07/آذر/1404
|
12:44

پوتین: آماده‌ایم رسماً عدم قصد خود برای حمله به اروپا را ثبت کنیم

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به متضرر شدن اتحادیه اروپا از قطع همکاری‌ها با این کشور در بخش انرژی، تأکید کرد که مسکو آماده است به‌صورت رسمی عدم قصد خود برای حمله به اروپا را ثبت کرده و درباره مسائل مرتبط با امنیت اروپا و ثبات راهبردی گفت‌وگو کند. 

پوتین: آماده‌ایم رسماً عدم قصد خود برای حمله به اروپا را ثبت کنیم

 ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه عصر روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر رسمی خود به قرقیزستان، اعلام کرد که خودداری اتحادیه اروپا از همکاری با روسیه در بخش انرژی پیامدهای منفی برای خود کشورهای اروپایی به همراه داشته است. 

او گفت: «پس از آغاز تحولات در اوکراین، خود اروپایی‌ها شروع به فاصله گرفتن از روسیه کردند. نتیجه این کار در حوزه انرژی کاملاً روشن است - رقابت‌پذیری کاهش یافته و اقتصاد آلمان سومین سال متوالی در وضعیت رکود قرار دارد. البته اگر امروز و پس از گذشت زمان آنها تصمیم بگیرند به همکاری اقتصادی با روسیه بازگردند، مسکو مخالفتی ندارد و آماده همکاری با هر کشور است. البته اتحادیه اروپا باید در نظر داشته باشد که بسیاری از جایگاه‌های خالی در بازار روسیه اکنون توسط شرکت‌های داخلی پر شده است.»

رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد که مشکلات اقتصادی کنونی در اروپا ناشی از فرآیندهای طبیعی است و ارتباط مستقیمی با وضعیت اوکراین ندارد. او گفت: «تمام این اتفاقات حتی به‌دلیل تحولات اوکراین هم نیست، بلکه به‌طور طبیعی رخ داده است.»

آمادگی روسیه برای گفت‌وگو درباره مسائل امنیتی اروپا 

ولادیمیر پوتین در نشست خبری خود در بیشکک اعلام کرد که روسیه آماده است با غرب درباره مسائل مرتبط با امنیت اروپایی و ثبات راهبردی گفت‌وگو کند. او گفت: «اگر بخواهیم همگی با هم گفت‌وگو کنیم و نکاتی را در موضوع امنیت فراگیر اروپا روشن کنیم ، احتمالاً  ما آمادگی داریم. ما خودمان هم زمانی چنین پیشنهادی داده بودیم. اگر شرکای غربی ما اکنون چنین چیزی می‌خواهند - بفرمایید، ما آماده‌ایم.»

پوتین: ادعای قصد روسیه برای حمله به اروپا مضحک است

رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که روسیه آماده است به‌صورت رسمی عدم قصد خود برای حمله به اروپا را ثبت کند. او گفت: «یک موضوع این است که بطور کلی بگوییم "روسیه قصد حمله به اروپا را ندارد". این برای ما مسخره به نظر می‌رسد، درست است؟ ما هرگز چنین قصدی نداشته و نداریم. ولی اگر آن‌ها می‌خواهند این جمله را از زبان ما بشنوند - خب بیایید آن را رسماً اعلام و ثبت کنیم، هیچ مشکلی وجود ندارد.»

پوتین اظهاراتی را که مدعی‌اند روسیه ممکن است به کشورهای اروپایی حمله کند، «مزخرف محض» و «دروغ آشکار» خواند. او توضیح داد که مقام‌های اروپایی‌ای که چنین ادعاهایی را مطرح می‌کنند، یا «کلاهبردار» هستند یا «کمی از خود بی‌خود شده‌اند».

هشدار پوتین درباره پیامدهای منفی مصادره دارایی‌های روسیه

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود تأکید کرد که مصادره دارایی‌های روسیه در اتحادیه اروپا پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت. وی این سخنان را در واکنش به اظهارات ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان مطرح کرد که گفته بود مصادره دارایی‌های مسدودشده روسیه می‌تواند به دعاوی قضایی و فروپاشی یورو منجر شود. پوتین گفت: «مجارستان عضو اتحادیه اروپاست، بنابراین نخست‌وزیر یکی از کشورهای عضو بهتر می‌داند که این اقدام چگونه می‌تواند بر ارز اروپایی تأثیر بگذارد. روشن است که این امر پیامدهای منفی برای نظام مالی جهانی خواهد داشت، زیرا اعتماد به منطقه یورو به‌شدت سقوط خواهد کرد.»

به گفته رئیس‌جمهور روسیه، این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که اقتصاد اروپا در وضعیت دشواری قرار دارد و «لوکوموتیو اقتصاد اروپایی سومین سال پیاپی در رکود است. پوتین تأکید کرد که دولت روسیه به دستور او در حال تدوین بسته‌ای از اقدامات متقابل است، برای حالتی که مصادره دارایی‌ها انجام شود.به گفته وی، چنین اقدامی «سرقت» محسوب خواهد شد و معلوم نیست «آیا این رهبران فاسد اوکراین هستند که به اروپایی‌ها چنین رفتاری یاد می‌دهند یا برعکس.»

رئیس‌جمهور روسیه در عین حال اعتراف کرد که انتظار وضع تحریم‌های جدید آمریکا علیه شرکت‌های نفتی روسیه را نداشت و افزود: «حتی متوجه نشدم چه اتفاقی در حال رخ دادن است»، زیرا هیچ وضعیت تنش‌آمیزی میان دو کشور وجود نداشت.

احتمال برقراری تماس با گروه هفت درباره اوضاع اوکراین

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ادامه نشست خبری خود اعلام کرد که تماس‌های میان روسیه و گروه هفت در چارچوب اجرای طرح صلح پیشنهادی آمریکا درباره اوکراین ممکن است، اما اکنون برای صحبت قطعی درباره آن زود است. پوتین یادآور شد که روسیه حتی قبل از آغاز درگیری نظامی در اوکراین نیز دیگر در نشست‌های G7 شرکت نمی‌کرد. او گفت در شرایط کنونی همکاری عملی با این گروه معنا و فایده‌ای ندارد. با این حال، او تأکید کرد که مسکو آماده گفت‌وگوست، اما از سوی کشورهای گروه هفت هیچ دعوت رسمی دریافت نکرده است.

انتهای پیام/

 
 
ارسال نظر
پربیننده
تازه ها