26/آذر/1404
|
01:33
با فعال شدن سامانه بارشی جدید اغلب شهرهای جنوبی کشور با بارش شدید باران و جاری شدن سیل مواجه شدند

جنوب کشور غرق در آب!

توده سرمای شدید در راه ایران

با فعال شدن سامانه پرقدرت بارشی در کشور شدت بارش‌های کم سابقه در اغلب شهرهای جنوبی بویژه استان‌های هرمزگان و بوشهر باعث جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر و انسداد برخی جاده‌ها شد. به گفته کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان طی دیروز در این استان بیشترین بارش در قشم دریایی با 84.5 میلیمتر، در بندرخمیر 81.2، پارسیان 78.7، جزیره لاوان 77.6، بندرعباس 59.9، بستک 40.5، حاجی‌آباد 25.2، بندرلنگه ۲۵، میناب 11.6، رودان 5.3 و جزایر بوموسی و سیری هر کدام یک دهم میلیمتر باران باریده است. بارندگی‌های شدید و بی‌وقفه در حالی سبب وقوع آبگرفتگی و سیلاب در معابر و جاده‌ها شده که روز گذشته جاده بندرعباس به بندر شهید رجایی به دلیل آبگرفتگی شدید مسدود شد و مسیر دسترسی به بندر شهید رجایی در غرب بندرعباس به‌ دلیل آبگرفتگی شدید ناشی از بارش باران هم بسته شد. طبق گزارش‌ها حدود ۶ کیلومتر از این محور از  دوراهی تازیان تا تقاطع غیرهمسطح شهید رجایی در محاصره‌ آب قرار گرفت. همچنین خیابان‌ها و معابر بندرعباس نیز به‌دلیل بارندگی دچار آبگرفتگی شدید شده‌اند و تردد در برخی نقاط با کندی همراه بود. این انسداد به‌ دلیل شرایط جوی و بارش‌های شدید است که تا جمعه در هرمزگان ادامه دارد. طبق پیش‌بینی هواشناسی وضعیت بارندگی‌های شدید تا پایان هفته ادامه دارد و سازمان‌های امدادی و مدیریت بحران باید آمادگی لازم را بیش از پیش برای مخاطرات احتمالی جوی در این منطقه داشته باشند.
با آنکه ساکنان اغلب استان‌های کشور بویژه مناطق جنوبی این روزها با بارش برف و باران مواجهند، سازمان هواشناسی نسبت به کاهش دما تا ۱۰ درجه سانتیگراد در ۲۳ استان هشدار داد. 
این سازمان با اشاره به نفوذ و ماندگاری توده هوای سرد اعلام کرد: از پنجشنبه تا یکشنبه (۲۷ تا ۳۰ آذرماه) کاهش محسوس دما به‌طور میانگین بین ۵ تا ۱۰ درجه و به ‌صورت نقطه‌ای در مناطق سردسیر و کوهستانی تا ۱۵ درجه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، همدان، خراسان شمالی و خراسان رضوی و جمعه تا یکشنبه (۲۸ تا ۳۰ آذرماه) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، یزد، اصفهان، مرکزی، قم، کهگیلویه‌وبویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه شمالی فارس، نیمه شمالی کرمان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، همدان، لرستان و سمنان پیش‌بینی می‌شود. از آثار این مخاطره جوی می‌توان به افزایش مصرف حامل‌های انرژی، احتمال کاهش منابع انرژی، یخ‌زدگی سطح جاده‌های مواصلاتی و لغزندگی جاده‌ها اشاره کرد.  
* تداوم بارش‌ها تا زمستان
به دنبال هشدار سازمان هواشناسی نسبت به ورود توده هوای سرد به کشور، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم فعالیت سامانه بارشی تا شنبه (۲۹ آذر) و کاهش دما خبر داد. به گفته صادق ضیاییان، بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری طی ۲ روز آینده در غالب مناطق کشور بارش برف و باران پیش‌بینی می‌شود. بارش‌ها طی چهارشنبه 26 آذر در استان‌های  فارس، هرمزگان، خراسان رضوی، کرمان شرقی، سمنان، بخش‌هایی از اصفهان و سواحل دریای خزر ادامه خواهد داشت. پنجشنبه (۲۷ آذرماه) به جز شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز، در سایر مناطق کشور ابرناکی و بارش رخ می‌دهد و در فارس، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان بارش شدت خواهد داشت. سپس جمعه (۲۸ آذرماه) از میزان بارندگی در نوار غربی و دامنه‌های البرز کاسته می‌شود و این سامانه در نیمه شرقی و مناطق مرکزی کشور فعال خواهد بود. وی افزود: شنبه (۲۹ آذرماه) بارش‌ها با شدت کمتر در نیمه شرقی کشور ادامه خواهد داشت. پیش‌بینی‌‌ها حاکی است طی ۵ روز آینده، در نیمه شرقی و جنوبی کشور، برخی ساعات وزش شدید باد خواهیم داشت، همچنین بارش در اغلب مناطق، بویژه مناطق سردسیر و مرتفع، به صورت برف خواهد بود. 
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: چهارشنبه و پنجشنبه در نوار غربی و شمالی و طی روزهای پنجشنبه و جمعه در جنوب شرق و مناطق مرکزی کشور وزش باد و کاهش دما رخ می‌دهد. همچنین نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری هواشناسی نشان داد تا روز جمعه، دریای خزر، خلیج‌فارس و تنگه هرمز مواج و متلاطم خواهند بود. 
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران چهارشنبه (۲۶ آذرماه) نیمه‌ابری تا ابری، همراه با وزش باد، گاهی بارش پراکنده با حداقل دمای ۴ و حداکثر ۸ درجه سانتیگراد و طی ‌پنجشنبه (۲۷ آذرماه) نیمه ابری تا ابری، همراه با وزش باد پراکنده با حداقل دمای ۲ و حداکثر ۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. همچنین طی چهارشنبه و پنجشنبه، بندرعباس با دمای ۲۲ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و اصفهان با دمای ۸- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور خواهند بود.

ارسال نظر
پربیننده