08/خرداد/1404
|
09:26
۲۳:۱۳
۱۴۰۴/۰۳/۰۵
نخست‌وزیر پاکستان با استقبال گرم مسعود پزشکیان وارد تهران شد

قدردانی شهباز

گروه سیاسی: «محمد شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان ظهر دیروز در راس هیاتی بلندپایه به منظور دیدار و رایزنی با مقام‌های بلندپایه کشورمان پیرامون همکاری‌های دوجانبه، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی با استقبال «اسکندر مومنی» وزیر کشور وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد. سفر نخست‌وزیر پاکستان به ایران در راستای یک سفر دوره‌ای به 4 کشور منطقه انجام شده است. شریف قبل از عزیمت به ایران، به ترکیه سفر کرده بود. او همچنین قرار است امروز به جمهوری باکو سفر کند و پس از آن عازم تاجیکستان خواهد شد.
شهباز شریف پیش از انجام این سفر، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد اعلام کرد هدف اصلی سفرم به تهران قدردانی از مواضع صلح‌جویانه ایران در طول درگیری‌های اخیر پاکستان و هند است. وی ضمن تشکر از اقدامات دیپلماتیک ایران در جریان جنگ هند و پاکستان برای آتش‌بس میان طرفین، از سیدعباس عراقچی به عنوان یک دیپلمات خردمند یاد کرد. شهباز شریف همچنین تاکید کرد: پاکستان در نسل‌کشی فاجعه‌بار رژیم اشغالگر اسرائیل علیه غزه و پیامدهای ناشی از این وضعیت، در کنار جمهوری اسلامی ایران ایستاده است. نخست‌وزیر پاکستان در این گفت‌وگو با تاکید بر لزوم تعاملات اقتصادی پایدار و بلندمدت با جمهوری اسلامی ایران گفت: تجارت مشترک ما حدود ۳ میلیارد دلار است و این رقم در طول ۴-۳ سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. ما می‌خواهیم حجم تجارت مشترک را در چند سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم؛ هرچند تصور می‌کنم توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران و پاکستان بسیار بیشتر از این است. شریف با اشاره به مذاکره اسلام‌آباد و تهران برای امضای پیمان تجارت آزاد، ابراز امیدواری کرد در ۱۰ سال آینده، حجم تجارت بین ۲ کشور به میزان زیادی گسترش یابد.
* استقبال در سعدآباد
«مسعود پزشکیان» عصر دیروز – دوشنبه - در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد از «محمد شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان به طور رسمی استقبال کرد. در مراسم استقبال رسمی، رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر پاکستان، پس از نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، از یگان تشریفات سان دیده و سپس هیات‌های عالی‌رتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند و پس از پایان مراسم استقبال رسمی، وارد محل مذاکرات دوجانبه شدند.
* پزشکیان: دوست‌تان داریم
پس از مذاکرات خصوصی پزشکیان و شریف، نشست خبری طرفین آغاز شد. مسعود پزشکیان در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر پاکستان، ضمن خوشامدگویی به «شهباز شریف» و هیات همراه، گفت: شما برادر ما هستید و شما را از ته قلب دوست داریم. رئیس‌جمهور افزود: پاکستان کشوری مهم در همسایگی جمهوری اسلامی ایران است و روابط تاریخی ما برگرفته از پیوندهای فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای است که قرابت حاضر میان 2 کشور را رقم ‌زده است و به قرن‌ها و هزاره‌های گذشته باز می‌گردد. وی با بیان اینکه 2 کشور در بسیاری از موضوعات منطقه، جهان اسلام و مسائل بین‌المللی دیدگاه‌های مشترکی دارند، اظهار داشت: در جلسه مشترک با برادران‌مان بر گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی تاکید کردیم. از جمله محورهای مورد تاکید، اهتمام برای اجرای اسناد و توافقاتی است که از قبل امضا شده است. پزشکیان تاکید کرد: بر این باوریم مرزهای مشترک 2 کشور باید عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروهک‌های تروریستی جنایتکار باشد و برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت در مرزها، اشتراک نظر و اراده جدی داریم. لازم است تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران، ثبات و آرامش مردم پاکستان را جزو مصالح عالی خود تلقی می‌کند. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه حفظ امنیت پایدار و تلاش جهت ایجاد روابط دوستانه با همسایگان را جزو منافع مشترک خود قلمداد می‌کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران از برقراری آتش‌بس و ایجاد صلح بین پاکستان و هند استقبال می‌کند؛ بدون شک حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و به شیوه‌های مسالمت‌آمیز پیش‌نیاز توسعه پایدار و ایجاد امنیت در منطقه و جهان است. وی ادامه داد: معتقدیم منطقه غرب و جنوب آسیا، بیش از گذشته به امنیت و آرامش نیاز دارد و بدین منظور رایزنی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه و سایر شرکای بین‌المللی را ضروری می‌دانیم. پزشکیان اظهار داشت: در دیدار نخست‌وزیر پاکستان، اوضاع منطقه و جهان اسلام و در راس همه آنها مساله فلسطین مورد بحث قرار گرفت؛ ایران و پاکستان به عنوان اعضای فعال سازمان همکاری‌ اسلامی پشتیبان آرمان فلسطین و حامی مردم بی‌پناه غزه هستند و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت و حمایت کشورهای غرب را به شدت محکوم می‌کنند، لذا کشورهای اسلامی را برای حمایت کامل از مردم مظلوم فلسطین و غزه فرامی‌خوانیم. رئیس‌جمهور در پایان از نخست‌وزیر پاکستان و هیات همراه قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد 2 کشور بتوانند تمام نیات و اهداف خود در گفت‌وگوهای مشترک را عملیاتی کنند.
* شریف: ایران خانه دوم ما است
«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان عصر دیروز -دوشنبه ۵  خرداد- در نشست خبری مشترک با رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران، ضمن قدردانی از استقبال گرم رئیس‌جمهور و هیات همراه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خانه دوم ما است و سفر به تهران برای ما لحظه‌ای تاریخی است. وی نشست مشترک میان هیات‌های بلندپایه ایرانی و پاکستانی را سازنده توصیف کرد و افزود: به دنبال دستیابی به توافقاتی در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با کشور همسایه خود ایران هستیم. نخست‌وزیر پاکستان ادامه داد: ایران و پاکستان، ریشه‌های عمیقی از روابط فرهنگی و پیوندهای تاریخی دارند و ما اعتقاد داریم باید این روابط را متحول کنیم تا بتوانیم به همکاری‌های خوبی در حوزه‌های مختلف دست یابیم. وی ضمن قدردانی از تماس تلفنی رئیس‌جمهور و ابراز نگرانی وی درباره وضعیت شبه‌قاره، گفت: از احساسات برادرانه شما نسبت به مردم پاکستان قدردانی می‌کنم. شهباز شریف تصریح کرد: فرصت خوبی برای استقبال از سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران که دیپلماتی برجسته هستند، داشتیم. بحث‌های خوبی با ایشان داشتیم و به حول و قوه الهی پاکستان از این بحران سربلند بیرون آمده است و این به پشتوانه نیروهای مسلح قوی و حمایت مردم پاکستان است. 
وی با بیان اینکه پاکستان خواهان صلح است، گفت: صلح را از طریق گفت‌وگو دنبال می‌کنیم، تمایل داریم مسائلی همچون کشمیر را از طریق گفت‌وگو با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان حل و فصل کنیم. نخست‌وزیر پاکستان افزود: آماده گفت‌وگو با هند در زمینه مسائلی همچون آب، تجارت و مبارزه با تروریسم هستیم، به شرطی که آنها نیز جدیت داشته باشند. اگر آنها به ما حمله کنند ما نیز از خودمان دفاع خواهیم کرد اما اگر صلح را بپذیرند نشان می‌دهد واقعا جدی هستند
. شریف با محکوم کردن شهادت 60 هزار انسان بیگناه در غزه، تصریح کرد: زمان آن رسیده که جامعه بین‌المللی از نفوذ خود برای رسیدن به آتش‌بس پایدار استفاده کند. پاکستان از برادران و خواهران خود برای حمایت از صلح و رفاه و سعادت حمایت می‌کند. وی در پایان تاکید کرد از حق جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای کاملا دفاع می‌کنیم.

***
پزشکیان: اگر باهم توافق کنیم، به آمریکا نیاز نخواهیم داشت

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت وحدت و انسجام در داخل کشور و پرهیز از تفرقه و اختلاف، گفت: این روزها همه از این صحبت می‌کنند که آمریکا با ایران توافق می‌کند یا خیر! اگر ما در داخل با مردم و نخبگان خود توافق کنیم، نیاز به کسی نخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» دیروز در آیین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، اظهار داشت: اینگونه نیست که اگر نخواهند با ما مذاکره کنند و ما را تحریم کنند از گرسنگی بمیریم، ما راه پیدا خواهیم کرد، برای برون‌رفت از مشکلات صدها راه وجود دارد. تنها کافی است دست به دست هم دهیم و با هم متحد شویم و اجازه دهیم نخبگان در میدان عمل کار کنند.
رئیس‌جمهور با تقدیر از زحمات همه دانشگاهیان، تاکید کرد: ایران را باید طوری بسازیم که پول و سرمایه در آن تولید و کشور آباد شود و این از دست شما دانشگاهیان و جوانان ما برمی‌آید. ما دست به دست هم خواهیم داد و مملکت را آباد خواهیم کرد، دشمنان به اشتباه تصور می‌کنند ایران تضعیف شده است اما ایران با وجود دانشمندان و نخبگان خود از هر زمان دیگری قدرتمندتر است و فقط باید به جای دعوا هم‌افزایی کنیم و دست در دست هم مشکلات را پشت سر بگذاریم.

ارسال نظر
پربیننده