16/آذر/1404
|
00:47
گفت‌وگوی «وطن امروز» با رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری درباره اهدای عضو فرزندان معاون رئیس‌جمهور

در مقام رضا

گروه اجتماعی: به ‌دنبال سانحه تلخ تصادف اخیر خانواده «اسماعیل سقاب‌اصفهانی»، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی که منجر به درگذشت همسر و 2 فرزند او شد، وی با اهدای اعضای پیکر فرزندانش موافقت کرد؛ اقدامی از جنس ایثار و فداکاری که زندگی دوباره را به بیماران نیازمندان بخشید. ابتدا پس از آنکه حسنا، دختر بزرگ اسماعیل سقاب‌اصفهانی در پی سانحه رانندگی دچار مرگ مغزی شد، پدرش با اهدای اعضای وی موافقت کرد، پس از گذشت 3 روز پسر وی نیز که در این حادثه بشدت مجروح شده بود جان به جان آفرین تسلیم کرد و پدرش با اهدای اعضای او نیز موافقت کرد. طبق اظهارات دکتر مجتبی مخبردزفولی، رئیس واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پی حادثه‌ رانندگی اخیر خانواده اسماعیل سقاب‌اصفهانی که سبب درگذشت فاطمه حیدری، همسر و بروز آسیب‌های شدید فرزندان وی شد با وجود تلاش‌های گسترده‌ تیم‌های درمانی و مداخلات پیشرفته پزشکی، متاسفانه در نهایت، مرگ مغزی حسنا سقاب‌اصفهانی، دختر ۱۲ ساله این خانواده، همان روز تأیید شد که آقای سقاب‌اصفهانی با رویکردی انسان‌دوستانه، رضایت به اهدای اعضای فرزند خود را اعلام کرد؛ تصمیمی که در چارچوب اخلاق پزشکی، یکی از عالی‌ترین جلوه‌های نوع‌دوستی و مسؤولیت اجتماعی محسوب می‌شود. به دنبال این اقدام ارزشمند، اعضای حیاتی حسنا به بیماران نیازمند پیوند اهدا شد و امکان تداوم حیات را برای آنان فراهم آورد. به گفته وی، اهدای عضو یک ایثار است، ایثار می‌تواند فراتر از هر منصب و جایگاه اداری، به نماد والای انسانیت و همدلی تبدیل شود. اهدای عضو، به‌ عنوان یکی از والاترین مصادیق بقای حیات انسانی، پلی میان اندوه یک خانواده و امید خانواده‌های دیگر است. 
پس از اهدای اعضای دختر اسماعیل سقاب‌اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان سیاست‌گذاری و مدیریت راهبردی انرژی، عصر پنجشنبه وی در صفحه شخصی خود از فوت دومین فرزندش خبر داد و نوشت: محمدسبحان عزیزم هم رفت، راضی‌ام به رضای خدا، سبحان من شیرین‌ترین بچه‌ای بود که دیده بودم. مثل قند بود. دلچسب بود ولی عمرش کوتاه بود. خیلی کوتاه بود. اما دلتنگی را چه کنم؟ کاش فاطمه بود. اگر فاطمه بود هر بلایی کوچک بود. فاطمه رفت. حسنا رفت. سبحان رفت. این شعر حافظ را زمزمه می‌کنم و تسلی قلب من است که به صاحب‌الامر آقا امام زمان(عج) می‌گویم: فقیر و خسته به درگاهت آمدم رحمی/ که جز وِلایِ تواَم نیستْ هیچْ دست آویز/ بیا که هاتفِ میخانه دوش با من گفت/ که در مَقامِ رضا باش و از قَضا مَگریز. 
عصر روز جمعه در پی فوت دومین فرزند معاون رئیس‌جمهور، مشاور عالی وزیر بهداشت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس ضمن عرض تسلیت و‌ طلب صبر برای آقای ‎سقاب‌اصفهانی، از ‎اهدای اعضای 2 فرزند عزیز ایشان به چندین بیمار نیازمند تقدیر کرد. 
دکتر علی جعفریان درباره روند اهدای عضو 2 فرزند معاون رئیس‌جمهور در پی حادثه ترافیکی و مرگ مغزی، اعلام کرد: کبد و کلیه - پانکراس دخترشان روز سه‌شنبه در بیمارستان امام خمینی به 2 گیرنده و کبد پسرشان (جمعه) در بیمارستان کودکان حکیم به یک گیرنده توسط تیم ما ‎پیوند شد». هر چند مرگ عزیزان آن هم در پی حوادث، سخت است و تصمیم‌گیری در این شرایط روحی سخت‌تر به نظر می‌رسد اما کسانی که اعضای حیاتی عزیزان‌شان را در این شرایط سخت روحی اهدا می‌کنند ایثار را مشق می‌کنند و با بخشش زندگی دوباره به بیماران نیازمند راه و رسم فداکاری را زنده نگه می‌دارند.   
* ایثارگری‌ای که باید الگو شود
دکتر فائزه اسحاقی، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه اقدام آقای اسماعیل سقاب‌اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور که در شرایط سخت روحی با موافقت بی‌چون و چرای اهدای عضو اعضای فرزندانش موافقت کرد اقدامی بی‌نظیر و ایثارگونه است، گفت: بیماری که دریافت‌کننده عضو فرزند وی بود اکنون شرایط بسیار خوبی از حیث سلامت دارد.
وی با تاکید بر اینکه کمتر کسی چون آقای سقاب‌اصفهانی پیدا می‌شود که برای احیای زندگی بیماران در نوبت عضو سریعا رضایت خود را برای اهدای عضو فرزندانش اعلام کند، اظهار داشت: این رویکرد درست باید در جامعه الگو شود، فردی که همسر و 2 فرزندش در یک حادثه دلخراش از دنیا می‌روند ولی ایثار و فداکاری را در این شرایط سخت فراموش نمی‌کند و احیای زندگی بیماران نیازمند را با اهدای عضو فرزندانش قبول می‌کند.
دکتر اسحاقی به بحث فرهنگ‌سازی در اهدای عضو در کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه هنوز احیای زندگی بیماران نیازمند با اهدای عضو در جامعه ما بخوبی جا نیفتاده است. اتفاقی که برای معاون رئیس‌جمهور با مرگ فرزندانش رخ داد و وی در این مسیر مطیع پزشکان در اهدای عضو فرزندانش شد باید الگویی برای جامعه شود که اگر خدایی نخواسته فردی دچار مرگ مغزی شد خانواده وی در برابر درخواست پزشکان نسبت به اهدای عضو مقاومت نکنند و آثار متاخر چنین عملی که باعث حیات‌بخشی به بیماران شده است را در نظر گیرند.
وی افزود: بحث فرهنگ‌سازی اهدای عضو به عنوان یک کار ارزشمند و خداپسندانه که بیش از 25 هزار بیمار اکنون در کشور چشم به راه هستند باید در جامعه با اشکال مختلف مورد توجه قرار گیرد؛ اقدامی که باید از مدارس و رسانه‌ها شروع شود تا این فرهنگ غنی ایثارگری که ذات ایرانیان است برای جوانان و نوجوانان به درستی جا بیفتد.
* 25 هزار بیمار در انتظار اهدای عضو
اهدای عضو به عنوان یک فرصت دوباره برای بیمارانی که در انتظار عمل پیوند هستند، چراغ امیدی را در دل بیماران و خانواده‌های آنها روشن می‌کند؛ اقدامی که مهربانی، انسانیت، انسان‌دوستی و ایثار را به دیگران نمایش می‌دهد و برای همیشه یاد و نام آن عزیز سفر کرده را به نیکی زنده نگه می‌دارد. این اقدام  یکی از بزرگ‌ترین و ماندگارترین جلوه‌های ایثار و انسانیت است که با یک مرگ جان بسیاری از بیماران در صف انتظار نجات پیدا می‌کند و به نظر می‌رسد این فرهنگ به تدریج بین مردم در حال پذیرفته شدن است. آمارها می‌گویند ۲۵ هزار بیمار در کشور هم‌اکنون در انتظار عضو پیوند هستند و به نظر می‌رسد باید برای فرهنگ اهدای عضو در صورت بروز حوادثی که منجر به مرگ مغزی می‌شود، یک برنامه‌ریزی اساسی و تلاش مضاعفی از سوی نهادهای فرهنگی در سطح کشور صورت گیرد.
کشور ما در دنیا به ایثارگری و نوع‌دوستی معروف است اما هنوز با استانداردهای جهانی اهدای عضو فاصله داریم. در کشور فرهنگ ایثار وجود دارد ولی هنوز آگاهی از مرگ مغزی شاید خیلی وجود ندارد، به طوری که بسیاری تصورشان این است که بیمار مرگ مغزی امکان برگشت به زندگی دارد در حالی که به گفته پزشکان اینطور نیست. 
طبق گفته کارشناسان بهداشت، مردم ایران، مردمی ایثارگر هستند و اگر از مزایای اهدای عضو و نجات جان بیمار آگاهی داشته باشند، این کار خیر را انجام می‌دهند. در نتیجه مردم باید آگاهی داشته باشند که چطور می‌توانند جان بیماران دیگر را نجات دهند.

ارسال نظر
پربیننده