16/آذر/1404
|
10:40

اخبار اجتماعی

ثبت بیش از ۴۹۶ هزار تخلف نداشتن گواهی معاینه فنی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از ثبت بیش از ۴۹۶ هزار تخلف نداشتن گواهی معاینه فنی و اعمال قانون برای بیش از ۲۴ هزار خودروی دودزا در 7 ‌ماه نخست سال جاری خبر داد؛ آماری که نشان‌دهنده ضرورت توجه جدی رانندگان به سلامت فنی خودرو و حفظ کیفیت هوای پایتخت است. سردار موسوی‌پور با اشاره به آمار تخلفات ثبت‌شده در حوزه معاینه فنی خودروها گفت: در 7 ماه نخست سال جاری، بیش از ۴۹۶ هزار مورد تخلف مربوط به نداشتن معاینه فنی معتبر توسط دوربین‌های نظارتی و مأموران راهور ثبت شده است. وی افزود: همچنین در همین مدت، بیش از ۲۴ هزار خودروی دودزا شناسایی و اعمال قانون شده‌اند. این خودروها با ایجاد آلودگی شدید، سلامت عمومی شهروندان را به خطر می‌اندازند. سردار موسوی‌پور با تأکید بر اهمیت معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا و افزایش ایمنی تردد، تصریح کرد: خودروهای سواری شخصی پس از گذشت ۴ سال از تاریخ تولید، باید سالانه معاینه فنی دریافت کنند. خودروهای عمومی (تاکسی، اتوبوس، وانت و...) نیز از سال اول تولید، موظف به دریافت معاینه فنی به ‌صورت 6 ‌ماهه هستند. 

***
انهدام باند جعل اسناد تجاری و دستگیری ۱۴۵ نفر

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از انهدام باند جعل اسناد تجاری و دستگیری ۱۴۵ نفر طی اقدامات هوشمندانه کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی خبر داد. سردار حسین رحیمی با اشاره به اینکه یکی از رویه‌های فسادزا در حوزه تجارت سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی است که زمینه مناسب را برای کسب مال نامشروع توسط مفسدان اقتصادی و افراد سودجو فراهم می‌کند که اینگونه مسائل و موضوعات در نهایت منجر به ایجاد اخلال در نظام اقتصادی و کاهش اعتماد عمومی می‌شود، بیان کرد: گزارش‌ها حاکی از این است که تعدادی افراد سودجو با تبانی و همکاری با تعدادی از کارکنان دولتی، به صورت غیرقانونی و متقلبانه کارت‌های بازرگانی را صادر و در قالب شبکه سازمان‌یافته در گمرک‌های مختلف با استفاده از آنها اقدام به واردات و صادرات انواع و اقسام کالا از قبیل خشکبار، آهن‌آلات، مصالح ساختمانی، سنگ‌آهن و... با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌کنند. وی افزود: با توجه به اطلاعات به دست آمده موضوع در دستور کار کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی فراجا قرار گرفت که در نهایت با پیگیری‌های انجام‌شده اعضای این باند شناسایی و از آنها مدارک و مستندات متعدد جعلی کشف شد. به گفته سردار رحیمی، عدم ایفای تعهدات ارزی و فرار مالیاتی، از دیگر اتهامات اعضای این شبکه سازمان‌یافته است.

***
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تولید پنهان سوسیس و کالباس

سرپرست اداره امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، نسبت به فعالیت کارگاه‌های زیرزمینی تولید فرآورده‌های گوشتی هشدار داد. حشمت‌الله رضوی گفت: زیرزمین‌ها و کارگاه‌های فاقد مجوز، نقطه تاریک تولید مواد غذایی در کشور هستند و هیچ نظارتی بر سلامت محصولات آنها وجود ندارد. مردم باید سوسیس و کالباس را تنها از برندهای دارای نشان سیب سلامت و شماره پروانه ساخت معتبر تهیه کنند. به گزارش مهر، وی افزود: در هیچ کارخانه دارای پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو، استفاده از ضایعات گوشتی امکان‌پذیر نیست. تمام مواد اولیه مصرفی دارای کد دامپزشکی، تاریخ تولید و تأییدیه رسمی سازمان دامپزشکی کشور هستند و فرآیند تولید تحت نظارت مسؤول فنی و کارشناسان کنترل کیفیت انجام می‌شود. رضوی با اشاره به تصاویر منتشرشده در فضای مجازی درباره استفاده از گوشت نامرغوب در تولید سوسیس و کالباس، گفت: این تصاویر مربوط به کارگاه‌های غیرمجاز و فاقد پروانه است و هیچ ارتباطی با کارخانه‌های رسمی ندارد؛ محصولی که دارای سیب سلامت است، تحت پایش آزمایشگاهی مداوم قرار دارد. وی تأکید کرد: از مردم انتظار داریم پیش از خرید، اصالت محصول را از طریق سایت TTAC.ir بررسی کنند تا سلامت سفره خانواده‌ها تضمین شود.

***
غربالگری اجباری سلامت روان تمام دانشجویان پزشکی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بیش از ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمه‌ساز داریم که در ماه‌های اخیر بخشی از آن تکمیل و به بهره‌برداری رسیده و دانشجویان از آن استفاده می‌کنند. مسعود حبیبی در نشست خبری با اشاره به برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بیان کرد: فعالیت‌های حوزه فرهنگی و دانشجویی برای سال جدید با محور معنویت، عقلانیت و نوآوری طراحی شده و در همه این برنامه‌ها، محوریت با در اولویت قرار دادن دانشجویان است. ما تلاش کرده‌ایم دانشجویان را در فرآیند برنامه‌ریزی فرهنگی دخیل کنیم و شوراهای فرهنگی، هنری و اجتماعی را در دانشگاه‌ها فعال سازیم. وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که فراخوان آن این هفته اعلام می‌شود، جشنواره فرهنگی و هنری سیمرغ است که در بیش از ۶۰ رشته برگزار می‌شود و دانشجویان در فضای رقابتی سالم در آن شرکت خواهند کرد. حبیبی تأکید کرد: در حوزه فرهنگی امسال تلاش کردیم از تمام کانون‌های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی و نیز تشکل‌های دانشجویی اسلامی حمایت کنیم. وی با اشاره به وضعیت خوابگاه دانشگاه‌ها گفت: در حوزه خوابگاه‌ها، با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، با این سرعت نتوانستیم ظرفیت خوابگاه‌ها را افزایش دهیم اما تلاش شده حتی‌الامکان سرپناه و امنیت لازم برای دانشجویان از طریق خوابگاه‌های استیجاری تأمین شود. حبیبی خاطرنشان کرد: پایه اصلی بروز خودکشی مسائل روحی و روانی است. از این‌رو، امسال غربالگری سلامت روان تمام دانشجویان به‌صورت اجباری در دستور کار قرار گرفته است تا افرادی که نیاز به پیگیری و مراقبت بیشتری دارند، شناسایی شوند و مورد حمایت قرار گیرند.

ارسال نظر