30/ارديبهشت/1404
|
04:23
۲۳:۰۲
۱۴۰۴/۰۲/۱۳

اخبار اجتماعی

ارائه خدمات حقوقی رایگان به مددجویان کمیته ‌امداد

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد از ارائه ۷۰ هزار مورد خدمات حقوقی رایگان به مددجویان کشور طی سال گذشته خبر داد. حسین فتاحی گفت: دیدارهایی با مسؤولان قضایی استان داشتیم که در این دیدارها مسائل حقوقی مددجویان و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان در زمینه کمک به حل مشکلات حقوقی مددجویان پیگیری شد.  معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد افزود: یکی از برنامه‌های جدید که از طریق این حوزه پیگیری شده، توانمندکردن مددجویان از مسیر ارائه خدمات حقوقی است. وی تصریح کرد: طبق برنامه جدید، سالانه باید ۴۰۰ خانوار از طریق خدمات حقوقی به توانمندی برسند که این خدمات شامل پیگیری مشکلات حقوقی و احقاق حقوق مددجویان از راه‌هایی است که می‌توانند به حق و حقوق خود برسند. فتاحی ادامه داد: تلاش می‌کنیم با عبور از شیوه سنتی مراجعه‌محور، به شناسایی فعالانه برسیم که این موضوع از طریق سامانه سها با ثبت اطلاعات در پرسشنامه خانوار انجام می‌شود که ثبت این اطلاعات می‌تواند به توانمند کردن خانوارها کمک کند. معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با بیان اینکه آموزش‌های مقدماتی حقوقی برای مددجویان می‌تواند جهت پیشگیری از آسیب‌های حقوقی موثر باشد، تصریح کرد: مراجعه و ارتباط هدفمند، می‌تواند در زمینه حل مشکلات حقوقی مددجویان موثر باشد.

***
دستگیری عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی

فرمانده انتظامی گلستان گفت: عاملان اصلی شهادت محیط‌بان وظیفه‌شناس کاظم مصدق، در پارک ملی گلستان شناسایی و دستگیر شدند. سردار سعید دادگر اظهار کرد: در پی تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر تیراندازی در پارک ملی گلستان، ماموران انتظامی به‌سرعت به محل حادثه اعزام شدند.  وی بیان کرد: بررسی‌های اولیه نشان داد شکارچیان غیرمجاز با تیراندازی به سمت محیط‌بانان، کاظم مصدق را به شهادت رسانده و از صحنه متواری شده‌اند.  سردار دادگر با تأکید بر حساسیت موضوع، اعلام کرد: از همان لحظات اولیه، تیمی تخصصی از کارآگاهان پلیس آگاهی با همکاری رده‌های انتظامی شهرستان و استان، تحقیقات گسترده‌ای را برای شناسایی و دستگیری عاملان این جنایت آغاز کردند. فرمانده انتظامی گلستان ادامه داد: با اشراف اطلاعاتی پلیس و تلاش‌های شبانه‌روزی، ۲ عامل اصلی درگیری مسلحانه که منجر به شهادت محیط‌بان گلستانی شد، شناسایی و در عملیاتی ضربتی دستگیر شدند. همچنین ۴ مظنون دیگر در جریان تحقیقات بازداشت شدند. وی افزود: از متهمان سلاح غیرمجاز کشف ‌شده و تمام افراد دستگیرشده برای تکمیل تحقیقات به مراجع قضایی معرفی شدند.

***
انجام ۴۰ درصد آزمایش‌های پزشکی غیرضروری است

معاون بهداشت وزارت بهداشت با عنوان اینکه انجام ۴۰ درصد آزمایش‌ها در کشور غیرضروری است، گفت: آزمایشگاه‌های پزشکی باید به پرونده الکترونیک سلامت متصل شوند. علیرضا رئیسی، روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، در دومین همایش سالانه استقرار شبکه آزمایشگاهی، با اشاره به وجود زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های قابل توجه در حوزه آزمایشگاه‌های کشور، گفت: متأسفانه با وجود این ظرفیت‌ها، پراکندگی و نبود هماهنگی بین آزمایشگاه‌ها مانع از تحقق بهره‌وری مطلوب شده است. وی افزود: آزمایشگاه‌ها نباید به ‌صورت جزایر مستقل عمل کنند، بلکه باید در راستای یک شبکه منسجم و هدفمند قرار گیرند تا هم‌افزایی لازم ایجاد شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد آزمایش‌های انجام‌شده در کشور غیرضروری است، خاطرنشان کرد: الکترونیکی شدن فرآیند صدور نسخه نیز در برخی موارد موجب افزایش انجام آزمایش‌های غیرضروری شده است. رئیسی این موضوع را نشانه‌ای از اسراف در منابع حوزه سلامت دانست و تأکید کرد: نیازهای القایی در بخش دارو و آزمایشگاه‌ها در حال افزایش است و امید می‌رود با اجرای برنامه پزشک خانواده، این روند کنترل شود. 

***
تجلیل از ۲۴ معلم نمونه مدارس دولتی و غیردولتی

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی وزارت آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه پروسه انتخاب معلم نمونه از آبان‌ماه آغاز و تا پایان فروردین انجام شد گفت: در نهایت ۲۴ نفر از مدارس دولتی و غیردولتی به عنوان معلمان نمونه کشور انتخاب شده‌اند. علی باقرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ملاک انتخاب معلمان نمونه با بیان اینکه حدود ۵۹۰ هزار نفر در مرحله اول مشمول انتخاب معلم نمونه بودند افزود: در بین ۷۰۰ شهرستان، منطقه و ناحیه ارزیابی‌ها انجام و ۲۵۰۰ نفر به عنوان معلم نمونه ثبت منطقه‌ای انتخاب شدند و ۳۲۰ فرد (۱۶۰ معلم و ۱۶۰ معاون، مربی، مراقب و مدیر مدرسه) به مرحله استانی راه پیدا کردند. وی  با بیان اینکه این تعداد در تهران کارهای‌شان را ارائه و ارزیاب‌های کاملا تخصصی فعالیت‌های آنان را بررسی و نهایتاً ۲۰ معلم و مدیر انتخاب شدند ادامه داد: ۴ نفر هم از سوی سازمان مدارس غیردولتی با معیارهای خاص خود انتخاب شدند. باقرزاده با بیان اینکه در ارزیابی‌ها یکسری شاخص‌های عمومی برای انتخاب مانند سنوات خدمت، استمرار خدمت در جایی که نیاز داشتیم، بیش از سقف سنوات مجاز کار کردن، مدرک تحصیلی، سوابق ایثارگری، سوابق خدمت در مناطق محروم و کم‌برخوردار و عشایری، کلاس‌های پرتراکم بالای ۳۵ نفر، تدریس در مدارس چند پایه، مدارس استثنایی، حضور در کارگاه‌های آموزشی، جلوه‌های ویژه معلمی (مصداقی از ایثار و فداکاری، ارائه خدمات آموزشی رایگان، تامین هزینه کمک به ادامه تحصیل دانش‌آموزان و از خودگذشتگی و فداکاری و کمک در حوادث غیرمترقبه و... در سابقه‌) ملاک قرار گرفت گفت: همچنین اگر در حوزه مسؤولیت‌های اجتماعی یا در کار عام‌المنفعه مدرسه‌سازی موثر یا در انجمن‌های علمی معلمان کاری انجام داده بودند، بررسی‌ها انجام شد.

ارسال نظر
پربیننده