17/دی/1404
|
14:09
دیدگاه

غرب‌گرایان ایرانی و قبح‌شکنی تجاوز

رها عبداللهی: تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا و ربایش رئیس‌جمهور این کشور و بردن او به آمریکا برای محاکمه، آنقدر سریع و عادی اتفاق افتاد و سخنان ترامپ پس از آن، چنان با خونسردی بود که احساس می‌شود هنوز کسی عمق وقاحت آن را درک نکرده. واکنش‌ها به این اتفاق متنوع بود و بسیاری از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آمریکای لاتین این اقدام دولت آمریکا را محکوم کردند. برخی هم دوپهلو موضع گرفتند و عده‌ای از کشورها هم ترجیح دادند سکوت کنند. 
رسانه‌ها و چهره‌های سیاسی - رسانه‌ای دنیا هم طی 2 روز گذشته روی این اتفاق متمرکز شده‌اند و تحلیل‌های زیادی ارائه شده. برخی چهره‌های آمریکایی نیز این اقدام ترامپ را رفتار گنگستری و کابویی توصیف کرده و آبروریزی برای آمریکا دانسته‌اند. در ایران اما برخی واکنش‌ها بویژه از سوی چهره‌های غربگرا عجیب بوده. تحلیل‌های آنان کاملا روی مواردی علیه مادورو متمرکز شده و خبری از اشاره به زشتی تجاوز آمریکا به یک کشور مستقل در سخنان‌شان نیست. من نمی‌دانم مخالفان مادورو در این سال‌ها از زندگی خود رضایت داشته‌اند یا نه اما سخنان دیروز ترامپ نشان داد آنان از امروز به بعد آب خوش از گلوی‌شان پایین نخواهد رفت. یک گاوچران قلدر دارد برای‌شان تعیین تکلیف می‌کند، کشورشان را بمباران می‌کند و سپس رئیس‌جمهورشان را می‌دزدد، به خود اجازه می‌دهد درباره نفت‌شان مانند غنیمت جنگی حرف بزند، می‌خواهد برای‌شان حاکم تعیین کند؛ بدون اینکه از عاملیت مردم چیزی بگوید. او عمدا مردم ونزوئلا را نادیده می‌گیرد، چون قبلاً برخلاف میل او انتخاب کرده‌اند. این رفتارها ذات امپریالیستی آمریکاست که ترامپ هیچ اصراری بر کتمان آن ندارد. غربگرای ایرانی اما اتفاقا تلاش می‌کند این قسمت ماجرا را روایت نکند. عجیب است که انگار رفتار قلدرمآبانه آمریکا برایش حل شده است و ترجیح می‌دهد درباره تقصیر قربانی حرف بزند تا اینکه از متجاوز انتقاد کند. این اگر خطای فهم است، بیماری خطرناکی ا‌ست اما اگر با قصد ادراک‌سازی برای جامعه است، دیگر اسمش خیانت به مردم ایران است.
این سفیدشویی‌ها در حالی است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب تشت رسوایی آمریکا در جهان فروافتاده. همین دیروز و امروز در چندین کشور اروپا جلوی سفارتخانه‌های آمریکا تجمعات بزرگ ضد آمریکایی علیه تجاوز آن کشور به ونزوئلا اتفاق افتاد اما غربگرای ایرانی ماجرا را از نقطه‌ای تعریف می‌کند که کمترین گرد و خاکی به قبای آمریکای جهان‌خوار نیفتد. این شرم‌آور است.
رفتار غربگراهای ایرانی بخشی از جنگ نرم دشمنان ایران است که مدت‌هاست شروع شده و به عهده این پیاده‌نظام‌های بی‌جیره و مواجب گذاشته شده. هدف جنگ نرم دشمنان علیه مردم ایران چیست؟ رهبر انقلاب در بیانات روز میلاد امیرالمومنین فرمودند: «امروز ملت ایران نشان داده در میدان‌های سخت، آنجایی که به وجود او احتیاج هست، محکم می‌ایستد. این کار ملت ایران است، مخصوص یک گروه خاص و یک جمع خاص نیست؛ آنجایی که باید بایستد می‌ایستد؛ آنجا که باید کمک کند، کمک می‌کند؛ آنجا که باید شعار بدهد، شعار می‌دهد؛ آنجا که باید دشمن روبه‌رو را مأیوس کند، مأیوس می‌کند. این انگیزه، دشمن را نگران می‌کند؛ سعی می‌کنند این انگیزه را با بهانه‌های مختلف در افراد سست کنند، ضعیف کنند».
ترامپ به سست شدن انگیزه‌های مردم ما و نهایتاً تسلیم ما نیاز دارد و رهاورد این مدل ادراک‌سازی غربگراها تسهیل تسلیم است. کافی است این تصور که تجاوز حق و طبیعت ترامپ است و قربانی‌ها هستند که نباید بهانه دست او بدهند، در مردم جا بیفتد؛ آن وقت نه‌تنها حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ما در جنگ ۱۲ روزه مشروع جلوه خواهد کرد، بلکه هزار و 60 شهید ما هم تبعات سیاست‌های جمهوری اسلامی حساب می‌شوند، نه جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی. قبح‌شکنی تجاوز، با هر کیفیتی که باشد، گناهش کمتر از گناه آن ایرانی خودفروخته و سلطنت‌طلبی نیست که از ترامپ و نتانیاهو درخواست می‌کند برای کمک به اغتشاشات، به ایران حمله نظامی کنند. 

ارسال نظر