۰۱/تير/۱۴۰۵
|
۱۷:۰۹

دور دنیا

انتصاب نخستین وزیر شیعه در کابینه عربستان

پادشاه عربستان یک شخصیت شیعه را به عنوان وزیر سرمایه‌گذاری این کشور منصوب کرد. ملک سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه سعودی با صدور حکمی «فهد بن عبدالجلیل بن علی آل‌السیف» را به عنوان وزیر سرمایه‌گذاری این کشور منصوب کرد.

***
تل‌آویو آلوده‌ترین شهر جهان

کارشناسان کیفیت هوا روز شنبه تل‌آویو را آلوده‌ترین شهر جهان اعلام کردند و افزودند میزان آلاینده‌ها بویژه ذرات ریز در بسیاری از مناطق سرزمین اشغالی فلسطین بالاتر از سطح «خطرناک» است. 
بر اساس این گزارش، گرد و غبار سنگین  اراضی اشغالی را فراگرفته و تل‌آویو را در صدر فهرست آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار داده است. 

***
جلسه کابینه امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی امروز نشستی امنیتی با حضور شماری از وزرا و رؤسای دستگاه‌های امنیتی برگزار می‌کند تا آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا بررسی شود. روزنامه صهیونی «اسرائيل‌هيوم» گزارش داد انتظار می‌رود نتانیاهو در این جلسه، اعضای یک کابینه امنیتی کوچک، همچنین رؤسای نهادهای اطلاعاتی و نظامی را در جریان نتایج سفر اخیر خود به واشنگتن قرار دهد.

***
میلیاردر اماراتی در گرداب پرونده اپستین
سلطان احمد استعفا کرد

«سلطان احمد بن‌سلیم» میلیاردر اماراتی پس از افشای ارتباطات گسترده‌اش با جفری اپستین، مجرم بدنام جنسی، از سمت خود در یک شرکت بزرگ جهانی استعفا کرد. بر اساس اسناد منتشرشده از سوی وزارت دادگستری آمریکا، بن‌سلیم سال‌ها پیش و پس از محکومیت اپستین در سال ۲۰۰۸ با او در ارتباط ایمیلی مستمر بوده است. 
این مکاتبات دامنه‌ای گسترده داشته و از بحث درباره پیشنهادهای مالی گرفته تا گفت‌وگوهای شخصی و نامتعارف را شامل می‌شده است. 
در ایمیلی در آوریل ۲۰۰۹، اپستین نوشته بود، «کجایی؟ حالت خوب است؟ من عاشق آن ویدئوی شکنجه شدم». 
در اسناد منتشرشده توضیح یا زمینه بیشتری درباره این ویدئو ارائه نشده است. بن‌سلیم پاسخ داده بود در چین است و طی چند هفته آینده بازخواهد گشت. اپستین نیز نوشته بود: «امیدوارم ببینمت».

***
بازگشت سعد حریری به صحنه سیاسی لبنان

سعد حریری در مراسم سالروز ترور پدرش «رفیق حریری» از بازگشت به روند سیاسی خبر داد. وی تصریح کرد: «درودهای صمیمانه‌ خود را به مردم عزیزمان در جنوب (لبنان) تقدیم می‌کنم که حق دارند دولتی داشته باشند که آنها را در سرزمین‌شان تثبیت کند». 
وی گفت: وقتی انتخابات پارلمانی در لبنان برگزار شود، آنها صدای ما را خواهند شنید و آن را به حساب خواهند آورد. 
به من بگویید انتخابات چه زمانی است تا من به شما بگویم «المستقبل» چه خواهد کرد و به شما قول می‌دهم هر زمان انتخابات برگزار شود، به رأی ما گوش خواهند داد و آن را خواهند شمرد.

***
آمریکایی‌ها در فضای مجازی زیر ذره‌بین

وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS)‌ از شرکت‌های فناوری از جمله گوگل، متا، ردیت و دیسکورد خواست اطلاعات کاربران شبکه‌های اجتماعی را که علیه سازمان مهاجرت و گمرک این کشور (ICE) اظهار نظر می‌کنند یا فعالیت دارند، در اختیار دولت قرار دهند. 
استیو لونی، وکیل ارشد اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در پنسیلوانیا (ACLU)، این اقدام را «سطح تازه‌ای از مداخله و فقدان پاسخگویی» توصیف کرد. وی گفت: «دولت بیش از گذشته از اختیارات خود استفاده می‌کند».

***
سفر قریب‌الوقوع لیندزی گراهام به تل‌آویو

تلویزیون رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه اعلام کرد «لیندزی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا قـــرار است هفته آینده به سرزمین اشغالی سفر کند. 
بر اساس این گزارش، این سفر در ادامه سلسله دیدارها و تماس‌های دیپلماتیک سطح بالا میان مقامات آمریکایی و صهیونیست انجام می‌شود.

***
۴۱ متهم به جاسوسی در لبنان در صف محاکمه

منابع قضایی لبنان از شناسایی و بازداشت ۴۱ متهم خبر می‌دهند که اطلاعات حیاتی را در بحبوحه جنگ ۶۶ روزه ۲۰۲۴ و پس از آن در اختیار دشمن صهیونیست قرار داده‌اند. 
بر اساس لایحه‌های اتهامی ارسالی به دادگاه، این افراد متهم هستند با «تجهیز دشمن صهیونیست به اطلاعات امنیتی حساس»، نقش مستقیمی در شناسایی اهداف نظامی ایفا کرده‌اند.

ارسال نظر
captcha