31/ارديبهشت/1404
|
03:26
۲۳:۲۹
۱۴۰۴/۰۲/۰۱

اخبار اقتصادی

تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو فعلا اجرا نمی‌شود

رئیس سازمان توسعه تجارت، از مخالفت با تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو خبر داد و اعلام کرد این تعرفه فعلا اجرایی نخواهد شد. وی تأکید کرد استفاده از تعرفه‌ها به ‌عنوان منبع درآمد بودجه‌ای صحیح نیست و تعرفه‌ها باید صرفا ابزار تنظیم تجارت باشند.
محمدعلی دهقان‌دهنوی با اشاره به اینکه نظام تعرفه‌ای فعلی برای خودروها بر اساس نوع و ویژگی خودروها مانند مصرف سوخت و نوع موتور تعیین شده است، تأکید کرد آیین‌نامه اجرایی این قانون باید با همکاری سازمان‌های مرتبط تدوین شود. تا زمان ابلاغ آیین‌نامه، تعرفه‌های وارداتی فعلی ملاک عمل خواهند بود.
وی همچنین گفت واردات خودروهای کم‌مصرف و سازگار با محیط‌ زیست مانند خودروهای برقی و هیبریدی در سیاست‌های کلی دولت مورد توجه بوده و تعرفه آنها پایین‌تر خواهد بود. وی مخالفت سازمان با تعرفه‌های بالا و استفاده ابزاری از آنها را شفاف اعلام کرد.

***
پویش «۲ درجه کمتر» و صرفه‌جویی ۲۰ میلیون دلاری روزانه

وزیر نیرو اعلام کرد اجرای پویش «۲ درجه کمتر» منجر به صرفه‌جویی روزانه ۲۰ میلیون دلار ارز شده است. وی در جشنواره شهید رجایی، با اشاره به بدمصرفی در آب و برق، تأکید کرد کنترل مصرف و افزایش تولید از اولویت‌های وزارت نیرو هستند.
عباس علی‌آبادی همچنین از کاهش شدید آب تجدیدپذیر کشور از ۱۳۰ به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب و ۲ برابر شدن مصرف برق در مقایسه با گذشته خبر داد. در حوزه دریافت حقابه هیرمند، علی‌آبادی اعلام کرد ایران تنها ۶۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب از حقابه خود را دریافت کرده که بسیار کمتر از میزان مورد انتظار است.
وی تأکید کرد وزارتخانه متعهد به تأمین برق بر اساس الگوی مصرف برای مردم است و مازاد آن به بازار آزاد منتقل خواهد شد. وی همچنین از تلاش‌ها برای انتقال آب از دریای عمان خبر داد.

***
رشد بورس با عبور شاخص کل از ۳ میلیون و ۱۳۷ هزار واحد

شاخص کل بورس تهران دیروز اول اردیبهشت، با رشد ۵۹ هزار و ۴۳۲ واحدی به عدد ۳ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۳۶۰ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افزایش ۱۷ هزار و ۳۴۱ واحد به ۸۹۶ هزار و یک واحد دست یافت. شاخص فرابورس هم با رشد ۳۹۰ واحد به ۲۶ هزار و ۴۱۲ واحد رسید.
نمادهای بانکی مانند وتجارت، وبملت و وبصادر، بیشترین تأثیر را بر رشد بازار بورس در روز گذشته داشتند. همچنین ارزش معاملات بورس به ۲۱ همت و تعداد معاملات به ۷۷۲ هزار و ۶۳۴ رسید. دیروز ورود ۲ هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان پول سرمایه‌گذاران حقیقی و خروج یک هزار و ۷۰۶ میلیارد تومان پول حقوقی‌ها نیز ثبت شد.

***
رشد ۴۳ درصدی وصول مالیات ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳ مجموع درآمدهای مالیاتی حاصل از مالیات ارزش افزوده به ۶۹۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال ۱۴۰۲، رشد ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. از این مبلغ ۴۲۸ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات بر کالا و خدمات و ۲۶۲ هزار میلیارد تومان مربوط به عوارض بوده است. این مالیات به ‌عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در حوزه‌هایی مانند تولید، اشتغال‌زایی، اقدامات عمرانی و توسعه زیرساخت‌ها مورد استفاده قرار گرفت. همچنین ۱۸۵ هزار میلیارد تومان به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و امور عشایر، و ۶۷ هزار میلیارد تومان به بخش سلامت تخصیص داده شد.
در سال ۱۴۰۳ نرخ مالیات ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت و درآمد حاصل از این افزایش به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص داده شد. این اقدام نقش مهمی در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و عدالت اجتماعی ایفا کرد.

***
زیان ۱۶ هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در یک هفته

داده‌های سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلا در بازه ۲۲ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ با افت ۱۰ درصدی به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان کاهش یافته که زیان ۱۶ هزار میلیارد تومانی را به همراه داشته است. این کاهش ارزش، تحت تأثیر افت 15.7 درصدی نرخ دلار در بازار داخلی و کاهش قیمت گواهی شمش طلا و سکه به ترتیب 7.4 و ۸ درصد رخ داده است. رشد ۵ درصدی نرخ هر اونس طلا در بازار جهانی نیز نتوانست این زیان را جبران کند.
صندوق‌های طلا مانند «عیار مفید» با ۳۳ درصد بیشترین سهم را از بازار به خود اختصاص داده‌اند و صندوق‌های لوتوس و کهربا نیز سهم قابل‌توجهی دارند. این تغییرات نشان‌دهنده تأثیر مستقیم نوسانات ارزی و اخبار سیاسی بر بازارهای مالی داخلی است.

***
برگزاری هجدهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه در مسکو

هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی میان ایران و روسیه، از سوم تا پنجم اردیبهشت ۱۴۰۴ در مسکو برگزار خواهد شد. این نشست به ریاست محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران و سرگئی تسیویلیوف، وزیر انرژی روسیه، با هدف توسعه همکاری‌های ۲ کشور در زمینه‌هایی مانند انرژی، تجارت، حمل‌ونقل، گمرک، و گردشگری برگزار می‌شود. کارشناسان ایرانی و روسی در نشست‌های تخصصی، چالش‌های موجود را بررسی کرده و سند یادداشت‌تفاهمی برای همکاری‌های آینده تدوین خواهند کرد. این جلسه با توجه به امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی و موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، زمینه‌های گسترده‌تری برای توسعه روابط اقتصادی ۲ کشور فراهم می‌کند.

ارسال نظر
پربیننده