17/آذر/1404
|
00:22

اخبار سیاسی

پزشکیان: اگر تلاش کنیم مردم با ما خواهند بود

رئیس‌جمهور صبح دیروز در مراسم افتتاح پروژه‌های صنعت آب و برق وزارت نیرو در سخنانی با تشکر و قدردانی از تمام مهندسان و کارشناسانی که در زمینه رفع ناترازی‌ها تلاش می‌کنند، گفت: تمام تلاش ما این است تا همان‌طور که مردم در جنگ 12 روزه مقابل دشمن ایستادند، ما هم به آنها خدمت کنیم. چنانچه مردم تلاش و کوشش ما را ببینند و آگاه باشند در تمام زمینه‌ها خدمت می‌کنیم، آنها هم با ما خواهند بود. دشمن ما قلدر، زورگو و غدار است. تلاش ما باید زمینه‌ساز ناامیدی آنها شود و از سوی دیگر مردم با سربلندی به زندگی خود ادامه دهند. شاید این سختی‌ها لطف خداست تا بیدار شویم و روش‌های نوین را در توسعه در نظر بگیریم. مسعود پزشکیان افزود: 8 سال است بارندگی در کشور کمتر از میانگین 50 ساله است، بنابراین برای اصلاح الگوی مصرف از مردم می‌خواهیم کمک کنند. چنانچه هر کس در هر جایگاهی انرژی را بهینه مصرف کند و مراعات حال یکدیگر را در سراسر کشور داشته باشیم، آب، برق و گاز قطع نخواهد شد و کمترین تنش را در کشور شاهد خواهیم بود و واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها برق خواهند داشت.

***
بقائی: مذاکره‌ای با آمریکا آغاز نشده

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری روز دوشنبه در پاسخ به سوالی مبنی بر آغاز تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا گفت: درباره مباحث مرتبط با مذاکرات باید گفت برخی اظهارنظرها در این زمینه دقیق نیست. پرسش اصلی این بود که آیا در جریان سفر آقای روانچی به عمان، پیامی رسمی از سوی طرف آمریکایی از طریق عمان به ایران منتقل شده است؟ خیر! هیچ پیام رسمی در این باره وجود نداشته است. اسماعیل بقائی تاکید کرد: البته همان‌طور که رایج و متعارف است، واسطه‌های مختلف همچنان تلاش‌هایی برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها انجام می‌دهند و پیام‌هایی رد و بدل می‌شود اما این موضوع به هیچ وجه به معنای آغاز فرآیند مذاکره میان ایران و آمریکا نیست. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز یکشنبه گفته بود وزارت امور خارجه پیام‌هایی را برای از سرگیری مذاکرات دریافت کرده است. به نظر می‌رسد ضرورت هماهنگی و انسجام رسانه‌ای بویژه در زمینه مسائل دیپلماتیک را باید یک بار دیگر به مدیران رسانه‌ای دولت گوشزد کرد.

***
عراقچی: هیچ‌وقت عربستان را دشمن خود ندانسته‌ایم

وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با الجزیره تصریح کرد: ما و عربستان اختلاف نظرهایی داشته‌ایم که برخی اوقات جدی و حتی منجر به قطع رابطه شده ولی هیچ‌گاه عربستان را دشمن خودمان حساب نکرده‌ایم. سوءتفاهم بین ما زیاد بوده و اساساً بعد از انقلاب اسلامی در ایران دوستان ما در منطقه مقداری دچار سوءتفاهم‌هایی شدند. سیدعباس عراقچی همچنین تأکید کرد: به هیچ‌وجه به گفته‌های مقامات رژیم صهیونیستی اطمینان نمی‌کنیم و همیشه احتمال فریب‌کاری را می‌دهیم. آمادگی‌های ما نه‌تنها حفظ شده، بلکه ارتقا هم یافته است.

***
جروزالم‌پست:
ائتلاف تهران - آنکارا - ریاض در حال شکل‌گیری است

روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست در گزارشی نوشت روابط ایران و ترکیه در حال گسترش است: «وزیر خارجه ایران در پیامی به همتای ترک خود به مناسبت روز ملی ترکیه، بر ضرورت تعمیق روابط ۲ کشور همسایه تأکید کرد. او گفت همکاری‌های تهران - آنکارا باید بر پایه واقع‌گرایی و حسن همجواری گسترش یابد». این روزنامه همچنین به تأکید رئیس‌جمهور ایران بر اهمیت تاریخی روابط با ترکیه نیز اشاره و ادعا کرده است ترکیه همزمان در پی تحکیم روابط با عربستان است. این تحرکات نشان می‌دهد ترکیه در تلاش است هم با عربستان و هم با ایران پیوندهای راهبردی برقرار کند؛ در حالی ‌که ایران نیز برای خروج از مسائل منطقه‌ای به‌دنبال تقویت روابط با آنکاراست. این روند می‌تواند آینده موازنه قدرت در خاورمیانه را تغییر
 دهد.

***
رابرت مالی: ترامپ عجله دارد

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور ایران در گفت‌وگویی با «آلن گرش» روزنامه‌نگار فرانسوی درباره تحولات اخیر غرب آسیا از جمله جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران و سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا در قبال تهران و غزه تاکید کرد: دونالد ترامپ به توافق با ایران علاقه‌مند است اما آدم صبوری نیست. به گفته رابرت مالی «ترامپ می‌خواست ظرف ۳ ماه به توافق برسد و به آن نرسید». دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه با بیان اینکه بنیامین نتانیاهو با طرح این موضوع که نبود فشار نظامی کافی بر ایران مانع دستیابی واشنگتن به توافق با تهران شده است، ترامپ را به حمله نظامی به ایران تحریک کرد، افزود: در نهایت رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم گرفت با استفاده از بمب‌های سنگین به فردو حمله کند اما در عین حال اطمینان حاصل کرد این جنگ نباید ادامه یابد.

ارسال نظر