28/مهر/1404
|
02:27
35 درصد مرگ‌های کشور یعنی 120 تا 130 هزار مورد در سال بر اثر سوءتغذیه رخ می‌دهد

کاهش مصرف مواد مغذی، تهدیدی برای سلامت

سالانه خیلی‌ها در پی تبعات ناشی از سوءتغذیه جان خود را از دست می‌دهند. در همین باره مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرده است میزان مصرف لبنیات در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است که این موضوع به دلیل بالا رفتن قیمت فرآورده‌های لبنی است؛ در چنین شرایطی وزارت صمت و دستگاه‌های مختلف باید پای کار بیایند تا میزان مصرف لبنیات افزایش یابد. 
طبق اعلام احمد اسماعیل‌زاده، 35 درصد مرگ‌های کشور یعنی 120 تا 130 هزار مرگ به دلایل تغذیه‌ای یعنی چاقی، سوءتغذیه و عدم مصرف کافی غلات و فیبر و امگا3 رخ می‌دهد. به گفته وی، 673 میلیون نفر در دنیا دچار انواع سوءتغذیه‌اند، همچنین 8 درصد جمعیت جهان دچار گرسنگی هستند و با تمام تلاش‌هایی که در منطقه آسیا انجام شده شیوع سوءتغذیه تنها کمی کاهش یافته است. 
اسماعیل‌زاده که دیروز در همایش روز جهانی غذا که در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای کشور سخن می‌گفت، درباره مرگ‌های منتسب به بیماری‌های ناشی از مشکلات تغذیه‌ای گفت: فشار خون بالا دلیل 94 هزار مرگ، قند خون بالا 47 هزار مرگ، اضافه وزن و چاقی 49 هزار مرگ و عدم مصرف غلات کامل دلیل 25 هزار مرگ در کشور است. 
همچنین عدم دریافت اسید چرب امگا3 کافی باعث مرگ 10 هزار نفر و 10 هزار مرگ منتسب به دریافت ناکافی میوه و سبزی هستند. این نشان می‌دهد توجه به عوامل تغذیه در مرگ و میرها حائز اهمیت است. علاوه بر این از هر 5 کودک و نوجوان ما امروز یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی است، همچنین 30 درصد مادران باردار نیز دچار وزن‌گیری نامطلوب در دوران بارداری هستند، یعنی کمتر یا بیشتر از وزن ایده‌آل‌خود وزن می‌گیرند. وی در ادامه گفت: نیمی از افراد جامعه، ۴ گروه اصلی غذا که تامین‌کننده مواد مغذی هستند را به اندازه ناکافی دریافت می‌کنند. وی با بیان اینکه کمبود ویتامین دی 50 تا 70 درصد است، گفت: تعداد زیادی مکمل از طریق سیستم بهداشتی توزیع می‌شود اما وضعیت مطلوب نیست و باید این مشکلات را اصلاح کنیم. مکمل‌ها بسیار گران شده‌اند و اعتبار ما محدود است‌، بنابراین امیدواریم با کمک دستگاه‌ها مکمل‌های کافی را حداقل در مناطق محروم به طور ۱۰۰ درصدی توزیع کنیم. 
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به بازنگری سبد غذایی مطلوب کشور گفت: سبد غذایی نقشه راهی درباره واردات و صادرات و تولید مواد غذایی در کشور است. 
اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در برخی استان‌های محروم آمار کوتاه‌قدی بالاست و ما تلاش می‌کنیم وضعیت را بهبود ببخشیم، تصریح کرد: در گیلان، اردبیل و مازندران و استان‌های شمالی آمار اضافه وزن کودکان در حال افزایش است و لاغری در سالمندان نیز در استان‌های محروم ما شیوع بیشتری دارد. 
وی از بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک خبر داد و اظهار کرد: تا یکی دو ماه دیگر اعلام می‌شود که نیاز به تغییر در این برنامه وجود دارد یا خیر‌. 
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیر مدارس تا ۲ هفته آینده در مدارس توزیع خواهد شد، گفت: در حال حاضر غربالگری تن‌سنجی در 4 پایه مدرسه در حال انجام است. وی با اشاره به اینکه پایش مصرف ید در کشور نشان می‌دهد در بسیاری استان‌ها با کمبود ید در زنان باردار مواجهیم، هشدار داد: اگر این اتفاق ادامه یابد در سال‌های بعد ضریب هوشی کودکان کاهش خواهد یافت و امیدواریم جلوی طب سنتی و تجویز نمک‌های رنگی و سنتی گرفته شود. 
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در 7 استان وضعیت تغذیه عشایر بررسی شده که تا ۲ ماه آینده نتایج بررسی‌ها اعلام خواهد شد. 
وی با تاکید بر اینکه ضایعات غذا از تولید شروع شده و تا مصرف ادامه می‌یابد، خاطرنشان کرد: 32 درصد وزنی کل غذای تولیدشده در جهان دور ریخته می‌شود و بیش از 30 درصد تولیدات غذایی در کشور دور ریخته می‌شود.

ارسال نظر
پربیننده