دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی در مراسم یادبود چارلی کرک فعال محافظه کار کشته شده آمریکایی، جنبش ماگا، «عظمت را به آمریکا باز می گردانیم» را علیه مخالفان سیاسی فراخواند.
این مراسم با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و جی دی ونس معاون او و دیگر اعضای کابینه در ورزشگاه استیت فارم آریزونا برگزار شد و حدود 100 هزار نفر در آن شرکت کردند. ایلان ماسک نیز یکی دیگر از شرکت کنندگان بود که پس از گذشت حدود 3 ماه از جدا شدن از بدنه دولت، در بخشی از این مراسم در کنار ترامپ نشست و با او دست داد.
وی در این مراسم چارلی کرک را «شهید راه آزادی آمریکایی» خواند و متعهد شد به مبارزه خود ادامه داده در حالی که بار دیگر چپ های رادیکال را به قتل کرک متهم کرد.
ترامپ بدون هیچ مدرکی افزود: این خشونت به شکلی گسترده از جناح چپ می آید.
این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا حتی پیش از دستگیری مظنون به قتل کرک، چپ های رادیکال را مقصر مرگ او می دانست.
رئیس جمهور آمریکا اذعان کرد اسلحه او را نشانه گرفت اما گلوله همه ما را هدف قرار داد. او قهرمانی بزرگ برای آمریکا بود.
اظهارات ترامپ در این مراسم، نشان دهنده ماهیت دوگانه مراسم یادبود کرک بود که در آن رئیس جمهور یک حس احیای مذهبی را با فراخواندن جنبش ماگا ترکیب کرد.
ترامپ در بخش دیگری از سخنانش موضعی کاملا متفاوت با اظهارات همسر کرک در پیش گرفت و گفت: من از مخالفان سیاسی ام متنفر هستم. آنها مثل سگ تقلب کردند. من برای آنها بهترین ها را نمی خواهم.
این در حالی است که اریکا کرک همسر چارلی کرک، در مراسم یادبود همسرش، همگان را شگفت زده و اعلام کرد مظنون به قتل همسرش را می بخشد.
اریکا با تاکید بر اینکه دلیل این بخشش ایمان او به مسیح و الگو برداری از آموزه های همسرش بوده است، گفت: من این مرد جوان را می بخشم چون همان کاری است که مسیح انجام داد و همان است که چارلی انجام می داد.
این اظهارات خانم کرک در حالی است که دونالد ترامپ پیشتر خواستار مجازات اعدام برای او شده بود. هفته گذشته نیز نخستین جلسه محاکمه او برگزار شد و دادستان های ایالت یوتا، با بیان جزئیات جدیدی از این پرونده، اعلام کردند که برای او مجازات اعدام درخواست می کنند.
دونالد ترامپ که خود سال گذشته دوبار مورد ترور نافرجام قرار گرفت، پس از ترور کرک، چپ گرایان را مورد انتقاد شدید قرار داد و از انجام تحقیقات گسترده از گروه های چپ گرا درباره ترور چارلی کرک خبر داد.
وی همچنین در مصاحبهای ابراز امیدواری کرد ملت پس از ترور چارلی کرک فعال محافظه کار، التیام یابد اما مدعی شد چپ رادیکال مانعی برای این التیام است.
این در حالی است که ترامپ پیشتر نیز مدعی شده بود چپ های افراطی مسئول لفاظی هایی هستند که عامل تروریسمی هستند که این روزها در کشور ما شاهد آن هستیم.
علاوه بر این، افبیآی نیز ارتباط گروه های چپ گرا با مظنون به قتل چارلی کرک را بررسی می کند.
چارلی کرک، فعال سیاسی محافظهکار و حامی سرسخت دونالد ترامپ و رژیم صهیوینستی و بنیانگذار سازمان «ترنینگ پوینت یواسای» (Turning Point USA)، روز چهارشنبه (10 سپتامبر 2025) در جریان یک رویداد در دانشگاهی در ایالت یوتا با شلیک یک گلوله به گردن کشته شد. در نهایت، پلیس مردی 22 ساله به نام تایلر رابینسون را در عصر روز 11 سپتامبر به اتهام ترور کرک دستگیر کرد. براساس گزارش ها، پدر رابینسون او را به مقامات تحویل داده و به آنها گفته که پسرش در حضور او به جرمش اعتراف کرده است. پس از مرگ کرک، قرار است همسرش مدیریت این سازمان را بر عهده بگیرد.
این فعال آمریکایی نقش مهمی در پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 داشت و همواره یکی از مخالفان سرسخت کمک های نظامی آمریکا به اوکراین بود.
ترامپ در پایان سخنانش خانم کرک را به روی صحنه فراخواند و او را در آغوش کشید.
انتهای پیام/