18/آبان/1404
|
03:10
نامه نماینده ایران در سازمان ملل درباره اذعان ترامپ به کنترل کامل جنگ 12 روزه

تبصره علیه تجاوز

گروه سیاسی: امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در پی اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر نقش مستقیم وی در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران به آنتونیو گوترش، دبیرکل و مایکل عمران کانو، رئیس شورای امنیت نامه نوشت. در این نامه آمده است: «مایلم توجه جنابعالی و اعضای شورای امنیت را به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا جلب کنم؛ اظهاراتی که وی در آن به ‌صورت صریح و علنی، رهبری و مسؤولیت ایالات متحده را در قبال ۱۲ روز اقدامات تجاوزکارانه و جنگ جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، از تاریخ ۱۳ تا ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵، مورد اذعان قرار داده است». پنجشنبه ۶ نوامبر ۲۰۲۵، ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: «حمله اول را اسرائیل انجام داد. حمله خیلی خیلی قدرتمندی بود و شخصاً فرماندهی‌اش را بر عهده داشتم. زمانی که اسرائیل نخستین حمله را علیه ایران انجام داد، روز بزرگی برای اسرائیل بود، چرا که آن حمله بیش از مجموع سایر حملات خسارت وارد کرد».
* همدستی آمریکا و اسرائیل در قتل ایرانیان
نماینده ایران در سازمان ملل در این نامه تأکید کرد آمریکا در جنگ اسرائیل مشارکت مستقیم داشته است؛ حمله‌ای که بیش از ۱۰۰۰ جان گرامی را گرفت و منجر به خسارات جدی در بسیاری از استان‌های ایران شد: «این اظهارات، دلیلی آشکار و انکارناپذیر بر مشارکت مستقیم، راهبری و مسؤولیت فرماندهی ایالات متحده در طراحی، هدایت و تسهیل تجاوز نظامی غیرقانونی رژیم صهیونیستی است». در این نامه که متکی بر استنادات حقوقی است، ۴ درخواست مطرح شده است: ثبت نامه به عنوان سند رسمی شورای امنیت، محکومیت تجاوز آمریکا و اسرائیل، پیگیری حقوقی برای پاسخگویی کامل آمریکا و مقامات آن و مطالبه جبران کامل خسارات، از جمله پرداخت غرامت طبق موازین حقوق بین‌الملل برای جان‌باختگان، مجروحان و زیان‌های اقتصادی. 
نماینده دائم ایران در سازمان ملل چنین استدلال کرده است: «این تجاوزات جنایتکارانه که نقض فاحش و جدی بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، اصول آمره منع تهدید یا توسل به زور علیه دولت‌های مستقل و حقوق بین‌الملل بشردوستانه محسوب می‌شود، منجر به تلفات متعدد غیرنظامی، تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی و وارد آمدن خسارات جدی به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز و تحت پادمان ایران شد». علاوه بر این استدلال‌ها، ایروانی به دروغگویی مقامات آمریکایی درباره حضور و مشارکت در جنگ نیز توجه داده است؛ چیزی که تاکنون در سخنان بسیاری از مقامات سیاسی کشورمان آمده است. 
در مکتوب ایروانی تصریح شده: «علاوه بر این، اعتراف صریح رئیس‌جمهور آمریکا درباره نقش رهبری و مشارکت مستقیم کشورش در تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران از نخستین روز، به ‌روشنی و بدون هیچ‌گونه ابهام، بطلان اظهارات پیشین وزیر امور خارجه ایالات متحده در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ را برملا می‌سازد؛ اظهاراتی که طی آن مارکو روبیو با دغل‌کاری مدعی شده بود: «ما در حملات علیه ایران دخالتی نداریم و اولویت اصلی ما حفظ امنیت نیرو‌های آمریکایی در منطقه است».
* سلاحی به نام ماده و تبصره
در نامه نماینده ایران آمده است: «نظر به اینکه این اعتراف جنایتکارانه از سوی عالی‌ترین مقام ایالات متحده، دلیلی روشن، دارای آثار حقوقی بین‌المللی و انکارناپذیر در اثبات مسؤولیت و تقصیر بین‌المللی آمریکا نسبت به این اعمال تجاوزکارانه به‌ شمار می‌رود، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به ‌طور کامل و مشترک مسؤول تجاوزات خود و پیامد‌های ناشی از آن، از جمله کشتار انسان‌های بی‌گناه، تخریب گسترده اموال و زیرساخت‌های غیرنظامی و هدف قرار دادن عامدانه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز و تحت پادمان ایران هستند».
ایروانی در پایان تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران در پی احقاق حق خود، تا آخرین لحظه ثابت‌قدم می‌ماند: «این امر همچنین حق ذاتی و حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران را در پیگیری تمام مجاری حقوقی بین‌المللی موجود برای تضمین پاسخگویی کامل آمریکا و مقامات آن و مطالبه جبران کامل خسارات از جمله پرداخت غرامت طبق موازین حقوق بین‌الملل در قبال جان‌باختگان، مجروحان و همه خسارات و زیان‌های وارده به جمهوری اسلامی ایران و مردم آن، بار دیگر مورد تأکید قرار می‌دهد».
* پیامدهای اعتراف قاتل
ترامپ بارها پیش از این حمایت خود از حملات تجاوزکارانه به ایران را اعلام کرده بود اما به شکل تلویحی کوشیده بود نقش آمریکا در درگیری را انکار کند. اگرچه بنیامین نتانیاهو در نقطه مقابل تلاش داشت تحرکات نظامی خود را به شکلی عمومی در هماهنگی با آمریکا تصویر کند. آمریکا سالانه 3.8 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل می‌کند. در جنگ 12 روزه در نهایت آمریکا تلاش کرد با بمباران ۳ تأسیسات هسته‌ای ایران، جنگ را خاتمه دهد اما این ایران بود که با هدف‌گیری دقیق پایگاه آمریکایی العدید قطر، اراده خود مبنی بر پاسخگویی به هر گونه تحرک متجاوزکارانه را نشان داد. 
بر اساس یک ارزیابی، ترامپ پس از بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، حداقل 20 بار ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ایران را مطرح کرده اما شواهد و مستندات متعدد نشان می‌دهد این بمباران - آنگونه که رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کند- برنامه هسته‌ای ایران را مختل نکرده است. با این همه، هفته پیش مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در دیدار با دانشمندان هسته‌ای به عزم دولت چهاردهم برای بازسازی تأسیسات هسته‌ای با قدرت و قوت توجه داد. اکنون ایران در چندین جبهه در تلاش است پنجه در پنجه آمریکا بیندازد. 
در آخرین نمونه باید به نامه مستدل نماینده دایم ایران به دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد. این نامه در ادامه نامه‌نگاری‌هایی است که ایران علیه فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی ۳ کشور اروپایی در چند نوبت به صورت منفرد و مشترک با چین و روسیه خطاب به شورای امنیت سازمان ملل یا دبیرکل این سازمان داشته است. اگرچه در بسیاری اوقات، حقِ آشکار و روشن به واضح‌ترین روش‌های ممکن نقض می‌شود اما نباید دیپلماسی را تعطیل کرد و هر آنچه می‌توان، باید کوشید تصریحات و اعترافاتی همچون اقدام اخیر ترامپ در نسبت دادن فرماندهی حمله تجاوزکارانه به ایران به خود را مستند کرد.

مکزیک اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرد

بر اساس بیانیه منتشر شده در پایگاه خبری وزارت خارجه مکزیک، این وزارتخانه و همچنین وزارت کشور مکزیک تاکید کرده‌اند هیچ گزارشی درباره حمله‌ ادعایی علیه اینات کرانتس نایگر، سفیر اسرائیل در مکزیک از سوی جمهوی اسلامی ایران دریافت نکرده‌اند. در ادامه این بیانیه آمده است: وزارت خارجه مکزیک بر تمایل خود برای حفظ ارتباط آزاد با تمام هیات‌های دیپلماتیک مستقر در این کشور تاکید دارد. 
همچنین وزارت کشور مکزیک در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد آماده همکاری محترمانه و هماهنگ با تمام نهادهای امنیتی کشورهای دیگر است؛ مشروط به آنکه چنین درخواستی از سوی آنها مطرح شود. آمریکا و وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز جمعه بی‌توجه به سابقه طولانی‌مدت این رژیم در ترور شخصیت‌های برجسته ایرانی، مدعی شده بودند ایران چند ماه پیش در تلاش برای ترور سفیر این رژیم در مکزیک بوده است؛ طرحی که در پایان سال گذشته (۲۰۲۴) آغاز و تا نیمه اول سال جاری در جریان بوده و تابستان خنثی شده است.
علاوه بر این بیانیه، در ۲ ماه گذشته، هیچ مدرکی ادعای نخست‌وزیر و سازمان اطلاعات داخلی استرالیا مبنی بر دخالت ایران در حملات ضدیهودی را تأیید نکرده است. شواهد تازه نشان می‌دهد این اتهامات، سیاسی و متکی بر اطلاعات موساد بوده‌اند؛ سازمانی بدنام به ‌خاطر عملیات فریب، ترور و خرابکاری. پلیس نیو ساوت ولز استرالیا اعلام کرده هیچ سندی درباره نقش ایران یا عوامل خارجی در حملات سیدنی و ملبورن ندارد. این در حالی است که عاملان واقعی حوادث افرادی فاقد انگیزه سیاسی بوده‌اند. با وجود این تناقض آشکار، رسانه‌های جریان اصلی سکوت کرده‌اند.  گزارش‌ها حاکی است ادعای دولت استرالیا پاسخی به فشارهای اسرائیل و تأییدکننده سیاست‌های ضدایرانی واشنگتن است. 
علاوه بر این، سوابق موساد در جعل گذرنامه‌های استرالیایی و انفجارهای تروریستی اخیر نیز اعتبار این ادعاها را تضعیف می‌کند. در نتیجه باید گفت نسبت دادن این حملات به ایران اقدامی تبلیغاتی برای توجیه خصومت با تهران و سرپوش‌ گذاشتن بر اعتراضات ضدجنگ در استرالیا است.

ارسال نظر
پربیننده