03/آذر/1404
|
07:13

دور دنیا

«نوری مالکی» نامزد حزب ‌ا‌لدعوه برای نخست‌وزیری عراق 

نخست‌وزیر عراق طی سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ و معاون رئیس‌جمهور این کشور از ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، به عنوان نامزد حزب ‌الدعوه برای نخست‌وزیری عراق معرفی شد. 
در بحبوحه رقابت‌های داخلی جریان‌های شیعی عراق، حزب «الدعوه الاسلامیه» به ‌طور رسمی «نوری مالکی» را به عنوان نامزد تصدی پست نخست‌وزیری به کمیته هماهنگی چارچوب معرفی کرد. به گزارش ایسنا، تصمیم معرفی وی که پس از تصویب در جلسه شورای مرکزی حزب با موافقت اکثریت گرفته شد، در چارچوب تلاش‌های حزب‌ الدعوه برای تشکیل دولت جدید و  هدایت دولت آتی عراق انجام شده است. 
رسانه «صابرین‌نیوز» در گزارشی از این جلسه آورده است: در جلسه حزب ‌الدعوه بر تجربه وسیع جواد (نوری) مالکی و توانمندی‌های وی برای اداره کشور در شرایط حساس کنونی تأکید شد. عراق ۲۰ آبان شاهد برگزاری ششمین انتخابات پارلمانی بود. طبق آماری که کمیسیون عالی مستقل انتخابات در وبگاه رسمی خود منتشر کرده است، ائتلاف «بازسازی و توسعه» به رهبری «محمد شیاع‌السودانی» ۴۶ کرسی را به دست آورد و در ۸ استان، از جمله بغداد پایتخت با کسب ۱۵ کرسی از ۷۱ کرسی در رتبه اول قرار گرفت. 
حزب «پیشرفت» یا «تقدم» به رهبری «محمد حلبوسی» با ۳۶ کرسی در جایگاه دوم، ائتلاف «دولت قانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست‌وزیر اسبق با ۲۹ کرسی در رتبه سوم، فراکسیون «صادقون» به رهبری «قیس خزعلی» با ۲۸ کرسی در رتبه چهارم و حزب دموکرات کردستان به رهبری «مسعود بارزانی» با ۲۷ کرسی در جایگاه پنجم قرار گرفتند.

***
یونیسف اعلام کرد
شهادت ۶۷ کودک در دوره آتش‌بس غزه

سخنگوی یونیسف از شهادت و زخمی شدن ده‌ها کودک فلسطینی در دوره به اصطلاح آتش‌بس در نوار غزه خبر داد. به گزارش آنا، «ریکاردو پیرس» اعلام کرد از زمان اجرای آتش‌بس در نوار غزه (10 اکتبر تاکنون) روزانه دست‌کم ۲ کودک فلسطینی در پی حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه به شهادت رسیده‌اند.
وی اضافه کرد با وجود اجرای رسمی آتش‌بس در غزه روزانه شاهد قربانی شدن کودکان فلسطینی هستیم. سخنگوی یونیسف تصریح کرد: در دوره آتش‌بس در غزه ۶۷ کودک فلسطینی در پی حملات رژیم صهیونیستی شهید و ده‌ها کودک دیگر زخمی شده‌اند.
وی در ادامه بیان کرد علاوه بر این حملات، صدها هزار کودک فلسطینی در فصل سرما در چادرهای نامناسب بدون وسایل گرمایشی به سر می‌برند.

***
بازماندگان فجایع اتمی آمریکا در هیروشما و ناگازاکی:
ژاپن را پایگاه هسته‌ای نکنید

موسسه «نیهون هیدانکیو» ژاپن، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۲۴، در بیانیه‌ای به تلاش‌های نخست‌وزیر جدید این کشور برای بازنگری در «اصول سه‌گانه عدم ساخت سلاح هسته‌ای» اعتراض و تأکید کرد هیچ‌گونه ورود یا استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک ژاپن قابل قبول نیست. به گزارش ایرنا، در این بیانیه که در خبرگزاری کیودونیوز منتشر شد، جنبش مردمی بازماندگان بمب اتم هیروشیما و ناگازاکی، به‌شدت بازنگری دولت ژاپن در اصول سه‌گانه عدم ساخت سلاح هسته‌ای - شامل عدم تولید، عدم مالکیت و عدم ورود تسلیحات هسته‌ای به ژاپن - را محکوم و اعلام کرد: «هرگز اجازه نخواهند داد ژاپن به پایگاهی برای جنگ هسته‌ای یا هدف حمله اتمی تبدیل شود».
این جنبش همچنین خواستار تبدیل اصول سه‌گانه به قانون الزام‌آور شد و بیانیه خود را مستقیماً برای سانائه تاکائیچی، نخست‌وزیر ژاپن ارسال کرد.
بر اساس گزارش منابع دولتی، تاکائیچی که یک ماه پیش به قدرت رسیده و سیاستمداری افراط‌گرا به شمار می‌رود، در حال بررسی بازنگری این اصول است؛ اقدامی که می‌تواند به تغییر مهمی در سیاست امنیتی ژاپن منجر شود. نگرانی اصلی نخست‌وزیر ژاپن، بر اساس این گزارش‌ها، این است که ممنوعیت ورود تسلیحات هسته‌ای، بازدارندگی هسته‌ای آمریکا را تضعیف کند.
ژاپن پس از بمباران اتمی سال ۱۹۴۵ توسط آمریکا در هیروشیما و ناگازاکی، همواره بر پایبندی به اصول سه‌گانه و تلاش برای جهانی عاری از بمب اتم تأکید داشته و تحت حمایت «چتر هسته‌ای» آمریکا قرار دارد.

***
رسوایی نتانیاهو در پرونده اپستین

بنیامین نتانیاهو روز گذشته (شنبه) در صفحه شخصی خود در ایکس، یک مقاله درباره جفری اپستین، قاچاقچی کودکان را بازنشر داد؛ اقدامی که فعالان فضای مجازی‌ آن را افشاگری وی علیه خود می‌دانند. به گزارش فارس، کاربران خارجی دیروز نتانیاهو را به نقش بازی کردن به عنوان یک قربانی در برابر ایهود باراک، یکی از سرسخت‌ترین رقبای سیاسی‌اش متهم کردند. 
این در حالی است که بسیاری از فعالان بین‌المللی می‌گویند ارجاع نتانیاهو به این مقاله در واقع مهر تاییدی ناخواسته بر مطلب درج‌شده در آن مبنی بر دوره حکومتی «بسیار افراطی و غرق در فساد» خود وی است.
چهارشنبه هفته گذشته مقاله‌ای در مجله ژاکوبین منتشر شد که به ادعای جفری اپستین در دخالت در انتخابات اسرائیل اشاره کرده بود. 
همچنین یکی از موضوعات مهم این مقاله تمرکز بر ادعای اپستین مبنی بر مشاوره دادن به ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق و فرمانده پیشین ارتش اسرائیل در جریان انتخابات سال ۲۰۱۹ اسرائیل بود. کاربران بر این نکته تاکید کرده‌اند که نتانیاهو احتمالا اصلا متن کامل مقاله را نخوانده یا متوجه افشاگری آن علیه اسرائیل و خودش نشده است.
بسیاری از دنبال‌کنندگان صفحه او نیز این پست را اعترافی بر همدستی موساد با اپستین دانسته و به طنز نتانیاهو را برای این افشاگری، متهم به یهودستیزی کردند.

ارسال نظر
پربیننده