11/شهريور/1404
|
02:59
تیم تازه برای مهاجم بوشهری تیم ملی

طارمی در یونان

مهدی طارمی، مهاجم برجسته فوتبال ایران، پس از تجربه‌ای کوتاه در سری‌ آ ایتالیا، راهی یونان شد و پیراهن المپیاکو را بر تن کرد. ورود او به این کشور نه‌تنها ادامه مسیر فوتبالی‌اش است، بلکه امتداد داستان حضور بازیکنان ایرانی در لیگ یونان به شمار می‌رود. او نهمین نماینده ایران در بالاترین سطح فوتبال این کشور محسوب می‌شود؛ عددی که برای بسیاری از طرفداران، تداعی‌گر زنجیره‌ای از خاطرات بازیکنانی است که در گذشته درخشش یا ناکامی را تجربه کرده‌اند.
* ردپای انصاری‌فرد، حاج‌صفی و شجاعی
یونان در سال‌های اخیر مقصد آشنای بازیکنان ایرانی بوده است. کریم انصاری‌فرد یکی از موفق‌ترین چهره‌ها در این سرزمین به حساب می‌آید. او با پیراهن ۴ باشگاه مختلف یونانی بیش از 120 بار به میدان رفت و نزدیک به 50 گل ثبت کرد. دوران حضورش در المپیاکو نقطه اوج کارنامه او در این کشور بود؛ جایی که جام قهرمانی را بالای سر برد و جایگاه ویژه‌ای میان هواداران راه‌راه‌پوشان سرخ و سفید یافت.
احسان حاج‌صفی نیز دیگر بازیکن شناخته‌شده‌ای است که سال‌ها در فوتبال یونان بود. او با پوشیدن لباس پانیونیوس، آاک و المپیاکو بیش از 80 دیدار رسمی انجام داد. سبک بازی سرسختانه و پاس‌های دقیقش باعث شد ۲ جام داخلی را فتح کند و حتی در ترکیب برترین‌های فصل قرار گیرد. حاج‌صفی در یونان فقط یک بازیکن نبود، بلکه پرچمداری بود که احترام زیادی در میان هواداران به دست آورد.
مسعود شجاعی هم ماجرای خاص خودش را داشت. هافبکی تکنیکی که با دیدی خلاقانه در میانه میدان می‌درخشید. او در لباس پانیونیوس و سپس آاک، بارها نگاه کارشناسان یونانی را به خود جلب کرد. حضور در تیم منتخب فصل و قهرمانی لیگ، بخش‌هایی از کارنامه شجاعی در این کشور است. او نمونه‌ای از بازیکنی بود که علاوه بر نمایش در سطح باشگاهی، شخصیت حرفه‌ای‌اش احترام ویژه‌ای در فوتبال یونان برانگیخت.
* مدافعان قدیمی تا لژیونرهای بی‌ثمر
تاریخ حضور ایرانی‌ها در یونان تنها به ستاره‌های اخیر محدود نمی‌شود. دهه‌ها پیش غلامرضا هاشم‌پور با پیراهن لاریسا در این لیگ ظاهر شد. اگرچه تعداد بازی‌هایش به انگشتان دست می‌رسید اما او نخستین کسی بود که مسیر را برای نسل‌های بعد باز کرد.
اواخر قرن بیستم، علیرضا منصوریان و نیما نکیسا نیز قدم به این کشور گذاشتند. منصوریان با سابقه بیش از 30 بازی، تجربه‌ای متفاوت در فوتبال اروپا اندوخت، در حالی که نکیسا فرصت چندانی برای نمایش توانایی‌هایش پیدا نکرد و خیلی زود به پایان راه رسید.
سال‌ها بعد نوبت به محمدرضا آزادی رسید. مهاجمی جوان که با امید فراوان راهی پانتلیکو شد اما در نهایت با تنها چند حضور کوتاه، یونان را بدون دستاورد ترک کرد. او نمادی از لژیونرهایی بود که با رؤیا رفتند ولی با ناامیدی برگشتند.
* میلاد محمدی؛ پرسپولیسی فعلی با خاطرات آتن
در کنار احسان حاج‌صفی، میلاد محمدی نیز در آاک آتن حضور داشت. او در 37 بازی تنها یک گل زد اما توانست همراه تیمش ۲ جام ارزشمند داخلی را بالای سر ببرد. بازی‌های او شاید پرزرق و برق نبود اما نشان داد مدافعان ایرانی هم می‌توانند در فوتبال اروپا اعتماد مربیان را جلب کنند. امروز او در پرسپولیس توپ می‌زند و تجربه یونان بخشی مهم از مسیر حرفه‌ای‌اش است.
* نوبت طارمی
همه این روایت‌ها اکنون به نقطه‌ای تازه رسیده‌؛ جایی که مهدی طارمی در لباس المپیاکو ظاهر خواهد شد. تیمی که پیش‌تر میزبان انصاری‌فرد و حاج‌صفی بود و خاطرات شیرینی برای هواداران ایرانی بر جا گذاشت. طارمی در سال‌های اخیر بارها ثابت کرده مهاجمی گلزن و فرصت‌طلب است؛ چه در پرتغال، چه در لیگ قهرمانان اروپا و چه در سری‌ آ. اکنون پرسش اصلی این است: او می‌تواند راه موفقیت‌های انصاری‌فرد و حاج‌صفی را ادامه دهد؟ آیا دوباره شاهد درخشش یک مهاجم ایرانی در ورزشگاه‌های یونان خواهیم بود یا سرنوشت او شبیه لژیونرهایی خواهد شد که در این کشور دوام نیاوردند؟
* انتظار هواداران
فوتبال یونان در سطح ۵ لیگ برتر اروپا قرار ندارد اما محیطی رقابتی و پرشور دارد. هواداران پرشمار المپیاکو از بازیکنان خارجی انتظار زیادی دارند و طارمی بخوبی می‌داند نخستین گل‌هایش می‌تواند تعیین‌کننده نگاه طرفداران باشد. او نه‌تنها نماینده فوتبال ایران، بلکه امیدی تازه برای ادامه اعتبار لژیونرهای ایرانی در یونان است. با ورود طارمی، داستان ایرانی‌ها در سوپرلیگ یونان فصلی تازه را آغاز خواهد کرد. از هاشم‌پورِ پیشکسوت تا کریم گلزن، از احسانِ کاپیتان تا شجاعیِ فانتزی، هر کدام نقشی در ساختن این مسیر داشته‌اند. حالا نهمین نفر، با شماره 9، آماده است نام خود را در تاریخ این کشور حک کند. آیا او می‌تواند به نمادی برای نسل بعد لژیونرها تبدیل شود؟

ارسال نظر
پربیننده