10/آذر/1404
|
23:40
سازمان هواشناسی: ۲۶ استان تا آخر هفته با بارش برف و باران مواجه می‌شوند؛ کاهش غلظت آلاینده‌ها در بسیاری از مناطق کشور از امروز

چتر باران روی ایران

بارش‌ها تا پایان پاییز به صورت پراکنده ادامه دارد؛ پیش‌بینی زمستان پرباران با بارش‌های نرمال

با فعال شدن سامانه بارشی جدید در کشور، دیروز اغلب استان‌ها بویژه ساکنان استان‌های غرب، شمال و دامنه‌های البرز با بارش باران مواجه شدند؛ بارشی که علاوه بر طراوت‌بخشی به زمین، غلظت آلاینده‌های هوا را تا حدی در این مناطق کاهش داد. طبق پیش‌بینی  سازمان هوا‌شناسی، این بارش‌ها به صورت پراکنده تا پایان پاییز ادامه دارد و با ورود به فصل زمستان شدت بارش‌ها بیشتر می‌شود. 
در این میان روز گذشته سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت ۴ روزه سامانه بارشی، از بارش باران، برف و مه‌گرفتگی در ۲۶ استان کشور تا پنجشنبه ۱۳ آذر خبر داد. در پی این هشدار تیم‌های امدادی هلال‌احمر در تمام مناطق تحت تأثیر در وضعیت آماده‌باش قرار گرفتند. بررسی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد سه‌شنبه در مناطق مرکزی و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز ضمن بارش پراکنده باران از غلظت آلاینده‌ها در این مناطق کاسته می‌شود. 
با فعالیت سامانه بارشی اخیر سه‌شنبه 11 آذر در برخی مناطق اصفهان، غرب سواحل دریای خزر، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی و ارتفاعات شمال غرب کشور افزایش ابر، بارش باران، وزش شدید باد موقت و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌‌شود. چهارشنبه نیز این شرایط در استان‌های ساحلی دریای خزر، بخش‌هایی از مرکز و شمال شرق کشور و دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس مرکزی رخ می‌دهد. پنجشنبه در برخی مناطق  استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق کشور و جمعه در غرب سواحل دریای خزر بارش پراکنده رخ می‌دهد. همچنین چهارشنبه و پنجشنبه در نوار شمالی کشور دما کاهش خواهد یافت. به گفته کارشناسان، شدت فعالیت سامانه جدید در برخی مناطق می‌تواند باعث انسداد راه‌ها، اختلال در سفرها و سرمای ناگهانی طی روزهای آینده شود.
* بارش‌ها ادامه‌دار است
احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره شرایط آب و هوایی کشور اظهار داشت: هرچند مهر و آبان بارش چندانی در کشور اتفاق نیفتاد اما پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که هفته‌های اواخر پاییز و زمستان بارش‌های مناسبی در اغلب مناطق کشور اتفاق بیفتد؛ بارش‌هایی که در برخی نقاط نرمال و حتی فراتر از نرمال می‌تواند باشد ولی این بارش‌ها نمی‌تواند جبران کم‌آبی به دلیل خشکسالی و کم‌بارشی‌های تابستان و پاییز را جبران کند. وی گفت: نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد احتمالا با ورود سامانه بارشی از غرب کشور طی هفته آینده بارش مؤثر و حتی برف را در پی داشته باشد، بارش‌های امیدبخشی که به احتمال زیاد ادامه‌دار خواهد بود و بیشتر مناطق کشور را در بر می‌گیرد. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه افزود: از اواسط هفته آینده موج دیگری از غرب وارد کشور می‌شود که انتظار می‌رود تا پایان همان هفته موجب موجی از بارندگی‌های مناسب در غرب، جنوب‌ غرب و دامنه‌های جنوبی البرز از جمله استان تهران شود. وظیفه درباره پیش‌بینی وضعیت جوی زمستان گفت: بیشترین احتمال برای بارش‌های زمستان، قرار گرفتن در محدوده نرمال است و برای جنوب‌ غرب کشور احتمال بارش فراتر از نرمال وجود دارد، یعنی بارندگی‌ها در حد متوسط زمستان‌های ۴۰ سال اخیر خواهد بود. وی اظهار داشت: طبق پیش‌بینی‌‌ها در هفته‌های پیش رو با افت دمای هوا در مناطق سردسیر، بارش برف را خواهیم داشت و همان‌طور که گفته شد، بارندگی‌ها به صورت برف و باران علاوه بر غرب و شمال کشور دامن‌های جنوب زاگرس، شمال شرق کشور و دامنه‌های البرز را در بر می‌گیرد. 
* هشدار موج سرمای شدید از چهارشنبه
به دنبال بارش‌های پاییزی، سازمان هواشناسی اعلام کرده است از روز چهارشنبه (۱۲ آذر) موج سرمای شدید و غیرعادی از سمت شمال غرب وارد کشور می‌شود و روز پنجشنبه (۱۳ آذر) تقریباً نیمه غربی ایران را به طور کامل در بر می‌گیرد. همچنین از روز سه‌شنبه 11 آذر بارش‌های نسبتاً سنگین از سمت دریای خزر آغاز می‌شود که اوج آن روز چهارشنبه است و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت. با چنین وضعیتی امید می‌رود در برخی استان‌های کشور از شدت آلودگی هوا کاسته شود. هر چند بارندگی‌ها از دهه دوم آذرماه به صورت مناسب شروع شده است ولی این بارش‌ها به دنبال کاهش شدید بارندگی‌ها در ماه‌های گذشته نمی‌تواند کم‌آبی را جبران کند، چرا که بر اساس داده‌ها و اطلاعات سازمان هواشناسی کشور، از ابتدای سال آبی جاری تا 7 آذر 1404 میزان بارش‌ها در کشور نسبت به دوره بلندمدت 88.3 درصد کاهش یافته است. 
مطابق اطلاعات پهنه‌ای بارش سازمان هواشناسی از ابتدای سال آبی جاری تا 7 آذر امسال (جمعه گذشته) بارش‌ها در کشور و تهران نسبت به دوره بلندمدت به ترتیب 88.3 درصد و 97.4 درصد کاهش یافته است. طی بازه اشاره‌شده، میزان بارش‌ها در کشور 3.9 میلیمتر بوده، یعنی 29.6 میلیمتر کمتر از دوره بلندمدت. در تهران نیز این کاهش 45.6 میلیمتر بوده است. به عبارت دیگر از ابتدای سال آبی جاری تا ۲ روز قبل تنها 1.2 میلیمتر بارندگی در پایتخت ثبت شده است. حال طبق اعلام سازمان هواشناسی با ورود سامانه‌های بارشی به کشور می‌توان امیدواربود بارش‌های مناسبی در فصل زمستان و بهار اتفاق بیفتد و منابع آبی کشور تامین شود.
* آماده‌باش هلال‌احمر، همزمان با ورود سامانه بارشی 
به دنبال فعال شدن سامانه جدید بارشی به کشور رئیس روابط‌ عمومی سازمان امداد و نجات اعلام کرد: تیم‌های امدادی در تمام مناطق تحت تأثیر در وضعیت آماده‌باش قرار گرفتند. امیر حسین‌خان گفت: طبق پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در پی بارش باران و برف در مناطق سردسیر، تیم‌های امدادی و عملیاتی هلال‌احمر در تمام استان‌های تحت تأثیر این سامانه در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند و هماهنگی با استان‌ها برای پوشش فوری حوادث احتمالی انجام شده است. وی با توصیه به شهروندان برای رعایت نکات ایمنی بیان کرد: شماره ۱۱۲ ندای امدادونجات جمعیت هلال‌احمر به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارش‌های ضروری و درخواست‌های امدادی هموطنان است.

ارسال نظر
پربیننده