16/تير/1404
|
09:37
۲۲:۱۶
۱۴۰۴/۰۴/۰۹

دور دنیا

درخواست رئیس‌جمهور لبنان برای پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی

رئیس‌جمهور لبنان در دیدار با فرمانده نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب این کشور (یونیفل)، خواستار خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از خاک لبنان شد. «جوزف عون» با «دیوداتو ابانیارا» فرمانده جدید یونیفل دیدار و رایزنی کرد. وی در این دیدار تاکید کرد قطعنامه ۱۷۰۱ باید به طور کامل و با تمام بندهایش اجرایی شود. وی اضافه کرد نیروهای اسرائیلی باید از تپه‌های پنج‌گانه خارج شوند تا ارتش لبنان بتواند روند استقرار خود تا مرزها را تکمیل کند. نیروهای اشغالگر هنوز در ۵ تپه استراتژیک در داخل قلمرو لبنان باقی مانده‌اند. این 5 نقطه عبارتند از: تپه الحمامص که مستقیماً به شهرک صهیونیست‌نشین متولا مشرف و دارای پوشش گیاهی فراوانی است. تپه اللبونه که در منطقه صور واقع شده و گذرگاه اجباری برای نیروهای اشغالگر برای ورود به جنوب لبنان و مشرف به شهرک‌های صهیونیست‌نشین حنیتا، شلومی، یعره و ادامیت است. تپه جبل بلاط که در جنوب غرب لبنان واقع شده و حدود یک کیلومتر از خط آبی فاصله دارد و به بخش‌های غربی و مرکزی جنوب مشرف است. تپه العزیه که در بخش مرکزی جنوب قرار دارد و به شهرک‌های صهیونیست‌نشین زرعیت، شومره، مرگالیوت و بسیاری از شهرهای جنوبی لبنان مشرف است. تپه العویضه که در خارج از روستای عیتارون در بخش مرکزی جنوب لبنان واقع شده و به شهرک‌های صهیونیست‌نشین عویویم و مالکیا نزدیک و به مناطق وسیعی در عمق جلیل اعلا مشرف است. عون اخیرا نیز حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ۲ منطقه نبطیه و اقلیم‌التفاح را محکوم کرد و آن را نقض حاکمیت لبنان و توافق آتش‌بس دانست. رئیس‌جمهور لبنان گفت: اسرائیل به نقض کامل قطعنامه‌ها، قوانین و تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درباره کاهش تنش‌ها در منطقه ادامه می‌دهد. وی افزود: این اقدام تل‌آویو نیازمند تحرک جدی جامعه جهانی برای متوقف کردن تجاوزهایی است که با تلاش‌ها برای برقراری ثبات و آرامش در لبنان و منطقه در تناقض است.

***
زیاده‌خواهی اروپایی‌ها از ایران

تروئیکای اروپا ضمن مطرح کردن ادعای تهدید علیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار همکاری ایران با این نهاد شد. فرانسه، انگلیس و آلمان در بیانیه مشترکی «تهدید» علیه رافائل گروسی را محکوم کردند. این ۳ کشور در این بیانیه ضمن حمایت از فعالیت‌های آژانس، خواستار همکاری ایران با این نهاد شدند. بیانیه تروئیکا در حالی منتشر شده است که وزارت خارجه فرانسه طی بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید تهدیدها علیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد پاریس از آژانس و مدیرکل آن در اجرای مستقل و بی‌طرفانه مأموریت‌شان حمایت می‌کند. در ادامه این بیانیه، فرانسه نگرانی عمیق خود را از هرگونه چالش در همکاری ایران با آژانس ابراز کرد و از مقام‌های ایرانی خواست تعهدات بین‌المللی خود را تحت توافقنامه جامع پادمان به طور کامل، جامع و فوری اجرا کنند. وزارتخانه مذکور ضمن اشاره به آنکه دولت ایران را مسؤول تضمین ایمنی و امنیت پرسنل آژانس در ایران می‌داند، تاکید کرد: تنها دستیابی به یک راه‌حل مستحکم، پایدار و قابل تأیید از طریق مذاکره می‌تواند نگرانی‌های جدی ناشی از برنامه هسته‌ای ایران را برطرف کند. 

***
وزیر خارجه پاکستان: 
رفتار آمریکا و اسرائیل علیه ایران منطقه را در لبه پرتگاه قرار داد

معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان با تمجید از خردمندی و رویکرد سازنده جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشات از طریق دیپلماسی، گفت: رفتار آمریکا و اسرائیل در جنگ اخیر، منطقه را با پیامدهای غیرقابل تصور مواجه و در لبه پرتگاه قرار داد. سناتور محمد اسحاق‌دار دیروز طی سخنانی در مراسم سالگرد تاسیس موسسه مطالعات راهبردی اسلام‌آباد (ISSI)، دیدگاه پاکستان پیرامون تنش‌های اخیر در شبه‌قاره، اوضاع غرب آسیا و روابط خارجی را تشریح کرد. وی گفت: پاکستان نسبت به تحولات اخیر در خاورمیانه بشدت نگران است و اقدامات نامشروع و غیرقانونی اسرائیل در تجاوزگری به ایران را بشدت محکوم می‌کند. وزیر خارجه پاکستان افزود: ما تجاوزگری اسرائیل بویژه حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران را محکوم می‌کنیم و این اقدامات را یک‌ تنش خطرناک و مغایر قوانین بین‌المللی از جمله منشور ملل متحد می‌دانیم. وی اظهار داشت: پاکستان به طور مستمر از حق جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود حمایت کرده است و رویکرد خردمندانه و سازنده دولتمردان ایران برای پیشبرد دیپلماسی و مذاکرات جهت حل مناقشات را تحسین می‌کنیم. اسحاق‌دار تاکید کرد: اقدامات آمریکا و اسرائیل علیه ایران تمام منطقه را در لبه پرتگاه قرار داد که می‌توانست با پیامدهای غیرقابل تصور روبه‌رو شود. وزیر خارجه پاکستان گفت: ما از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و از همه طرف‌ها می‌خواهیم مسائل موجود را از طریق مذاکرات حل و فصل کنند.

***
هشدار لاوروف به غرب درباره صربستان

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با توجه به وقایع اخیر صربستان گفت مسکو امیدوار است کشورهای غربی در صربستان به‌دنبال منفعت‌طلبی نباشند و درگیر انقلاب‌های رنگی نشوند. وی پس از نشست وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در جمع خبرنگاران گفت: «ما بسیار امیدواریم کشورهای غربی که همیشه به دنبال آن هستند تا از رویدادهای داخلی کشورهای دیگر به نفع خود و به ضرر شرکای خود استفاده کنند، این بار درباره وقایع اخیر صربستان درگیر انقلاب‌های رنگی نشوند». رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تاکید کرد مسکو وضعیت کنونی صربستان را زیر نظر دارد و مشتاق است همان‌طور که «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهوری این کشور نیز گفته است، ناآرامی‌ها هرچه زودتر بر اساس قانون اساسی و قوانین صربستان پایان یابد.

ارسال نظر