29/شهريور/1404
|
01:58
درخشش خیره‌کننده نسل جدید فرنگی‌کاران در روز نخست رقابت‌های کشتی جهانی زاگرب ۲۰۲۵

زرگری رنگرز

علی هنرمند: در آخرین روزهای تابستان، هواداران کشتی فرنگی ایران چشم به رقابت‌هایی دوخته‌اند که با توجه به رقابت‌های باقیمانده حقیقتا می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ این رشته ورزشی باشد. 
دیروز جمعه زمانی که عقربه‌ها به سمت غروب حرکت می‌کرد، انتظار برای تماشای نبرد ۳ قهرمان ملی در میدان جهانی، نفس‌ها را در سینه حبس کرده بود. این بار نه‌تنها بحث یک یا 2 مدال نبود، بلکه احتمال ثبت ۳ مدال زرین و یک برنز در کارنامه تیم ملی وجود داشت. چنین چشم‌اندازی سبب شد شور و شوقی بی‌سابقه در میان کشتی‌دوستان به وجود بیاید.
موفقیت‌های اخیر تیم ملی کشتی فرنگی ایران نشان می‌دهد دوره‌ای تازه در حال شکل‌گیری است. اگرچه برخی کارشناسان معتقدند نسل فعلی از نظر عمق کیفی به پای ستارگان افسانه‌ای سال ۲۰۱۲ نمی‌رسد اما از نظر کمیت و سطح رقابت، می‌توان آنها را در همان ردیف دانست. این روند صعودی بیش از هر چیز مرهون شیوه علمی مربیگری حسن رنگرز است؛ فردی که توانست با تصمیمات جسورانه و دگرگونی‌های به‌موقع، مسیر تازه‌ای برای ملی‌پوشان ترسیم کند.
یکی از تصمیم‌های بحث‌برانگیز و در عین حال موفق او، جایگزینی ناگهانی پویا دادمرز با پیام احمدی بود؛ انتخابی که ابتدا با تردید همراه بود اما در ادامه به یکی از نقاط عطف این مسابقات بدل شد. احمدی‌جوان با بهره‌گیری از راهنمایی‌های کادر فنی و روحیه جنگنده خود، راهی فینال شد و نگاه‌ها را به سمت خویش برگرداند.
* درخشش عجیب روز اول
روز نخست مسابقات جهانی، برای کشتی‌گیران ایرانی روزی به‌یادماندنی بود. امین میرزازاده، غلامرضا فرخی و پیام احمدی هر سه توانستند رقبای قدرتمند خود را پشت سر بگذارند و به فینال برسند. این اتفاق یادآور دوران پرشکوهی است که محمد بنا همزمان چندین ستاره در سطح جهان معرفی کرد.
البته همه چیز مطابق انتظار پیش نرفت. علیرضا عبدولی، قهرمان جوانان جهان، عملکرد امیدوارکننده‌ای داشت اما در نیمه‌نهایی برابر حریف ارمنی متوقف شد. او در همان دقایق ابتدایی با یک فن سنگین عقب افتاد و نتوانست فاصله امتیازی را جبران کند. هرچند شکست او مانع راه‌یابی به دیدار پایانی شد اما تجربه ارزشمندی برای آینده این کشتی‌گیر محسوب می‌شود.
با این حال، حضور ۳ نماینده ایران در فینال، نشان‌دهنده اقتدار تیم ملی بود اما شرح کشتی‌های ۳ پهلوان ما تا فینال چنین بود.
امین میرزازاده (۱۳۰ کیلوگرم): مدافع عنوان قهرمانی جهان بار دیگر توانست برتری خود را به رخ بکشد. او در دیدار نیمه‌نهایی با استفاده از فنون خاص، حریف چینی را مغلوب کرد و به فینال رسید. حریف نهایی او کشتی‌گیر جوان مجارستانی بود که با شگفتی‌سازی به این مرحله رسید. در سومین فینال امین میرزازاده ملقب به تانک بختیاری به راحتی از سد رقیب مجار خود گذشت و دومین طلای ایران را به دست آورد. 
 غلامرضا فرخی (۸۲ کیلوگرم): قهرمانی که پیش‌تر در همین زاگرب درخشیده بود، این بار نیز توانست با ترکیبی از خاک‌ کردن و مدیریت کشتی حریف، راهی فینال شود. او * در فینال با نماینده قدرتمند گرجستان روبه‌رو شد. فرخی در فینال
«گلا بولکوادزه» حریف مطرح گرجی‌اش را با اقتدار(4 بر صفر) شکست داد و قهرمان جهان شد.
بدین ترتیب، نخستین مدال طلای کاروان فرنگی کشورمان را این جوان ۲۲ ساله به نام خود ضرب کرد. 
پیام احمدی (۵۵ کیلوگرم): جوان‌ترین ستاره این دوره(۱۸ ساله) که تنها چند روز پیش فرصت حضور در تیم ملی را یافت. احمدی در یک جدال حساس توانست قهرمان ۴ دوره جهان از جمهوری باکو را شکست دهد. او دیشب در فینال برابر پدیده ۱۸ ساله گرجی قرار گرفت؛ مبارزه‌ای که سرنوشت‌سازترین لحظه زندگی ورزشی‌ هر ۲ کشتی‌گیر جوان را رقم زد.
وی در دیدار فینال، با نتیجه نزدیک ۹-۷ به کشتی‌گیر گرجی باخت و نقره گرفت.
* سلام به نسل جدید
این موفقیت‌ها نشان می‌دهد کشتی فرنگی ایران در حال تجربه دورانی تازه است؛ دورانی که نه صرفاً بر پایه خاطرات گذشته، بلکه بر اساس توانایی‌های نسل جدید بنا شده. پیوند میان تجربه مربیان کارکشته و انگیزه جوانان سبب شده امید به آینده پررنگ‌تر از همیشه باشد. رقابت‌های جهانی باعث شد کشتی ایران بار دیگر خود را به‌عنوان قدرتی بلامنازع در عرصه جهانی معرفی کند. مدال‌های دیروز و احتمالا امروز شنبه نه‌تنها به نام ورزشکاران ثبت خواهد شد، بلکه روحیه‌ای تازه در میان نسل آینده کشتی ایجاد خواهد کرد.

محمدهادی ساروی فینالیست شد

محمدهادی ساروی، کشتی‌گیر وزن ۹۷ کیلوگرم کشورمان در مرحله نیمه‌نهایی مقابل حریف بلاروس خود پیروز و راهی فینال شد.
در ادامه رقابت‌های جهانی کشتی زاگرب ۲۰۲۵، در ۹۷ کیلوگرم محمدهادی ساروی در مرحله نیمه‌نهایی به مصاف کایل ماکسول از بلاروس رفت که در نهایت این مبارزه با نتیجه ۳ بر یک به سود ساروی به پایان رسید و نماینده کشورمان به فینال راه یافت.

ارسال نظر
پربیننده