۰۱/تير/۱۴۰۵
|
۱۷:۳۳

اخبار اقتصادی

مجوز واردات برق برای صنایع بزرگ صادر شد

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر گفت صنایع بزرگ می‌توانند با استفاده از خطوط تبادلی شبکه، نسبت به واردات برق مورد نیاز خود از آذربایجان و ترکیه اقدام کنند. محمد الله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر اظهار داشت: مجوز واردات برق صنایع بزرگ از آذربایجان و ترکیه صادر شده و این اقدام به منظور تامین انرژی پایدار و کاهش فشار بر شبکه سراسری برق و جهت تحقق شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» انجام شده است. وی افزود: این مجوز امسال صادر شده و بر اساس آن صنایع می‌توانند با نرخ توافقی و با استفاده از ظرفیت تبادلی شبکه، از این ۲ کشور برق وارد کنند و صنایعی که از این طریق تامین انرژی شوند به میزان واردات برق از مشارکت در برنامه‌های مدیریت بار معاف می‌شوند. معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر با اشاره به بهره‌گیری از پست و خط تبادلی HDVC به ظرفیت 500 مگاوات در ترکیه، تاکید کرد: به لحاظ فنی محدودیتی برای واردات برق از این کشور وجود ندارد.

***
واردات بنزین سوپر به کشور تا ۲ ماه آینده

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد گفت طبق اعلام وزارت نفت تا ۲ ماه دیگر بنزین ویژه وارد کشور می‌شود. علیرضا نظری، رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی با موضوع مصوبه کاربرگ توزیع بنزین ویژه اظهار کرد: این موضوع ۳ زنجیره واردات، توزیع و عرضه به مصرف‌کننده نهایی را شامل می‌شود؛ کاربرگ‌های مربوط به عرضه نهایی تحت عنوان «احداث جایگاه‌های سوخت مایع و CNG» و «فعالیت خودروهای سوخت‌رسان سیار» از قبل وجود داشت که از همان ظرفیت استفاده می‌شود.
رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد با بیان اینکه طبق اعلام وزارت نفت تا ۲ ماه دیگر بنزین ویژه وارد کشور می‌شود، گفت: مهلت یک‌هفته‌ای هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار به وزارت نفت جهت تکمیل زیرساخت اتصال سامانه تخصصی دستگاه یاد شده به درگاه ملی مجوزهای کشور است.

***
سقوط شدید صادرات آیفون از چین به آمریکا

صادرات آیفون اپل و سایر دستگاه‌های موبایل از چین به آمریکا، ماه گذشته میلادی (آوریل) به پایین‌ترین رکورد ۱۴ساله سقوط کرد که منعکس‌کننده تاثیر تعرفه‌های واشنگتن بر جریان تجارت کالا میان ۲ اقتصاد بزرگ جهان است.
به گزارش ایسنا، آمار گمرکی که اخیراً منتشر شد، نشان داد صادرات تلفن هوشمند از چین به آمریکا در آوریل ۷۲درصد کاهش یافت و به زیر ۷۰۰ میلیون دلار رسید و از کاهش ۲۱ درصدی کل صادرات چین به آمریکا فراتر رفت. این آمار نشان داد چطور تعرفه ۱۴۵ درصدی دولت ترامپ بر کالاهای چینی، زنجیره تامین فناوری را مختل کرده و مقصد کالاهای ارسالی را به مناطق دیگر تغییر داده است.
سرمایه‌گذاران از جنگ تجاری جهانی واهمه دارند که بخشی از تجارت دوجانبه آمریکا و چین را از بین خواهد برد و صنایع را نابود کرده و قیمت‌ها را برای مصرف‌کنندگان افزایش می‌دهد. ارزش تجارت میان این ۲ کشور در سال ۲۰۲۴ به ۶۹۰ میلیارد دلار رسید. تنش‌ها همچنان بالاست. پکن هفته جاری دولت ترامپ را متهم کرد با پیگیری تحریم‌ها علیه تراشه‌های هوش مصنوعی شرکت هواوی، مذاکرات تجاری اخیر در ژنو را تضعیف کرده است.
بزرگ‌ترین واردات آمریکا از چین در سال گذشته، تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ و باتری‌های لیتیوم - یونی بود، در حالی که گاز مایع، نفت، سویا، توربین‌های گازی و ماشین‌آلات ساخت نیمه‌رساناها، از جمله ارزشمندترین صادرات آمریکا به چین بودند.
طبق اعلام اداره کل گمرک چین، ارزش صادرات قطعات تلفن به هند که بزرگ‌ترین پایگاه تولید آیفون اپل خارج از چین است، در طول سال گذشته، تقریبا ۴ برابر شده است.
اپل انتقال تولید به هند را تسریع کرده اما ترامپ اخیرا از این رویه انتقاد کرده و از اپل خواسته است تولید آیفون را به خاک آمریکا منتقل کند.

***
انعقاد قرارداد ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صمت از تأمین نیمی از برق شهرک‌های صنعتی با انرژی خورشیدی تا سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: تاکنون قرارداد ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی منعقد شده است. رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، درباره استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: تأمین انرژی پایدار در شهرک‌ها و نواحی صنعتی یکی از رویکردهای مهم و نقطه عطف برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۴ خواهد بود. وی با اشاره به هماهنگی‌های انجام‌شده با دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت نیرو، افزود: برای تحقق این هدف، استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، واحدهای تولیدی و شرکت‌های خدماتی در دستور کار قرار گرفته است. به گفته انصاری، با توجه به چالش‌های جدی در حوزه تأمین انرژی پایدار، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی به ‌عنوان اولویت اصلی برنامه‌های امسال تعیین شده است. معاون وزیر صمت افزود: بر اساس اعلام مسؤولان، میزان مصرف فعلی برق در شهرک‌های صنعتی کشور حدود ۳ هزار مگاوات برآورد می‌شود. هدف‌گذاری شده است تا سال ۱۴۰۵ نیمی از این میزان برق مصرفی از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی تأمین شود. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک در ادامه تصریح کرد: از ابتدای سال جاری، برنامه‌ریزی منسجم و جامعی برای تأمین برق مورد نیاز شهرک‌های صنعتی از منابع خورشیدی آغاز شده است. ما اعتقاد داریم این هدف کاملا دست‌یافتنی است و تاکنون حدود ۲۵۰ مگاوات قرارداد در این حوزه منعقد شده است. معاون وزیر صمت همچنین درباره افق نهایی این برنامه افزود: بر اساس هدف‌گذاری انجام شده، قرار است تا پایان سال ۱۴۰۵ حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد برق مصرفی شهرک‌های صنعتی کشور از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود.

ارسال نظر
captcha