معاون ارزشیابی و نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت اداره کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم، گفت: فیلم به‌مثابه فیلم، مخاطب، عرضه، تفسیر و نگاه کردن به آن یک تخصص است و ژانرهای مختلف به همین شکل؛ مخاطب همه این‌گونه‌ها، این تکثر و تنوع و تحلیل‌هایی که باید در این زمینه انجام شود، یعنی تحلیل فروش و مراقبت از اینکه در دام یک جریان نیفتیم، هر کدام یک نگاه جامع و تخصصی می‌خواهند و ما این را در وجود دکتر زندی دیدیم و یکی از مولفه‌های ما برای دعوت از ایشان نیز همین بود. 
معاون ارزشیابی و نظارت افزود: نگاه دوم روحیه تعاملی و ایجاد گفت‌وگو بود. در این حوزه به طور خاص عرضه و نمایش، ویژگی اساسی هر مدیری گفت‌وگو و تعامل است؛ تعامل ارزنده‌ای که منجر به نمایش و خروجی اثری شود که با اقتصاد گره خورده است و در نهایت منجر به جاری شدن عدالت شود و در عین حال نگاه حاکمیتی را نیز دنبال کند. اقتصاد آن حفظ شود و همزمان سینما، سینمای هنری نیز باشد. این امر با یک نگاه گفت‌وگومحور نتیجه خواهد داد. 
حسینی گفت: سومین مولفه نگاه نظام محور و سیستمی است که نباید تفکیک به اجزا شود و از هم جدا عمل کنند. این سیستم اگر با هم هماهنگ نباشند به خروجی مناسب منتج نخواهد شد. او باور دارد که همه همکاران در اداره نمایش در این موفقیت و خروجی نقش دارند و در کنار شما عزیزان در اداره‌های دیگر این نقش معنا می‌یابد و اگر با هم هماهنگ نباشند و ذیل سازمان سینمایی به‌درستی عمل نشود به خروجی لازم نخواهد رسید.
* هنر همواره راهگشا و درمانگر است
رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی نیز در پایان این جلسه با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: وقتی خالق یک اثر باشید و طعم و شیرینی آن را چشیده باشید به سختی تن به پشت میزنشینی داده و آن را رها می‌کنید، مگر اینکه انگیزه‌ای مضاعف داشته باشید و افقی را ببینید که به آن اعتقاد دارید و در این طی طریق فضاها و راه‌های جدید نیز گشوده می‌شود. با همین نیت و اراده بود که دکتر سهرابی این مسؤولیت را پذیرفت. گاهی شما در دل حادثه هستید و گاهی نیز علمی آن را می‌بینید. 
رئیس سازمان سینمایی افزود: دوران گذشته دوران سختی بود و درست نیست مقتضائات را ندید و آن را قضاوت کرد اما همان 5 هزار جلسه نشان می‌دهد نگاه همدلانه بوده تا شکاف‌ها اندک شوند و باب گفت‌وگو گشوده شود. گفت و شنود کار سختی است و به گواه دوستانی که با دکتر سهرابی همکار بودند، ایشان این سعه صدر را داشتند. فریدزاده خطاب به کارکنان اداره کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم گفت: حوزه شما ویترین اصلی سازمان است و تحت نظارت و رصد همگان است و این کار را سخت‌تر می‌کند. 
آقای سهرابی با نگاه همدلانه با سینماگران مسیر تعامل را ایجاد کرد. او بیان کرد: آقای زندی نیز لطف کردند و این مسؤولیت را پذیرفتند، چرا که کاری است که در دوره فعلی پر از چالش است و می‌تواند پرخطر باشد. از سوی دیگر یک فرصت است تا بتوانیم اتفاقا تا جایی که می‌شود قاعده بازی را مشخص کنیم. وقتی قاعده مشخص باشد فرصت ایجاب بیشتر فراهم است. وجه تعاملی قرار می‌گیرد و از بازخوردها می‌توان استفاده کرد تا مسیر را درست کرد و نقایص را مرتفع کرد. هنر همیشه راهگشا بوده و درمان‌کننده است. در پایان این جلسه رئیس سازمان سینمایی حکم میثم زندی را اهدا و از زحمات روح‌الله سهرابی قدردانی کرد. 
میثم زندی، دانش‌آموخته مقطع دکترای تخصصی رشته پژوهش هنر از دانشگاه تهران، تهیه‌کننده، نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر و سینما، استاد دانشگاه، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری نیما یوشیج، نیما پژوه، مؤلف و مترجم  4 کتاب دانشگاهی، حضور در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، نویسنده و کارگردان بیش از ۱۰ فیلم داستانی، مستند و کوتاه، کارگردان بیش از ۳۰ نمایش، پژوهشگر حوزه مطالعات عالی هنر، فلسفه هنر و زیبایی‌شناسی سینما و تئاتر است که طی سال‌ها فعالیت‌ اجرایی و مدیریت فرهنگی، به طور ویژه بر نظریه‌های فلسفی و نشانه معناشناسی در حوزه سینما و هنرهای نمایشی تمرکز داشته است.

ارسال نظر
پربیننده