01/مهر/1404
|
00:44
بیش از 16 میلیون دانش‌آموز همراه با 60 هزار معلم جدید امروز به کلاس درس می‌روند

زنگ زندگی

امروز در حالی بیش از 16 میلیون دانش‌آموز، سال تحصیلی جدید را شروع می‌کنند که طبق اظهارات وزیر آموزش‌و‌پرورش، 60 هزار معلم جدید نیز همراه با دانش‌آموزان به سر کلاس درس می‌روند.
هر سال با بازگشایی مدارس در نخستین روز ماه مهر معابر و محله‌ها حال هوای دیگری به خود می‌گیرد. از شلوغی محدوده مدارس گرفته تا ترافیک خیابان‌ها و دل نکندن برخی دانش‌آموزان کلاس‌اولی از مادران‌شان همه و همه جلوه‌هایی از شور و شوق، زیبایی و امید را نشان می‌دهد. اغلب دانش‌آموزان با در دست داشتن شاخه‌های گل و لباس‌های مبدل همرنگ، راهی کلاس درس می‌شوند تا با کسب تعلیم و تربیت و مهارت‌آموزی، آینده خود و کشورشان را بسازند. دیروز نیز زنگ جشن شکوفه‌ها به صدا در آمد و یک میلیون و ۲۵۷ هزار دانش‌آموز کلاس‌اولی نخستین سال ورود خود به مدرسه را جشن گرفتند. جشن شکوفه‌ها، آغاز مسیر آموختن، خواندن و نوشتن، یادگیری نظم و انضباط و دوستی با همکلاسی‌ها و تجربه مهرورزی است؛ نوآموزان این شکوفه‌ها که قرار است در فضای مدرسه بیاموزند، شور و شوق کودکانه خود را با عطش علم‌آموزی در هم می‌آمیزند تا آینده ایران عزیز را رقم زنند. لباس‌های فرم همسان، کوله‌پشتی‌های رنگی، کفش‌های نو و چهره معصومانه دست در دست والدین تمام داشته‌های این شکوفه‌هاست که آمده‌اند ضمن رقم زدن خاطره‌ای خوش برای خود، یاد دوران کودکی را در بزرگ‌ترها زنده کنند. مربیان مدارس هم که از روزها قبل خود را برای استقبال از شکوفه‌ها آماده کرده‌اند با رویی گشاده و قرآن به دست، آنها را در برگرفتند تا مبادا دلهره این فضای جدید کام دانش‌آموزان را تلخ کند، کلاس‌های تزئین‌شده با گل و بادکنک و میز و نیمکت‌ها و دیوارهای رنگی، پوسترها و پلاکاردهای خوشامدگویی هم به کمک آمده تا این جشن و شادی را به شکوفه‌ها هدیه کند.
رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌و‌پرورش دیروز اعلام کرد: طبق آمارهای موجود، یک میلیون و ۲۵۷ هزار کودک ۶ سال تمام داریم که از نظر تعداد جمعیتی نسبت به سال قبل کاهشی بوده و این کاهش به دلیل روند کاهشی جمعیت در سال‌های گذشته است. وی با بیان اینکه ۷ میلیون و ۲۴۵ هزار دانش‌آموز در پایه دوم تا ششم مقطع ابتدایی قطعی شده است، ادامه داد: به لحاظ ثبت‌نام خوشبختانه وضعیت بسیار مناسبی داریم و اکثریت دانش‌آموزان در دوره ابتدایی ثبت‌نام‌های‌شان را انجام داده‌اند. معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه درصد پیش‌ثبت‌نام از موالید 98.97 درصد و ثبت‌نام قطعی 97.68 درصد است، ادامه داد: این آمارها نسبت به مدت مشابه سال قبل، وضعیت بسیار بهتری را نشان می‌دهد. در پایه دوم، درصد ثبت‌نام قطعی 99.78 درصد، پایه سوم 98.97 درصد، پایه چهارم 98.4 درصد، پایه پنجم 98.87 درصد و پایه ششم 99.2 درصد است و در مجموع، نرخ ثبت‌نام در دوره ابتدایی 98.98 درصد است که آمار بسیار خوبی محسوب می‌شود. حکیم‌زاده برنامه‌های معاونت آموزش ابتدایی را در ۳ محور مورد ارزیابی قرار داد و گفت: ارتقای کیفیت آموزش، توسعه عدالت و نصیب برابر آموزشی و توسعه فرصت‌های متنوع یادگیری در این معاونت دنبال می‌شود. در این راستا، برنامه‌هایی مانند توانمندسازی مدیران و معلمان، توانمندسازی دانش‌آموزان و ایجاد مدارس الگوی تراز صنعت تحول بنیادین اجرا شده است.
* هیچ کمبودی در مناطق و فضاهای آموزشی نداریم
وزیر آموزش‌و‌پرورش روز گذشته در حاشیه مراسم جشن شکوفه‌ها که در مدرسه شاهد ابن‌سینا منطقه ۸ برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: امروز بسیار خوشحالیم که در سراسر کشور، جشن شکوفه‌ها و حضور دانش‌آموزان سال اول ابتدایی با  خانواده‌های‌شان برگزار شد. در این روز، یک میلیون و ۲۵۰ هزار دانش‌آموز اول ابتدایی وارد فضای مدارس و با محیط مدرسه و کلاس آشنا شدند. شور و شوق دانش‌آموزان اول ابتدایی وصف‌ناپذیر است، زیرا آنها برای نخستین بار وارد فضای آموزش‌و‌پرورش می‌شوند و ممکن است برای ساعاتی از خانواده خود فاصله بگیرند. خانواده‌ها نیز از ماه‌ها قبل به فکر آمادگی فرزندان‌شان برای این رویداد مهم بوده‌اند و شور و شوق بازگشایی مدارس در آنها کاملاً مشهود است. حضور خانواده‌ها کنار فرزندان‌شان در این روز، فضای متفاوتی را برای مدارس ایجاد کرده بود که مایه خوشحالی ما است. علیرضا کاظمی با بیان اینکه ماه مهر، ماه دانایی و فصلی است که می‌توان آن را نوروز دانایی، خردورزی، دانش و دانش‌اندوزی نامید، اظهار کرد: طبیعی است همه ما از اینکه فرزندان‌مان در مسیر یادگیری قرار می‌گیرند و وارد فضایی می‌شوند که هم در کنار همسالان و هم در کنار معلمان، مسیر زندگی شغلی و تحصیلی‌شان آغاز می‌شود، خوشحال شویم. وی ادامه داد: برای رشد و تربیت صحیح کودکان و آموختن علم به آنها، نیاز داریم معلمان و اولیا کنار هم قرار بگیرند و دائماً در ارتباط باشند. باید دغدغه‌های تربیتی دانش‌آموزان را رصد و متناسب با توانمندی‌های‌شان با آنها رفتار کنیم. در کنار علم و علم‌آموزی، تلاش می‌کنیم رفتارهای خوب، نیکی‌ها، خوب زیستن و به زیستن در کنار همدیگر را به بچه‌ها آموزش دهیم. مدرسه محیطی برای یادگیری این رفتارها است. وزیر آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه امیدواریم گام‌های بلندی به سمت ارتقای نظام تعلیم و تربیت برداریم، گفت: اقدامات بسیار خوبی در فضای آموزش‌و‌پرورش انجام شده و تمهیدات مناسبی اندیشیده شده است. امروز به صورت نمادین در منطقه ۸  آموزش‌و‌پرورش شهر تهران، در مدرسه شاهد ابن سینا، با برنامه‌ای بسیار خوب و جذاب، ورود بچه‌ها را جشن گرفتیم و ان‌شاءالله از نخستین روز مهر رسماً زنگ آغاز سال تحصیلی را خواهیم زد و مدارس کار خود را آغاز می‌کنند. کاظمی با بیان اینکه آغاز سال تحصیلی  بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد فرهنگی و اجتماعی در سطح یک کشور است که می‌تواند منشأ تحولات بسیار بزرگی باشد، اظهار کرد: این رویداد با شور و شوق، اشتیاق، تحرک و پویایی که در سطح جامعه ایجاد می‌کند، فضای جامعه را واقعاً متفاوت می‌کند. ما خودمان تلاش می‌کنیم ان‌شاءالله این فضا متحول شود. وی درباره تغییرات دوره اول ابتدایی گفت: امسال کتاب‌های درسی دوره اول ابتدایی بازنگری، تدوین، تألیف، بازنویسی و چاپ شده است اما به صورت آزمایشی در ۸ مدرسه در حال اجرا است. طبیعتاً بازخوردها را دریافت می‌کنیم و سال آینده اگر مشکلی داشت، آن را برطرف خواهیم کرد. پایه اول ابتدایی بسیار مهم است و احتمالاً سال آینده در مدارس بیشتری و در یک پروسه ۳ ساله در کل کشور، دوره اول ابتدایی را تغییر خواهیم داد. کاظمی با بیان اینکه هیچ کمبودی در مناطق، نه در فضای آموزشی، نه در مدرسه، نه در معلم و نه در تجهیزات نداریم، گفت: در برنامه‌هایی که برای تامین معلم انجام دادیم، ۸۵ هزار مجوز گرفتیم و بیش از 60 هزار نفر در حال ورود به فضای آموزش‌و‌پرورش هستند. 
* آماده‌باش شهر تهران برای ماه مهر
با آغاز سال تحصیلی جدید از ابتدای مهر، شهرداری تهران مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ را برای مدیریت هوشمند ترافیک شهری به اجرا گذاشته است؛ بازگشت ساعات مترو به روال عادی، محدودیت تردد ناوگان حمل بار، ساماندهی سرویس‌های مدارس و اجرای طرح‌های ایمن‌سازی معابر اطراف مدارس از جمله تدابیر ویژه‌ است. درباره همین هادی زند، مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه بیان کرد: از ابتدای مهر فعالیت مترو در تمام خطوط هفت‌گانه از ساعت ۵:۳۰ بامداد آغاز می‌شود و آخرین قطارها رأس ساعت ۲۲ از مبادی خطوط حرکت خواهند کرد. وی تاکید ‌کرد: در بازه زمانی بیستم اردیبهشت تا پایان شهریور و به ‌دلیل تغییر ساعات کاری ادارات، خدمات مترو از ساعت ۴:۳۰ بامداد آغاز می‌شد، همچنین سرویس‌دهی در خطوط حومه‌ای پرند و هشتگرد طبق برنامه زمان‌بندی قبلی و بدون تغییر ادامه خواهد داشت. محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در حوزه مدیریت ترافیک نیز به ایمنا گفت: بر اساس این تصمیم، کامیون‌ها، کامیونت‌ها و وانت‌بارهایی که وظیفه توزیع کالا در سطح شهر را بر عهده دارند، از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح اجازه تردد در معابر شهری را نخواهند داشت، این محدودیت با هدف کاهش بار ترافیکی در ساعات پرتردد صبحگاهی و تسهیل رفت‌وآمد دانش‌آموزان و کارکنان اجرایی اعمال شده است. شهرداری تهران همچنین اعلام کرده است در هفته اول مهر، تیم‌های نظارتی و خدمات شهری به ‌صورت ویژه در اطراف مدارس مستقر خواهند بود تا ضمن پایش وضعیت معابر و در صورت مشاهده نقص یا خطر، اقدامات فوری برای رفع آن انجام دهند.

ساعت شروع به‌کار ادارات کلانشهرها شناور شد

سازمان اداری - استخدامی کشور طی بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی کشور، ساعات جدید آغاز به کار ادارات دولتی را اعلام کرد. این سازمان طی بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی کشور اعلام کرد: ساعت کاری واحدهای نظامی و امنیتی از ساعت 6:30 آغاز می‌شود و ساعت کاری واحدهای صنعتی از ساعت 7 خواهد بود. ساعت کاری ادارات ستادی در تهران به صورت شناور از 7 تا 9 است و ساعت کاری ادارات استانی از ساعت 7 شروع می‌شود. بر اساس این بخشنامه در بخش آموزش، ساعت کاری مدارس متوسطه از ساعت 7:30 و ساعت کاری مدارس ابتدایی از ساعت 8 خواهد بود و در مدارس باید 30 دقیقه قبل از شروع ساعت کاری باز باشد. 
ساعت کاری بانک‌ها از ساعت 7:30 آغاز می‌شود و کارمندان باید از ساعت 7 در محل حضور داشته باشند تا آماده خدمت‌رسانی باشند. به موجب مقرره مورخ 31 شهریور 1404 هیات وزیران در راستای حمایت از خانواده، کاهش دغدغه والدین و تسهیل ‌آمد و شد (ترافیک) در آغاز سال تحصیلی، ساعت آغاز به کار دستگاه‌های اجرایی مستقر در کلانشهرها در ۲ هفته اول مهرماه سال 1404 به صورت شناور از ساعت 7 تا 9 تعیین می‌شود. بر این اساس لازم است رؤسای دستگاه‌های اجرایی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که با رعایت ساعات کاری روزانه کارکنان ساعات کار شناور هیچ خللی در نحوه پاسخگویی و ارائه خدمات ایجاد نکند.

ارسال نظر
پربیننده