16/آبان/1404
|
22:43

تاکید افغانستان و هند برای گسترش همکاری در بخش کشاورزی

وزیر کشاورزی حکومت طالبان و کاردار سفارت هند در کابل طی دیداری بر گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های کشاورزی، آبیاری و دامپروری و همچنین صادرات محصولات کشاورزی تاکید کردند.

تاکید افغانستان و هند برای گسترش همکاری در بخش کشاورزی

«عطاءالله عمری» وزیر کشاورزی حکومت طالبان با کاردار سفارت هند در کابل دیدار کرد. این دیدار در حالی انجام شد که هند در حال طراحی و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی یک مرکز تحقیقاتی تحت عنوان «افغان-هندو» در افغانستان است.

بر اساس گزارش رسانه‌های افغانستان، هدف از این مرکز، تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی در بخش‌های کشاورزی و تولید محصولات مقاوم به تغییرات اقلیمی است.

در این نشست، دو طرف در خصوص گسترش همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف کشاورزی، از جمله آبیاری، دامپروری، صادرات محصولات کشاورزی و واردات تجهیزات مکانیزه به گفتگو پرداختند.

وزیر کشاورزی حکومت طالبان در این دیدار تأکید کرد که افغانستان، علاوه بر آسیب‌های ناشی از چهار دهه جنگ، با چالش‌های بزرگی چون خشکسالی، آفات کشاورزی و تغییرات اقلیمی مواجه است.

وی بر اهمیت تحقیقات علمی در جهت تولید بذرهای مقاوم به این تغییرات اقلیمی تأکید کرد.

کاردار سفارت هند نیز در این نشست از برنامه‌های کشورش برای کمک به افغانستان در زمینه تقویت ظرفیت‌های علمی و فنی وزارت کشاورزی خبر داد. وی همچنین به راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی حضوری و آنلاین برای متخصصان وزارت کشاورزی طالبان اشاره کرد و قول داد که در آینده پروژه‌های مشترک جدیدی نیز در بخش‌های کشاورزی و دامپروری به اجرا درآید.

در ادامه این دیدار، وزیر کشاورزی طالبان خواستار کمک‌های هند در تجهیز لابراتوارهای کشاورزی و دامپروری، ساخت آب بندها و تقویت مراکز کنترل کیفیت محصولات کشاورزی و سلامت دام شد.

وزیر کشاورزی حکومت طالبان همچنین پیشنهاد داد که برای تسهیل تجارت میان افغانستان و هند، تسهیلات صدور ویزا برای تاجران افغان صادرکننده محصولات کشاورزی فراهم شود.

در حال حاضر، افغانستان با چالش‌های جدی در بخش کشاورزی مواجه است. خشکسالی‌های اخیر و تغییرات اقلیمی منجر به کاهش قابل توجه در تولید محصولات کشاورزی شده است، به‌ویژه در مناطقی که به کشاورزی وابسته‌اند. بنابراین، حمایت‌های بین‌المللی مانند آنچه هند در نظر دارد، می‌تواند به تقویت این بخش و بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان افغان کمک کند.

انتهای پیام/

 
 
ارسال نظر
پربیننده
تازه ها