20/ارديبهشت/1404
|
12:43
۱۰:۲۷
۱۴۰۴/۰۲/۲۰

هشدار درباره طرح مشکوک آمریکا با ادعای توزیع کمک‌ها در غزه

نهادها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله یونیسف، طرح آمریکا برای توزیع کمک‌های انسانی در نوار غزه را مشابه طرح‌های فریبکارانه رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کردند که این طرح خطر آوارگی ساکنان غزه را بیشتر می‌کند و در چارچوب باج‌خواهی است.

هشدار درباره طرح مشکوک آمریکا با ادعای توزیع کمک‌ها در غزه

در حالی که طی هفته‌های گذشته صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا طرح‌های فریبکارانه‌ای با ادعای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه در راستای اهداف امنیتی، نظامی و سیاسی خود ارائه داده بودند، روز گذشته رسانه‌ها از طرحی خبر دادند که آمریکا برای توزیع کمک‌ها در غزه تهیه کرده است.

طرح مشکوک آمریکا برای توزیع کمک‌های انسانی در غزه

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در این زمینه اعلام کرد که ایالات متحده بنیادی موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» تاسیس کرده که هدف آن توزیع کمک‌های انسانی میان آوارگان در نوار غزه است که جایگزین روش‌های کنونی سازمان ملل و سایر آژانس‌های کمک رسانی بین المللی می‌شود.

با وجود این که به طور دقیق، ابعاد این طرح هنوز مشخص نیست، اما برخی نهادها هشدار می‌دهند که این طرح آمریکا هم مشابه طرح‌های قبلی رژیم صهیونیستی بوده و هدف آن خدمت به برنامه‌های اسرائیل است؛ به ویژه اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چند روز دیگر به منطقه سفر خواهد کرد و سعی دارد با انجام اقداماتی همچون اعلام طرح ورود کمک‌های انسانی به غزه و پایان محاصره این باریکه، اجرای نقشه‌های خود را در منطقه تسریع و اعتراضات مردمی حامیان فلسطین را خنثی کند.

سازمان‌های بین‌المللی انتقادات گسترده‌ای به این طرح آمریکا داشته‌اند؛ زیرا طرح مذکور مبتنی بر به حاشیه راندن نقش سازمان ملل و سایر نهادهای امدادی در غزه بوده و ساختارهای بشردوستانه کنونی در این باریکه را به کلی عوض می‌کند.

طبق طرحی که آمریکا ارائه داده، قرار است بنیاد موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه از چهار مکان موسوم به مکان امن برای آوارگان غذا توزیع کند و مشابه طرح‌هایی است که اخیراً توسط رژیم صهیونیستی اعلام شد و به دلیل تشدید خطر آوارگی مردم غزه، با انتقادات گسترده مواجه شده است.

طرح آمریکا خطر آوارگی مردم غزه را تشدید می‌کند

جیمز الدر، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در واکنش به این طرح آمریکا اعلام کرد: به نظر می‌رسد پیش نویس طرح‌های جدید ارائه شده برای توزیع کمک‌ها در نوار غزه، رنج مداوم کودکان و خانواده‌ها را در این باریکه تشدید می‌کند و سازمان جدیدی هم که گفته می‌شود برای توزیع کمک‌های انسانی در غزه قرار است تاسیس شود، در راستای همین طرح‌ها قرار دارد.

سخنگوی یونیسف افزود: استفاده از این مراکز که نهاد موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه تعیین کرده، با هدف ارائه خدمات به 300 هزار نفر است و در چند مکان محدود توزیع می‌شود و همین مسئله خطرات زیادی را برای کودکان و خانواده‌ها هنگام جابجایی جهت دریافت کمک‌ها ایجاد می‌کند و می‌تواند منجر به آوارگی بیشتر آنها شود.

الدر که از زمان آغاز جنگ غزه در چندین ماموریت مرتبط با این باریکه در سطح کمک‌های بشردوستانه شرکت داشته است گفت: استفاده از کمک‌های بشردوستانه به عنوان طعمه جهت مجبور کردن مردم به آوارگی مداوم و فرار از شمال به جنوب، ساکنان غزه را با یک گزینه غیر ممکن مواجه خواهد کرد: آوارگی دائمی یا مرگ. هدف از این گونه طرح‌ها به وضوح، تشدید سیطره بر مایحتاج اولیه زندگی مردم غزه و استفاده از کمک‌های انسانی به عنوان ابزار باج خواهی است.

وی در ادامه تاکید کرد: به جای ارائه چنین طرح‌هایی، اسرائیل باید محاصره غزه را لغو کرده و اجازه ورود کمک‌های انسانی به این باریکه را بدهد تا از عمیق‌تر شدن این فاجعه بزرگ جلوگیری کنیم.

چند روز قبل، کابینه رژیم صهیونیستی طرحی را برای توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه از طریق شرکت‌های خصوصی آمریکایی تصویب کرد که ظاهرا برای جلوگیری از رسیدن کمک‌ها به حماس است، اما اهداف دیگری پشت پرده آن قرار دارد.

روزنامه عبری جروزالم پست گزارش داد: طبق این طرح اسرائیل چند شرکت آمریکایی کمک‌های غذایی را در نوار غزه توزیع می‌کنند و روزانه 100 کامیون وارد این باریکه خواهد شد، در حالی که در دوره آتش بس 600 کامیون روزانه وارد می‌شد.

شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: در حالی که طبق ارزیابی‌های بین‌المللی، نوار غزه به روزانه بین 800 تا 1000 کامیون حامل کمک‌های انسانی نیاز دارد، اسرائیل طبق طرح جدید خود فقط به یک ششم کامیون‌ها اجازه ورود خواهد داد که صراحتاً به معنای ادامه بحران گرسنگی در غزه است و خبری از پایان دادن به این بحران وجود ندارد.

این شبکه صهیونیستی افزود: هدف از این طرح، تامین حداقل نیازهای غذایی ساکنان غزه است و کمک‌ها قبل از ژوئن آینده یا شاید مدت طولانی‌تری در زمانی که قحطی جمعیت نوار غزه را نابود می‌کند، وارد این باریکه نخواهد شد.

سازمان ملل متحد در واکنش به این طرح مبهم و فریبکارانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هیچ یک از آژانس‌ها و سازمان‌های امدادی غیردولتی فعال در غزه با طرح اسرائیل برای توضیح کمک‌های انسانی در اینجا موافق نیستند و در این زمینه همکاری نخواهند کرد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه در این زمینه اعلام کرد که طرح اسرائیل مبتنی بر کنترل کامل بر چرخه کمک‌های بشردوستانه، از تعیین ماهیت کمک‌ها، مقدار آن و ساز و کار ورود به غزه گرفته تا مکان‌های ذخیره سازی ساز و کار توزیع و تعیین گروه‌هایی که مجاز به دریافت این کمک‌ها هستند، است. این نشان می‌دهد که اسرائیل آشکارا قصد دارد جنگ گرسنگی خود علیه مردم غزه را مدیریت کند نه اینکه به آن پایان دهد.

انتهای پیام/

 
ارسال نظر