۰۱/تير/۱۴۰۵
|
۱۷:۴۵

اخبار اجتماعی

تشکیل گروه ضربت برای برخورد با تخلفات ساکن

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، از تشکیل گروه ضربت در پلیس راهور پایتخت برای برخورد با تخلفات ساکن خبر داد. سرهنگ فیروز کشیر درباره تخلفات ساکن گفت: هر یک از تخلفات از جمله پارک دوبله، توقف در حریم تقاطع‌ها و پارک در زیر تابلوی «مطلقاً ممنوع» به ‌طور جداگانه می‌تواند در برهم زدن نظم شهری نقش داشته باشد. وی افزود: پارک دوبله موجب اختلال در جریان عبور و مرور می‌شود و بخشی از سواره‌رو توسط این خودروها اشغال می‌شود به‌گونه‌ای که ممکن است در بخشی از خیابان فضای پارک مجاز وجود داشته باشد اما خودروی دیگری در کنار خودروی پارک‌شده توقف کند که این اقدام عملاً نظم شهری را مختل می‌کند. سرهنگ کشیر درباره توقف در حریم تقاطع‌ها بیان کرد: به استناد ماده ۱۶۳ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، توقف در فاصله ۱۵ متری حریم تقاطع‌ها مطلقاً ممنوع است، چرا که گردش خودروها در این نقاط باید به سهولت انجام شود و از ایجاد ترافیک جلوگیری شود. به گفته وی، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون بیش از ۷ میلیون فقره تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده است. معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ افزود: با توجه به اینکه مطالبات مردمی نسبت به ترافیک‌های کاذبی که ناشی از تخلفات ساکن است مطرح شد، پلیس راهور تهران بزرگ تصمیم گرفت یک گروه ویژه (گروه ضربت) را که صرفاً برای برخورد با تخلفات ساکن باشد، ایجاد کند. این گروه از تاریخ ۹ آذرماه ۱۴۰۴ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است.

***
تغییر الگوی آتش‌سوزی‌های جنگلی

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت در سال‌های اخیر الگوی وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی تغییر کرده است. هادی کیادلیری در نشست خبری، درباره وضعیت آتش‌سوزی‌ها و تغییرات آن در سال‌های اخیر به تغییرات الگوهای زمانی و مکانی آتش‌سوزی‌ها اشاره کرد و گفت: آنچه امروز شرایط را از گذشته متمایز کرده است، تغییر در الگوهای زمانی و مکانی آتش‌سوزی‌هاست. این تغییرات به‌ وضوح نشان می‌دهد شدت آتش‌ها از حالت طبیعی خود خارج شده است. وی افزود: در ۱۰ سال گذشته، به ‌طور میانگین بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشور دچار آتش‌سوزی شده‌اند و در بعضی سال‌ها این رقم حتی به بیش از ۵۰ هزار هکتار نیز رسیده است. پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده نیز با چنین روندی مواجه باشیم. کیادلیری همچنین به وقوع آتش‌سوزی‌های بی‌سابقه در سال جاری اشاره و اظهار کرد: آتش‌سوزی‌های اخیر در منطقه الیت بی‌سابقه بود. وی تأکید کرد: بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌های جنگلی در کشور ناشی از فعالیت‌های انسانی است. این الگو در سطح جهانی نیز مشابه است و با دلایل غیرعمد و بعضاً عمد اتفاق می‌افتد. 

***
اثربخشی بالای واکسن آنفلوآنزا در کودکان

یک مطالعه تازه توسط متخصصان «بهداشت عمومی ولز» و شرکای تحقیقاتی آن در اسکاتلند و ایرلند شمالی نشان می‌دهد واکسن آنفلوآنزا در فصل جاری نقش بسیار مؤثری در محافظت از کودکان در برابر نوع شدید این بیماری داشته است. به گزارش ایسنا، براساس نتایج اولیه این مطالعه، واکسیناسیون آنفلوآنزا در کودکان و نوجوانان ۲ تا ۱۷ سال باعث کاهش حدود ۷۲ درصدی بستری‌ها به دلیل آنفلوآنزا شده است. به گفته متخصصان، این میزان اثربخشی برای محافظت در برابر بستری‌شدن و جلوگیری از بیماری شدید، قابل توجه و دلگرم‌کننده است. پزشکان در انگلیس خاطرنشان کردند: امسال شاهد تعداد قابل توجهی از موارد ابتلا به آنفلوآنزا در همه گروه‌های سنی هستیم اما در حال حاضر در کودکان و نوجوانانی که واکسینه شده‌اند، شواهدی مبنی بر اثربخشی بالای واکسن در این گروه سنی به دست آمده که خبری امیدوارکننده است. این مطالعه همچنین نشان داد واکسن امسال در بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر نیز ۳۴ درصد در محافظت از بستری شدن در بیمارستان به دلیل آنفلوآنزا موثر بوده است. 

***
نسل Z سریع‌ترین نسل یادگیرنده تاریخ است

رئیس انجمن مراکز علمی و نخبگان کشور، با انتقاد از ساختارهای مدیریتی سنتی و نگاه تشریفاتی به نخبگان، نسبت به خطر عقب‌ماندگی مدیریتی در کشور هشدار داد. ابوذر شهپری در همایش «نشان عالی مدیر سال»، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، بر نقش‌آفرینی زنان و دختران در عرصه مدیریت کشور تأکید کرد و گفت: جمعیت زنان در ایران ۵۰ درصد است اما سهم آنها در پست‌های مدیریتی بسیار کمرنگ است. وی با بیان اینکه امروز کشور نه از کمبود استعداد، بلکه از «کمبود گوش شنوا» رنج می‌برد، افزود: «نخبگان و جوانان این کشور سرمایه‌اند، نه ابزار تشریفاتی. اگر صدای آنها شنیده نشود، خیلی زود خاک کشور دیگری را بارور می‌کنند. جوانی که عرصه مدیریت به او داده نشود، نوآوری‌اش را در کشور دیگری خرج خواهد کرد. شهپری با اشاره به ویژگی‌های نسل جدید مدیران گفت: نسل Z سریع‌ترین نسل یادگیرنده در تاریخ است؛ سرعت یادگیری‌شان ۳ تا ۴ برابر نسل X است. این نسل انرژی دارد، ایده دارد، انگیزه دارد و دهه‌هاست که منتظر فرصت نقش‌آفرینی است. به گفته وی، آمارهای جهانی نشان می‌دهد ۷۰ درصد نوآوری‌ها توسط نسل Z ایجاد می‌شود، ۶۰ درصد از مهارت‌های دیجیتال در اختیار این نسل است، ۴۵ درصد از مشاغل آینده نیازمند کار با هوش مصنوعی است. شهپری تأکید کرد: ایران فرصت بزرگی دارد؛ جمعیت جوان، هوشمند، انعطاف‌پذیر و دیجیتال‌‌زده اما اگر جوانان وارد مدیریت نشوند، به ‌جای موتور محرک توسعه، موتور مهاجرت به‌ کار می‌افتد. وی با تأکید بر اینکه کشور وارد عصر جدیدی با محوریت هوش مصنوعی شده است، اظهار داشت: دنیا دیگر با ماشین‌های ساده اداره نمی‌شود؛ ساختار آینده بر تصمیم‌گیری تحلیلی و مدرن استوار است. اگر امروز حرکت نکنیم، فاصله ما با جهان نه سال‌ها، بلکه نسل‌ها خواهد شد.

ارسال نظر
captcha