24/اسفند/1403
|
20:47
۱۶:۳۱
۱۴۰۳/۱۲/۲۴

نگرانی تل آویو از سرنوشت مشابه نتانیاهو و زلنسکی بدست ترامپ

در روزهای اخیر اظهارنظرات برخی از خبرنگاران و ارزیابی‌های مراکز مطالعاتی در فلسطین اشغالی از نگرانی نتانیاهو در قبال آنچه که تسلیم وی در برابر خواسته‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پرونده جنگ در غزه عنوان شده، پرده بر می‌دارند.

نگرانی تل آویو از سرنوشت مشابه نتانیاهو و زلنسکی بدست ترامپ

رسانه‌های صهیونیستی از افزایش نگرانی‌ها در سرزمین‌های اشغالی و کابینه نتانیاهو در مورد احتمال دچار شدن اسرائیل به سرنوشتی مشابه زلنسکی و اوکراین به دست رئیس جمهور آمریکا پرده برداشتند.

در روزهای اخیر اظهارنظرها و یادداشت‌های برخی از خبرنگاران و همچنین ارزیابی‌های برخی از مراکز مطالعاتی در سرزمین‌های اشغالی از نگرانی نتانیاهو در قبال آنچه که تسلیم وی در برابر خواسته‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پرونده جنگ در غزه عنوان شده است،‌ سخن می‌گویند.

منتقدین نتانیاهو با اشاره به جلسه پرتنش و جنجالی «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید که به محاکمه علنی زلنسکی در برابر لنز دوربین‌های رسانه‌های بین‌المللی مبدل شد می‌افزایند: این احتمال وجود دارد که نخست وزیر اسرائیل نیز به سرنوشتی مشابه رئیس جمهور اوکراین دچار شود.

مخالفین نتانیاهو در رسانه‌ها و مراکز تحقیقاتی رژیم صهیونیستی در همین راستا با اشاره به پذیرش شروط ترامپ برای توافق آتش‌بس و تبادل اسرای فلسطینی و اسرائیلی، و همچنین سکوت وی در مقابل خبر مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا و ارسال هیئت مذاکره کننده این جنبش به دوحه، آن را نشانه‌ای از صحت ادعاهای خود در مورد ناتوانی نتانیاهو در برابر خواسته‌های ترامپ قلمداد کرده‌اند.

همزمان نتایج تازه‌ترین گزارش مرکز تحقیقات امنیت داخلی اسرائیل در تل‌آویو نشان می‌دهد که بسیاری از راستگرایان اسرائیلی رویکرد ترامپ در قبال تحولات منطقه‌ای را فرصتی به سود اسرائیل با هدف ادامه دادن به جنگ در غزه، حمله به مراکز هسته‌ای ایران و خاتمه بخشیدن به مسئله تشکیل دولت مستقل فلسطینی و به حاشیه راندن فشارهای بین‌المللی بر روی تل‌آویو ارزیابی کرده‌اند.

با این حال این پژوهش می‌افزاید: در زمانی که نخستین بحران در روابط ترامپ و اسرائیل بر سر قبول آتش‌بس و تبادل اسرا ظهور کرد، این بحران به شکل مطلوبی اداره نشد، در نتیجه می‌توان گفت احتمال تنش و درگیری بین واشنگتن و تل‌آویو اندک نیست، به ویژه که دولت آمریکا نگاه کاملا متفاوتی از اسرائیل به بحران‌های منطقه‌ای دارد.

این گزارش می‌افزاید: ترجیحات ترامپ در قیاس با نتانیاهو کاملا متفاوت است، برای مثال ترامپ خواستار پیشبرد توافق تبادل اسرا تا پایان آن است، در حالی که نتانیاهو خواستار احیای مجدد جنگ در غزه است. علاوه بر این کاخ سفید در تلاش برای تحقق یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است، در حالی که نتانیاهو خواستار حمله به مراکز هسته‌ای ایران و آغاز یک جنگ جدید در منطقه خاورمیانه است.

جنگ روانی نتانیاهو با تکرار سناریوی جنگ در غزه
تکرار توهمات نتانیاهو

 

همزمان نشریه «یدیعوت آحارونوت» نیز روز چهارشنبه در سرمقاله‌ای به قلم «ایتامار آیخنر» تاکید کرد کابینه اسرائیل در مقابل تمامی خواسته‌های ترامپ به نشانه تسلیم دست های خود را بالا خواهد برد، چرا که نتانیاهو از این امر هراس دارد که به سرنوشتی مشابه زلنسکی از سوی مقامات آمریکایی دچار شود.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر
پربیننده
تازه ها