نگرانی روسیه از تلاشها برای برهم زدن مذاکرات استانبول
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که طرف روسی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت در تاریخ 31 جولای با موضوع تلاشها برای برهم زدن مذاکرات مستقیم بین مسکو و کییف در استانبول شده است.
پولیانسکی در جریان نشست شورای امنیت در این باره تأکید کرد: «هرچه کمکهای نظامی کشورهای غربی به کییف بیشتر شود، ضربات ما به ساختارهای نظامی اوکراین نیز بیشتر خواهد شد. مسلماً این انتخاب ما نیست، ولی اقدامات غرب ما را مجبور به پاسخگویی مناسب به تهدیدات کرده است. ما از مدتها قبل و بهصورت مداوم پیشنهاد داده بودیم که بحران اوکراین از طریق دیپلماسی حلوفصل شود. اما این راهحل برای شما (غربیها) قابل قبول نیست، چرا که همچنان آمادهاید با دست مردان اوکراینی با روسیه بجنگید و بدین ترتیب وضعیت به اینجا رسیده است.»
این دیپلمات روس تاکید کرد که مسکو در نشست 31 جولای پیشنهاد داده است تا تمرکز مباحثات روی اقداماتی باشد که مانع از حلوفصل دیپلماتیک درگیری اوکراین میشوند. به گفته پولیانسکی، در نشست پیشرو، طرف روسی خواهان بررسی اقداماتی است که مانع از حرکت به سمت دستیابی به راهحل دیپلماتیک، از جمله تلاشها برای برهم زدن مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین در استانبول است.
سومین دور از مذاکرات برای حلوفصل درگیری اوکراین شامگاه چهارشنبه 23 جولای در استانبول پایان یافت. این دیدار بهصورت غیرعلنی برگزار شد و حدود یک ساعت به طول انجامید. در پایان این مذاکرات، مسکو و کییف توافق کردند که هر یک دستکم یکهزار و 200 اسیر جنگی را با یکدیگر مبادله کنند.
ایالات متحده از مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین حمایت کرده و خواستار ادامه این روند تا دستیابی به توافق صلح شده است.
ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت مذاکرهکننده روسیه در پایان نشست استانبول ابراز امیدواری کرد که دور چهارم مذاکرات هم برگزار شود.به گفته وی، مواضع دو طرف در خصوص یادداشتهای تفاهم هنوز فاصله زیادی با یکدیگر دارند. همچنین، برای صرفهجویی در زمان و منابع، روسیه به اوکراین پیشنهاد داده که سه گروه کاری برای ادامه مذاکرات بهصورت آنلاین تشکیل شوند.