27/شهريور/1404
|
02:52

اخبار اقتصادی

قیمت گوشت کاهشی شد

وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت، بدون اشاره به قیمت فعلی گوشت قرمز و نحوه نظارت بر بازار این محصول، اعلام کرد قیمت گوشت از روز سه‌شنبه تا امروز ۸۰ هزار تومان کاهش یافته است.
بر اساس خبری که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت منتشر کرده، غلامرضا نوری قزلجه در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار نظر جالب‌توجهی درباره قیمت گوشت قرمز داشته است. گوشت قرمز در بازار، بر اساس مشاهدات میدانی از 700 هزار تا یک میلیون تومان به فروش می‌رسد اما وزیر جهاد کشاورزی بدون اشاره به قیمت فعلی گوشت قرمز و نحوه نظارت بر بازار این محصول اعلام کرده: «از روز سه‌شنبه تا امروز چهارشنبه قیمت گوشت قرمز حدود 80 هزار تومان کاهش یافته است».
در صحبت‌های نوری به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار اشاره‌ای نشده است اما درباره این دلایل می‌توان به کاهش عرضه نهاده‌های دامی با قیمت مصوب، حذف یا واردات بسیار اندک گوشت قرمز در سال جاری و مناسب نبودن اقدامات تنظیم بازاری دولت اشاره کرد.
بنا بر این گزارش، هر سال باید بخشی از کسری تولیدی بازار گوشت قرمز از مسیر واردات تأمین شود اما در سال جاری به‌یکباره و بدون برنامه‌ریزی قبلی، با توقف یا واردات بسیار محدود گوشت قرمز مواجه بوده‌ایم.
بازار کالاهای اساسی با مشکلات دیگری مانند تنظیم بازار برنج، نهاده و روغن نباتی نیز مواجه است که وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره قیمت روغن نیز اظهار کرد: از آنجا که روغن مشمول ارز ترجیحی است، قیمت‌گذاری‌ها انجام شده و اگر جایی آن را بالاتر از قیمت مصوب شده به فروش ‌رساند با آن برخورد می‌کنیم؛ البته طی بررسی‌ای که هفته گذشته انجام دادیم چنین مساله‌ای رخ نداده است.
نوری در ادامه افزود: همان‌طور که قبلا هم اعلام کردم، برنج داخلی ارز ترجیحی دریافت نمی‌کند و مشمول قیمت‌گذاری نیست. ابزار ما فقط تامین برنج خارجی با ارز ترجیحی است که آن را انجام می‌دهیم و در بازار موجود است. وی افزود: البته برای اینکه قیمت برنج داخلی به صورت غیرمتعارف افزایش پیدا نکند از ابزاری مثل کنترل سامانه‌های انباری و نظارت بر سامانه‌هایی که خرید عمده، انبار‌داری و فروش را انجام می‌دهند استفاده می‌شود و برای اینکه از رنج متعارف خود خارج نشود، چنین کنترل‌هایی وجود دارد. نوری همچنین با اشاره به اینکه بالای 95 درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است، اظهار کرد: قیمت گندم تا یکی‌دو هفته آینده مشخص می‌شود اما هنوز نمی‌توان قیمت دقیقی اعلام کرد.

***
هشدار اتحادیه طلا درباره سکه‌های جعلی پارسیان

بازار سکه و طلا این‌بار نه با نوسان قیمت، بلکه با تهدیدی پنهان روبه‌رو است؛ سکه‌های پارسیان تقلبی با برندهای «ماربر»، «زردیس» و «کهزاد» و کد استاندارد جعلی، بی‌سر و صدا وارد معاملات شده‌ که اتحادیه طلا و جواهر نسبت به عواقب آن هشدار داد.
به گزارش تسنیم، در روزهایی که رکود و نوسان طلا و سکه بازار را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده، گزارش‌های جدید حاکی از ظهور یک تهدید تازه برای فعالان این صنف است؛ سکه‌های پارسیان تقلبی با برندهای شناخته‌شده و کد استاندارد جعلی، بی‌سروصدا در برخی معاملات رد و بدل می‌شود. بر این اساس اتحادیه طلا و جواهر با صدور اطلاعیه‌ای رسمی نسبت به مشاهده و شناسایی سکه‌های پارسیان تقلبی در بازار هشدار داد. این سکه‌ها که با برندهای «ماربر»، «زردیس» و «کهزاد» تولید شده‌اند  همگی دارای کد استاندارد جعلی منتسب به اصفهان هستند.   اتحادیه در اطلاعیه خود خطاب به اعضا و همکاران صنفی اعلام کرد: «ضرورت دارد در فرآیند خرید، فروش و تعویض سکه‌های پارسیان، بویژه با برندهای یادشده، نهایت دقت و احتیاط صورت گیرد و از معامله اقلام مشکوک به تقلب خودداری شود».   مسؤولان اتحادیه تأکید کرده‌اند این هشدار برای جلوگیری از زیان فعالان بازار و حفظ اعتماد مشتریان صادر شده و از تمام واحدهای صنفی خواسته شده است با رعایت نکات ایمنی و بررسی دقیق مشخصات کالا، از گسترش این پدیده جلوگیری کنند.

***
واردات یک خودرو به ازای سرمایه‌گذاری ۳۰۰ هزار دلاری در ایران

طبق اعلام سامانه جامع تجارت، از این پس سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند بر اساس بند «ر» تبصره یک بودجه ۱۴۰۴ و به ازای هر ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری، یک دستگاه خودروی سواری نو تا سقف ۳۰ هزار دلار وارد کنند. در راستای اجرای تصویب‌نامه شماره 50703/ت63881 هـ مورخ 3 تیر 1404 هیأت وزیران، امکان ثبت‌سفارش خودروی سواری توسط سرمایه‌گذاران خارجی از محل بند «ر» تبصره یک ماده واحده قانون بودجه سال 1404 فراهم شد. بر این اساس، وضعیت نمایندگی جدیدی با عنوان «واردات خودروی سواری سرمایه‌گذاران خارجی از محل بند «ر» تبصره یک ماده واحده قانون بودجه سال 1404» در سامانه جامع تجارت ایجاد شده است. طبق اعلام سامانه، جزئیات شرایط واردات از این مسیر به شرح زیر است: صرفاً کدهای تعرفه هشت‌رقمی اعلام‌شده در اطلاعیه مشمول ثبت‌سفارش هستند. ثبت شناسه کالا و دریافت تأییدیه خدمات پس از فروش از دفتر آماد و خدمات بازرگانی وزارت صمت الزامی است. امکان واردات تنها برای واحدهای دارای کارت بازرگانی معتبر فراهم است. محل تأمین ارز، مجوزهای صادرشده توسط سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران خواهد بود. به ازای هر 300 هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی، امکان ثبت‌سفارش یک دستگاه خودروی سواری با حداکثر ارزش 30 هزار دلار وجود دارد. ثبت‌سفارش منوط به بررسی و اعلام نظر دفتر صنایع خودرو وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران است. مهلت ثبت‌سفارش از این مسیر تا پایان سال جاری (29 اسفند 1404) تعیین شده است.

ارسال نظر
پربیننده