20/مرداد/1404
|
00:38
۲۱:۴۷
۱۴۰۴/۰۵/۱۹

حماس: سلاح حق مشروع ما است

اسامه حمدان، از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، تأکید کرد سلاح حق مشروع این جنبش است و تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد و کشور مستقل فلسطین تشکیل نشده، مقاومت ادامه خواهد یافت. او در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی العربی اظهار داشت تلاش‌های واسطه‌ها همچنان در جریان است اما تاکنون هیچ تحول تازه‌ای درباره مذاکرات آتش‌بس به حماس ابلاغ نشده است. به گفته حمدان، هدف اصلی این جنبش توقف تجاوزات، بازگشایی گذرگاه‌ها و پایان محاصره غزه است. وی تصریح کرد تا زمانی که اشغالگری وجود دارد، سلاح مقاومت یک حق مشروع باقی خواهد ماند و این مسیر تا برپایی یک دولت مستقل فلسطینی با حاکمیت کامل ادامه خواهد داشت.
این مقام حماس همچنین اشاره کرد در دور اخیر مذاکرات، پیشرفت قابل توجهی حاصل شده بود اما اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، این روند را برهم زد. پیش از این نیز محمود مرداوی، دیگر عضو ارشد حماس، گفته بود مذاکرات تنها راه رسیدن به توافق است اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اقداماتی که بارها مسیر مذاکرات جدی را به بن‌بست کشانده، به سیاست فریب و طفره رفتن از تعهدات ادامه می‌دهد. مرداوی افزود به نظر می‌رسد نتانیاهو به دلیل مخالفت جناح راستگرای کابینه خود قادر به پیشبرد هیچ توافقی که برای هر ۲ طرف قابل قبول باشد، نیست و به همین دلیل به تاکتیک‌های فریب و پناه گرفتن پشت دروغ ادامه می‌دهد. پیش‌تر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه‌ای اعلام کرده بود نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ناکام گذاشتن دورهای مختلف مذاکرات را به یک عادت و سرگرمی سیاسی برای خود تبدیل کرده است.
دور جدید مذاکرات آتش‌بس غزه از روز یکشنبه ۱۵ تیر آغاز شد. این مذاکرات که به میزبانی دوحه برگزار شد، پس از آن در دستور کار قرار گرفت که حماس از ارائه پاسخ مثبت خود به طرح آتش‌بس کشورهای میانجی خبر داد. با این حال، در ادامه اظهارات متناقض مقامات صهیونیست درباره سرنوشت مذاکرات تبادل اسرا، نتانیاهو با طرح ادعایی جدید، حماس را مسؤول شکست تلاش‌ها برای رسیدن به توافق معرفی کرد و مدعی شد: «من هم پیشنهاد استیو ویتکاف و هم طرح میانجی‌ها را پذیرفتم، اما حماس هر دو را رد کرد».

ارسال نظر
پربیننده