14/اسفند/1403
|
22:47
۱۶:۲۸
۱۴۰۳/۱۲/۱۴

اقدامات ترامپ باعث آغاز یک جنگ تجاری جهانی شده‌ است

سردبیر سابق روزنامه گلوبال تایمز، در واکنش به تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه چین، کانادا و مکزیک هشدار داد که این سه کشور در حال اجرای اقدامات تلافی‌جویانه علیه آمریکا هستند.
کد خبر: ۴۰۲۷۳۷

اقدامات ترامپ باعث آغاز یک جنگ تجاری جهانی شده‌ است

هو شی‌جین، سردبیر سابق روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین در واکنش به تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه چین، کانادا و مکزیک، در صفحه شخصی خود نوشت که این سه کشور در حال اجرای اقدامات تلافی‌جویانه علیه آمریکا هستند و واشنگتن با حملات گسترده‌ای از سوی آن‌ها مواجه خواهد شد.

هو شی‌جین این اقدام را "آغاز یک جنگ تجاری جهانی" توصیف کرده و اظهار داشت که دولت ترامپ آمریکا را به‌عنوان "منجی جهان" در نظر گرفته و تصور می‌کند که تقریباً همه کشورها از آمریکا سوءاستفاده می‌کنند.

وی افزود که تیم ترامپ به‌طور جدی قدرت اقتصادی آمریکا را بیش از حد قوی ارزیابی کرده است. به گفته او، اقتصاد آمریکا به‌جز در حوزه‌های نیمه‌هادی و صنایع نظامی، چیز برجسته‌ای ندارد و این کشور از طریق سلطه طولانی‌مدت بر سیستم اقتصادی جهانی، از جمله جایگاه دلار به‌عنوان ارز بین‌المللی، سود کلانی به دست آورده است.

هو شی‌جین ضمن انتقاد از سیاست‌های ترامپ تصریح کرد: این تیم در حال "چلاندن آخرین قطره آب از یک حوله" در سیستم بین‌المللی است و با این کار، همان سیستمی را که بیشترین نفع را برای آمریکا داشته، نابود خواهد کرد. وی همچنین هشدار داد که جهان در برابر این اقدامات آمریکا به مقاومت برخاسته و هر کشور به روش خود به این سیاست‌ها پاسخ خواهد داد.

او در پایان نوشت که تاریخ نشان داده است هیچ کشوری که با تمام جهان درگیر می‌شود، پیروز نخواهد شد. تیم ترامپ قدرت خارجی‌ها و اراده آن‌ها برای مقابله را دست‌کم گرفته است. وی این وضعیت را به‌گونه‌ای توصیف کرد که "اگر هر نفر تنها یک بار به آمریکا آب دهان بیندازد، آن‌ها در این سیل غرق خواهند شد!"

پس از اعلام تعرفه 10 درصدی آمریکا بر کلیه کالاهای وارداتی از چین، پکن روز سه‌شنبه اعلام کرد که اقدامات تلافی‌جویانه‌ای از جمله افزایش 10 تا 15 درصدی تعرفه بر برخی کالاهای آمریکایی مانند مرغ، ذرت و پنبه، قرار دادن 15 شرکت آمریکایی در فهرست کنترل صادرات، و اضافه کردن 10 شرکت مرتبط با فروش تسلیحات به تایوان در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد، انجام خواهد داد.

علاوه بر چین، ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که کانادا و مکزیک نمی‌توانند مانع از اعمال تعرفه 25 درصدی آمریکا بر کالاهایشان شوند.

در واکنش به اظهارات ترامپ، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، گفت که اگر دولت ترامپ تعرفه‌های پیشنهادی را اجرا کند، کانادا نیز از روز سه‌شنبه بر 155 میلیارد دلار کانادایی از کالاهای آمریکایی 25 درصد تعرفه واردات اعمال خواهد کرد.

کلودیا شینبائوم، رئیس‌جمهور مکزیک، نیز که با تهدید تعرفه‌های جدید مواجه است، روز دوشنبه اعلام کرد که دولتش منتظر تصمیم ترامپ خواهد ماند، اما در صورت اجرای تعرفه‌ها، واکنش نشان خواهد داد. وی گفت: "ما برنامه‌های جایگزین C ,B و D داریم"، اما  از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

اقدامات متقابل چین علیه سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
پربیننده