19/مهر/1404
|
01:41
یک طلا و ۲ نقره معینی و عالی‌پور در مسابقات وزنه برداری جهان

شب طلایی

پنجشنبه شب، در نروژ سرد و آرام، سالن وزنه‌برداری جهانی با نام ایران گرم شد. شبی که پس از چند روز بی‌مدالی، سرانجام ۲ قهرمان ایرانی صحنه را به آتش کشیدند و با ۳ مدال، لبخند را به چهره‌ کاروان بازگرداندند؛ یک طلای درخشان همراه با شکستن رکورد دنیا و ۲ نقره‌ پرافتخار.
در میانه نورهای سفید و صدای برخورد میله‌ها، «علیرضا معینی» آرام پا به تخته گذاشت. چهره‌اش از تمرکز سنگین بود اما در چشمانش برق اعتماد دیده می‌شد. نخستین وزنه را با صلابت بالا برد، دومی را بی‌لرزش مهار کرد و در سومین حرکت، وزنه‌ای را از زمین کند که سنگینی‌اش تنها از اراده‌ او کمتر بود. صدای برخورد آهن با کف سالن، لحظه‌ای تاریخ شد. ۱۸۲ کیلوگرم؛ رکوردی تازه در جهان و طلایی که در سکوت فرونرفت. مدال طلا بر گردنش نشست و پرچم ایران در میان تشویق تماشاگران بالا رفت.
در همان لحظات، هم‌تیمی‌اش علی عالی‌پور آماده‌ نبرد بود. وزنه‌ نخست را از دست داد اما مثل هر قهرمانی، شکست او را نبلعید. در دومین حرکت، وزنه را بالای سر برد و فریاد کوتاهی زد؛ گویی بغضش شکست. سومین حرکتش با وزنه‌ ۱۷۶ کیلوگرم، بهترین رکورد شخصی‌اش شد و در پایان، مدال نقره‌ ارزشمندی گرفت که به اندازه‌ طلا می‌درخشید. ۲ ایرانی، یکی بر سکوی اول و دیگری بر سکوی دوم ایستاده بودند؛ صحنه‌ای که دوربین‌ها بارها تکرار کردند.
وقتی نوبت به حرکت دوضرب رسید، نفس‌ها در سینه‌ حبس شد. معینی در آغاز، وزنه‌ ۱۹۸ کیلوگرم را بالا برد و بدون لحظه‌ای تردید، سراغ ۲۰۴ رفت. هر حرکتش مثل ضربان یک ساعت دقیق بود. در آخرین تلاش، با ۲۰۹ کیلوگرم، کار را تمام کرد و در آغوش بهداد سلیمی، سرمربی تیم ملی، آرام گرفت. مجموع ۳۹۱ کیلوگرم، او را در جایگاه دوم جهان نشاند؛ نقره‌ای دیگر برای ایران اما به‌ ارزش طلا.
عالی‌پور که همیشه در دوضرب خطرناک و پرهیجان ظاهر می‌شود، با ۲۱۱ کیلوگرم شروع کرد. وزنه‌ دوم را انداخت اما نگاهش هنوز پر از امید بود. آخرین تلاشش با فریاد تشویق سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون، همراه شد. زیر وزنه‌ ۲۱۹ کیلوگرمی رفت اما این بار بخت یار نبود. وزنه به زمین بازگشت و مدال مجموع از دست رفت. با این حال، مجموع ۳۸۷ کیلوگرم و نقره‌ ارزشمندش در یک‌ضرب، او را در میان بهترین‌ها قرار داد.
* کیانوش هیچ!
در گوشه‌ سالن، نامی آشنا نیز دیده می‌شد؛ کیانوش رستمی، قهرمان المپیک ریو، این‌ بار با پرچم کوزوو. در نخستین حرکتش شکست خورد اما در دومین تلاش موفق شد. برای رسیدن به مدال برنز، وزنه‌ ۱۷۷ کیلوگرم را امتحان کرد اما وزنه سنگین‌تر از امیدش بود. در دوضرب نیز تلاشش به ثمر ننشست؛ ۲۰۵ کیلوگرم را بالا برد ولی ۲ وزنه‌ بعد را زمین انداخت. در نهایت با مجموع ۳۷۷ کیلوگرم، پنجم شد. سکوتی تلخ جای مدال‌های پیشینش را گرفت. 
* شب طلایی
شبی که آغازش با اضطراب بود، در پایان با درخشش رنگ‌ها تمام شد. طلای درخشان علیرضا معینی در یک‌ضرب، نقره‌ او در مجموع و نقره‌ علی عالی‌پور در همان بخش نخست، حاصل تلاش ایران در پنجشنبه شب نروژ بود. ۳ مدال که نه فقط در جدول مدال‌ها که در حافظه‌ مردم ثبت شد.
وقتی مسابقات تمام شد و سالن آرام گرفت، نور سرد چراغ‌ها روی سکوی خالی افتاد اما هنوز می‌شد پژواک فریادها را شنید؛ فریادهایی از دل ۲ مرد که ثابت کردند راه قهرمانی فقط از پیروزی نمی‌گذرد، از ایستادن بعد از زمین خوردن می‌گذرد.
در سرمای اسکاندیناوی، دستان گرم ایرانی‌ها وزنه‌هایی را بالا برد که از فلز سنگین‌تر بود؛ وزن سال‌ها تلاش، امید و ایمان. پنجشنبه ‌شب نروژ، شب سنگین افتخار بود.
* معینی پس از درخشش در قهرمانی جهان: برای رکوردشکنی ۷ ماه سخت تمرین کردم
نایب‌قهرمان وزنه‌برداری جهان گفت: تمرینات سختی را انجام داده بودم تا بتوانم رکورد جهان را بشکنم. علیرضا معینی پس از کسب مدال طلای یک‌ضرب و نقره مجموع دسته ۹۴ کیلوگرم مسابقات جهانی وزنه‌برداری نروژ - ۲۰۲۵، بیان کرد: برای مسابقات جهانی ۷-۶ ماه تمرینات سخت انجام دادم. به دنبال این بودم هر ۶  حرکت خود را به طور صحیح بزنم و رکورد یک‌ضرب جهان را هم بشکنم و به نام ایران ثبت کنم. مدال خود و رکورد جهان را به همه مردم عزیز ایران تقدیم می‌کنم.
او درباره رقابت با کارلوس ناسار گفت: ناسار قهرمان المپیک و وزنه‌بردار بزرگی است اما من به این چشم به او نگاه نمی‌کنم و تلاش خودم را می‌کنم تا سکوی اول جهان برای ایران باشد. معینی درباره اینکه در حرکت دوضرب بیشتر کار کرده و نسبت به مسابقات سال گذشته بهتر شده است، گفت: در مسابقات جهانی بحرین عملکرد ضعیفی در دوضرب داشتم و مصدومیتی‌ در شانه داشتم که با کمک و توصیه‌های آقایان سلیمی و انوشیروانی توانستم مصدومیت را برطرف کنم و به رکوردهای خوبی رسیدم. امیدوارم در مسابقات بعد عملکرد بهتری هم داشته باشم.

زارع  در رده ششم گروه B قرار گرفت

وزنه‌بردار ایران در گروه B دسته ۱۱۰ کیلوگرم با رکورد مجموع ۳۸۶ کیلوگرم در رده ششم قرار گرفت.
در ادامه مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۵ به میزبانی فوردو نروژ، روز جمعه ابوالفضل زارع، نماینده کشورمان در گروه B دسته ۱۱۰ کیلوگرم روی تخته رفت.
عملکرد زارع در یک ضرب به شرح زیر است:
در حرکت اول یک ضرب وزنه ۱۶۶ کیلوگرم را با موفقیت بالای سر برد. زارع در دومین حرکت یک ضرب وزنه ۱۷۲ کیلوگرم را مهار کرد. در سومین حرکت یک ضرب وزنه ۱۷۳ کیلوگرم را مهار کرد. وی با مهار این وزنه در جایگاه چهارم یک ضرب قرار گرفت.
عملکرد زارع در 2 ضرب به شرح زیر است:
در نخستین حرکت 2 ضرب نتوانست وزنه ۲۰۸ کیلوگرم را مهار کند. در دومین حرکت 2 ضرب از مهار وزنه ۲۰۹ کیلوگرم بازماند. زارع در سومین حرکت 2 ضرب موفق به مهار وزنه ۲۱۰ کیلوگرمی شد. در مجموع زارع موفق به ثبت مهار مجموع ۳۸۶ کیلوگرم شد. وی در نهایت به عنوان هفتم 2ضرب و ششم مجموع جدول گروه B رسید.

ارسال نظر
پربیننده