15/آذر/1404
|
19:36

دور دنیا

هشدار ونزوئلا به آمریکا

معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا در چارچوب اجرای «طرح جامع دفاعی» موسوم به «استقلال ۲۰۰، مقاومت فعال و تهاجم دائمی» در ایالت سوکره، نسبت به هرگونه عملیات نظامی علیه کشورش هشدار داد. دلسی رودریگز تأکید کرد هر حمله نظامی به ونزوئلا ثبات تمام قاره آمریکا را به شکلی بی‌سابقه متزلزل خواهد کرد. وی با اشاره به تحرکات نظامی ایالات متحده و برخی کشورهای همسایه در حوالی مرزهای ونزوئلا، خطاب به دولت‌های آمریکا، ترینیداد و توباگو و گویان گفت: «آرام باشید، جرأت نکنید و حتی به تعرض به خاک ما فکر هم نکنید». معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا افزود: کاراکاس در حالت آماده‌باش کامل قرار دارد و از تمام ظرفیت‌های نظامی و مردمی برای حفاظت از حاکمیت ملی خود بهره خواهد گرفت. رودریگز خطاب به مقام‌های ۳ کشور مورد اشاره هشدار داد در مسیر اجرای «طرح‌های پلید» برای تجاوز به مردم بولیوار قرار گرفته‌اند. معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا همچنین تأکید کرد هدف اصلی تهدیدهای اخیر علیه کشورش، تضعیف استقلال سیاسی ونزوئلا و تسلط بر منابع طبیعی این کشور است. بنا به گزارش وب‌سایت نیوزدی، همزمان با این اظهارات، نیروهای نظامی ونزوئلا به همراه شبه‌نظامیان ملی بولیواری، عملیات گسترده‌ای را در ایالت دلتا آماکورو آغاز کردند که شامل گشت‌زنی‌های دریایی، کنترل سرزمینی و تمرین‌های تاکتیکی در مناطق مرزی آبی با ترینیداد و توباگو بود. پیش از این، نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در اظهاراتی خطاب به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار کنار گذاشتن برنامه‌های واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس شده و گفته بود: «تلاشی که برخی کارکنان‌تان برای تغییر نظام در ونزوئلا می‌کنند، اشتباه است». مادورو همچنین اتهامات آمریکا درباره تولید مواد مخدر در ونزوئلا را رد و اظهار کرد: «ونزوئلا کشوری عاری از تولید کوکائین است و این ادعا مانند دروغ درباره وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق، آشکارا فریبنده است». وی در ادامه هشدار داد در صورت تعرض به ونزوئلا، کشور وارد مبارزه مسلحانه خواهد شد.

***
هلند ورود کالاهای صهیونیستی تولیدشده در کرانه باختری را ممنوع کرد

کاسپار ولدکامپ، وزیر خارجه هلند اعلام کرد کشورش واردات کالاهای تولیدشده توسط رژیم صهیونیستی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین واقع در کرانه باختری را ممنوع خواهد کرد. همچنین به دنبال این تصمیم، دولت هلند روز پنجشنبه از ورود ۲ وزیر افراطی رژیم صهیونیستی به منطقه شنگن جلوگیری به عمل آورد. در بیانیه رسمی دولت هلند تأکید شده است ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، به عنوان عناصر غیرمطلوب شناخته شده‌اند و ورود آنها به همه کشورهای عضو منطقه شنگن ممنوع است. بر اساس گزارش منتشر شده که روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز آن را تأیید کرده، شورای مربوط در دولت هلند این ۲ مقام صهیونیست را در فهرست شخصیت‌های نامطلوب قرار داده و دستورالعمل مربوط به ممنوعیت ورود آنها در سامانه اطلاعاتی شنگن (SIS) ثبت شده است. این اقدام به معنای آن است که مرزهای تمام ۲۹ کشور عضو منطقه شنگن، شامل اکثر کشورهای اروپایی به روی این ۲ وزیر صهیونیست بسته خواهد بود و مأموران مرزی موظفند از ورود آنها جلوگیری کنند. مقام‌های هلندی اعلام کرده‌اند این تصمیم در واکنش به مواضع افراطی و سیاست‌های جنجالی این ۲ وزیر اتخاذ شده است. به این ترتیب، علاوه بر محدودیت در حوزه تجارت کالاهای تولیدی شهرک‌های غیرقانونی صهیونیستی، محدودیت‌های دیپلماتیک نیز علیه مقامات ارشد رژیم در دستور کار دولت هلند قرار گرفته است.

***
حمله سایبری به وزیر جنگ رژیم صهیونیستی

هکرهای تُرک موفق شدند شماره تلفن «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به دست آورند و با او تماس ویدئویی برقرار کنند. پس از پاسخگویی کاتس، این هکرها تصویری از تماس ویدئویی خود با او را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند. شبکه خبری N12 گزارش داد هکرها علاوه بر این اقدام، شماره تلفن شخصی کاتس را نیز افشا کردند. از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، مقامات رژیم صهیونیستی بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته‌اند. در همین راستا، ماه آگوست نیز هکرها توانستند به تلفن همراه شخصی «عایلیت شاکد» وزیر پیشین دادگستری اسرائیل نفوذ کنند. سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) مدعی شد این حمله از سوی ایران هدایت شده بود و پس از آنکه شاکد روی یک لینک مخرب کلیک کرد، هکرها کنترل کامل تلفن او را به دست گرفتند. پیش‌تر، ناداو آرگامان، رئیس سابق شین‌بت نسبت به تلاش‌های ایران برای هک شاکد به او هشدار داده بود. از سوی دیگر، روزنامه جروزالم‌پست گزارش داد ده‌ها بازیگر اسرائیلی قربانی یک حمله سایبری پیچیده از نوع «فیشینگ» شده‌اند. در این حمله، هکرها با نفوذ به یک صندوق پست الکترونیک، پیام‌هایی جعلی ارسال کردند که در آن ادعا شده بود این بازیگران برای پروژه‌ای سینمایی به کارگردانی یک فیلمساز مشهور انتخاب خواهند شد. در این پیام‌ها از بازیگران خواسته شده بود ویدئوهای تست بازیگری خود را به همراه اطلاعات شخصی شامل تصویر پاسپورت، کارت شناسایی و آدرس محل سکونت ارسال کنند. بنا بر گزارش جروزالم‌پست، ده‌ها بازیگر اسرائیلی این اطلاعات را به ایمیل جعلی ارسال کردند و پس از آن پیام‌های تهدیدآمیزی از سوی افرادی که گفته می‌شود با ایران مرتبط هستند دریافت کردند. یکی از بازیگران زن اسرائیلی فاش کرد این فرآیند در ظاهر برای انتخاب بازیگر فیلمی از «آری فولمان» درباره وقایع ۷ اکتبر طراحی شده بود. به گفته او، هکرها از وی خواسته بودند ویدئویی شخصی درباره دلایل مناسب بودنش برای حضور در این پروژه ارسال کند و علاوه بر آن، مدارک هویتی خود را نیز در اختیار آنها قرار دهد. جروزالم‌پست در ادامه نوشت: چنین حملاتی علیه مقامات و چهره‌های اسرائیلی رو به افزایش است و به نظر می‌رسد هدف اصلی آنها جمع‌آوری اطلاعات شخصی برای پشتیبانی از حملات احتمالی فیزیکی در داخل اسرائیل باشد. این موج گسترده از حملات سایبری نگرانی‌های جدی درباره امنیت اطلاعات مقامات رژیم صهیونیستی و افراد برجسته این رژیم ایجاد کرده است.

ارسال نظر